Greška

Došlo je do greške.

Test: Cooler Master Storm Resonar

16.07.2014 22:18 | 1 Games
Test: Cooler Master Storm Resonar

Prvi pokušaj kompanije Cooler Master da uvede in-ear slušalice za gejmere nije prošao baš najbolje. Storm Pitch je izgledao vrlo atraktivno, ali zvuk koji je reprodukovao nije bio izbalansiran baš najbolje, kao ni završna obrada. Ipak, kako je reč o prvom pokušaju kompanije na ovom polju nije bilo realno očekivati da nam isporuče besprekoran proizvod od samog starta. Sa druge strane, Resonar je potpuno druga priča, jer je Cooler Master mudro ispravio sve nedostatke prethodnika i pritom postaje daleko više od običnog gejming headseta

Cooler Master Storm Resonar

Nebojša Todorović

U odnosu na prethodni model, Resonar stiže u još bolje isplaniranom i realizovanom pakovanju. Iako je tada kutija u kojoj je došao CM Strom Pitch delovala pristojno, sada tek možemo jasno da vidimo koliko je CM to mogao da izvede bolje. Nova kutija iako minijaturna, sasvim opušteno može da stane rame uz rame sa ostalim modelima iz Storm porodice.
 


 

Svuda mogu da se nađu različite informacije za Resonar na pakovanju, tako da će potencijalni kupac moći dosta da se informiše u slučaju da prethodno nije posetio zvaničnu stranicu proizvođača. Sudeći prema onome što CM obećava, novi model ima daleko bolji frekventni opseg i pritom nudi znatno kvalitetniji zvuk. Povrh svega, tu je i BassFX tehnologija, koja vam omogućava da regulišete prisutnost niskih tonova, odnosno basa direktno na samim bubicama. Zanimljivo rešenje koje do sada nismo imali prilike da sretnemo kod nekog sličnog proizvoda.
 


 

U relativno maloj kutiji se našlo dosta dodatne opreme zahvaljujući dobro isplaniranom smeštanju elementata. Pored samih slušalica tu je i uputstvo, kartica sa servisnim informacijama, audio adapter, dva para dodatnih gelova i kutijica za smeštanje Resonara i dodatne opreme prilikom transporta. Uputstvo se svodi na dve strane i ujedno vrlo lako objašnjava sistem upotrebe BassFX tehnologije, što je i jedina stvar za koju će vam biti potrebno objašnjenje.
 


 

Kao što smo rekli, tu je i adapter koji 3.5-milimetarski priključak samih slušalica razdvaja na dva sa posebnom funkcijom. Prvi služi za mikrofon, a drugi za slušalice, a oba su jasno označena kako logoom, tako i bojom (zelena i roze) na samom konektoru. Na ovaj način se umesto putem telefona ili plejera, Resonar može povezati sa računarom što mu je i glavna namena, jer je zamišljen ipak kao PC headset na prvom mestu. Dopada nam se što su konektori kompletno izrađeni od metala, osim nešto fleksibilnijeg dela iz kog izlazi kabl, koji je logično izrađen od mešavine gume i plastike.
 


 

Futrola, odnosno kutijica je daleko bolja od vrećice koja se dobijala sa Storm Pitch modelom, jer ima više mesta, a organizacija je lakša. Ujedno, zbog svoje čvstine slušalice će biti znatno bolje zaštićene prilikom nošenja u džepu, torbi i sl. Unutrašnjost je postavljena materijalom koji podseća na mikrofiber, pa se metalni delovi neće izgrebati što j e još jedan plus.
 


 

Specifikacije
 • Proizvođač Cooler Master
 • Model SGH-2090-KKTI1
 • Sistem 2.0
 • Mikrofon Da
 • Daljinski na kablu Da
 • Veličina drajvera (mm) Φ8
 • Frekventni opseg 20Hz - 20.000Hz
 • Osetljivost Mikrofon: -44 ± 4dB (0dB = 1V/pa.1KHz)
 • Impedansa 20 Ω
 • Interfejs 3.5 mm
 • Dužina kabla 1,3 m
 • Masa 138.4 g

Павијан Novi član postova: 1
Зна ли се цена?

Test: Cooler Master Quickfire Rapid-i

Test: Asus Strix Claw

10404
10405
10406
10407
10408
10409