Greška

Došlo je do greške.

Test: Cooler Master MasterSet MS120 (Video)

29.08.2017 10:31 | 0 Hardver
Test: Cooler Master MasterSet MS120 (Video)

Cooler Masterov MasterKeys Lite L combo doneo je sa sobom vrlo primetan pomak na bolje u klasi, uslovno rečeno, jeftinih gaming periferija. Njegovi specijalno dizajnirani mem-hanički svičevi, RGB osvetljenje i vrlo kvalitetan miš postavili su novi standard kvaliteta za ovakvu klasu gaming periferija. I taman kad smo pomislili da se u ovoj klasi gaming periferija ne može dobiti ništa bolje, Cooler Master nas je ponovo razuverio predstavljanjem novog kombo seta koji sada nosi naziv Cooler Master MasterSet MS120.

Cooler Master MasterSet MS120

Vladimir Pejić

Ako krenemo od samog pakovanja i pokušamo da ga uporedimo sa pakovanjem MasterKeys Lite L seta, možemo odmah videti da su spolja gotovo identični, čak toliko da smo i kod ranije testiranog Lite L seta takođe imali nalepnicu za US Layout tastera. Međutim, ono što se takođe odmah primeti je i potpuno novi miš, sa Claw grip dizajnom, koji neodoljivo podseća na Mastermouse MM520 koji smo nedavno testirali (LINK). Na zadnjem delu pakovanja nema previše informacija osim vrlo lepog grafičkog prikaza konstrukcije same tastature.Kada otvorite kutiju, u njoj ćete pronaći samo tastaturu i miš, bez nekih dodataka, aksesoara itd. Dakle vrlo jednostavna prezentacija, što je svakako u skladu sa cenom i klasom ovih periferija, doduše očekivali smo bar neku alatku za demontažu keycap-ova, budući da se proizvođač na pakovanju hvali sa Cherry MX kompatibilnošću, tj. mogućnosti zamene istih sa drugim keycap-ovima namenjenim punokrvnim mehaničkim tastaturama.

 
masterset_ms120_13_s.jpg


Sama tastatura je potpuno identična onoj u MasterKeys L Lite setu, kako po dizajnu tako i po oznakama dodatnih FN funkcija. Tastatura koristi full RGB sistem rasvete, koji dolazi sa devet različitih modova, dok ćete kod miša primetiti tri osvetljene sekcije, ali sa ukupno dve „zone“ osvetljenja.


 masterset_ms120_1_s.jpg


Scroll točkić i rub oko stealth CM logo-a će uvek svetleti istom bojom, koja je inače vezana za vrednost DPI-a, dok se na dnu miša, na samoj ivici nalazi autonomna RGB traka koja lepo prati konturu dizajna i konstantno menja boje, potpuno nezavisno od prve zone. Osim DPI vrednosti koje kontrolišete tasterom na vrhu, miš nema drugih mogućnosti podešavanja. 


 masterset_ms120_5_s.jpg


Kod tastature je slična situacija, osim što vam FN taster dozvoljava izmenu svetlosnih efekata i dodatnu manipulaciju sa brzinom i smerom istih, zatim tu su i Win Lock kao i Keyboard Lock funkcije, multimedijalne kontrole i izmena Repeat vrednosti (x1, x8).


Specifikacije
 • Proizvođač Cooler Master
 • Model MasterSet MS120
 • Kategorija Gejming
 • Interfejs USB
 • Postolje za dlanove Ne
 • Pozadinsko osvetljenje Da
 • Dodatni tasteri On-the-fly system: Lighting / Multimedia / Win LK / Full Keys LK
 • Profili Do 26 key anti-ghosting
 • Masa 1041.5g
 • Dimenzije 441 x 132.5 x 38mm
 • Dodatno Miš:
  Senzor: Optical AVAGO 3050
  Omron 10M svič
  RGB LED
  On-the-fly sistem: Lighting / DPI
  Dimenzije: 118 x 78,5 x 39,5mm
  Težina 105g


masterset_ms120_3_s.jpg

masterset_ms120_4_s.jpg

masterset_ms120_48_s.jpg

Komentari

0 Dodaj komentar

Test: Logitech M590 Multi-Device Silent

Test: Logitech MX Ergo Multi Device

10203
10205
10206
10207
10208
10209