Greška

Došlo je do greške.

Test: Cooler Master MasterPulse Over-Ear

11.09.2016 18:14 | 1 Games
Test: Cooler Master MasterPulse Over-Ear

Sa "Make it Yours" sloganom i prvim MasterCase kućištem, Cooler Master je otvorio novo poglavlje u svojoj istoriji. Novi proizvodi su doneli mnogo poboljšanja od kojih je glavno - mogućnost da ih učinite svojim, odnosno prilagodite svojim potrebama. Nakon mnogih PC komponenti, na red je došao i drugi talas uređaja među kojima su mahom gejming periferije. MasterMouse Pro L se već pokazao kao pun pogodak, a sada su tu i slušalice po imenu MasterPulse. Svestraniji model skoro nismo isprobali...

Cooler Master MasterPulse Over-Ear

Nebojša Todorović

MasterPulse obuhvata zapravo dva modela i to jedne over-ear i jedne in-ear slušalice. Mi ćemo krenuti od većih, odnosno over-ear slušalice koje od samog starta zaista obećavaju. Stari dizajn sa puno plastike i metala karakterističan po velikim dimenzijama i težini je ostavljen u prošlosti, pa nove MasterPulse slušalice izgledaju moderno i sveže. Ne samo to, već su MasterPulse jednako fokusirane na gejming koliko i na "HiFi" kvalitet reprodukcije i upotrebljivost van sobe/igraonice.

cm_masterpulse_headset_018_s.jpg 


Osnovu čini aluminijumska konstrukcija koja nosi sve ostale elemente. Ovu dizajnersku filozofiju koriste mnoge aktuelne gejming slušalice, jer taj pristup smanjuje težinu, eliminiše dosta plastičnih komponenti i čini da ukupni utisak bude bolji i uverljiviji.


 cm_masterpulse_headset_011_s.jpg

cm_masterpulse_headset_012_s.jpg

Sa unutrašnje strane se nalazi kožni "rajf" koji se nosi na čeličnim sajlama. Udobni debeli jastučići lepo naležu na glave svih dimenzija, a nema delova koji se izvlače. Spojevi su fantastični, a upotrebljeni su brojni šrafovi koji obezbeđuju čvrstinu kompletne konstrukcije.

cm_masterpulse_headset_014_s.jpg 

cm_masterpulse_headset_019_s.jpg

Jastučići na samim slušalicama su takođe kožni i beskrajno udobni. Kombinacija visokog stepena prilagodljivosti i velikih jastučića omogućava da MasterPulse deluje daleko lakše od 392 grama koliko teži i zbog toga je udoban i tokom dugačkih višesatnih sesija igranja ili slušanja muzike. Pritom, posebno bismo istakli da slušalice jako stabilno stoje na glavi i ne deluju kao da bi mogle da spadnu nakon par naglih pokreta glavom.

cm_masterpulse_headset_013_s.jpg


Dakle, udobnost je vrhunska, ali kakve su ostale specifikacije? Pre svega, moramo da primetimo da se iza velikih kućišta zvučnika nalazi veliki drajver prečnika 44 milimetra što je negde između uobičajenih 40mm i nešto ređih 50mm. Prema rečima proizvođača impedansa je prilično visokih 50 oma, mada većina novijih matičnih ploča podržava slušalice i do 600 oma. Takođe, osetljivost je prilično visokih 118 dB kada je BassFX tehnologija aktivna, odnosno 109 dB kada je izključena.


 cm_masterpulse_headset_015_s.jpg


BassFX je nova tehnologija koju smo videli prvi put kod Pitch Pro in-ear slušalica. Koncept je vrlo jednostavan. Na same slušalice su postavljeni plastični poklopci. Kada ih skinete smanjujete pasivnu izolaciju zvuka i pojačavate niske tonove. Kada su poklopci montirani, bas je malo redukovan, ali su srednji tonovi istaknutiji, a pasivna izloacija buke je veća. Sjajan detalj je činjenica da su ovi poklopci postavljeni putem izuzetno snažnih magneta. Takođe, Cooler Master na ovom linku daje podatke potrebne kada poželite da napravite svoje poklopce na 3D štampaču. Na ovaj način MasterPulse podržava Cooler Masterovu "Make it Yours" filozofiju što je za svaku preporuku.


 cm_masterpulse_headset_016_s.jpg


Kako je reč o gejming slušalicama mikrofon je naravno tu. Međutim, način na koji je rešen govori kako je Cooler Master želeo da vidi korisnike MasterPulse modela jednako u kući, koliko i napolju. Pre svega, mikrofon nije dodatni element, već je skriven u kućištu levog zvučnika. Dakle, uvek je sa vama, a ne predstavlja otežavajuću komponentu kada treba da krenete na posao ili u školu, a želite da slušate muziku usput.

cm_masterpulse_headset_023_s.jpg


Pritom, ni u jednom momentu se ne odričete mikrfona, što zahvaljujući 3.5mm konektoru koji podržava telefone omogućava da se ujedno javite i obavite poziv koristeći ove slušalice. Ovo rešenje nas je oduševilo do te mere da možemo da kažemo da je ovo jedan od najvećih uspeha novog MasterPulse modela iako je lista pravih poteza zaista dugačka.


 cm_masterpulse_headset_024_s.jpg


Kada poželite da Master Pulse povežete na PC sa dva 3.5mm priključka, tu je odgovarajući adapter. Kada smo već kod toga, kable je takođe izuzetan. Iako ne deluje robusno poput pletenih kablova kod nekih drugih modela, pljosnati kabl se ne mrsi u džepu ili torbi, a deluje otporno na duže staze. Još samo da je modularan i zaista ne bismo imali nijednu zamerku na MasterPulse.


cm_masterpulse_headset_025_s.jpg


Na kraju, tu je i "daljinac" koji se nalazi na prvoj četvrtini kabla. Jednostavan je i poseduje potenciometar za podešavanje intenziteta zvuka, kao i prekidač za gašenje mikrofona. Tu bismo mogli da poželimo još i taster kojim bi mogli da se javite na poziv, ali to je već možda suviše optimistično.

 cm_masterpulse_headset_021_s.jpg

 cm_masterpulse_headset_022_s.jpg

Dar Neregistrovan korisnik
Kada će biti dostupne kod nas?

Test: Cooler Master MasterMouse Pro L

Test: Cooler Master MasterPulse In-Ear

10404
10405
10406
10407
10408
10409