Greška

Došlo je do greške.

Test: Cooler Master MasterPulse MH320 (Video)

15.08.2017 13:07 | 0 Games
Test: Cooler Master MasterPulse MH320 (Video)

Cooler Master je verovatno i dalje najpoznatiji po svojim rashladnim rešenjima i naravno kućištima, ali se u proteklih nekoliko godina nametnuo i kao vrlo ozbiljan igrač na tržištu kvalitetnih gejming periferija. Ako ste se kojim slučajem sreli sa nekom od QuickFire tastatura, Ceres ili Sirus slušalicama ili npr. Xornet miševima onda verovatno znate da je reč o uređajima koji nude mnogo za prilično razumnu svotu novca. Proizvod koji danas imamo na testu dodatno pomera ovu "uloženo-dobijeno" lestvicu u korist kupca, a reč je o najnovijem predstavniku Masterpulse headset serije - Masterpulse MH320 modelu!

Cooler Master MasterPulse MH320

Vladimir Pejić

Pre nego što bilo šta kažemo o samom headsetu, smatramo da bi trebali istaći da je ovde reč o uređaju koji bi na našem tržištu trebao koštati oko 40 evra. Dakle, Cooler Master će nakon sjajnih Masterpulse i Masterpulse PRO RGB modela pokušati da osvoji i ono malo zahtevnije tržište vrlo prihvatljivih gaming headsetova. Možda zvuči pomalo kontradiktorno, ali ova cenovna klasa može predstavljati popriličan izazov. Ujedno je reč i o najpopularnijoj klasi na našem tržištu, bar kada je prosečna platežna moć u Srbiji u pitanju.Hardver

Masterpulse MH320 dolazi u prilično velikoj kutiji, na kojoj ćete pronaći neke osnovne informacije o samim slušalicama, ali na kojoj i pre vađenja iz kutije možete odlično proučiti sam headset. Ono što je nama upalo u oči je da MH320 dolazi sa standardnim fleksibilnim mikrofonom poput onog na Ceres 500 modelu. Ovo je važno jer su raniji Masterpulse modeli dolazili sa skrivenim mikrofonom, što nama ipak ne deluje previše gaming orijentisano.


 mpulse320_5_s.jpg


U unutrašnjosti pakovanja nema puno toga da se vidi, osim samih slušalica i eventualno knjižice koja vam pokazuje kako da ih povežete sa računarom. Ako uzmemo u obzir samu cenovnu klasu ovo je i odlično - proizvođač je očigledno uložio više truda i novca u sam proizvod, umesto u pakovanje, a to je nešto što u ovoj klasi može napraviti veliku razliku.

Specifikacije
 • Proizvođač Cooler Master
 • Model Cooler Master Masterpulse MH320
 • Sistem 2.0
 • Mikrofon Da
 • Daljinski na kablu Da
 • Veličina drajvera (mm) Φ40
 • Frekventni opseg 20Hz - 20.000Hz
 • Osetljivost 120dB
 • Impedansa 32 Ω
 • Interfejs 3.5mm slušalice
  3.5mm mikrofon
 • Dužina kabla 1,8 m
 • Masa 325g

Na prvi dodir MH320 stvara pomalo pomešana osećanja, plastika je jeftina i ostavlja takav utisak pod prstima, ali ga u isto vreme kožni jastučići i dva rajfa drastično popravljaju. Unutrašnji rajf je izuzetno fleksibilan i vrlo savitljiv, dok je spoljni napravljen od čelika i ostavlja pozitivan utisak čak i prilikom vrlo rigoroznog testiranja, kojem smo ga odmah u startu podvrgli. Na svu sreću, mikrofon je izveden na najbolji mogući način. Lako se rotira i odlaže po potrebi, a kada ga želite koristiti fleksibilni nosač vam omogućava da ga podesite baš onako kako to vama odgovara. Zanimljivo je da ovo bukvalno najjednostavnije rešenje po pitanju fleksibilnosti i ergonomije predstavlja daleko bolji izbor od gumiranih mikrofona na Logitech i Kingston slušalicama koje smo nedavno testirali.


 mpulse320_8_s.jpg

mpulse320_6_s.jpg


Mikrofon i kablovi koje ovaj headset koristi dolaze trajno fiksirani, pa je laka zamena istih usled eventualnog oštećenja prilično otežana. Ovo bi možda i bila zamerka da je reč o nekom 100€+ headsetu, ali ovde je to nekako i očekivano. Kada su sami kablovi u pitanju, Masterpulse u startu dolazi sa standardnom PC “konfiguracijom” gde imamo odvojene 3.5mm konekcije za slušalice i mikrofon. Takođe, na samom kablu se nalaze i in-line kontrole za glasnoću, u vidu potenciometra, i aktivaciju/deaktivaciju mikrofona, u vidu prekidača.

masterpulsemh320_004_s.jpg

 

Komentari

0 Dodaj komentar

Test: Cooler Master MasterKeys L

Test: Cooler Master MasterMouse MM520 i MM530 miševi (Video)

10404
10405
10406
10407
10408
10409