Greška

Došlo je do greške.

Test: Cooler Master MasterPulse In-Ear

15.09.2016 10:08 | 0 Games
Test: Cooler Master MasterPulse In-Ear

Cooler Master MasterPulse je stigao u dve verzije. Jednu smo već opisali i reč je o izuzetnom Over-Ear headsetu. Pored njega, isto ime će nositi i nove in-ear slušalice koje preuzimaju bitnu ulogu naslednika odličnog Resonar modela koji smo jako cenili. Po običaju, MasterPulse je tu da napadne malo viši cenovni segment, pa nas je izuzetno zanimalo da li je ambicija Cooler Mastera opravdana.

Cooler Master MasterPulse In-Ear

Nebojša Todorović

Cooler Master je ušao u "in-ear" segment na neslavan način sa modelom po imenu Storm Pitch, a kasnije i Storm Pitch Pro. Prva generacija slušalica je zaista imala težak zadatak, a to je da probije led na tržištu na kome kompanija do tada nije učestvovala. Stoga, Cooler Master je želeo da ponudi od svega pomalo, ali se svelo na to da ove slušalice jednostavno nisu bile idealan izbor nizakoga. Sve je počelo od nedostatka niskih i srednjih tonova, jer je običaj bio da gejmerske slušalice budu fokusirane na visoke tonove. Već od narednog modela je sve krenulo pravim putem i Resonar nas je oduševio u svakom smislu. Upravo ove slušalice su uvele BassFX tehnologiju, ali i drastično bolji kvalitet zvuka koji je dokazao da CM itekako zna da napravi in-ear slušalice za sve prilike. Novi korak u evoluciji je tu i ispred nas se na stolu našao MasterPulse In-Ear.


 cm_masterpulse_inear_008_s.jpg


Već na prvi pogled je jasno da Resonar i MasterPulse koriste identično kućište i dizajn. Ovo je odlično, jer smo imali samo reči hvale za kvalitet Resonara. Kućište svake bubice je izrađeno od kvalitetnog materijala, svaki deo je precizno obrađen. Gelovi su udobni, i dok su nama odgovarali srednji u najvećoj meri, tu su alternativni veći i manji za različite potrebe korisnika. Unutar ovog kućišta se nalazi zvučnik sa membranom prečnika 8 milimetara sa frekventnim odzivom od 20 do 20.000 Hz, uz impedansu od 20 oma koja je nešto veća od uobičajene.


 cm_masterpulse_inear_011_s.jpg

cm_masterpulse_inear_014_s.jpg


Sve deluje kao ponovljena priča od Resonara, ali treba primetiti da je osetljivost povećana na raspon od 109 i 119 dB (+/- 3 dB) u zavisnosti od podešavanja BassFX-a na samim slušalicama. Ovo je drastično više i potvrđuje našu pretpostavku da je Cooler Master ugradio novi zvučnik. Prema njihovim rečima, radi se o novom drajveru od 8 mm koji je dobio titanijumski premaz. Novi zvučnik donosi ne samo bogatije niske tonove, već i znatno preciznije niske i srednje tonove prema rečima proizvođača što ćemo naravno i proveriti.


cm_masterpulse_inear_008_s.jpg
 


Kao što smo pomenuli slušalice sa spoljne strane imaju plastični potenciometar koji reguliše jačinu niskih tonova i u zavisnosti od toga zavisi da li ćete imati zvuk koji je manje ili više zasićen basevima. Kao i kod Resonara, u praksi ćete koristiti samo krajnje vrednosti. Iako možda tako ne izgleda, potenciometar se okreće za svega nekih 15-ak stepeni, tako da čini podešavanje prilično nepreciznim, a uz to, jako je teško podesiti i levu i desnu bubicu na istu vrednost ukoliko one nisu na samom kraju spektra. Mnogi će možda pomisliti da razlike neće biti, ali je zapravo ima i to u primetnoj meri, a poslednje što želite je neizbalansiranu levu i desnu bubicu.


 cm_masterpulse_inear_013_s.jpg


Same slušalice koriste isti konektor i kabl poput prethodnika. Pljosnati kabl se daleko manje mrsi, a ujedno je i lagan za organizaciju. Deluje dovoljno izdržljivo i za korišćenje na duže staze, a sam konektor je pozlaćen i veoma dobro zaštićen metalnim telom koje se završava sa gumenim krajem. Sve odaje utisak da se proizvođač potrudio da MasterPulse bude sa svojim vlasnikom duže od garantnog roka.  cm_masterpulse_inear_017_s.jpg


Na kablu koji dolazi iz leve slušalice se nalazi kontroler za javljanje na telefon, na kom se ujedno nalazi i omnidirekcioni mikrofon. Iako se za potrebe igračkih headset-ova koriste nešto usmereniji mikrofoni, Cooler Master je dokazao da i omnidirekcioni mikrofoni mogu biti fantastično rešenje sa Over-Ear headset-om.


cm_masterpulse_inear_015_s.jpg

 

Specifikacije
 • Proizvođač Cooler Master
 • Model Cooler Master MasterPulse In-Ear
 • Sistem 2.0
 • Mikrofon Da
 • Daljinski na kablu Da
 • Veličina drajvera (mm) Φ8
 • Frekventni opseg 10Hz - 20.000Hz
 • Osetljivost 119dB ± 3dB (bass on)
  109dB ± 3dB (bass off)
 • Impedansa 20 Ω
 • Interfejs 3.5 mm
 • Dužina kabla 1,3 m

Komentari

0 Dodaj komentar

Test: Cooler Master MasterPulse Over-Ear

Test: Cooler Master MasterKey Pro L White Edition

 • Povezane teme:
10404
10405
10406
10407
10408
10409