Greška

Došlo je do greške.

Test: Cooler Master MasterMouse Pro L

23.08.2016 09:24 | 0 Games
Test: Cooler Master MasterMouse Pro L

Cooler Master je stekao odlične pozicije u svetu gejming miševa i sasvim je jasno da će kompanija nastojati da te pozicije ne samo održi, već i dodatno poboljša. U sklopu toga za jesen nam stižu novi miševi, koji dolaze pod MasterMouse brendom. Na tržište će izaći MasterMouse Pro, MasterMouse S i MasterMouse Lite, svaki sa sopstvenim mogućnostima, osobinama i cenovnim razredom. Danas vam predstavljamo verovatno najbolji od njih, model sa sufiksom Pro...

Cooler Master MasterMouse Pro L

Filip Majkić

Miševi kompanije Cooler Master, nekada sa CM Storm brendom a danas pod direktnom nomenklaturom proizvođača, generalno predstavljaju odličan izbor za sve iole zahtevnije korisnike. Kombinacija veoma povoljne cene u odnosu na ono što se dobija, dobro osmišljenog softvera, realnih performansi i kvaliteta izrade je učinila da gejming populacija prepozna upravo ove proizvode kao veoma poželjne. Za predstojeću jesen je Cooler Master pripremio novu seriju gejming miševa, čiji prvi, a ujedno i najkvalitetniji predstavnik pronalazi svoj put do nas.

cm_mastermouse_9_s.jpg

Već prilikom otvaranja pakovanja je jasno da MasterMouse Pro nešto posebno u odnosu na ostatak tržišne ponude. U pakovanju se dobijaju još jedna leđa i par bočnih elemenata, što jasno ukazuje da se dotična mogu promeniti. Da se ne radi o prostoj rezervi, pažljivim uočavanjem postaje jasnije jer su jedna leđa duža od drugih. Misterija se razjašnjava informacijom da je reč o dva para dodataka, gde je jedan namenjen Palm grip hvatu, a drugi Claw grip načinu držanja. Kada imamo još u vidu da je reč o simetričnom mišu, postaje jasno da će korisnici imati na raspolaganju širok spektar podešavanja i prilagođavanja sopstvenom vidu upotrebe. Sjajno!

Specifikacije
 • Model MasterMouse Pro L
 • Kategorija Gaming
 • Proizvođač Cooler Master
 • Senzor Optički
 • Osetljivost 12000 DPI, Avago PMW3360 Optical
 • Broj tastera 8
 • Dodatno Izmenjiva leđa i bokovi miša za palm grip i claw grip rukovanje
  Detaljna podešavanja putem softvera
  Storm TactiX taster za pristup sekundarnim funkcijama i kreiranje kombinacija tastera
  RGB osvetljenje sa 16.7 miliona boja
  32-bitni ARM procesor sa 512 KB memorije za smeštanje profila
  Omron mikrosvičevi sa garantovanih 20 miliona klikova
 • Ergonomija Simetričan
 • Memorija 512 KB
 • Promena osetljivosti Da, podržana promena u letu
 • Dimenzije 125(130) x 67.8 x 38 mm
 • Masa 128 g
 • Garancija 2 godine

 

cm_mastermouse_27_s.jpg


Zavirimo li malo ispod haube, dobijamo još precizniju sliku o mogućnostima miša. On se bazira na odličnom Avago PMW3360 optičkom senzoru maksimalne rezolucije 12000 DPI, što obećava sjajne performanse. Podržani su LOD i Angle Snapping, a tu je i ARM procesor sa 512 KB memorije za smeštanje profila na sam miš. Naravno, broj profila koje možete napraviti je ogroman i ukoliko vam pet profila (sa četiri nivoa DPI podešavanja za svaki) nisu dovoljni, uvek možete pohraniti profile na skladišni disk svog računara.

cm_mastermouse_14_s.jpg

cm_mastermouse_15_s.jpg

Prisutno je 8 programabilnih tastera na mišu, od čega je jedan Storm TactiX taster. On je zadužen da menja ponašanje pojedinih tastera i omogućava pristup sekundarnim funkcijama. Tako efektivno imate 14+1 taster, ukoliko vam je tako nešto uopšte potrebno. Ono što je možda potrebnije pojedinim igračima je pristup dodatnim funkcijama preko ovog tastera, kao što je Rapid Fire.

cm_mastermouse_19_s.jpg


Podržano je Full RGB osvetljenje. To u praksi znači da možete birati bilo koju od 16.7 miliona nijansi. No, dopada nam se što i pored toga miš "ne šljašti" previše, jer je osvetljenje vrlo diskretno namešteno. Svetli uska traka na poziciji kraj korena dlana šake, zatim traka sa unutrašnje strane točkića, te delovi ispred bočnih tastera, što se sve može individualno precizno podešavati.

cm_mastermouse_17_s.jpg

Najzad, tu su i Omron mikrosvičevi, koji ovog puta dolaze sa garantovanih 20 miliona klikova kada je u pitanju njihov životni vek. Impresivno, zar ne? Kao što možete videti, miš raspolaže veoma zanimljivim karakteristikama koje ga sa pravom odmah svrstavaju u jedan od najpoželjnijih izbora na tržištu. Naročito ukoliko imamo u vidu preporučenu cenu od 60 evra, što zbilja nije previše za model ovakvih karakteristika. No, kako se miš ponaša u realnom radu? Pogledajmo...

Komentari

0 Dodaj komentar

Test: Oculus Rift i stanje u VR svetu

Test: Cooler Master MasterPulse Over-Ear

10404
10405
10406
10407
10408
10409