Greška

Došlo je do greške.

Test: Cooler Master MasterCase Pro 6

07.04.2017 19:18 | 0 Hardver
Test: Cooler Master MasterCase Pro 6

Cooler Master je obnovio svoju ponudu u domenu MasterCase porodice kućišta. Novitet dolazi u vidu MasterCase Pro 6 modela koji smo dobili na nekoliko dana kako bismo videli šta donosi u odnosu na ostale modele u ponudi. Kao i do sada, reč je o još jednom nosiocu "Make It Yours" filozofije, tako da kompanija nastavlja čvrsto u svojoj rešenosti da istakne kreativnost svakog svog korisnika.

MasterCase Pro 6 - Spoljašnjost

Nebojša Todorović

Pre svega, MasterCase Pro 6 je poveće kućište, dimenzija 544 x 235 x 548mm težine 12 kilograma. Konstrukcija je od čelika, a prisutno je i dosta plastičnih elemenata na spoljnim površinama. Postoji jasan razlog zašto je to tako, budući da je kućište namenjeno prevashodno moderima, kojima puno znače ravne, čiste površine na spoljnom delu kućišta.


 cooler_master_mastercase6_010_s.jpg


Poput MasterCase 5 modela i novo kućište karakteriše specifična "stealth" sivo-crna boja koja je očigledno ovih dana izuzetno popularna među proizvođačima. Reč je o mat boji koja nije sklona prikupljanju otisaka pristiju i moramo da primetimo da je veoma zahvalna za održavanje. Ne možemo da se setimo da li je to bila situacija i sa prethodnicima, ali u ovom slučaju možemo da pohvalimo Cooler Master na dobro odabranoj boji.


 cooler_master_mastercase6_012_s.jpg


Sa druge strane, bočna providna stranica ne može biti više refleksivna, a da proizvođač nije jednostavno ugradio ogledalo. Reč je o pleksiglasu solidne debljine koji je toniran tako da stvara jako lep efekat pri pogledu u unutrašnjost kućišta, međutim ukoliko postoji imalo svetla u okruženju refleksija je veoma izražena.


 cooler_master_mastercase6_013_s.jpg


Sam oblik kućišta je neupadljiv, a to je nešto što praktično predstavlja obavezu Cooler Mastera kada je u pitanju kućište ovog tipa. Prosto, ukoliko želite da napravite proizvod koji će poslužiti za kreativno izražavanje vlasnika on mora da ima što manje vizuelnih specifičnosti, jer je osnovna ideja da MasterCase serija bude "platno" na kom će se korisnici kroz DIY projekte istaknuti. Stoga, ravne linije uz uniformnu boju predstavljaju veliku promenu u odnosu na Cooler Master od pre 3 godine.


 cooler_master_mastercase6_044_s.jpg


Međutim, nemojte pomešati vizuelne detalje sa praktičnim detaljima, jer MasterCase ima ogroman broj praktičnih rešenja koja ga i pored toga što je neupadljivo čini neverovatno atraktivnim. Krenimo od gornje površine. Reč je o plastičnom poklopcu koji je postavljen na magnete koji se nalaze na metalnim oprugama. Rezultat? Osim što se plastični poklopac lako skida, povlačenjem prema gore, njega je moguće podignuti na gornju poziciju federa i tako dobiti dodatni protok fazduha iako je gornja površina potpuno ravna.


 cooler_master_mastercase6_014_s.jpg

cooler_master_mastercase6_016_s.jpg

cooler_master_mastercase6_52.jpg


Osim toga, skidanje poklopca otkriva i dve pozicije za ventilatore koje uz isporučeni metalni okvir mogu da se popune i radijatorom za vodeno hlađenje. Cooler Master kaže da su podržana do dva ventilatora od 120 ili 140 mm odnosno radijatori od 240 i 280mm.


 cooler_master_mastercase6_015_s.jpg

Komentari

0 Dodaj komentar

Test: Cooler Master Mastercase Maker 5t

Test: NZXT Kraken X42

  • Povezane teme:
10203
10205
10206
10207
10208
10209