Greška

Došlo je do greške.

Test: Cooler Master MasterCase 5 (PRO)

19.08.2015 20:13 | 13 Hardver
Test: Cooler Master MasterCase 5 (PRO)

Juče smo pisali o našoj poseti Cooler Masteru gde smo saznali detalje o njihovom novom pravcu u kom su krenuli. FreeForm modularni sistem koji omogućava korisnicima da sve prilagođavaju svojim potrebama je proces koji će dugo trajati dok ne zađe u sve pore Cooler Masterove ponude. Prvi korak je obično i najrizičniji, tako da ovaj priznati proizvođač nije ništa ostavio slučaju. Rezultat je obećavajući početak sa MasterCase 5 serijom.

Master koncept

Master koncept je rezultat ekstenzivnog istraživanja i ispitivanja tržišta, nakon čega je Cooler Master zaključio da je modularnost pravi smer za razvoj svojih proizvoda. Ne samo kućišta, već i kompletne ponude što obuhvata vazdušno, vodeno hlađenje, napajanja, slušalice, miševe i sve ostalo što sada imaju u ponudi. Ideja je da se koriste standardizovani dodaci koji bi menjali osnovu uređaja. Primer je dodavanje većeg gripa na osnovu miša, ugradnju boljih zvučnika u slušalice, zamenu panela na kućištu i sl. Sve to spada pod FreeForm modularni sistem kojim omogućava da svaki CM proizvod učinite ličnim.

MCPro5_12.jpg

Fleksibilni dizajn ima niz prednosti. Pored prilagođavanja potrebama korisnika što je očigledna prednost, tu je zamena dela bez odlaska na servis. Kada se deo pokvari, zamenite ga i nastavljate dalje, bez potrebe da kupujete ceo novi proizvod. Takođe tu je i izbegavanje potrebe da nadogradnju vršite kroz kupovinu skupljeg" proizvoda. Jednostavno nadogradite postojeći. Na kraju, tu je i prednost za sam Cooler Master. Pre svega tu je mnogo jednostavnija proizvodnja koja smanjuje troškove na duže staze, a druga je jednostavnija ponuda u kojoj se korisnici neće gubiti.

MC5_14.jpg

Danas ćemo isprobati prvi korak u ovom pravcu. Reč je o kompletno modularnom kućištu koje spada u midi-tower kategoriju sa svojom visinom od 460 milimetara. Reč je o izuzetno prilagodljviom kućištu koje nećete morati da menjate sve i da se tri puta predomislite o nameni PC-a koji će se nalaziti unutra. Danas možete da smatrata da sve što vam je potrebno su dve dugačke grafičke karte, sutra da je potrebno da imate osam hard diskova, a prekosutra da ćete vazdušno hlađenje da zamenite vodenim. Uz dodatke koji su dostupni sve ove tri imaginarne konfiguracije ćete moći da spakujete u isti MasterCase 5.

MCPro5_12.jpg

Cooler Master će imati tri modela, MasterCase 5, MasterCaser Pro 5 i MasterCase Maker 5. Treba imati u vidu da ukoliko kupite MasterCaser 5 uz dodatke koje možete da kupite odvojeno, praktično možete da napravite MasterCase Maker 5, jer je osnova ista i razlika je upravo u konfiguraciji. Stoga, možda je bolje reći da će biti tri paketa, nego tri različita modela. U svakom slučaju, krenimo.

muki85 Član postova: 51
Wauuuuuu, trebamo da skačemo od radosti što je Cooler Master u svojoj izvedbi uradio ono što se radi već godinama? I uz to u storm trooper dizajnu... Brilliant, just brilliant! Šteta što je Srbija ograničena samo na Cooler Master kućišta, ali hvala Bogu da možemo preko granice da sebi kupimo neki Phanteks, Lian-Li, InWin i tome slično A.K.A prava kućišta... Još jednom moram da napišem Wauuuuuu!
CelaBrateuu Novi član postova: 1
Sjajna recenzija kao i i uvek, ali cena brate
Floyd Član postova: 952
Kuciste je sasvim obicno-prosecno za danasnje standarde. Napajanje je na dnu, kavezi za hardove su zarotirani za 90 stepeni (ne znam jel treba to pominjati uopste), ima napred 2x usb 3.0 i ulaz za slusalice i mikrofon. Prednja rupicasta strana je magnet za prasinu. Upotrebljeni materijali su standardni.
Prikaz je ok i kao mana je navedena cena. Obican rupicast coolermaster sa cenom kao lian li. Cak je stari 690 II zanimljiviji jer ima HDD dock.
ivanhell Član postova: 453
Definitivno najbolje kućište ikada.
Dark Magician Član postova: 9393
100€ je OK.

Benchmark u Ajndhovenu: U poseti Cooler Masteru

Test: NZXT H440 Special Edition

10203
10205
10206
10207
10208
10209