Greška

Došlo je do greške.

Test: Cooler Master Devastator II (VIDEO)

28.04.2016 10:11 | 5 Hardver
Test: Cooler Master Devastator II (VIDEO)

Red je došao da se spustimo na zemlju. Često se bavimo ultra-skupim periferijama koje će, ruku na srce, ostati van domašaja većine. Međutim, moguće je probrati nešto što ostavlja utisak premium proizvoda, a donosi i štošta od funkcionalnosti o kojima konkurencija može samo da sanja. Takav proizvod je bio Devastator komplet desktop periferija. Ovaj put nam Cooler Master donosi naslednika - pred nama je Devastator II

Cooler Master Devastator II

Filip Majkić

Devastator je bio poznat kao komplet tastature i miša nenadmašnog odnosa cene i performansi. Cooler Master je sa njim napravio fantastičan posao, nudeći korisnicima odličnu kombinaciju po izuzetno povoljnoj ceni, za koju biste vrlo teško mogli da nabavite išta sličnih karakteristika, bilo da ste težili jednom objedinjenom kompletu ili spajali tastaturu i miša različitih proizvođača.

Sada je došao Devastator II, koji nije imao ambicija da donese revoluciju, već da bude naredni, logičan evolutivni iskorak u pravcu koji je prethodnik utabao. No, ispod haube ima solidan broj promena, iako je, površinski gledao, proizvod ostao isti. Ukoliko stvari posmatrate kozmetički, tu nema puno promena. Sa druge strane, i cena je praktično ostala nepromenjena (razlika je nekih 300-ak dinara), tako da nema neke naročite dileme jer će uskoro prvi Devastator nestati iz ponude.


Specifikacije
 • Proizvođač Cooler Master
 • Model SGB-3030-KKMF1-US
 • Kategorija Gejming
 • Interfejs USB
 • Postolje za dlanove Da
 • Pozadinsko osvetljenje Da
 • Ergonomija Simetričan dizajn miša
 • Dodatni tasteri Multimedijalni tasteri: 6 za tastaturu
  6 tastera za miš
 • Dodatno Miš:
  - Plavo pozadinsko osvetljenje
  - Simetričan dizajn
  Senzor: Optički
  Rezolucija: 2000dpi podesiva u tri nivoa (1000/1600/2000)
  Broj tastera: 6
  Izdržljivost tastera: do 10 miliona klikova
  Interfejs: USB 2.0
  Dužina kabla: 1.8m


Stoga, hajdemo najpre o kozmetičkim razlikama, ili možda bolje reći, izostanku istih. Ponovo se nude tri boje pozadinskih osvetljenja, premda ne znamo hoće li sve varijante biti dostupne. Reč je o Single LED osvetljenju, koje obasjava sve tastere. Postojaće plava, crvena i zelena varijanta. U prethodnoj generaciji je plava bila najzastupljenija, sa tek pokojim dostupnim primerkom u crvenoj ili zelenoj varijanti.

dev4_s.jpg

Povoljna okolnost je što smo prilikom testiranja ispred sebe imali i Devastator i Devastator II, tako da smo bili u prilici da ih direktno uporedimo po svim pitanjima. Sam oblik tastature i miša su ostali nepromenjeni. Iskreno, nismo nikako uspevali da pronađemo razliku po tom pitanju, iako postoje navodi da je kućište tastature blago izmenjeno - prevashodno iznutra, jer je tu i glavna razlika između prve i druge generacije, a videćete uskoro i zbog čega.

dev3_s.jpg

Druga generacija je izbacila CM Storm logo i sa miša i sa tastature. Razlog za to je prilično jednostavan - Cooler Master je odlučio da ubuduće koristi sopstveno ime, odnosno da ne plasira uređaje pod drugim sub-brendom. Stoga na levom dugmetu miša, odnosno u gornjem desnom delu tastature, iznad numeričkih tastera, nema više CM Storm logoa. I to bi bilo to o sličnostima i suptilnim razlikama, sada ćemo se posvetiti samim uređajima i nekim drugim razlikama koje život znače, a koje dolaze ispod haube...

 

sintetik Član postova: 77
Blah...očekivao sam više od miša. Uspeo sam da ga kupim odvojenog od tastature novog. Skrol i middle klik su riknuli posle mesec dana. Otišao kod drugara i zamenili prekidačem iz nekog microsoft miša. Sada radi kako treba. Elem, uzeo sam ga samo zato što je claw grip tip miša, a ponuda istih je očajna kod nas. Preciznost u skladu sa izdvojenim novcem za njega. Moj utisak je da je miš malo ispod onoga da kažem da je dobar. Prosečan kao i gomila drugh miševa koji mogu da se kupe za 1000-1200din.
nighthawk Član postova: 121
Lose uradjen komplet, previse paznje otislo na dizajn. Na misu pukla osovina skroll tockica ... Tastatura upotrebljiva, i samo toliko. U windowsu funkcionise, u linuxu samo alfanumericki deo, probano vise distribucija i jos nisam pronasao resenje. Led ispod numerickog dela poceo da treperi. Set je kupljen kao rezervni u vreme kada sam koristio samo laptop i nije ni koriscen kao gejmerski pa da kaze covek da se izraubovalo od upotrebe.
ASUS Vip Member Users postova: 22
Pa da,uvek u tim kompletima od 20-50e jedan uredjaj 1 od 2/3 pokvari svoj team..a posebno ne mozes kupis ako je mozda serijska greska.Mada...kakve testove prolaze nije ni cudo!
Demacate Neregistrovan korisnik
Ja sam imao devastator komplet, mogu reci da je onaj obicni genius od 800 din puno bolji za gejming. Znaci uzas, jako neprecizan i posle 3 meseca upao desni klik i ne funkcionise vise. Tastatura je super, lepo izgleda i dobar je osecaj da se kuca.

Test: Logitech MX Anywhere 2

Test: Logitech G610

10203
10205
10206
10207
10208
10209