Greška

Došlo je do greške.

Test: Cooler Master Cosmos C700P (video)

14.10.2017 12:38 | 1 Hardver
Test: Cooler Master Cosmos C700P (video)

Samo kvalitetne stvari dugo traju, a najbolji dokaz koji potkrepljuje ovo pravilo je upravo Cooler Master Cosmos serija kućišta. Prošlo je skoro 5 godina od kada je izašla poslednja ozbiljnija revizija Cosmos II modela. Zavladali su novi trendovi i Cooler Master je morao da osveži izgled i dodatno proširi listu mogućnosti u vidu najnovijeg Cosmos C700P modela.

Cooler Master Cosmos C700P

Aleksandar Božović
 
Samo kvalitetne stvari dugo traju, a najbolji dokaz koji potkrepljuje ovo pravilo je upravo Cooler Master Cosmos serija kućišta. Kada su prvi put izašli na tržište sa ovim modelom ljudi iz Cooler Master-a nisu ni slutili da će upravo ova linija postati referenca za sve ostale proizvođače u ovoj klasi. Savremenog dizajna sa podugačkim spiskom naprednih opcija, Cosmos je plenio kako izgledom tako i performansama. Kombinacijom ovih karakteristika i upotrebom savremenih materijala postao je referenca za poređenje ostalih proizvoda iste namene.

 Prošlo je skoro 5 godina od kada je izašla poslednja ozbiljnija revizija Cosmos II modela i to je jasan pokazatelj kako ovom kućištu uspeva toliko dugo vremena da ostane akutelno u moru sličnih modela. U međuvremenu se dosta toga promenilo, čak i na tržištu kućišta koje se relativno sporo kreće u odnosu na ostatak PC komponenti. Zavladali su novi trendovi i Cooler Master je morao da osveži izgled i dodatno proširi listu mogućnosti u vidu najnovijeg Cosmos C700P modela. 
 
 
 

Ova činjenica postaje jasna već na prvi susret sa C700P novitetom. Imamo utisak da je Cooler Master-u veoma stalo da već kod prvog susreta ostavi snažan utisak kako u stopu prati najnovije trendove. Dotična konstatacija se ogleda u činjenici da je velika bočna stranica kućišta u potpunosti izrađena od zatamnjenog, kaljenog stakla specijalnog oblika, koji se svojim delom preliva na prednji panel kućišta što nas nedvosmileno asocira na želju da se kod korisnika postigne panorama efekat. 

 
CMCosmosC700P2mala.jpg

Da bi Cosmos C700P zablistao u svoj lepoti, pored delimično prozirnih stranica, ugrađeno je i prateće LED RGB osvetljenje koje eksterijer kućišta u kombinaciji sa pomenutim površinama od kaljenog stakla čini zaista upečatljivim. Ovo su dva ključna detalja kojima Cosmos C700P "napada" buduće vlasnike, ali još dosta iznenađenja se krije ispod haube.
 
Dakle, prve impresije su pozitivne. Zadržana je prepoznatljiva silueta i oblik orginalnog Cosmos modela, pri čemu je većina detalja značajno modernizovana i lepše oblikovana kako bi se održao korak sa savremenim modnim trendovima.

Vlada Jekic Neregistrovan korisnik
Sledeceg meseca treba da stigne moje kuciste kod distributera za Evropu u Rumuniju. Caselabs BH8, cena u Americi 250$, u Evropi su rekli oko 230e sudeci po cenama drugih modela. BH7 200$ U USA u Evropi 179 eura. Shiping kucista u delovima 38 eura. Salju mi u Madjarsku, tamo podignu i donose. Odlepio sam kada sam video kuciste SSI-CEB, SSI-EEB, E-ATX customizable slicne velicne kao mali HAF-XM.
A skoro sam kupio Lian-Li PC-O11 i pitao vec Madjare, 220 eura je. Znaci ne mogu vise da gledam konvencionalna kucista, smucila su mi se, bukvalno. Ovaj rastura BH8. Dno mu prima radiator ili drzace za SSD 2x po Max 4 SSD, mali otvorcic je za DVD-RW ili za single bay reservoir, sa strane radiator mounting za 2x140 ili 2x120 biras. Rucke za nosenje na skidanje. Prozore sa obe strane, maticna polozena, krov biras resetke ili pola prozor, ispod kompatibilan sa mestima za radiatore. Neopisivo. Napajanje staje ispod maticne. Motherboard tray biras da li ces za ATX ili E-ATX i SSI-EEB. Ima 3 verzije ukupno, sa rumapa, i sa otvorom gde ceo deo pomeras levo ili desno zavisi kako ti je zgodnije za kablove. Dodatni kanali za LED strips se dokupljuju i rucke a zavisno kakav hoces nosac radiatora posle dodatni. Ima mesta za ukupno 4x280 radiatora kada bi sve popunio, ceo krov, sa strane i ispod maticne.
Ovo je kuciste. Braca Rumuni me zovu cim stigne, salju dan posle placanja.
Odlazem grafiku.
http://www.caselabs-store.com/bullet-bh8-eatx-case-customizable/

Test: NZXT Kraken X62

Test: Cooler Master MasterCase H500P (Video)

10203
10205
10206
10207
10208
10209