Greška

Došlo je do greške.

Test: Blueberry TV Cat - Android na vašem TV-u

01.12.2012 23:28 | 2 Multimedija
Test: Blueberry TV Cat - Android na vašem TV-u

Android televizor? Dobra ideja, ali ne ideja koju podržavaju sami proizvođači televizora. No, zašto bi to bila prepreka za korisnike? Pred nama je uređaj koji baš svaki "obični" televizor pretvara u Android Smart TV. Uređaj pod imenom TV Cat poseduje Ice Cream Sandwich 4.0.4 verziju Androida, koja će na vašem televizoru biti prikazana u 1080p FullHD rezoluciji. Za razliku od klasičnih media plejera, Smart televizora i Smart TV upgrader-a, glavna prednost ovog uređaja je upravo Android operativni sistem koji nudi pregršt mogućnosti. Sve to donosi po izuzetno povoljnoj ceni. Zainteresovani...?

Test: Blueberry TV Cat - Android na vašem TV-u

Dragoljub Radovanović

Sa brendom Blueberry ste verovatno upoznati, jer on na našem tržištu nudi bogat asortiman proizvoda u kategorijama raznih dodataka za računare, GPS navigacija, tablet računara, MP3 plejera, zvučnika i tako dalje. Akcenat koji ova kompanija stavlja na svoje proizvode jeste da ponudi najbolju vrednost nekog uređaja za određenu sumu novca, a njihovi proizvodi su inače često veoma pristupačni u cenovnom smislu. Pored svih kategorija uređaja kojima se ova kompanija bavi, nedavno je u ponudu uvršten dosta zanimljiv uređaj koji pretvara vaš televizor u Android Smart TV.Ideja korišćenja Android operativnog sistema kao Smart platforme za televizor i nije baš tako sveža, jer je Google pre nešto više od dve godine predstavio svoj Google TV uređaj sa Android 2.1 Eclair operativnim sistemom. U to vreme procesori na uređajima kao što je Logitech Revue su imali x86 arhitekturu i klasične Android aplikacije nisu bile kompatibilne, već su morale biti posebno prilagođene za x86 procesor. U međuvremenu su se pojavili razni Android media plejeri kineskog porekla koji su imali ARM procesore, Android 2.2 verzije i neometan pristup svim aplikacijama kroz Android Market.
Sve je to vremenom napredovalo, po pitanju hardvera i novih verzija Androida koje su nudile sve bolje iskustvo, a shodno tome, danas vam predstavljamo i Blueberry TV Cat, rešenje pomoću kojeg ćete vašem običnom televizoru podariti Smart mogućnosti. Pre nego što počnemo sa predstavljanjem mogućnosti ovog zanimljivog uređaja koji od "glupog" televizora pravi "pametni", osvrnućemo se na njegov hardver. Skrećemo pažnju da je TV Cat cenovno veoma pristupačno parče hardvera, tako da je njegov hardver sasvim pristojan za ovu svotu novca.Blueberry TV Cat je pokretan od strane jednojezgarnog ARM v7 Cortex A5 procesora, tačnije Telechips TCC8925 45nm čipa sa frekvencijom rada od 1 GHz-a, koji radi u kombinaciji sa Mali400 grafičkim čipom. Količina RAM memorije koja se nalazi u ovom uređaju je 1GB DDR3, a interno skladište je kapaciteta 4GB-a. Ukoliko vam se kapacitet interne memorije čini malim, njega možete proširiti microSD karticama kapaciteta do 32GB-a.Pakovanje ovog uređaja je crne boje sa logoom crne mačke sa plavim očima, koja je zaštitni znak NetCat uređaja. U pakovanju smo zatekli TV Cat uređaj, adapter, kabl za adapter, USB na microUSB kabl, HDMI na miniHDMI kabl, uputstvo za korišćenje i mali srebrni daljinski pomoću kojeg kontrolišete uređaj.
Nezadovoljan korisnik Neregistrovan korisnik
Sve negativne kritike za ovaj prikljucak, nemogu se gledati filmovi neznam zasto al od vase pohvale za ovaj uredjaj je ravno nuli
rajko Neregistrovan korisnik
dali znate gde se moze nabaviti daljinski za ovaj uredjaj ???

Test: Scuderia Ferrari R200 by Logic3

Test: Samsung Blu-Ray BD-F8900 3D PVR

  • Povezane teme:
10304
10305
10306
10307
10308
10309