Greška

Došlo je do greške.

Test: BenQ MP611c

17.01.2007 17:01 | 0 Multimedija
Test: BenQ MP611c

Svi BenQ projektori koje smo do sada testirali ostavili su pozitivan utisak na nas, pa čak iako su ponekad bili ”jači sa cenom” u svojoj klasi za šta je delimično odgovorna i njihova odluka da prave samo DLP projektore, oni su za to „malo više“ često nudili „dosta više“. Upakovani u gotovo identične crne polirane kutijice, Benq DLP projektori liče kao jaje jajetu. Model 611c zapravo je malo oslabljeni 620p mNemanja Jevtić

Test: BenQ MP611c

Svi BenQ projektori koje smo do sada testirali ostavili su pozitivan utisak na nas, pa čak iako su ponekad bili ”jači sa cenom” u svojoj klasi za šta je delimično odgovorna i njihova odluka da prave samo DLP projektore, oni su za to „malo više“ često nudili „dosta više“.

Model 611c zapravo je malo oslabljeni 620p model kojim smo se bavili pre izvesnog vremena, a obzirom da BenQ ima stvarno širok i ozbiljno koncipiran program, nije loše obratiti pažnju i malo jeftinije modele koji se najčešće nađu kod krajnjeg kupca koji nema realne potrebe za platnom od četiri metra. Cela linija 6xx projektora namenjena je onima koji imaju česte potrebe za prezentacijama na terenu, pa su D-SUB konektor ili čak i DVI najčešće prisutni konektori pored kompozitnog RCA, a ono što je najveća prednosti svega toga je da se svi projektori isporučuju sa originalnim BenQ torbama u koje projektor ”legne” sa svim kablovima od ivice do ivice što je praksa od koje su vremenom odustali i proizvođači kamera, projektora i laptopova. Sve i da ga iznosite iz kuće jednom u godini, ovako je daleko praktičnije i bezbolnije.

Za razliku od 620p modela, 611c nije XGA već SVGA, dakle sa matičnom rezolucijom od 800 x 600 piksela. Međutim, na ulazu on toleriše rezolucije do 1280 x 1024 što ga u neku ruku čini i projektorom koji bi u teoriji mogao da podrži i HD kvalitet slike. Ipak, ovaj projektor nije namenjem tome, obzirom da od ulaza poseduje samo D-Sub i RCA kompozitni. Ono gde je BenQ dodatno sugerisao da je ovaj projektor namenjen prezentatorima je činjenica da je ovo prvi, ako ne i jedini projektor sa ugrađenim podesivim tajmerom koji može sve vreme biti prikazan negde u slici, kako bi prezentator stalno bio opomenut da ne ”udavi” klijente ili one koji ga slušaju. Slika koju je reprodukaovao na oko 2m dijagonali bila je krajnje zadovoljavajuća, čak i na slabijem izlazu recimo Playstation 2 konzole, dok je odnos boja i kontrasta, po prvi put fabrički podešen, bio idealan u identičnim uslovima u kojima smo testirali i razne druge projektore.

Kako bi skuplji projektori zadržali opravdanje, ovaj model ima samo četiri preset moda odnosa boja i jedan podesivi kanal, mada se u većini slučajeva jedan od preseta pokazao kao sasvim dobro rešenje. Van toga, jedan od zanimljivih funkcija je i mogućnost „zamrzavanja“ slike, kao i malo pametnije rešeno automatsko gašenje ukoliko ulazni signal ne postoji izvesno vreme. Ono što je malo trapavo kod ovog modela je daljinski upravljač na kome su se mogle naći još neke komande, na primer one za glasnoću ugrađenog zvučnika, ali onda bi se taj model verovatno zvao 612 i koštao nešto više. Ipak, za ono što većinu nas zanima a to je povezivanje sa DVD plejerom, konzolom ili računarom za kućnu primenu ovaj projektor je i više nego dovoljan.


Rezolucija
SVGA (800 x 600)
Sistem projektovanja
DLPTM by Texas Instruments
Brightness
2100 ANSI Lumen
Radni vek lampe
3000/4000 hours (Normal/Economic mode)
Kontrast
2000:1
Težina
2.7 kg
Noise Level
<28/24 dB
Dimenzije
278 x 94 x 219.5 mm
Veličina projektovane slike
78 - 762cm
Zoom
Ručni Zoom, 1.15:1
Input
D-sub, S-Video, Composite video: RCA
Video kompatibilnost
NTSC/PAL/SECAM
Cena
660€ + PDV
Ustupio
Kimtec

 

Test: BenQ A620p

Test: EPSON EMP S-4 i S-5

  • Povezane teme:
10304
10305
10306
10307
10308
10309