Greška

Došlo je do greške.

Test: ASUS ZenBook UX305

24.03.2015 14:53 | 2 Mobile
Test: ASUS ZenBook UX305

ASUS je u svetu prenosnih računara veoma prepoznatljiv po nekolicini “prvih u svetu”, modela koji su na jedan ili drugi način i sa manje ili više uspeha postali prepoznatljivi, a neretko i ustanovili čitavu klasu računara. ZenBook modeli ultrabukova su svakako među najprepoznatljivijim, ali i najkonzistentnijim prenosnim računarima na tržištu. Danas na testu imamo model pomalo komplikovanog sufiksa UX305FA-FB003P. Dovoljno je da znate da se radi o novom ZenBook-u, sa najnovijim Intel Core M (Broadwell) hardverom i – relativno povoljnom cenom...

Filip Majkić

Mišljenja smo da je konzistentnost jedno od najjačih oružja kompanije ASUS. Ultrabukovi su tipičan primer za takvu tvrdnju. Dok razni proizvođači nude radikalno drugačije i izmenjivane naprave godinu za godinom, ZenBook ostaje prepoznatljiv iz generacije u generaciju. Sada, kao možda nikada u svojoj istoriji, ima dodatnu priliku da se nametne kombinacijom povoljne cene, kvalitetne i privlačne spoljašnjosti i odličnog hardvera. Naravno, ta cena za koju kažemo da je jedan od faktora i kvalifikujemo je na opisani način je i dalje četvorocifrena, ali je po prvi put gotovo trocifrena i zaista smatramo da je relativno povoljna, imajući u vidu šta sve ZenBook UX305 donosi.Spisak bi mogao biti poduži, pa ćemo zato odmah u startu istaći nekoliko stvari. Uređaj je izuzetno tanak i lagan – svega 12.3 milimetara debljine, odnosno 1.2 kilograma mase. Dalje, tu je QHD+ IPS displej rezolucije 3200 x 1800 piksela. Ispod haube je smešten Broadwell hardver, a šlag na tortu je baterija koja obećava i gotovo ispunjava (zapravo, od načina na koji koristite računar može i da je prebaci) autonomiju od čak desetak sati! Sve to po ceni od nekih 1050-1100 evra, zavisno od verzije Windowsa koja dolazi uz računar. Već u startu vam je verovatno jasno da smo iz našeg višednevnog druženja sa ZenBook UX305 laptopom izašli sa veoma pozitivnim utiscima. Posebno pošto smo se pribojavali implementacije Broadwella, za koju smo se ranije uverili da joj je potrebno posvetiti veoma puno pažnje.

Vrhunski hardver u divnom pakovanju, i ukoliko se opredelite za pravu kombinaciju - ne naročito skup


Dizajn, konektori

Već smo rekli da je ZenBook UX305 izuzetno tanak i lagan, ali treba to doživeti uživo da bi se stekao jasan utisak o narečenoj tvrdnji. ASUS navodi da je sistemska (matična) ploča računara debela svega 0.83 milimetra! Pride, radi se o desetoslojnoj matičnoj ploči, tako da vam je verovatno jasno do koje mere napredovalo sa minijaturizacijom komponenti. Zaista fascinantno!

ux305_12_s.jpg

Kada je izrada u pitanju, imamo nove elemente. Tajvanska kompanija navodi “keramički finiš” i kombinaciju sa osećajem “vulkanske stene” i moramo reći da se dotični zaista oseća pod prstima. Dok je poklopac izrađen od metala, tj. aluminijuma, sa prepoznatljivim (za ZenBook uređaje) koncentričnim krugovima koji izviru iz ASUS logotipa, dotle su ostale površine laptopa primetno drugačije, prevučene slojem koji matična kompanija naziva keramičko-vulkanskim. Kako bilo, nemate osećaj da vam je metal pod prstima kada dodirujete druge površine, ali i dalje imate osećaj prefinjenog materijala.

ux305_18_s.jpg

Unutrašnjost je urađena u istom stilu, sa kontrastom crnih tastera tastature. Dopada nam se što okvir oko ekrana nije crn, već iste boje kao i ostatak računara – neko će reći da je to tamno braon, drugi da je tamno siva, treći da je mračno ljubičasta. Kako god bilo, nama se dopada. Za sada je ovaj računar samo u tamnoj varijanti, a postoji i bela verzija, pri čemu od uvoznika/distributera zavisi da li će dotična biti dostupna i u kojoj meri. Ako se pitate zašto nismo opisali kutiju, to je zato što u njoj nema ničeg posebnog, izuzev strujnog adaptera i konvertora koji će jedan USB 3.0 port pretvoriti u LAN.


Konektori

Još jednom moramo da istaknemo impresivno malu debljinu računara. Dotična znači i da sve konektore zatičemo pri zadnjem delu, gde je debljina nešto veća. Desno se nalaze indikatori rada, audio priključak, mini-HDMI izlaz i jedan USB port. Tu je smešten i priključak za strujni ispravljač. Naravno, kako su svi konektori pri zadnjem delu, raspored ne utiče na eventualno “sudaranje” priključenih naprava sa mišem pri donjem desnom uglu.

ux305_21_s.jpg

Levo su smešteni čitač SD kartica i još dva USB porta. Svi portovi su USB 3.0 tipa. Na zadnjem, prednjem i donjem delu ne zatičemo nikakve priključke. Istaknimo još da su na donjem delu, blizu prednjoj ivici laptopa, pozicionirani zvučnici sa pri levom, odnosno desnom boku. Donja strana ima četiri velike gumirane nožice koje drže ultrabuk čvrsto u mestu.

ux305_1_s.jpg

Hardver

ASUS ZenBook UX305 stiže sa novom generacijom hardvera, koja ima velike ambicije po pitanju energetske efikasnosti, ali i uticaja na korisničko iskustvo. Po prvi put imamo situaciju da brojke koje se odnose na potrošnju ne trebaju da znače samo običan podatak, već da imamo pravo i puno fanless iskustvo u korišćenju, makar kada računari nisu opterećeni, sa svim pozitivnim aspektima takvog načina rada.

intel_ux305_2_s.jpg

Relativno nedavno testirani Lenovo Yoga 3 Pro nam je ipak doneo i drugu stranu ovakvog pristupa. Da preciziramo, govorimo o novoj Core M seriji procesora koji pripadaju Broadwell generaciji, odnosno novoj generaciji Intelovih čipova namenjenih prenosnim računarima. Tom prilikom smo otkrili mali raskorak u odnosu na najave i obećanja. Da uprostimo, od termalnih karakteristika, izvedbe hlađenja, kao i verzije BIOSa, te mnoštva raznih optimizacija, zavisi kako će vaš računar da se ponaša u određenom trenutku, a radni takt je potpuno dinamički. Yoga 3 Pro je imao izraženu sklonost ka trotlovanju. Stoga smo se bojali da će i kod ZenBook-a biti slična priča.

intel_ux305_4_s.jpg

Intel Core M procesor može da pokreće uređaje tanke kao tablet uz nivo Intel Core performansi, kao ida udvostruči trajanje baterije, u poređenju sa sistemom starim četiri godine. Intel Core M omogućava čak 50 odsto brže procesorske i 40 odsto brže grafičke performanse u poređenju sa prethodnom, četvrtom generacijom Core procesora. Intel Core M može da podnese više od osam sati reprodukovanja video sadržaja; što predstavlja i do 20 odsto (1,7 sati) duže trajanje baterije u poređenju sa prethodnom generacijom Core procesora i duplo duže trajanje baterije ukoliko se poredi sa trajanjem baterije jednog prosečnog računara starog četiri godine.

ux305_20_s.jpg

Teoretski, Intel Core M procesor je za 50 odsto manji i pri energetskom utrošku od 4,5 W za 60 odsto manje se zagreva u odnosu na prethodnu generaciju. Ovo omogućava proizvođačima originalne opreme da dizajniraju elegantne sisteme bez ventilatora tanje od 9 mm. Laptop na našem testu je ipak imao nešto veću debljinu, tako da u tom smislu nije bilo potrebe da se “ide do kraja”.

Specifikacije
 • Proizvođač Asus
 • Model Zenbook UX305FA-FB003P
 • Procesor Intel Core M 5Y10 800mhz (Turbo boost do 2ghz)
 • Klasa procesora Core M
 • RAM memorija 8 GB
 • Tip memorije LPDDR3 1600MHz
 • Skladište 256gb ssd
 • Dijagonala ekrana 13.3 in
 • Rezolucija ekrana 3200 x 1800
 • Tip ekrana QHD+, LED-backlit slim, anti-glare
 • Grafika Intel HD Graphics 5300
 • Portovi 1x micro HDMI, 3x USB 3.0, 1X KOMBINOVANI AUDIO PRIKLJUČAK, 2-in-1 ČITAČ KARTICA
 • Web kamera 1.0 MEGAPIKSELA sa integrisanim mikrofonom
 • LAN 10/100/1000 Mbit
 • WiFi 802.11 b/g/n/ac
 • Bluetooth Da, 4.0
 • Optički uređaj Ne
 • Dimenzije 32.40 x 22.60 x 1.23 cm
 • Masa 1.2 kg
 • Baterija 45 Whrs li-Polymer
 • Operativni sistem Windows 8.1 Pro 64bit
 • Dodatno Bang & Olufsen ICEpower stereo zvučnici

U konkretnom slučaju, koristi se procesor oznake Intel Core M-5Y10. Kao nikada do sada, važi sintagma da je sasvim pogrešno reći da ovaj procesor ima osnovni takt, već je mnogo ispravnije reći da radi na “od...do”, pri čemu egzaktan takt zavisi od kombinacije opterećenja mašine, hlađenja, optimizacija i slično. Core M-5Y10 radi na taktovima od 800 do 2000 MHz. Reč je o dvojezgarnom procesoru, sa podrškom za Hyper-Threading, te je u stanju da izvršava četiri threada istovremeno. Uz 4 MB L3 keš memorije, ovaj 14-nanometarski mobilni procesor zaista obećava nesvakidašnje malu potrošnju od 4,5 W, što je gotovo nestvarno za polje mobilnih računara.

skrin5_ux305_s.jpg

U stopu ga prati unapređena integrisana grafika. Reč je o Intel HD 5300 mobilnoj grafici, koja je u stanju da radi na taktovima od 100 do 850 MHz. Ima 24 Execution Units (EU jedinica), te unapređene performanse, premda treba imati u vidu da je radni takt dosta ograničen TDP-om u konkretnom procesoru. U teoriji, ovakva grafika bi trebala doneti solidan pomak, ali u praksi nije sasvim tako, a zbog čega, saznaćete više u nastavku teksta.

Od termalnih karakteristika, izvedbe hlađenja, kao i verzije BIOSa, te mnoštva raznih optimizacija, zavisi kako će vaš računar da se ponaša u određenom trenutku, a radni takt je potpuno dinamički

Model sa našeg testa je stigao sa 8 GB zalemljene DDR3l-1600 memorije. Solidna količina, sasvim prihvatljiva za današnje standarde i namenu računara. Diskovni podsistem računara jeste SSD, i to model kompanije SanDisk, koji donosi dobre performanse i nisko vreme odziva, što dodatno doprinosi ugodnom osećaju svakodnevnog korišćenja.

ux305_7_s.jpg

Ekran je takođe veoma interesantan. Na 13.3 inča se danas implementiraju QHD+ ekrani od 3200 x 1800 piksela bez problema. Mali kuriozitet je da ovom prilikom po prvi put – osim ukoliko nas sećanje ne služi najbolje – jedan ovakav ekran dolazi bez podrške za korišćenje dodirom. Dakle, običan, mat IPS ekran rezolucije od čak 3200 x 1800 piksela!

ux305_8_s.jpg

Takođe, iz tabele možete da vidite i informacije koje se odnose na ostatak specifikacija. Kao i uvek kod sličnih računara, skrenuli bismo pažnju na izuzetno malu i za prenošenje pogodnu masu, kao i odličan sveukupan utisak o računaru. Tim pre što je u konkretnom slučaju zaista reč o izuzetno, izuzetno tankom i lakom uređaju.  Još da napomenemo da se isporučuje sa Windows 8.1 Pro operativnim sistemom. Treba reći da postoje i verzije sa običnim Windows 8.1 i Windows 8.1 Pro operativnim sistemima, pri čemu je potonja skuplja nekih pedesetak evra. Stoga, ukoliko vam je dovoljna “obična osmica” možete da prođete još bolje prilikom kupovine računara. Sada prelazimo na utiske...

Utisci

Više je nego ikada važno da proizvođači posvete dužnu pažnju optimizacijama i kvalitetnom rashladnom sistemu. Sa novim Broadwell čipovima, skloni smo reći, ovakve stvari će veoma, veoma doći do izražaja i veoma jasno razdvojiti proizvođače koji su skloni “otaljavanju posla” od onih koji su posvećeni dizajnu svojih računara u potpunosti. Sada će biti važno kako je rešen rashladni sistem, kakav je BIOS, da li postoje određene tehnologije softverskog i hardverskog tipa koje pomažu prilikom disipacije i slično.

skrin3_ux305_s.jpg 

Zbog čega to kažemo? Postoji nekoliko razloga. Prvi i najvažniji jeste da od toga zavisi radni takt procesora. Više neće biti situacije da se sa nekim najprostijim rashladnim rešenjem mogu “pokriti” performanse čipova. Sada će biti veoma jasno i u praksi pokazano kroz brojke u testovima koliko su se detaljno proizvođači posvetili ovakvim stvarima. Dešavaće se da računari naizgled istih hardverskih karakteristika imaju primetno drugačije rezultate.

intel_ux305_1_s.jpg

ASUS će, prema onome što smo imali priliku da vidimo i isprobamo, biti etalon za kvalitetniju grupu. Odlično optimizovana mašina, sa veoma jasno uvećanim radnim taktovima u svim scenarijima opterećenja, bez trotlovanja i sa kvalitetno odrađenim BIOS-om, optimizacijama i rashladnim sistemom (što je proizvođačeva specijalnost već dugo vremena) rezultuju veoma dobrim performansama. Procesor veoma rado “ide” na više taktove, što se jasno ilustruje u testovima. Jedina stavka koja ne raste proporcionalno je integrisana grafika. Za nju isto važe pravila da se “šeta”, i to po veoma širokom rasponu od čak 100 do 850 MHz. Testovi su dosta nekonzistentni i nekoliko puta ponovljeni testovi mogu davati drastično drugačije brojke. Izgleda da je to prosto tako po dizajnu.

skrin6_ux305_s.jpg

Sam laptop se ponaša izuzetno dobro u svakodnevnoj praksi. Osim sirovih performansi procesora, tome svakako pomaže prisustvo SSD-a, kao i 8 GB radne memorije. Ceo sistem je veoma živahan, a možete očekivati visok nivo upotrebljivosti u najrazličitijim scenarijima. Tu mislimo na spektar od rudimentarne multimedije, preko svakodnevnog obavljanja zadataka u Office aplikacijama – uzgred, Office dolazi preinstaliran u Trial varijanti – sve do (ne)zahtevnih situacija surfovanja internetom u velikom broju brauzera, odrađivanja određenih operacija koje će opteretiti centralni procesor, igranja nekih najobičnijih nezahtevnih igrica (u nižim rezolucijama od standardne, naravno).

skrin7_ux305_s.jpg

Tu je i mnoštvo Asusovih implementiranih tehnologija. Nabrajanje instaliranog ASUS softvera sa raznoraznim optimizacijama bi zahtevalo dugačku listu, ali najbitnije stavke su, prema našem mišljenju, Instant On podrška zahvaljujući kojoj se računar izuzetno budi iz sleep stanja, zatim IceCool termalni dizajn, te Sonic Master audio. Instant On zaista budi računar za dve do tri sekunde, što znači da nemate nikakvu prepreku da ga veoma često stavljate u sleep režim rada i tako štedite energiju, nalik na situaciju sa tabletima. IceCool je morao da doživi određene dorade za ovako ultra-tanak dizajn, a ASUS se diči da je puno uradio na internom rasporedu komponenti tako da obezbedi da temperatura bude ujednačena na svim delovima ultrabuka, sa naglaskom da je dodatni cilj obezbediti što nižu temperaturu naslona za dlanove. Tu je i novi materijal rashladnog sistema – hromirani bakar, koji je 60-ak procenata tanji od tradicionalnih rashladnih sistema u laptopu. Najzad, tu su zvučnici solidnog kvaliteta – zapravo, fascinantnog, imamo li u vidu dimenzije uređaja – uz softver koji razvija ASUS, a sertifikuju njegovi partneri zaduženi za audio sektor, ICEpower.

ux305_10_s.jpg

Najpozitivniji utisak nam je ostavilo to što je termalna disipacija odlično regulisana pa su samim tim performanse fantastično optimizovane za različite scenarije, u kombinaciji sa lakoćom uređaja, odnosno lakim prenošenjem, dugom autonomijom i najčešće bešumnim radom računara. Ipak, ZenBook UX305 nije bez mana, kao što ćemo uskoro videti.

ASUS će, prema onome što smo imali priliku da vidimo i isprobamo, biti etalon za kvalitetnije modele bazirane na novim Broadwell procesorima


Ekran


skrin4_ux305_s.jpg


Dobar ekran i iskustvo u njegovom korišćenju su veliki adut ovog ultrabuka. Nije najsvetliji ekran koji smo testirali, sa kontrastom od 500:1 ne spada u najkvalitetnije, ali je u svim pitanjima tu negde pri vrhu. IPS ekran rezolucije 3200 x 1800 tačaka u praksi deluje odlično, i drago nam je da postepeno ovakvi ekrani silaze u sve niže i niže cenovne kategorije, spuštajući se iz premium segmenta. Ukoliko želite da uštedite novac, za manje para je moguće uzeti varijantu koja ima “samo” Full HD ekran. Ni sa njom nećete pogrešiti.

ekran_ux305.jpg

Uz uglove gledanja od 178 stepeni, lako ćete videti sve što se dešava na ekranu. Ipak, nismo uspeli da dostignemo obećanih 300 cd/m2 iz specifikacije. No, to ne menja činjenicu da je ekran računara veoma, veoma dobar. Čak smo zadovoljni i napretkom koji je Microsoft pokazao u smislu optimizacija sadržaja za rad u ovolikim rezolucijama. Nije sve baš 100% sjajno, ali je stanje vidljivo bolje u odnosu na pre samo koju godinu. Za sam kraj, primetićemo da je ekran mat tipa, tako da čistunci koji ne podnose refleksiju, u koje spada i autor ovih redova, zaista mogu da pronađu jedan razlog više da im se dopadne UX305.

ux305_5_s.jpg


Tastatura, tačped

Tastatura je na nas ostavila dvojaki utisak. Naime, žao nam je da je okvalifikujemo prosečnom, jer pretpostavljamo da – bolje ne može. Naime, izuzetno mala debljina računara ovde prosto Tasteri su pune veličine (naravno, bez numeričkog dela) i sa te strane nema problema, koliko je u praksi plitak hod tastera. Svega 1.5 milimetara hoda tu mora da uzme danak. Ne kažemo da je ćete imati nekih konkretnih problema, već samo da je hod plitak i da je situacija takva kakva je. Takođe, nema pozadinskog osvetljenja, koje smo ipak očekivali, makar u nekoj prostijoj formi sa grupnim osvetljenjem tastera umesto individualnog.

ux305_3_s.jpg

Tačped nas nije naročito zadovoljio. Imali smo dosta situacija da odreaguje čudno, odnosno da se kursor pomeri brže ili sporije u odnosu na naš pokret. Podržava multitač komande i sa te strane nema bojazni, baš kao ni kada je površina u pitanju, budući da je ona veoma dobra za jedan 13.3-inčni računar. Neujednačeni treking nam je bio uočljiv, ali moguće je da je to bilo samo do kancelarijskog sempla koji smo imali na testu.

Zaključak

Buka

Buka je – na nuli. Fanless dizajn podrazumeva pasivno hlađenje, a mi smo zaista u praksi veoma zadovoljni nivoom performansi koji jedan ultrabuk može da ostvari uz korišćenje pasivnog hlađenja. Stoga, svaka čast za ASUS na odlično obavljenom poslu.

Pasivno hlađenje bez ikakve buke uz procesor koji je brz po potrebi - to je zlatni gral industrije prenosnih računara


Zagrevanje

Zagrevanje je...nekonzistentno. Šta pod time želimo da kažemo? Veoma je teško dati ozbiljniji sud jer se sve dešava dinamički. Ovde zaista ne možete biti sigurni da ste nakon intenzivnog korišćenja došli do scenarija gde je računar maksimalno opterećen, pa da izmerite njegove temperature. Mašina će jednostavno smanjiti taktove, i sada, da li je prava temperatura ona koju ste izmerili nakon 2, 5 ili 25 minuta vrtenja zahtevne aplikacije? Šta je uopšte ovde realni scenario pred koji ćete postaviti svoj ultrabuk?

tempmin_ux305.jpg

Naši rezultati koje smo vam ovde izneli mogu biti i viši i niži, makar kada je maksimalna temperatura u pitanju. No, ovo bi bio neki prosek, i to smo vam prezentovali. Imajte u vidu da se računar može i više zagrejati, ali i manje, u zavisnosti od procene različitih algoritama koliko je snage potrebno isporučiti i zahtevnosti zadataka koje postavite pred svoj ultrabuk. Ukoliko vrtite Furmark, lako ćete ga zagrejati preko ovih vrednosti, ali da li je to realan scenario zadataka koje će vaš UX305 izvršavati? Ne, mislimo da nije. Imajte samo na umu da će se zbog pasivnog hlađenja, kao i male debljine laptopa, češće dešavati da temperatura uređaja šeta gore-dole, u zavisnosti od onoga što radite na njemu.

tempmax_ux305.jpg


Baterija

Još jedan veliki obećavani pomak koji Broadwell donosi jeste baterija. ASUS obećava da će troćelijska baterija od 45 Wh isporučiti do 10 sati rada. Naš rezultat je sasvim u nivou tog obećanja, budući da smo sa solidnom osvetljenošću ekrana (oko 50%) u nezahtevnom režimu rada dobili 9 sati i 15 minuta, bez nekog naročitog truda da izvučemo potpuni maksimum. Ne biste nas valjda terali da ponavljamo testove koji traju i po desetak sati? Sasvim je dovoljno da znate da će baterija trajati duže od radnog vremena u nezahtevnom režimu rada...

ux305_19_s.jpg


Zaključak


ASUS nam je pre svega doneo veoma kvalitetnu implementaciju Broadwell dizajna, koja nam je omogućila da u punom smislu shvatimo i prihvatimo šta nam veliki proizvođači spremaju za naredni period. U suštini, radi se o odličnoj implementaciji zahvaljujući kojoj nas je računar veoma obradovao. Pasivno hlađen, veoma dobrih performansi za ovu klasu naprava, UX305 nas je takođe obradovao relativno pristojnom cenom i raznim drugim karakteristikama, od autonomije do kvaltietnog ekrana.

ux305_15_s.jpg

Naravno, računar nije bez mana, niti treba da bude. Ono što je takođe tu su vrlo jasne prednosti i pomaci u odnosu na ono što smo smatrali ultrabukom do pre samo par meseci. Nije to samo do hardvera, ima nešto – štaviše, dosta toga – i do inovativnosti i posvećenosti koju je matična kompanija pokazala. ASUS bi samo zbog toga trebao da zasluži priznanje od strane nas, hardverskih entuzijasta koji moramo ceniti pomake ovakve vrste i uvek biti svesni da koraci napred u današnjim okolnostima nisu nimalo laki.

Šlag na tortu je izuzetan odnos uloženog i dobijenog, čak možda ne toliko za konkretan testirani model, koliko za neke druge UX305 varijante. Recimo, još povoljnije uređaje sa Full HD ekranima umesto QHD ekrana, ili “običnim” Windows 8.1 umesto Pro varijante. Kako bilo, ZenBook UX305 zaslužuje iskrenu preporuku našeg sajta u svakom smislu. Sam po sebi predstavlja veoma kvalitetan uređaj, ali isto tako i pravog vesnika još lepših vremena u svetu mobilnog računarstva i demonstratora unapređenja koja više nisu stvar budućnosti, već su tu, pred nama. Uživajmo u njima.

award_ux305_s.jpg

Prednosti:

- Ukupan utisak
- Odnos uloženog i dobijenog
- Izuzetno dobar ekran
- Dizajn
- “Fanless” pristup sa sazrelim hardverom i svim benefitima koje to donosi
- Izvedba hardvera, bez trotlovanja i sa dobrim performansama, što se pokazalo ne sasvim lakim poduhvatom kada je nova Core M generacija u pitanju

 

Nedostaci:

- Pod prstima “manje premium” nego kada gledate uređaj
- Potencijalne stavke koje mogu biti okarakterisane kao mana, a koje izuzetno mala debljina nosi sa sobom
- Bez pozadinskog osvetljenja tastature
- Tačped je mogao biti bolji

Računar na test ustupio Asus.

Komentari

0 Dodaj komentar

Test: Toshiba Satellite S50-B

Test: ASUS N751J

10104
10105
10106
10107
10108
10109