Greška

Došlo je do greške.

Test: ASUS ZenBook UX301

03.02.2014 08:00 | 0 Mobile
Test: ASUS ZenBook UX301

Taman kada pomislimo da će biti vrlo teško osmisliti neki novi ultrabuk koncept i ponuditi tržištu nešto sveže, ASUS stiže da nas demantuje. Ovaj put se ne radi o eksperimentu ili hibridnom rešenju, već je zaista reč o čistokrvnom ultrabuk konceptu. Šta je ovde posebno, po čemu se računar izdvaja od sličnih naprava? Po tome što uređaj stiže “zastakljen”. Upoznajmo ZenBook UX301, pravog pravcatog Gorilu među ultrabuk računarima, premda na prvi pogled uopšte neće tako delovati...

Test: ASUS ZenBook UX301

Filip Majkić

Gorilla Glass staklo ojačano tako da može da izdrži visok stepen pritisaka, ogrebotina, udara i drugih deformacija nije novost na mobilnom tržištu. Postoji dosta telefona i tableta koji koriste upravo takav recept. Međutim, kod mobilnih PC računara stvari stoje malo drugačije. Pada nam na pamet samo jedan uređaj koji je dolazio s Gorilla Glass staklom, a to je HP Spectre ultrabuk.
 


Istini za volju, postoji još dosta naprava koje koriste ovo staklo preko ekrana, ali praktično nijedan koji ga koristi za zaštitu drugih delova računara koji bi eventualno bili prevučeni njime. Upravo takav uređaj jeste ZenBook UX301, najnoviji ultrabuk kompanije ASUS. Ne samo da je tajvanska kompanija uspešno implementirala Gorilla Glass 3 tehnologiju u zaštitnom smislu, već se taj potez ispostavio i kao pun pogodak u estetskom smislu. Verujte, slike nikako ne mogu da dočaraju kako laptop izgleda uživo. No, pođimo redom.


 

Komentari

0 Dodaj komentar

Test: ASUS Transformer Book T300L

Test: Lenovo Yoga 2 Pro

10104
10105
10106
10107
10108
10109