Greška

Došlo je do greške.

Test: ASUS STRIX Fusion 300 Virtual 7.1 Surround

20.11.2017 10:35 | 1 Games
Test: ASUS STRIX Fusion 300 Virtual 7.1 Surround

Ogroman portfoilo i dugogodišnje iskustvo ASUS-a u kategoriji gejmerskih headsetova iznedrili su jedan potpuno drugačiji model u vidu STRIX Fusion 300 primerka, koji po prvi put objedinjuje zahteve gaming i audiofilske publike. Ukratko rečeno, Fusion 300 ćete vrlo rado koristiti u kući za računarom, ali i van nje!

ASUS STRIX Fusion 300 Virtual 7.1 Surround

Vladimir Pejić
 
Upravo zbog ovakve fleksibilnosti upotrebe, Fusion 300 je jednostavno morao biti dizajniran drugačije od ostalih Asus gaming headsetova. Spoljašnji izgled je vrlo umeren, sa tek ponekim diskretnim ROG oznakama i linijama na unutrašnjoj strani metalnog slajdera. Čak je sam mikrofon, koji se inače izvlači, tako dobro sakriven i prikriven da ga nećete videti prikazanog na samoj kutiji, a i sama „potraga“ za njim će biti bezuspešna za svakog ko ne može da se pohvali tzv. „oštrim okom“. Za ovakav tip slušalica, koje koketiraju sa različitim tipovima korisnika, ovo je i najveća pohvala.
 
Strixfusion3001mala.jpg
 
Sa pakovanjem doduše imamo jedan problem u startu, jer vas može dovesti u malu zabludu ako prethodno niste dobro proučili specifikacije. Naime, veliki ROG logo je prikazan u popularnim RGB bojama, iako sam headset nema ovakvu opciju osvetljenja u radu. Istina, na zadnjoj strani možete tačno videti kako će slušalice „svetleti“ u radu, ali prednja strana je ona koja stvara prvi utisak. Tu još možemo saznati i par detalja o samom headsetu, poput postojanja podrške za simulaciju 7.1 zvuka bez ikakvog pratećeg softvera za kontrolu, što baš i ne uliva neko poverenje. Takođe, Asus ističe i jaku Cross Platform podršku i u pakovanje uključuje USB (2.0m) i 3.5mm (1.5m) kablove. Kako sam 3.5mm kabl dolazi sa jednim navojem više, to znači da će kompletna funkcija ovog headseta biti podržana na konzolama, telefonima itd.
 
Strixfusion3002mala.jpg
 
Pored ova dva kabla i prateće dokumentacije, u pakovanju ćete još pronaći i dodatne jastučiće. Da budemo precizniji, Asus je i ovde napravio odličan posao uvrstivši u ponudu tzv. ROG Hybrid jastučiće, koji kombinuju tkaninu spolja i veštačku kožu na unutrašnjem rubu, kao i 100% Protein Leather jastučiće koji su kompletno obloženi vrlo finom imitacijom kože. 100% Protein leather ili Pleather materijal je vrlo interesantan budući da nastaje kombinacijom specifične vrste smole i proteina koji se ekstrahuju iz ljuske kokošijih jaja. Ono što ovaj materijal deli sa pravom kožom su termalne odlike i performanse, duži životni vek, kao i naravno sam osećaj pod prstima. Zbog ovakvog dodatka Asus od nas dobija maksimalnu pohvalu, budući da se identičan 100% Pleather materijal može pronaći tek na višestruko skupljim HighEnd audiofilskim slušalicama. 
 
Strixfusion3003mala.jpg

Jovica Neregistrovan korisnik
Voleo bih da znam koji od gejmera je testirao ove slusalice ili makar neko ko se bavi amater gaming streamingom... Moje pitanje je, kako moze da bude visoka preporuka slusalica koji nemaju tastere za smanjivanje i pojacavanje zvuka vec sve sve mora raditi iz samog windows-a. Dizajn je fantastican ali kvalitet diskutabilan. Virutal 7.1 je tako slab i proizvodi eho mnogo. Ove slusalice jesu glasne i udobne ali su preglasne. Mikrofon nije fleksibilan tako da svako pomeranje proizvodi noise... Prosto se uopste ne bih slozio sa vama da se ovo zove highly preporuka benchmark-a.
Po prvi put pisem jer vas sajt koristim kada nabavljam novu opremu ako se ne slazete samnom pogledajte youtube korisnike koji ih poseduju.
Poverenje se gradi, lako se proda.
Lepe praznike vam zelim.
Jovica

Test: Cooler Master MasterKeys MK750 (Video)

Test: HyperX Alloy Elite

10404
10405
10406
10407
10408
10409