Greška

Došlo je do greške.

Test: Asus O!Play TV Pro

20.03.2012 09:18 | 0 Multimedija
Test: Asus O!Play TV Pro

Od Asusa nam stiže još jedan njihov media plejer iz O!Play porodice, a radi se o modelu Asus O!Play TV Pro. Zapravo, ovaj model je više od media plejera, jer poseduje DVB-T tjuner, tako da se može nazvati Set top box-om. Pored ove dve funkcije, on takođe donosi i SmartTV mogućnosti, koje možda nedostaju vašem televizoru, a prisutna je PVR opcija, tako da možete snimati sadržaj sa digitalnog tjunera. Tu je i FullHD 3D podrška, NAS funkcija i moguće je ugraditi 3.5" Sata disk, veličine do 3TB. Ugrađen je i WiFi modul, a prisutna je i podrška za USB 3.0 standard...

Test: Asus O!Play TV Pro

Dragoljub Radovanović

Koncept media plejer uređaja namenjenog za reprodukciju raznih tipova materijala preko USB skladišta, počeo je da se koristi krajem 2008-e godine, a od toga vremena do danas, možemo slobodno reći da je ovakav tip uređaja itekako napredovao. DVD sistemi su u to vreme polako izlazili iz mode, a Blu-Ray sistemi su imali poveću cenu, tako da je media plejer veoma brzo postao popularan. Ta popularnost je rasla iz godine u godinu, jer se konzumerima video i audio sadržaja ovakav koncept veoma dopao.

Neki od razloga zašto je media plejer postao toliko popularan su to što se u većini slučajeva radi o malom i tihom uređaju koji ne zauzima prostor, činjenica da je njegovo korišćenje veoma jednostavno, a povrh svega toga, cena im je dosta pristupačna. HTPC je i dalje dobra alternativa, ali trošak potrebnog kućišta i komponenti, često prevazilazi cenu uobičajnog media plejera. Media plejer je Plug and Play uređaj - kupite, povežete, pustite - bez ikakvog razmišljanja o kodecima, plejerima, raznim instalacijama.


Asus O!Play TV Pro


Kada smo pomenuli da su media plejeri napredovali vremenom, možemo reći da smo jednim delom mislili i na Asus O!Play TV Pro uređaj. Ovaj model je mnogo više od klasičnog media plejera i namenjen je nešto zahtevnijim korisnicima, koji ne žele običan media plejer. Dakle, Asus O!Play je više od media plejera - on je zapravo Set Top Box, zbog prisustva digitalnog prijemnika za prijem video programa kroz etar, tačnije DVB-T. Nažalost, kod nas ovo nije toliko dobra stvar, jer se samo šačica kanala emituje digitalno, a povrh svega, Srbija je odabrala DVB-T2 kao budući standard emitovanja, tako da će DVB-T tjuner biti neiskorišćen, kada bude počela digitalizacija naših kanala. Stvarno šteta, jer bi sa DVB-T2 tjunerom, ovaj model bio veoma poželjan Set Top Box. Asus O!Play Pro poseduje PVR (Personal Video Recorder) funkciju, tako da je moguće snimanje materijala sa digitalnog tjunera na hard disk, a prisutna je i podrška za EPG (Electronic Program Guide).


Asus O!Play TV Pro hard disk usb 3.0


Ovaj model takođe donosi druge pogodnosti, kao što su SmartTV mogućnosti, tako da će odlično poslužiti u slučaju da takve mogućnosti nemate na vašem televizoru. Kako bi plejeru omogućili vezu sa internetom, imate dve mogućnosti - prva preko Gigabit Lan porta na zadnjoj strani uređaja, ili druga pomoću ugrađenog WiFi modula. Prisutna je podrška za preko 50 formata, uključujući podršku za FullHD 3D reprodukciju, i jedno zanimljivo dugme na daljinskom - One-click O!Capture, koje vam dozvoljava da podelite sa drugima na Fejsbuku šta trenutno gledate. Uređaj poseduje mogućnost veoma lake ugradnje 3.5" Sata hard diska veličine do 3TB, a prisutna je takođe NAS (Network Attached Storage) opcija, u prevodu, hard disk kojem može biti pristupano preko svakog uređaja u mreži. On takođe poseduje i podršku za USB 3.0 standard, USB 2.0 takođe, 4 u 1 čitač kartica, HDMI 1.4 podršku i još mnogo toga. Detaljne specifikacije možete naći u slici ispod.


Asus O!Play TV Pro Specification
Komentari

0 Dodaj komentar

Test: ASUS O!Play Mini Plus

Test: Asus O!Play BDS-700 Blu-ray media plejer

10304
10305
10306
10307
10308
10309