Greška

Došlo je do greške.

Test: Asus O!Play BDS-700 Blu-ray media plejer

31.05.2012 18:03 | 0 Multimedija
Test: Asus O!Play BDS-700 Blu-ray media plejer

U svetu HD media plejera, Asus je nadaleko poznat sa svojom O!Play serijiom, iz koje smo u nekoliko navrata testirali par modela, ali ovom prilikom se po prvi put srećemo sa O!Play uređajem koji nije samo media plejer, već i pravi Blu-ray plejer sa podrškom za 3D Blu-ray diskove. O!Play BDS-700 nudi FullHD reprodukciju sa Qdeo video optimizacijom i podršku za preko 45 različitih multimedijalnih formata. Takođe nudi veoma kvalitetan 115db SNR zvuk i podršku za 7.1 audio izlaz . Poseduje ugrađen WiFi modul, podršku za DLNA strimovanje i određen broj internet aplikacija

Test: Asus O!Play BDS-700 Blu-ray media plejer

Dragoljub Radovanović

Asus O!Play serija HD media plejera vam je sasvim sigurno poznata i sadrži priličan broj modela kao što su O!Play Mini Plus, O!Play Gallery, O!Play TV Pro i drugi, a sa svim ovim nabrojanim modelima smo imali priliku da se sretnemo ranije i testiramo ih lično. Ono sa čime se srećemo ovoga puta nije još jedan u nizu ovakvih HD media plejera, ovde je reč o nešto drugačijem uređaju, konkretno Blu-Ray plejeru, tako da na njemu možete puštati "obične" ili 3D Blu-Ray diskove. Kao što je to slučaj sa svim Blu-ray plejerima, oni su unazad kompatibilni sa drugim tipovima, tako da možete puštati i DVD-ove i CD-ove, ukoliko je dobar deo kolekcije vaših filmova upravo na ovakvim medijima. Ipak, Blu-ray standard je budućnost, tako da ako već sada imate potrebu za kupovinom Blu-ray diskovima na kojima su smešteni filmovi u visokoj 1080p rezoluciji, onda će vam ovakav plejer biti zanimljiva opcija za kupovinu.


Asus O!Play BDS-700 Blu-ray


Da li je u ovo vreme cena Blu-ray filmova nešto viša za naš standard, to ostaje diskutabilno, ali možemo reći da kupovinom Blu-ray filma dobijate najbolji mogući kvalitet u 1080p rezoluciji, tako da se ipak isplati. Pominjali smo u ranijim tekstovima da postoji opcija naručivanja filmova preko interneta, kroz Amazon ili slične sajtove koji imaju ovakve ponude, tako da trošak pri građenju vaše Blu-ray kolekcije filmova ne mora biti veliki. Imati vaš omiljeni film u lepo izrađenoj kvalitetnoj kutiji i najboljem mogućem kvalitetu slike svakako ima svojih čari u odnosu na digitalnu kopiju na vašem računaru. Asus BDS-700 media plejer poseduje i podršku za 3D Blu-ray diskove, a ovo će vam biti zanimljiva opcija ukoliko ste nedavno kupili 3D HDTV, ali još uvek niste rešili problem reprodukcije 3D filmova. Odmah ćemo pomenuti da je ovaj model prilično cenovno pristupačan, tako da neće napraviti veliku rupu u vašem novčaniku.Blu-ray mogućnost na ovom plejeru nije jedini način praćenja filmova, jer ovaj model poseduje i USB podršku za reprodukciju sa eksternih skladišta, kao što su hard diskovi ili USB Flash stikovi. Asus BDS-700 ima podršku za preko 45 multimedijalnih foQdeo video rmata, tako preko njega zaista možete puštati bilo koji format koji imate na vašem računaru. Postoji još jedna alternativa reprodukcije multimedijalnog sadržaja, a to je kroz DLNA standard, jer ovaj model poseduje ugrađen WiFi modul, kao i standardni Ethernet priključak. Koju god metodu reprodukcije koristite, kvalitet slike je zagarantovan sa ugrađenom Qdeo video optimizacijom, koja poboljšava boju i kontrast, ili vrši upscale niže rezolucije u HD.

Ukoliko ste ljubitelj kvalitetnog zvuka, biće vam drago da čujete da ovaj model isporučuje odličan Hi-Fi zvuk sa 115db SNR kroz kvalitetan DAC, i ima podršku za Dolby True HD i DTS-HD Master Audio standarde. Poseduje dva HDMI izlaza, jedan za sliku i jedan za zvuk, tako da ovaj plejer možete povezati HDMI vezom sa vašim 5.1 ili čak 7.1 HiFi sistemom. Pogledajte detaljnije specifikacije u tabeli ispod.


Specifikacije:


Komentari

0 Dodaj komentar

Test: Asus O!Play TV Pro

Test: LG SP-820 Smart TV Upgrader

10304
10305
10306
10307
10308
10309