Greška

Došlo je do greške.

Test: ASUS GX700

29.02.2016 20:55 | 5 Mobile
Test: ASUS GX700

Svesni smo da danas mnoge kompanije, a posebno one koje imaju nesporno vodeću ulogu u nekom tržišnom segmentu, znaju da se odluče da održe nešto što bismo najbolje okarakterisali kao “demonstraciju moći”. ASUS je to održao, sa laptopom koji vam danas predstavljamo, budući da je isti apsolutno najbolji mobilni računar koji sebi možete priuštiti. To je uradio kako u smislu tržišne prisutnosti, tako i istinskom demonstracijom uživo, održanom u Ušće Šoping Centru. Naravno, morali smo uzeti uređaj na test kako bismo se lično uverili u njegove mogućnosti...

Filip Majkić

Pred nama je računar bez kompromisa. Vrhunska mašina sa veoma ambiciozno zamišljenim vodenim hlađenjem. Premium uređaj kreiran da demonstrira da upravo ASUS pravi najbolje, najbrže i najkvalitetnije računare, naročito kada imamo u vidu potrebe entuzijasta. Nimalo ne čudi što je isti pozicioniran u rangu sa najkvalitetnijim uređajima današnjice. Poređenja radi, košta kao solidan polovni automobil, kao najkvalitetniji televizor ili ultra-moćan desktop računar.

Sveukupno, utisak koji GX700 ostavlja je ubitačan. On je jasna demonstracija sposobnosti kompanije ASUS da napravi vrhunski proizvod sa fantastičnim performansama. Uskoro ćete se i uveriti zbog čega je tako. Pogledajmo najpre šta se dobija u pakovanju...

asus_gx700_3_s.jpg


Vodeno hlađenje i još ponešto

Pakovanje u kome stiže ovaj računar je po mnogo čemu jedinstveno. Zaboravite na torbe i rančeve, GX700 stiže u pravom pravcatom koferu! Istina, na naš test je sempl stigao u neukrašenoj varijanti kofera, koji je bio potpuno crn. U prodaji će laptop stizati u RoG stilizovanom paketu, čiji vam izgled možemo pokazati adekvatnim slikama...

GX700_suit_case_1_s.jpg

U koferu se nalazi glavna stavka, po kojoj je GX700 najprepoznatljiviji, a to je svakako - vodeno hlađenje! Hydro Overclocking System, kako glasi njegova puna oznaka. Nemojte nimalo brinuti, njime se ne rukuje na neki poseban način. Sve je veoma jednostavno, jer vodeno hlađenje funkcioniše kao docking, i priključivanje laptopa na njega nije ni komplikovanije ni jednostavnije od postavljanja laptopa na dock, sa tom razlikom što je ovaj dock malo “nabudženiji” na zadnjoj strani.  Sam postupak ćemo opisati nešto kasnije, a ovde ćemo konstatovati da je hlađenje veoma dopadljivo stilizovano, u RoG/GX700 stilu.

dock3_s.jpg

U samom paketu se dobijaju Sica gejming optički miš sa ASUS Republic of Gamers potpisom, kao i čak dva strujna ispravljača - jedan veliki i jedan još veći! Dok manju varijantu možete da povezujete direktno na laptop, i služi vam da ponesete sa sobom kada planirate da nosite laptop bez postolja tj. vodenog hlađenja, veći strujni ispravljač se povezuje direktno u vodeno hlađenje. Obratite pažnju da se ne mogu oba koristiti u isto vreme, niti za tako nečim ima potrebe. Baterija se može puniti i kada je računar povezan na postolje vodenog hlađenja, mada ukoliko laptop ne povežete u potpunosti i ne pričvrstite ručkom, može da se desi da radi samo na bateriju u takvom režimu rada, tako da na adekvatno i pravilno povezivanje morate obratiti pažnju.

asus_gx700_23_s.jpg

Eksterijer bismo najlakše opisali kao evoluciju G750/751 laptopova. Naredni veliki iskorak, u svakom smislu. Laptop odaje fantastičan prvi utisak, koji jedino može narušiti izrada donjeg dela, koji deluje nešto skloniji grebanju, a ne bismo se smeli zakleti usled implementiranog coatinga da li je reč o plastici ili metalu.

Gornja strana računara je prosto fantastična, sa RoG logom, kao i dve kose linije čiji intenzitet i tip osvetljenja možete softverski podešavati. Recimo, kada je laptop priključen na postolje, ove trake “vibriraju” i signaliziraju da je uređaj priključen na struju. Postoji mnoštvo sitnih i ne tako sitnih detalja o kojima bismo mogli puno da pišemo, ali ćemo umesto toga prepustiti da slike govore više od hiljadu reči.

asus_gx700_18_s.jpg

Unutrašnjost je pretežno crna, ponovo sa upotrebljenom mešavinom materijala u vidu metala i coatinga koji ostavlja utisak da se radi o kvalitetnoj gumi. Istovremeno, ove površine crne boje imaju takav coating da nestaje znoj sa dlanova ili otisci prstiju, prosto kao da bivaju upijeni. Sve u svemu, fantastičan posao ASUS-a i odlična demonstracija kako fantastično i u isto vreme neobično može da izgleda jedan kvalitetan laptop visokih performansi. Uostalom, da budemo iskreni, manje i nismo očekivali.

asus_gx700_8_s.jpg

asus_gx700_9_s.jpg

Slično kao i kod standardne G serije, kada se otvori poklopac, iza njega postolje laptopa "štrči" nekoliko centimetara, tako da o tome treba voditi računa kada postavljate laptop negde. Prostor pozadi treba obezbediti i usled toga što su veliki izduvnici upravo smešteni tako da vreo vazduh izbacuju natrag, te i o tome treba voditi računa. Najzad, ukoliko se koristi vodeno hlađenje, potrebno je obezbediti veliki prostor na stolu, ali na takve stvari niko neće trebati da vas podseća, usled pozamašnih dimenzija...

asus_gx700_2_s.jpg

Konektori, hardver

Na prednjoj strani imamo zvučnike, tj. njihove izlaze, a kada otvorimo laptop, odmah uz samu ivicu zatičemo i indikatore rada. Gro konektora se nalazi na bočnim stranama, s tim što se pozadi nalazi veliki broj specifičnih priključaka. Reč je o interfejsu koji se povezuje sa vodenim hlađenjem i koji je jasno označen. Istovremeno, ukoliko laptop koristite bez hlađenja, a želite da ga povežete na (manji) strujni ispravljač, trebaćete ga povezati u centralni priključak na zadnjem delu laptopa.

asus_gx700_1_s.jpg

Na bokovima zatičemo pregršt konektora. Tu su USB 3.0 portovi, SD čitač kartica, audio priključci na levoj, odnosno USB 3.0 i USB 3.1 portovi na desnoj strani, gde su još i Thunderbolt, LAN konektor, te dva video izlaza - HDMI 2.0 i mini DisplayPort 1.3. Sve u svemu, veoma raskošno i izdašno. Napominjemo da se bateriji ne može direktno pristupiti. Na donjem delu su velike gumirane nožice za prijanjanje, odnosno priključci za fiksiranje na postolju vodenog hlađenja.

 dock5_s.jpg

dock6_s.jpg


Hardver, specifikacija

ASUS svoj računar isporučuje pod oznakom GX700VO-Triton. Radi se o 17,3-inčnom računaru koji je došao sa malo je reći impresivnim hardverom. Uostalom, šta drugo očekivati od računara čija je cena čak 4300 evra i koji se hladi vodenim hlađenjem? U kompaniji ASUS ništa nisu prepustili slučaju, pa tako računar koji služi za demonstraciju (nad)moći upravo to lako i ostvaruje kada govorimo o hardveru.

asus_gx700_10_s.jpg

Konfiguracija je, pretpostavljate, načičkana nabržim rešenjima današnjice. Sve se bazira na Intelovom hardveru, a CPU koji zatičemo u laptopu jeste Core i7-6820HK, iz najnovije Skylake serije. Ovaj CPU na podrazumevanom taktu radi na 2,7 GHz. No, kada se aktivira Turbo režim, takt mu se značajno uvećava. Tada radni takt dostiže 3,6 GHz. No, tada ulazi u igru Hydro Overclocking System, odnosno vodeno hlađenje, koje ne bi ni bilo potrebno ukoliko ne bi dodatno doprinosilo mogućnostima dodatnog ubrzavanja sistema. Kada je laptop povezan i kada se aktivira overkloking opcija, procesor uvećava takt do 4 GHz! Fantastično, nema šta!

gx700skrin3_s.jpg

Sam procesor je četvorojezgaran. CPU je, baš kao i svi Skylake procesori, izrađen korišćenjem 14-nanometarskog proizvodnog procesa. Raspolaže sa 8 MB keš memorije, podržava Hyperthreading (dakle, osam threadova simultano). Zanimljivo je da ima TDP deklarisan na svega 45 W.

Specifikacije
 • Proizvođač Asus
 • Model GX700VO-TRITON
 • Procesor Intel Core i7-6820HK QuadCore Skylake (2.7-3.6GHz, 8M Cache, 45W, Boost do 4.0GHz)
 • Klasa procesora Core i7
 • RAM memorija 32 GB
 • Tip memorije DDR4
 • Skladište 2 x 256GB PCIEX G3X4 RAID0
 • Dijagonala ekrana 17.3 in
 • Rezolucija ekrana 1920 x 1080
 • Tip ekrana LED IPS Back-lit, Anti-Glare, G-Sync podrška
 • Grafika NVIDIA GeForce GTX980 (N16E-GXX) sa GDDR5 8GB VRAM-a
 • Portovi 3 x USB 3.0, 1 x USB 3.1 (Type C), Thunerbolt, čitač kartica
 • Web kamera HD WebCam
 • Bluetooth Da
 • Dimenzije 429 x 309 x 33 ~ 35 mm
 • Masa 3,6 kg
  Docking: 4,8 kg
 • Baterija 93WHrs
 • Operativni sistem Windows 10 64bit
 • Dodatno Liquid cooled docking - hot plug on/off
  Gaming Mouse, Gaming Suitcase
  Bio-Armor dizajn

Memorije, kada je već pominjemo, ima čak 64 GB (u prodajnoj verziji dolaziće sa 32 GB)! Radi se o DDR4 memoriji koja (može da) radi na 2800 MHz. Dok je u većini konkurentskih modela implementirana DDR4-2133 ili DDR4-2400 memorija, ovde je ubacivanje super-brze memorije imalo dodatnog smisla, budući da se zahvaljujući vodenom hlađenju i overkloking sposobnostima sve, pa i memorija može dodatno ubrzati. XMP DDR4 2800 MHz je potrebno uključiti manuelno iz pratećeg ROG Gaming Center softvera, koji ćemo vam detaljnije pokazati na narednim stranama, i tada se u memorijski intenzivnim aplikacijama mogu dobiti još bolji rezultati.

asus_gx700_20_s.jpg

Diskovni podsistem računara se oslanja na ubitačnu kombinaciju dva ultra-brza SSD-a u RAID 0 modu. Konkretno, upotrebljena su dva NVMe modela sa ukupno 1 TB prostora, dok će se u prodaji naći varijanta sa dva SSD-a po 256 GB. Naravno, radi se o PCI-Express SSD-ovima, koji donose neverovatne brzine. Dok nam je jedan ovakav korišćen u Acer Predator 15 otvorio nove vidike brzine, šta da kažemo za ovo rešenje, koje je tri puta brže? Jednostavno kapa dole pred transferom od 3 GB u sekundi...gigabajta, ne gigabita, nije reč o grešci.

gx700skrin2_s.jpg

Tu su Thunderbolt port, kao i USB 3.1 ili Type-C priključak, za koji će se podrška samo širiti u narednim godinama. Nekoliko dodatnih USB 3.0 portova je takođe na raspolaganju, sa mogućnošću punjenja uređaja i kada je računar ugašen. Dabome, tu je i veći broj dodatnih konektora, video izlaza i slično, o čemu ste mogli više čitati u gornjoj sekciji posvećenoj konektorima računara.

asus_gx700_22_s.jpg

Najzad, stižemo do stavke koja mnoge ponajviše zanima, sa punim pravom. Grafika na koju se oslanja računar jeste ultra-brzi GeForce GTX 980! Radi se o novoj arhitekturi, kodne oznake Maxwell, a konkretna varijanta stiže sa čak 8 GB brze GDDR5 memorije. To nije sve, jer je grafički čip otključan, odnosno takođe se može overklokovati, tako da u praksi može raditi na taktovima do 1,4 GHz! Zbilja, ovo redefiniše parametre brzine kada govorimo o grafici u laptopu! 5,2 milijarde tranzistora ovog moćnog grafičkog čipa tako upareni sa 8 GB GDDR5 memorije mogu potpuno da se razmašu, a rezultati su spektakularni! Sve u svemu, brže rešenje za igranje na mobilnim računarima ne postoji. Verovatno i sami jedva čekate da vidite rezultate naših testiranja i iskustvo u realnom radu...

asus_gx700_7_s.jpg

 

Testovi

Uporedili smo ASUS GX700 sa konkurentom u vidu Acer Predator 15 modela, kao i sa svojevrsnim prethodnikom, G751 laptopm iz koga je ova “zver” i nastala. Opet, imajte u vidu da je GX700 zbog specifičnosti u vidu hlađenja i ugrađenog hardvera zbilja u sopstvenoj ligi, čak i kada govorimo o ovako visokoj klasi uređaja...

Napomenućemo da smo sva testiranja vršili na maksimumu, odnosno u overklokovanom režimu rada, sa laptopom povezanim na vodeno hlađenje.

gx700skrin7_s.jpg

gx700skrin10_s.jpg

 

Baterija ( Trajanje baterije )
Minuti (više je bolje)
ROG GX700
G751JY
120 220 440 660 1000
Autonomija baterije u minutima
PCMark 7 ( PCMark Suite )
Poeni (više je bolje)
ROG GX700
G751JY
1000 1750 3500 5250 8000
Poeni u PCMark 7 testu (više je bolje)
Cinebench 11.5 ( OpenGL )
fps (više je bolje)
ROG GX700
G751JY
5 37 73 110 150
OpenGL test Cinebench 11.5 aplikacije
Cinebench 11.5 ( CPU )
poena (više je bolje)
ROG GX700
G751JY
1 6 12 18 25
CPU rendering test Cinebench 11.5 aplikacije
Nuclearus MultiCore ( Nuclear )
Poena (više je bolje)
ROG GX700
G751JY
5000 8750 17500 26250 40000
Broj poena koji se ostvaruju u seriji kompleksnih testova na relaciji CPU-čipset-memorija
wPrime ( 32M )
sekundi (manje je bolje)
ROG GX700
G751JY
5 13 25 38 55
Broj sekundi za koje se odradi kalkulisanje kvadratnog korena putem rekurzivne Njutnove metode
HD Tune ( Transfer )
MB/s (više je bolje)
ROG GX700
G751JY
35 792 1583 2375 3200
Brzina transfera diska
Resident Evil 5 ( 1366 x 768, High )
fps (više je bolje)
ROG GX700
G751JY
10 98 195 293 400
Broj frejmova u sekundi koji se ostvaruje u igri Resident Evil 5
Unigine ( Heaven Benchmark )
broj poena (više je bolje)
ROG GX700
G751JY
100 2025 4050 6075 8200
Broj poena u 3D testu Unigine Heaven
PCMark 8 ( PCMark 8 Accelerated )
Poeni
ROG GX700
G751JY
0 2500 5000 7500 10000
Broj poena (više je bolje)

 

Utisci

Najvažnije pitanje koje korisnik može postaviti jeste - kako se uopšte rukuje vodenim hlađenjem? Sistem je izuzetno lak, jednostavan i prost. Sve se obavlja u dva koraka. Najpre postavite laptop na postolje tako da ga hvatači sa donjeg dela prihvate, a zatim povučete dugački istureni deo dok ne čujete klik, što je signal da je Hydro Overclocking System povezan za laptopom. Da bi sistem radio kako treba, potrebno je veliki strujni ispravljač povezati sa vodenim hlađenjem priključivanjem na označeno mesto. Dalje ne trebate da brinete - hlađenje će već raditi i pojačavati svoj rad po potrebi. Da odvojite računar od vodenog hlađenja, sve što je potrebno jeste da pritisnete taster Eject i potom uzmete laptop.

gx700skrin1_s.jpg

Tim rečeno, laptop je veoma brz i bez vodenog hlađenja. Moglo bi se reći da je ono čist bonus. Kao što ste mogli videti u priči o hardveru, hlađenje omogućava veoma visok overklok, čak na raspon od 4 - 4,1 GHz, i zahvaljujući DDR4 memoriji koja bez problema radi na 2800 MHz, govorimo o performansama koje su zadivljujuće. Dodamo li na to dva NVMe SSD-a povezana u RAID 0, dobijamo gotovo neverovatne performanse. Ne znamo ni sami kako bismo to opisali, osim da sistem apsolutno kida sve što mu se zadaje.

gx700skrin8_s.jpg

GX700 dolazi sa Windows 10 operativnim sistemom, a u njemu se između ostalog nalazi preinstalirana ROG Gaming Center aplikacija. Ovo je istovremeno i srce sistema u širem smislu, budući da se upravo odavde mogu nadgledati ili štelovati parametri rada samog računara. Na priloženim fotografijama možete videti kako to u praksi izgleda.

gx700skrin4_s.jpg

Malo je reći da smo impresionirani obiljem opcija koje ASUS nudi u ovoj sekciji. Nekoliko profila sa predefinisanim režimima, mogućnost samostalnog “čačkanja” i menjanja brojnih parametara, ali i kontrola nad opcijama koje se mogu pokazati veoma značajnim iako u praksi ne mislite puno na njih, sve je to sastavni deo onoga što nudi ROG Gaming Center. Tu je i, recimo, XSplit Gamecaster, koji omogućava da jednim klikom snimite ili strimujete svoju igračku sesiju.  Zaista sjajna stvar! Sonic Suite 2 je tu da kontroliše audio opcije koje su zaista bogate, naročito u slučajevima kada želite da optimizujete sve za snimanje za YouTube i slično.

gx700skrin5_s.jpg

U praksi, nemojte se zavarati njegovim imenom, on kontroliše mnoge opcije koje nisu direktno vezane za gejming. Recimo, možete menjati režime slike monitora, uključujući i manuelni, što je prava retkost, zatim kontrolisati rad hladnjaka u računaru i u postolju sa vodenim hlađenjem, podešavati ROG Macro tastere u levog gornjem delu iznad tastature kako biste maksimalno iskoristili komande u igrama ili van njih, kontrolisati osvetljenje tastature ili light barova na poklopcu računara, disejblovati razne stavke poput tačpeda ili ROG tastera...i to sve uz detaljnu kontrolu i nadzor nad procesorom i grafikom. Treba li reći da sve prosto leti? Naravno da ne treba. Detaljnije o pojedinim stavkama u delu ispod...

gx700skrin9_s.jpg


Tastatura, tačped

Tastatura je odlična! Sa čiklet tasterima, odvojenim ROG Macro tasterima koji se mogu dodatno podešavati, posebnim dizajnom leve strane i Space tastera kako bi ih učinio još boljim i prilagođenijim za igranje, ASUS je napravio odličnu stvar. Svi tasteri imaju nanet sloj koji je nalik na gumirani, što nam se dopada pod prstima a istovremeno ima sjajnu funkciju da čini igranje udobnijim i kada se prsti ili dlanovi oznoje. Tastatura ima i crveno pozadinsko osvetljenje.

asus_gx700_17_s.jpg

Tačped je velikih dimenzija, sa dva jasno izdvojena tastera. Uopšteno, tastatura je postavljena poprilično visoko, što rezultuje velikim prostorom i za tačped i za naslone za dlanove. Ponašanjem tačpeda u realnom radu smo veoma zadovoljni, kako multitač komandama, tako sveukupnom odzivnošću koja je veoma dobra.


Ekran

Za GX700 će na raspolaganju biti nekoliko opcija, između kojih će igrači moći da biraju. U suštini, na raspolaganju je nekoliko vrhunskih rešenja, pa gejmeri trebaju da presude šta im se čini najboljim. Moguće je nabaviti ga i sa 4K ekranom (3820 x 2160), ali u toj rezoluciji ni moćni GTX 980 nije garancija za tečno igranje i fluidan frejm-rejt. Sa druge strane, mislimo da je varijanta koju smo mi imali ukupno gledano bolji izbor.

asus_gx700_11_s.jpg

Rezolucija je niža, standardni Full HD je u pitanju, ali ekran takve rezolucije je sasvim dovoljan na ovakvoj dijagonali, a omogućiće dugovečnost performansi. Reč je o IPS ekranu, izuzetno visoke osvetljenosti, ali i veoma uniformne osvetljenosti, što nas je prijatno iznenadilo. To nije sve - ekran radi u natprosečnih 75 Hz i nudi veliki adut Nvidia familije proizvoda - G-Sync. Ova tehnologija uklanja tearing sa ekrana i stuttering koji može biti veoma neprijatan, te predstavlja sjajno rešenje za sve koji bi se katkad rado poigrali.

ekran_gx700.jpg

 

 

 

 

Finalna razmatranja

Buka

Egzaktne podatke možete videti na priloženoj fotografiji, ali ono što ne možete videti jeste da je subjektivan utisak, koji je naročito bitan u situaciji kada se koristi Hydro Overclocking System. Kada računar nije priključen na njega, nema nikakvih problema sa bukom. Kada vodeno hlađenje radi punom parom, ipak ume da dođe do čudnih zvukova, jer se hlađenje ipak bori sa značajnom količinom generisane toplote.

buka_gx700.jpg

Ukoliko želite najtiši mogući rad, onda odvojite uređaj od postolja i ne koristite vodeno hlađenje. Ako držite laptop na vodenom hlađenju i na maksimalnim setovanjima, prosto očekujte da tišina može biti donekle narušena. Naravno, ukoliko su vam performanse na prvom mestu, a to ste dokazali kupovinom ovakvog laptopa, svakako ste spremni da žrtvujete koji decibel buke, zar ne?0


Zagrevanje

Temperaturna slika je više nego podnošljiva. Štaviše, očekivali smo da će stanje biti dosta gore nego što je ispalo. Neke kolege su se žalile da je u overkloking modu na laptopu u suštini nemoguće raditi, jer su površine sa kojima korisnik ima kontakt veoma tople. Nama se to u praksi nije desilo. Da, gornji deo laptopa je bio nešto topliji, ali to je sve. Očekivali smo i veći efekat na temperature naslona za dlanove, tastature, tačpeda, ali se ispostavilo da je hlađenje prilično efikasno, a da je ASUS na veoma dobar način izolovao korisnike od eventualnog preteranog zagrevanja.

temp_min_gx700.jpg

temp_max_gx700.jpg


Baterija

Osmoćelijska 90 Wh baterija nije svemoguća! Isporučuje nešto preko tri sata autonomije, i to u najštedljivijem režimu, a u ovakvom računaru čak i kada podesite sve na minimum naprezanja, to je i dalje veoma stresno. Autonomija nije naročita za današnje standarde, ali je sasvim korektna imajući u vidu ne samo snagu hardvera, već pre svega usmerenje čitave mašine ka što boljim performansama.


Zaključak

Ukoliko ste mislili da je GX700 uređaj bez mana, ili da ih nećemo naći - prevarili ste se. Vodeno hlađenje ponekad može biti bučno, donji deo laptopa je mogao biti bolje izrađen i deluje dosta krhkije od ostatka računara, a nemojte nas terati da uopšte razmišljamo o ceni od 4300 evra! Ipak, najveći problem je ujedno i najveći adut računara - koncept vodenog hlađenja je impresivan, ali čak i najveći entuzijasti bi se verovatno morali navikavati na ovako osmišljeno vodeno hlađenje.

ASUS_GX700_promocija_s.jpg

Tim rečeno, zar je to neki problem ukoliko želite apsolutno najbolji i, što se nas tiče, najkvalitetniji laptop na tržištu? Postiže neverovatne performanse, sistem hlađenja omogućava i procesoru i grafici da se potpuno razmahnu, u praksi su brzine bukvalno nestvarne, rad bilo kog tipa je izuzetno komforan, nudi pregršt opcija za podešavanje i kontrolu, ne samo nad hardverom već i kada govorimo o brojnim softverskim funkcijama, tu su i sve moguće konekcije u svojim najbržim i najkvalitetnijim izdanjima...

award_gx700_s.jpg

ASUS GX700 svoju misiju demonstracije moći obavlja na najbolji mogući način. Šalje nekoliko poruka, među kojima je verovatno najbitnija ona o inženjerskim sposobnostima kompanije. Ovakav laptop ne može imati svako, i to ne u smislu svakog korisnika, već pre svega ne može bilo koji proizvođač da napravi ovako kvalitetan uređaj. Laptop ovog tipa sigurno neće izraditi Dell, HP ili Apple, i to garantuje njegovu jedinstvenost, što uz neverovatne performanse znači da će svojim vlasnicima nebrojeno puta izmamiti osmeh na lice. Što je najlepše - niko vlasnike ne tera da koriste vodeno hlađenje. Samo prisustvo Bio-Armor uređaja, kako ASUS naziva ovaj dizajn, će poslati jasnu poruku svima.


Prednosti:

- Neverovatne performanse
- Najbrža grafika za laptopove konačno može da se razmaše
- Kvalitet izrade
- Overklokovan procesor, prisustvo novih vrsta konekcija
- G-Sync i uopšte odličan ekran
- Neshvatljivo brz SSD RAID
- Veoma komforan rad, nevezano za igranje


Nedostaci:

- Ubitačna cena
- Pojedini aspekti rada (recimo, buka vodenog kulera ponekad)
- Donji deo laptopa
- Neprenosiv sa vodenim kulerom


Računar na test ustupio ASUS.

 

 

Boris Ninic Neregistrovan korisnik
Dobro je sto je u pcmark7 becnhmarku 7619 vece od 8000
Mislim da je samo malo apsurdno davati toliko para na prenosni racunar na kome ce se igrati igrice... Pomalo je glupo.... Mada to je samo moje misljenje...
mad_skillz Član postova: 979
Uvidjam poentu ovoga i apsolutno verujem da ce imati neku ciljnu grupu koja ce platiti za ovo (kod nas ne znam bas koliko ljudi ima novca u toj kolicini), ali meni je cak i prethodna generacija bila "stretch" kada je u pitanju desktop zamena.
Ovo mi je vise tehnoloska vezba kao npr lexus lfa, kada vec koristimo automobile kao analogiju.
Meni je i G751 puna kapa - ovo je vec igranka.
filipenko Moderators postova: 11722
Piše u zaključku na kraju teksta. Samo 4300 evra. Ili, da se izrazim drugačije, častiš se najboljim gejming mišem i za kusur kupiš ovo.
Jovan Neregistrovan korisnik
Cena? Verujem, prava sitnica. Mada, treba istaci da je laptop neverovatan

Test: Acer Predator 15

Vodič za kupovinu laptopova do 300 evra

10104
10105
10106
10107
10108
10109