Greška

Došlo je do greške.

Test: Asus GeForce GTX 780 Ti Matrix Platinum

19.03.2014 16:25 | 1 Hardver
Test: Asus GeForce GTX 780 Ti Matrix Platinum

Nakon zvaničnog predstavljanja GTX 780 Ti modela, bilo je samo pitanje vremena kada ćemo dobiti i neku od verzija iz Asusove Republic of Gamers porodice. Nedavno testirani Poseidon je ipak baziran na klasičnom GTX 780 modelu, što nas je pomalo razočaralo, ali sada smo konačno dobili daleko atraktivniji proizvod. Pogađate šta može biti još atraktivnije od najbrže fabrički overklokovane grafičke kartice sa custom kulerom? U pitanju je Matrix Platinum koji će učiniti da svakom entuzijasti pođe voda na usta. U nastavku ćete videti i zašto.

Nebojša Todorović

Pakovanje je tipično za jedan RoG proizvod. Bez mnogo detalja na prednjoj stranici, osim neophodnih logoa i imena same karte. Sve ostalo od informacija je sakriveno na unutrašnjoj stranici i poleđini, a Asus svakako nije zaboravio da istakne svoje ekskluzivne tehnologije implementirane u testirani model. 

Na poleđini se nalazi prikaz kompletno rastavljene grafičke karte koji prikazuje bitne elemente. Već na pogled "eksplodiranog" prikaza jasno je da je Asus dizajnirao novi složeni DirectCU II kuler sa mnogim unapređenjima kako bi Matrix Platinum bio punokrvni član Republic Of Gamers porodice. Od specifičnih tehnologija treba izdvojiti odlično rešenje za Cold Bug koji se javlja prilikom hlađenja tečnim azotom, naponsku jedinicu izvedenu u 14 faza, redizajnirani DirectCU II sa novim heatpipe-ovima, a tu je i još mnogo toga. Proizvođač se svakako potrudio da iskoči u odnosu na konkurenciju.
 

 

Sadržaj pakovanja je vrlo štur i osim dokumentacije, diska sa drajverima nema mnogo dodataka. Tu su i dve Y-račve koje pretvaraju jedan 8-pin u dva 6-pin molexa i metalna nalepnica sa RoG logoom. Sama Nvidia daje uz GeForce GTX 780 Ti solidan "bundle" igara koji obuhvata novi Assassin's Creed, Splinter Cell i Batman.
 


 

Novi Matrix Platinum je impresivan na prvi pogled. Malo ko će ostati ravnodušan na njegov dizajn, pa čak i ukoliko nije preterano investiran u svet grafičkih kartica. Dimenzije su izuzetno velike u svakom smislu. Prvo što se ugleda je oklop izrađen od plastike između kojeg se nalaze dva ventilatora. Zanimljiva je linija kulera koja nije pravilna, već se širi na drugoj polovini. Da li postoji funkcionalan razlog vezan za ovu odluku ne znamo, a jedino što nam pada na pamet je regulacija pravca kojim se kreću vazdušne struje tokom rada same karte. 

Kao aktivni element određena su dva ventilatora prečnika 100 milimetara, a interesantno je to što su različitog tipa. Ovo nije neobično za Asus u poslednje vreme, posebno od kada je u upotrebu ušao tzv. CoolTech ventilator čiji je dizajn prilično unikatan. Ideja iza upotrebe različitih ventilatora je hibridni prisutp koji omogućava hlađenje komponenti u više pravaca. Upravo zato i pretpostavljamo da je oklop kulera prilagođen kao tunel koji dodatno reguliše pravac kretanja vazduha.
 


 

Na oklopu primećujemo i jedan zanimljiv detalj. Reč je o Republic of Gamers logou koji se nalazi na pločici. Iza nje se krije LED osvetljenje koje menja boje u zavisnosti od opterećenja pod kojim se karta nalazi. Dok je beličasto odnosno plavkasto osvetljenje signal da je karta u stanju mirovanja, tokom testiranja u slučaju maksimalnog opterećenja ovaj logo je svetleo crveno. U suštini ova "pločica" se putem kabla povezuje direktno sa grafičkom kartom odakle preuzima informacije o njenom statusu.
 


 

Nakon što smo uklonili oklop imali smo šta da vidimo. Asus je kompletno ofarbao rashladni profil u crno. Ovaj potez moramo da pohvalimo, jer deluje sveže i novo, posebno kada uzmemo u obzir da su i sami heatpipe-ovi crne boje, pa je sve uklopljeno do poslednjeg detalja. Što se same konstrukcije tiče, nije se mnogo toga menjalo u odnosu na rešenja koja smo do sada viđali. Telo je izrađeno od aluminijumskih rebara koja su tesno napakovana jedno do drugog.

 


 

Pored toga, upotrebljeni su heatpipe-ovi velikog prečnika koji su u suštini izrađeni od bakra, iako se to ne vidi zbog crne boje. Oni su presovani u bazi i ostvaruju direktan kontakt sa GPU-om kako bi se transfer toplote od izvora preneo što efikasnije na udaljene delove kulera. Ovaj sistem rada je tipičan za DirectCU kulere, odakle je nastao i njihov naziv.
 

 

Detaljnije

Očekivano, za grafičku kartu ovog kalibra upotrebljene su najkvalitetnije komponente koje Asus poseduje u svom arsenalu. Oklopljeni japanski "10K Black Metallic" kondenzatori, Super Alloy Power zavojnice sa dugim očekivanim životnim vekom i Digi+ VRM regulatori napona. Ništa nije prepušteno slučaju, a filtracija napona prema GK110 čipu se obavlja u čitavih 14 faza. Ovo je zaista impresivno, imajući u vidu da je i šestofazno napajanje nešto što sama Nvidia smatra dovoljnim. Deo naponske jedinice poseduje svoj pasivni hladnjak, što nas nimalo nije začudilo.

 


Na ivici štampane ploče se nalazi nekoliko veoma zanimljivih detalja. Tu su tačke merenja do kojih se nalaze i tačke na kojima možete ugasiti OVP, OVL i OVG zaštite ukoliko želite da postignete maksimalne rezultate prilikom overklok sesija. Do njih je smešten "Safe Mode" prekidač koji vraća sva podešavanja na fabrička tako da je zaista minimalna šansa da nešto pođe naopako i da ne može da se reši. Pored je implementiran i potpuno novi prekidač koji u slučaju LN2 sesija može da odledi memorijske čipove (tzv. defrost memorije) što do sada nismo imali prilike da sretnemo. Da bi to funkcionisalo, potrebno je priključiti dodatni 4pin molex priključak, a iako Asus nije pominjao verujemo da je to njegova jedina namena. 

Na kraju, još jedan prekidač može da se pronađe pored SLI konektora na gornjoj ivici PCB-a, a reč je o dva različiti BIOS-a. Prvi je standardni i namenjen za regularno korišćenje, a drugi prilikom LN2 hlađenja eliminiše "cold bug" što će entuzijastima i sportskim overklokerima osigurati nesmetan povećavanje frekvencije bez obzira na to koliko je niska temperatura GPU-a.
 


 

Sa zadnje strane se najbolje vide i SLI konektori koji sa ove strane i najdostupniji. Prisutna su dva komada, tako da je opcija čak i TriWay-SLI sa GTX 780 Ti što je lepa vest, iako verujemo da neće biti mnogo onih koji će toliko duboko zavući ruku u džep posebno imajući u vidu da je Poseidon primetno skuplji od prosečnog GTX-a 780 Ti.
 


 

Dopada nam se to što su dva 8-pin naponska priključka okrenuta za 180 stepeni, jer je na taj način proizvođač drastično unapredio njihovu pristupačnost. Mnoge kompanije zaborave na činjenicu da veliki i dugački heatpipe-ovi zaista mogu da smetaju, posebno kod high-end modela. Asus nije zaboravio na to, a pritom su tu i po dva LED-a ispod svakog od naponskih konektora kako bi signalizirali da li je sve u redu.
 


 

U domenu video izlaza ništa se nije menjalo. Popularna konfiguracija koja podrazumeva DisplayPort, HDMI i dva DVI-a je tu i manje više, svaki korisnik će biti zadovoljan izborom koji mu je stavljen na raspolaganje.
 


 

Asus je prilično ozbiljno pristupio fabričkom overkloku svoje grafičke karte, tako da nismo dobili tek malo više od onoga što je Nvidia propisala. Zapravo, sa nominalnih 876 MHz Asus je ubrzao kartu na čitavih 1006 MHz. Nažalost, memorija nije prošla kroz isti tretman i radi na efektivnih 7 GHz kao i referentni primerak. Iako su ovi taktovi zaista visoki, Matrix Platinum nije prestigao MSI GeForce GTX 780 Ti Gaming Series koji je takođe predstavljen pre nekoliko nedelja. U praksi, ova vrednost je još veća zbog implementirane GPU Boost 2.0 tehnologije, pa čak ni prijavljenih 1072 MHz nije precizna vrednost. U praksi, karta orbitira oko vrednosti od 1120 MHz sa izletima do 1137 MHz što je prilično dobar rezultat.

 

Specifikacije
 • Proizvođač ASUS
 • Tip Nvidia GeForce GTX 780 Ti
 • Model MATRIX-GTX780TI-P-3GD5
 • GPU GK110
 • Proizvodni proces 28nm
 • Tehnologije DirectX 11, ShaderModel 5.0, OpenGL 4.3, CUDA, GPU Boost 2.0, FXAA, TXAA, SLI, PhysiX, 3D Vision, 3D Vision Surround, Adaptive V-Sync
 • Frekvencija GPU-a [MHz] 1006
 • Broj Stream procesora 2880
 • Broj Teksturnih jedinica 240
 • Broj ROP jedinica 48
 • Texture fillrate [MTex/s] 241400
 • Pixel fillrate [MPix/s] 48300
 • Kapacitet memorije 3 GB
 • Magistrala 384 bit
 • Tip memorije GDDR5
 • Frekvencija memorije (realno / efektivno) [MHz] 1750 / 7000
 • Memorijski protok [GB/s] 336
 • Napajanje 2 x 8pin
 • Video izlazi DisplayPort, HDMI, DVI-D, DVI-I
 • MultiGPU podrška Da
 • Maksimalna potrošnja energije [W] 250
 • Garancija 36 meseci
 

 


 

Takođe, jasno je da je teksturni "fillrate" doveden do veoma visokih 241 G/Tex što je i više u realnosti tokom opterećenja zbog GPU Boost 2.0 mehanizma za dinamički overklok. Isto važi i za piksel "fillrate" koji dobrano prelazi referentnu vrednost za 49+ GPixel/s. Memorija nije dobila ubrzanje i radi na standardnih 7 GHz čime ostvaruje odličnih 336 GB/s. Imajući u vidu da su ugrađeni kvalitetni Hynix čipovi, 3 GB GDDR5 memorije obećava veliki overklok potencijal kada uzmemo stvari u svoje ruke. GPU-Z je prijavio i solidan ASIC kvalitet od 69.8%, iako to nije ni blizu najviše vrednosti koju smo do sada sreli za GK110.

 

Rezultati - 3DMark

Test konfiguracija:

CPU: Intel Core i5 2500K @ 4500 MHz,
Matična ploča: ASUS P8Z77-V (Intel PZ77),
RAM: 2x4GB AMD Memory Entertainment Edition 1600MHz DDR3
HDD: Seagate Barracuda 7200.12 1TB

Napajanje: PC Power & Cooling Silencer Mk III 750 W

 

Futuremark 3DMark ( GPU Score )
1920x1080 4xAA 16xAF
2560x1440 4xAA 16xAF
GeForce GTX 780 Ti Gaming Twin Frozr IV OC 3GB
GeForce GTX 780 Ti Matrix Platinum 3GB
Radeon R9 290X DirectCU II OC 4GB
GeForce GTX 780 Poseidon Platinum 3GB
Radeon R9 290X Tri-X 4GB
GeForce GTX 770 DirectCU II OC 2GB
Radeon R9 280X Vapor-X
0 3000 6000 9000 12000
Firestrike
Futuremark 3DMark 11 ( GPU Score (extreme preset) )
1920x1080
2560x1440
GeForce GTX 780 Ti Gaming Twin Frozr IV OC 3GB
GeForce GTX 780 Ti Matrix Platinum 3GB
Radeon R9 290X DirectCU II OC 4GB
GeForce GTX 780 Poseidon Platinum 3GB
Radeon R9 290X Tri-X 4GB
GeForce GTX 770 DirectCU II OC 2GB
Radeon R9 280X Vapor-X
0 2250 4500 6750 9000
Extreme preset
Futuremark 3DMark Vantage ( GPU Score (Extreme preset) )
1920x1080 4xAA 16xAF
2560x1440 4xAA 16xAF
GeForce GTX 780 Ti Gaming Twin Frozr IV OC 3GB
GeForce GTX 780 Ti Matrix Platinum 3GB
Radeon R9 290X DirectCU II OC 4GB
GeForce GTX 780 Poseidon Platinum 3GB
Radeon R9 290X Tri-X 4GB
GeForce GTX 770 DirectCU II OC 2GB
Radeon R9 280X Vapor-X
0 10000 20000 30000 40000
GPU Score (Extreme preset)
 

Rezultati - Unigine Heaven & Valley

Unigine Heaven 4.0 ( Ultra, Extreme Tesselation )
1920x1080
2560x1440
GeForce GTX 780 Ti Gaming Twin Frozr IV OC 3GB
GeForce GTX 780 Ti Matrix Platinum 3GB
GeForce GTX 780 Poseidon Platinum 3GB
Radeon R9 290X DirectCU II OC 4GB
Radeon R9 290X Tri-X 4GB
GeForce GTX 770 DirectCU II OC 2GB
Radeon R9 280X Vapor-X
0 38 75 113 150
fps
Unigine Heaven 3.0 ( DX11, high, extreme tesselation )
1920x1080 4xAA 16xAF
2560x1440 4xAA 16xAF
GeForce GTX 780 Ti Gaming Twin Frozr IV OC 3GB
GeForce GTX 780 Ti Matrix Platinum 3GB
GeForce GTX 780 Poseidon Platinum 3GB
Radeon R9 290X DirectCU II OC 4GB
Radeon R9 290X Tri-X 4GB
GeForce GTX 770 DirectCU II OC 2GB
Radeon R9 280X Vapor-X
0 30 60 90 120
fps
Unigine Valley 1.0 ( Ultra, Extreme tesselation )
1920x1080
2560x1440
GeForce GTX 780 Ti Gaming Twin Frozr IV OC 3GB
GeForce GTX 780 Ti Matrix Platinum 3GB
GeForce GTX 780 Poseidon Platinum 3GB
Radeon R9 290X DirectCU II OC 4GB
Radeon R9 290X Tri-X 4GB
GeForce GTX 770 DirectCU II OC 2GB
Radeon R9 280X Vapor-X
0 30 60 90 120
fps
 

 

Rezultati - Crysis, Sniper Elite

Crysis Warhead ( DX10, enthusiast )
1920x1080 4xAA 16xAF
2560x1440 4xAA 16xAF
GeForce GTX 780 Ti Matrix Platinum 3GB
GeForce GTX 780 Ti Gaming Twin Frozr IV OC 3GB
Radeon R9 290X DirectCU II OC 4GB
GeForce GTX 780 Poseidon Platinum 3GB
Radeon R9 290X Tri-X 4GB
Radeon R9 280X Vapor-X
GeForce GTX 770 DirectCU II OC 2GB
0 25 50 75 100
fps
Crysis 2 ( DX11, ultra, HD textures )
1920x1080 4xAA 16xAF
2560x1440 4xAA 16xAF
GeForce GTX 780 Ti Matrix Platinum 3GB
GeForce GTX 780 Ti Gaming Twin Frozr IV OC 3GB
Radeon R9 290X DirectCU II OC 4GB
GeForce GTX 780 Poseidon Platinum 3GB
Radeon R9 290X Tri-X 4GB
Radeon R9 280X Vapor-X
GeForce GTX 770 DirectCU II OC 2GB
0 40 80 120 160
fps
Sniper Elite V2 ( DX11, ultra )
1920x1080 4xAA 16xAF
2560x1440 4xAA 16xAF
GeForce GTX 780 Ti Matrix Platinum 3GB
GeForce GTX 780 Ti Gaming Twin Frozr IV OC 3GB
Radeon R9 290X DirectCU II OC 4GB
GeForce GTX 780 Poseidon Platinum 3GB
Radeon R9 290X Tri-X 4GB
Radeon R9 280X Vapor-X
GeForce GTX 770 DirectCU II OC 2GB
0 20 40 60 80
fps
Sniper Elite V2 ( DX11, high )
1920x1080 4xAA 16xAF
2560x1440 4xAA 16xAF
GeForce GTX 780 Ti Matrix Platinum 3GB
GeForce GTX 780 Ti Gaming Twin Frozr IV OC 3GB
Radeon R9 290X DirectCU II OC 4GB
GeForce GTX 780 Poseidon Platinum 3GB
Radeon R9 290X Tri-X 4GB
Radeon R9 280X Vapor-X
GeForce GTX 770 DirectCU II OC 2GB
0 30 60 90 120
fps
 

 

Rezultati - Metro 2033, AvP, F1, Dirt, Just Cause 2

Metro Last Light ( DX11, very high tesselation )
1920x1080 4xAA 16xAF
2560x1440 4xAA 16xAF
GeForce GTX 780 Ti Gaming Twin Frozr IV OC 3GB
GeForce GTX 780 Ti Matrix Platinum 3GB
Radeon R9 290X DirectCU II OC 4GB
Radeon R9 290X Tri-X 4GB
GeForce GTX 780 Poseidon Platinum 3GB
Radeon R9 280X Vapor-X
GeForce GTX 770 DirectCU II OC 2GB
0 25 50 75 100
fps
Metro 2033 ( DX11, very high, tesselation )
1920x1080 4xAA 16xAF
2560x1440 4xAA 16xAF
GeForce GTX 780 Ti Gaming Twin Frozr IV OC 3GB
GeForce GTX 780 Ti Matrix Platinum 3GB
Radeon R9 290X DirectCU II OC 4GB
Radeon R9 290X Tri-X 4GB
GeForce GTX 780 Poseidon Platinum 3GB
Radeon R9 280X Vapor-X
GeForce GTX 770 DirectCU II OC 2GB
0 25 50 75 100
fps
AvP DX11 ( DX11, max )
1920x1080 4xAA 16xAF
2560x1440 4xAA 16xAF
GeForce GTX 780 Ti Gaming Twin Frozr IV OC 3GB
GeForce GTX 780 Ti Matrix Platinum 3GB
Radeon R9 290X DirectCU II OC 4GB
Radeon R9 290X Tri-X 4GB
GeForce GTX 780 Poseidon Platinum 3GB
Radeon R9 280X Vapor-X
GeForce GTX 770 DirectCU II OC 2GB
0 40 80 120 160
fps
Dirt Showdown ( DX11, ultra )
1920x1080 4xAA 16xAF
2560x1440 4xAA 16xAF
GeForce GTX 780 Ti Gaming Twin Frozr IV OC 3GB
GeForce GTX 780 Ti Matrix Platinum 3GB
Radeon R9 290X DirectCU II OC 4GB
Radeon R9 290X Tri-X 4GB
GeForce GTX 780 Poseidon Platinum 3GB
Radeon R9 280X Vapor-X
GeForce GTX 770 DirectCU II OC 2GB
0 35 70 105 140
fps
 

 

Rezultati - BioShock Infinite, Tomb Raider, Hitman, Sleeping Dogs

Hitman Absolution ( DX11, ultra )
1920x1080 4xAA 16xAF
2560x1440 4xAA 16xAF
GeForce GTX 780 Ti Gaming Twin Frozr IV OC 3GB
GeForce GTX 780 Ti Matrix Platinum 3GB
Radeon R9 290X DirectCU II OC 4GB
Radeon R9 290X Tri-X 4GB
GeForce GTX 780 Poseidon Platinum 3GB
Radeon R9 280X Vapor-X
GeForce GTX 770 DirectCU II OC 2GB
0 25 50 75 100
fps
Tomb Raider ( Ultra, TressFX Off )
1920x1080
2560x1440
GeForce GTX 780 Ti Gaming Twin Frozr IV OC 3GB
GeForce GTX 780 Ti Matrix Platinum 3GB
Radeon R9 290X DirectCU II OC 4GB
Radeon R9 290X Tri-X 4GB
GeForce GTX 780 Poseidon Platinum 3GB
Radeon R9 280X Vapor-X
GeForce GTX 770 DirectCU II OC 2GB
0 60 120 180 240
fps
Sleeping Dogs ( Ultra Preset )
1920x1080
2560x1440
GeForce GTX 780 Ti Gaming Twin Frozr IV OC 3GB
GeForce GTX 780 Ti Matrix Platinum 3GB
Radeon R9 290X DirectCU II OC 4GB
Radeon R9 290X Tri-X 4GB
GeForce GTX 780 Poseidon Platinum 3GB
Radeon R9 280X Vapor-X
GeForce GTX 770 DirectCU II OC 2GB
0 30 60 90 120
fps
BioShock Infinite ( DX11, ultra )
1920x1080 4xAA 16xAF
2560x1440 4xAA 16xAF
GeForce GTX 780 Ti Gaming Twin Frozr IV OC 3GB
GeForce GTX 780 Ti Matrix Platinum 3GB
Radeon R9 290X DirectCU II OC 4GB
Radeon R9 290X Tri-X 4GB
GeForce GTX 780 Poseidon Platinum 3GB
Radeon R9 280X Vapor-X
GeForce GTX 770 DirectCU II OC 2GB
0 50 100 150 200
GPU Score
BioShock Infinite ( Ultra, DDOF on )
1920x1080
2560x1440
GeForce GTX 780 Ti Gaming Twin Frozr IV OC 3GB
GeForce GTX 780 Ti Matrix Platinum 3GB
Radeon R9 290X DirectCU II OC 4GB
Radeon R9 290X Tri-X 4GB
GeForce GTX 780 Poseidon Platinum 3GB
Radeon R9 280X Vapor-X
GeForce GTX 770 DirectCU II OC 2GB
0 50 100 150 200
fps
 

 

Utisci i zaključak

Dok smo bili prezadovoljni kako nam se pokazao MSI GeForce GTX 780 Ti Gaming Series, moramo priznati da nam je Matrix Platinum ostao u još lepšem sećanju. Osim niskih temperatura koje su obe karte ostvarile, Matrix Platinum je jedna od najtiših karti iz visoke klase koje smo imali prilike da testiramo. Zapravo, prilično smo sigurni da je i najtiša. Razlog se krije u redizajniranom kuleru koji se pokazao u najboljem mogućem svetlu.

 


 

Maksimalna temperatura je bila "svega" 73 stepena Celzijusove skale, što je odlično, ali nije ono što je bitno za ovu priču. Glavni uspeh ovog kulera je to što je ovaj rezultat ostvario sa svega 1400 obrtaja u minuti. Pritom, na ovako malom broju obrtaja ugrađeni ventilatori su istinski blizu nečujnog što je zaista veoma bitno za kartu ovog cenovnog ranga.
 


Overklok je prošao sjajno i Asus Matrix Platinum je GeForce GTX 780 Ti koji je dostigao najviše taktove za sada. Nominalna frekvencija koju smo postigli je iznosila 1096 MHz, što je 6 MHz preko dosadašnjeg rekorda. Memorija je bila jednako raspoložena, pa smo se ozbiljno približili granici od efektivnih 8 GHz od kojih nas je delilo svega 44 MHz. Sve ovo je rezultovalo očekivanim skokom performansi od oko 10 procenata. Ipak, ovo je karta za ozbiljne entuzijaste koji će u najmanju ruku poskidati sve zaštite i krenuti u juriš na rekorde, pa ne sumnjamo da će i naš uspeh u overkloku u odnosu na njihov biti daleko skromniji.
 


Kada se sve stavi na papir jasno je reč o verovatno najkvalitetnije napravljenom GeForce GTX 780 Ti modelu na tržištu, a svakako o najboljem koji smo mi imali prilike da testiramo. Ovaj broj dodatnih mogućnosti, implementiranih tehnologija i kvaliteta izrade mogu da ponude samo najelitnije verzije u okviru bilo kog proizvođača i pritom Asus zaista ume da "zada domaći zadatak" konkurenciji. Naravno, jedva čekamo i da vidimo odgovore na Matrix Platinum.
 


 

Ono što će svakako biti prepreka za većinu je cena, koja će bez sumnje biti (pre)visoka u svakom smislu. Očekuje se da će se kretati između 700 i 850 evra i sa tim u vidu, jasno je da će se na kupovinu odlučiti samo oni dubokog džepa koji po svaku cenu žele da u svoj računar smeste ekskluzivu.
 

Prednosti:

- Performanse
- GPU overklok potencijal
- Niske temperature
- Novi paket igara
- Prilagođenost LN2 hlađenjima
 

Nedostaci:

- Cena


Grafičku kartu na test ustupio Asus.

Komentari

0 Dodaj komentar

Test: AMD Radeon R7 260X

Test: Asus Radeon R9 290X Matrix Platinum

10203
10205
10206
10207
10208
10209