Greška

Došlo je do greške.

Test: ASUS CERBERUS GTX1070TI A8G

21.06.2018 12:27 | 5 Hardver
Test: ASUS CERBERUS GTX1070TI A8G

Ukoliko se na neki način domognete opcije nabavke po iole razumnoj ceni, CERBERUS GTX1070TI A8G je pun pogodak u svrhu gejming namene. Pogađa u samu srž potrebe kvalitetnog i vizuelno lepog osećaja igranja na najvišim detaljima i animacijom koja klizi čak i u najzahtevnijim scenama. Asus CERBERUS GTX1070TI A8G za takav izazov ima dovoljno snage.

Nova serija grafičkih karti koja nam stiže iz produkcije najvećeg proizvođača PC komponenti je rezultat niza okolnosti i prepletenih interesa. Uglavnom, kupci su dobili još jednu klasičnu “podmarku” i time veći izbor što u trenutnoj situaciji nestašice, olakšava izbor željene grafike. ASUS Cerberus je definitivno novo ima i pred ovom markom predstoji izazovan put do korisnika. U pitanju je serija proizvoda iz tkz. srednje-budžet klase, niže pozicionirani proizvodi od onih koji smo inače navikli da stižu pod ASUS brendom poput STRIX i drugih ROG modela.
 
86384CerberusLogo.jpg
 
Mnogi će reći da je izlazak Cerberus serije zapravo posledica čitave situacije oko kripto-rudarenja i želje da se donekle učine pristupnijim onim pravim “gejmer” korisnicima. Mnogi spominju i krizu identiteta proizvoda najvećeg proizvođača u situaciji kada su mnogi proizvodi počeli da liče jedni na druge, a ne treba za boraviti i pritisak za razdvajanjem proizvoda od strane Nvidie koja insistira na strogim pravilima “GeForce Partner Program-a”, posebno praveći problem proizvođačima koji u svom asortimanu istovremeno imaju Nvidia i AMD GPU bazirane proizvode. 
 
Ne treba zapostaviti i razlog naglog rasta popularnosti gejming dela tržišta i želje proizvođača da ga što bolje iskoriste kroz bolju segmentaciju tržišta, nudeći kupcima ono što žele i što mogu sebi da priušte. No, da ne dužimo previše sa razlozima, tek jedna nova serija grafičkih karti je pred nama i koliko znamo zadržaće se duži period tako da se definitivno treba pripremiti za nove proizvode sa malko drugačijom filozofijom u odnosu na ono što smo standardno navikli od ASUS-a.
 
ASUSCerberusgtx1070ti1s.jpg
 
ASUS CERBERUS GeForce GTX 1070Ti 8GB kombinuje jaku kategoriju GPU procesora i relativno jeftiniju opremu kao što je prostiji sistem hlađenja, izostanak atraktivnih LED svetlosnih detalja, a sve u cilju kako bi bržu tehnologiju približio širem krugu korisnika, tačnije “hardcore” gejmerima. Zbog toga čitava grafika izgleda definitivno jeftinije i ne tako atraktivna kao jaći ROG Strix modeli. Daleko od toga da je nećete primetiti, jer i dalje ima detalje koji će privući oko znatiželjnog korisnika. Sve u granicama razumne mere kroz prizmu visokog nivoa performansi kao primarnog razloga za nabavku jedne ovakve grafike. Praktičniji deo korisničke populacije bi rekao da je ovo grafička karta za “normalne”.

ASUS CERBERUS GTX1070TI A8G - tehničke karakteristike

ASUS Cerberus GTX 1070Ti 8GB je bez svake sumnje grafika visokih performansi napravljena da vas dobro i sigurno služi tokom višečasovnih, dugotrajnih gejming sesija. Jednako dobra u zahtevnim 3D pucačkim igrama iz prvog lica sa zahtevnim grafičkim detaljima ili online multiplejer igrama kakve su CS GO, LoL, PUBG, Fortnite i sl.
 
Grafička karta oblikom maske kulera sa dva velika ventilatora na prednjem delu podseća na neke ranije ASUS modele, ali je u isto vreme i različita. Propeleri ventilatora i njihov oblik daju nesumnjivu asocijaciju na sličnost sa STRIX modelima, dok fini crveni print detalji daju onu poželjnu dozu agresivnosti na gejming hardveru. Velike plastične površine poklopca kulera su u pojedinim delovima ispresecane teksturama kako bi se “ubila” jednoličnost i dodatno otklonio efekat prisustva jeftine plastike.  
 ASUSCerberusgtx1070ti2s.jpg
 
Na vrhu se nalazi Cerberus logo, dok na pozadini oklopa se nalazi stilizovani otvor za provetravanje tela hladnjaka karte. Posebno upečatljiv je do leđa koji je u potpunosti prekriven metalnim hladnjakom koji u isto vreme štiti elektronske komponente, efikasnije odvodeći toplotu sa njih i daje krutost čitavoj štampanoj ploči grafičke karte. Dodatno je ukrašen Cerberus print detaljima u crveno-crnoj boji i odgovarajućim logoom. Nabrojani detalji joj daju dodatni utisak izdržljivosti i robusnog osećaja kako će vas grafika dugo služiti u svojoj gejming misiji. Takva je uloga i Cerberus logoa, zaštitnički opasna :)
 
Telo hladnjaka je veliko i prostire se čitavom dužinom štampane ploče, ali ipak nije toliko masivno kao ono na STRIX modelima. Ipak, sasvim je dovoljno da održi ovu rasnu gejming grafiku u zoni “sigurnih” radnih temepratura i u tom pogledu ne treba da imate ikakvih sumnji. Razlog za to je i korišćenje kapilarne tehnologije prisustvom ugrađenih toplotnih cevi za efikasniju distribuciju toplote sa površine GPU procesora na periferne delove hladnjaka, koja se dalje sistemom dva ventilatora raspršuje u okruženje. Asus koristi svoje već dobro poznate ventilatore sa širokim lopaticama i posebno oblikovanim zakrilcima za postizanje većeg vazdušnog pritiska u zoni između rebara hladnjaka. 
 ASUSCerberusgtx1070ti3s.jpg
 
Način rada rashladnog sistema na ovoj grafičkoj karti je uobičajen. Ventilatori ostaju potpuno nekativni sve dok GPU ne dotakne granicu od 55 stepeni Celzijusa kada se aktiviraju i kreću u režim forsiranog hlađenja. Do tog momenta je grafika u sistemu potpuno bešumna. Ukoliko pak mislite da je granica postavljena suviše visoko, možete preuzeti ručnu kontrolu rada sistema ventilatora, pomoću prateće GPU Tweak II aplikacije i aktivirati njihov rad značajno ranije, držeći konstantno GPU u zoni nižih radnih temperatura što je poželjna situacija prilikom obavljanja manje zahtevnih operacija.
 
Inače, ASUS na kuleru CERBERUS GTX1070TI A8G grafike koristi IP5X-sertifikovani sistem zaštite od uticaja prašine koji produžava radni vek obezbeđujući optimalne radne performanse ugrađenih ventilatora čak i u uslovima pojačanog režima rada. 
 ASUSCerberusgtx1070ti4s.jpg
 
Ispod opisanog hladnjaka se nalazi dobro poznata verzija Nvidia GP104 Pascal grafičkog procesora sa 2432 CUDA jezgara. Prema specifikacijama proizvođača, ova grafika radi u tri režima: baznom, OC i gejming režimu. Ovaj potonji je fabrički aktiviran. Bazna frekvencija je podešena na 1607 MHz, a grafika uibrzava na 1683 MHz u gejming modu tj. do 1746 MHz u OC režimu. U praksi je to još više jer dobre karakteristike ugrađenog kulera dopuštaju karti da “boost” korak poveća skoro do granice bliske frekvenciji od 2GHz. Ovo važi samo ukoliko imate dobro provetreno kućište. Primetno je da prilikom višestanog intezivnog gejminga, sistem sa dva ventilatora pod dejstvom intezivnog opterećenja i igranja postaje malo bučan u kućištu. 
 
Grafička karta, kako joj to i oznaka sugeriše je opremljena sa 8GB GDDR5 memorije podešene za rad na efektivnih 8008 MHz. Mi smo uspeli da je dodatno ubrzamo za 500MHz, što je u jednu ruku i više nego dovoljno za svakodnevni gejming, ali isto tako jasno upućuje na činjenicu da se radi o budžet GTX 1070Ti modelu jer nismo uspeli da dohvatimo 9 GHz što je jasna naznaka da se na Cerberus seriji ne koriste najbrži primerci VRAM memorijskih čipova.
 
 1070ti_Cerberus3.PNG
 
Ovako napredan GPU procesor i relativno velika količina VRAM memorije napaja digitalno kontrolisana jedinica napravljena u 6+1 konfiguraciji. ASUS koristi kvalitetne komponente izrađene od specijalnih legura koje pozitivno utiču na stabilnost i pouzdanost u radu. Bolje karkateristike znače manje rasipanje energije, poboljšanu efikasnost i potpuno odsustvo efekta zujanja pod punim opterećenjem kada kartu uposlite zahtevnim igrama ili GPGPU softverom. Bolji dizajn štampane ploče i upotreba kvalitetnijih elektronskih komponenti u svakodnevnim situacijama rezultiraju nižim radnim temperaturama što je svakako zdravije okruženje za rad vaše gejming grafike. 
 
Zbog toga nam se svideo i veoma praktičan detalj koji se ogleda u tome da kartica koristi samo jedan 8-pinski PCI Express konektor za dodatno napajanje. Kada sve prethodno opisane detalje uzmete zajedno, dolazite do zaključka da je ASUS sa ovim modelom grafike uspeo i neznatno da spusti potrošnju što je svakako delotvorno i u pravcu manjeg grejanja. Sve to se kompenzuje na kraju kroz neznatno slabiji sistem hlađenja pa je efekat na kraju očekivano na nivou proseka za klasu GTX 1070 Ti baziranih modela. 
 ASUSCerberusgtx1070ti5s.jpg
 
CERBERUS GTX1070TI A8G je jednako izdašan i po pitanju konektora za povezivanje sa ekranima. Gotovo savršena kombinacija jednog DVI-D, dva HDMI (2.0b) i dva DisplayPort (1.4) konektora će zadovoljiti sve korisnike. Jasno je da ovkava konfiguracija portova sugeriše na pripremu za VR naslove. Konektori su standardnih dimenzija. Ukoliko poželite da imate dve ovakve grafičke karte u sistemu, za tu potrebu možete koristiti prisutne SLI konektore. 
 
Grafika se lako instalira. Ugrađeni kuler zauzima 2.5 mesta na poziciji slotova, obzirom da je prilično velika 27 x 12.08 x5.1cm (DxVxŠ). Pakovanje je prilično šturo, obzirom na ušedu u ceni. Otuda se u kartonskoj kutiji nalaze grafička karta, malo uputstvo i prateči DVD sa drajverima i GPU Tweak II alatom. Nakon ugradnje u predviđeni PCI Express x16 3.0 slot i povezivnaja dodatnog 8-pinskog konektora za našpajanje, ostaje vam da instalirate drajver i počnete da uživate u igrama na maksimalno podešenim grafičkim detaljima. Klasa GeForce GTX 1070 Ti grafičkih karti je najpodesnija za korišćenje na ekranima sa 1080p i 1440p rezolucijama ukoliko želite potpuno tečnu animaciju u igrama. U nekim sa manje zahtevnim grafičkim modulima, omogućiće vam jednako dobar užitak i na 4K monitrima.

ASUS CERBERUS GTX1070TI A8G - performanse

ASUSCerberusgtx1070ti6s.jpg

Test platforma:

MB:  Gigabyte X370 Aorus Gaming 5
CPU:  AMD Ryzen 7 1700X 
RAM:  16GB (2x8GB) HyperX Predator 3066MHz CL16
VGA:  ASUS CERBERUS GTX1070TI A8G
HDD:  Seagate Barracuda ST2000 SATA 6Gbps
SSD:  Kingston A400 240GB
Cooler: Cooler Master AiO MasterLiquid Pro 240 
PSU:  Cooler Master V1200 Platinum 

Performanse:

Gejming performanse ( Crysis 3, Very High, SMAAx4 )
1080p
1440p
4K
AMD Radeon RX VEGA 64
ASUS STRIX GTX 1070 Ti Gaming 8G
Asus GeForce GTX 1080 Strix Gaming 8 GB
MSI GTX 1070 Ti GAMING 8G
ASUS CERBERUS GTX1070TI A8G
MSI GeForce GTX 1050 Ti OC 4 GB
XFX Radeon RX 580 GTS 8 GB
Asus GeForce GTX 1070 Strix Gaming 8 GB
MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB
0 38 75 113 150
veće je bolje (fps)
Gejming performanse ( Battlefield 1, Ultra, DX12 )
1080p
1440p
4K
AMD Radeon RX VEGA 64
ASUS STRIX GTX 1070 Ti Gaming 8G
Asus GeForce GTX 1080 Strix Gaming 8 GB
MSI GTX 1070 Ti GAMING 8G
ASUS CERBERUS GTX1070TI A8G
MSI GeForce GTX 1050 Ti OC 4 GB
XFX Radeon RX 580 GTS 8 GB
Asus GeForce GTX 1070 Strix Gaming 8 GB
MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB
0 38 75 113 150
veće je bolje (fps)
Gejming performanse ( FarCry Primal, Very High, Maximum )
1080p
1440p
4K
AMD Radeon RX VEGA 64
ASUS STRIX GTX 1070 Ti Gaming 8G
Asus GeForce GTX 1080 Strix Gaming 8 GB
MSI GTX 1070 Ti GAMING 8G
ASUS CERBERUS GTX1070TI A8G
MSI GeForce GTX 1050 Ti OC 4 GB
XFX Radeon RX 580 GTS 8 GB
Asus GeForce GTX 1070 Strix Gaming 8 GB
MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB
0 38 75 113 150
veće je bolje (fps)
Gejming performanse ( GTA V, Very High/Ultra, FXAA, MSAAx4, AFx16 )
1080p
1440p
4K
AMD Radeon RX VEGA 64
ASUS STRIX GTX 1070 Ti Gaming 8G
Asus GeForce GTX 1080 Strix Gaming 8 GB
MSI GTX 1070 Ti GAMING 8G
ASUS CERBERUS GTX1070TI A8G
MSI GeForce GTX 1050 Ti OC 4 GB
XFX Radeon RX 580 GTS 8 GB
Asus GeForce GTX 1070 Strix Gaming 8 GB
MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB
0 38 75 113 150
veće je bolje (fps)
Gejming performanse ( The Division, Ultra, AFx16, AA Supersampling )
1080p
1440p
4K
AMD Radeon RX VEGA 64
ASUS STRIX GTX 1070 Ti Gaming 8G
Asus GeForce GTX 1080 Strix Gaming 8 GB
MSI GTX 1070 Ti GAMING 8G
ASUS CERBERUS GTX1070TI A8G
MSI GeForce GTX 1050 Ti OC 4 GB
XFX Radeon RX 580 GTS 8 GB
Asus GeForce GTX 1070 Strix Gaming 8 GB
MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB
0 38 75 113 150
veće je bolje (fps)
Gejming performanse ( Deus Ex: Mankind Divided, Very High, DirectX 12 )
1080p
1440p
4K
AMD Radeon RX VEGA 64
ASUS STRIX GTX 1070 Ti Gaming 8G
Asus GeForce GTX 1080 Strix Gaming 8 GB
MSI GTX 1070 Ti GAMING 8G
ASUS CERBERUS GTX1070TI A8G
MSI GeForce GTX 1050 Ti OC 4 GB
XFX Radeon RX 580 GTS 8 GB
Asus GeForce GTX 1070 Strix Gaming 8 GB
MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB
0 38 75 113 150
veće je bolje (fps)
Gejming performanse ( Rise of the Tomb Raider - Very High, DirectX 12 )
1080p
1440p
4K
AMD Radeon RX VEGA 64
ASUS STRIX GTX 1070 Ti Gaming 8G
Asus GeForce GTX 1080 Strix Gaming 8 GB
MSI GTX 1070 Ti GAMING 8G
ASUS CERBERUS GTX1070TI A8G
MSI GeForce GTX 1050 Ti OC 4 GB
XFX Radeon RX 580 GTS 8 GB
Asus GeForce GTX 1070 Strix Gaming 8 GB
MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB
0 50 100 150 200
veće je bolje (fps)
OpenCL/CUDA performanse ( Adobe Premiere Pro CC - Video rendering )
vreme izvršenja testa
AMD Radeon RX VEGA 64
ASUS STRIX GTX 1070 Ti Gaming 8G
Asus GeForce GTX 1080 Strix Gaming 8 GB
MSI GTX 1070 Ti GAMING 8G
ASUS CERBERUS GTX1070TI A8G
MSI GeForce GTX 1050 Ti OC 4 GB
XFX Radeon RX 580 GTS 8 GB
Asus GeForce GTX 1070 Strix Gaming 8 GB
MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB
0 25 50 75 100
manje je bolje (sec)
OpenCL/CUDA performanse ( Blender 2.79b - rendering pojedinačnog kadra )
vreme izvršenja testa
AMD Radeon RX VEGA 64
ASUS STRIX GTX 1070 Ti Gaming 8G
Asus GeForce GTX 1080 Strix Gaming 8 GB
MSI GTX 1070 Ti GAMING 8G
ASUS CERBERUS GTX1070TI A8G
MSI GeForce GTX 1050 Ti OC 4 GB
XFX Radeon RX 580 GTS 8 GB
Asus GeForce GTX 1070 Strix Gaming 8 GB
MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB
0 50 100 150 200
manje je bolje (sec.)
OpenCL/CUDA performanse ( Adobe Photoshop CC - primena OpenCL filtera )
vreme izvršenja testa
AMD Radeon RX VEGA 64
ASUS STRIX GTX 1070 Ti Gaming 8G
Asus GeForce GTX 1080 Strix Gaming 8 GB
MSI GTX 1070 Ti GAMING 8G
ASUS CERBERUS GTX1070TI A8G
MSI GeForce GTX 1050 Ti OC 4 GB
XFX Radeon RX 580 GTS 8 GB
Asus GeForce GTX 1070 Strix Gaming 8 GB
MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB
0 13 25 38 50
manje je bolje (sec.)
Kultura rada ( Potrošnja energije )
pod punim opterećenjem
u stanju neaktivnosti
AMD Radeon RX VEGA 64
ASUS STRIX GTX 1070 Ti Gaming 8G
Asus GeForce GTX 1080 Strix Gaming 8 GB
MSI GTX 1070 Ti GAMING 8G
ASUS CERBERUS GTX1070TI A8G
MSI GeForce GTX 1050 Ti OC 4 GB
XFX Radeon RX 580 GTS 8 GB
Asus GeForce GTX 1070 Strix Gaming 8 GB
MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB
0 75 150 225 300
manje je bolje (Watt)
Kultura rada ( Radne temperature )
pod punim opterećenjem
u stanju neaktivnosti
AMD Radeon RX VEGA 64
ASUS STRIX GTX 1070 Ti Gaming 8G
Asus GeForce GTX 1080 Strix Gaming 8 GB
MSI GTX 1070 Ti GAMING 8G
ASUS CERBERUS GTX1070TI A8G
MSI GeForce GTX 1050 Ti OC 4 GB
XFX Radeon RX 580 GTS 8 GB
Asus GeForce GTX 1070 Strix Gaming 8 GB
MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB
0 25 50 75 100
manje je bolje (ºC)

ASUS CERBERUS GTX1070TI A8G - zaključak

ASUS CERBERUS GTX1070TI A8G je pravi antibiotik za dušu gejmera nakon hronične nestašice iole dobrih grafika u svrhu gejminga. Kupcima je bitan detalj izostanka luksuzne opreme i LED RGB detalja, što utiče na nižu prodajnu cenu. Nesumnjiva olakšica u nameri da se konačno domognete moćne gejming grafike po nekoj razumnoj ceni. Preporučenih cena nema, tako da je vrlo teško realno sagledati njenu vrednost u kontekstu one kada su se pojavili prvi GeForce GTX 1070Ti modeli. Na zapadnim tržištima je 500€ uz rok isporuke od 2-3 nedelje što će reći da je izvesno nećete dobiti, dok je kod nas situacija takva da lokalni prodavci traže od 625-750€ za dotični model. Čitavu priču oko nerealno visokih cena dodatno je zakomplikovao izlazak optimizacije za kopanje Ethereum-a koji je poboljšao performanse GTX1070 baziranih grafičkih karti u svrhu kopanja ove popularne kriptovalute.
 
Toliko novca ne vredi, bar ne nekome ko se bavi gejmingom. Uticaj rudarenja još jednom baca debelu senku na isplativost Cerberus GTX 1070 Ti grafike, a proizvođači ne uspevaju da utiču na lokalno tržište u nameri da konkretna grafička karta nađe put do svog ciljanog kupca. Stara priča se ponavlja, a koja definitivno utiče i na krajnju ocenu zbog koje iako ispunjava sve preduslove, ne može da dobije  nagradu za “Best Buy” u klasi visoke srednje klase gejming akceleratora. 
 
Ukoliko se na neki način domognete opcije nabavke po iole razumnoj ceni, CERBERUS GTX1070TI A8G je pun pogodak u svrhu gejming namene. Pogađa u samu srž potrebe kvalitetnog i vizuelno lepog osećaja igranja na najvišim detaljima i animacijom koja klizi čak i u najzahtevnijim scenama. Asus CERBERUS GTX1070TI A8G za takav izazov ima dovoljno snage.
 
ASUSCerberusgtx1070ti7s.jpg
 
Što se overklokinga tiče on postaje izlišan na jednom modelu ovog tipa koji cilja korisnike sa tanjim budžetom zbog upotrebe jednostavnijeg kulera sa ograničenim toplotnim kapacitetom što je svakako ograničavajući faktor uspešnog overklokinga. No i bez toga grafika je dovoljno brza na fabrički podešenim profilima kada praktično radi na samim limitima postojeće generacije grafičkih procesora i ugrađene VRAM memorije.
 
Na kraju, utisak je da bi ASUS CERBERUS GTX1070TI A8G u uslovima normalne tržišne situacije definitivno imao svoj deo publike. Ovako, namera da ASUS-a izbaci jeftiniju verziju grafike visokih performansi dobija jednu potpuno drugačiju konotaciju. Ostaje nam da čekamo dok neko ne dođe na iole ostvarivu ideju kako da “doturi” preko potrebnu grafiku za one kojima je i namenjena – gejmerima!
 
Prednosti:
- Performanse u 1080p i 1440p rezolucijama
- Jeftinija od proseka u svojoj klasi
- Upotreba jednog 8-pinskog konektora za napajanje
- Odličan balans performansi i ponašanja u radu 

Nedostaci:
- Solidan sistem hlađenja
- Pomalo bučna prilikom višečasovnog opterećenja

Cena: oko 595-720€

KOLOS Users postova: 2218
Nećeš imati temp ni blizu kao sa FC vodenim blokom.
Vlada Neregistrovan korisnik
Ne mogu, covek koji je imao ATI 9800 PRO, 8800 GTX, ATI 4890, ATI 5870, HD 6970, dve GTX580, 780 odmah prodao i presao na GTX780Ti da kupuje GTX2070 ili GTX2060 je ponizenje. Prodaju ti RTX2070 po ceni GTX680 i GTX580.
A ona od 1500$ ne mozes da igras sa RT u native rezoluciji. Ljudi su poceli sve da kupuju sto podrzava 4K 60fps, sve kamere, action kamere, dronove, mobilne sa snimanjem, sve je bre 4K 60fps i ostace narednih 7-8 godina dok ga 8K ne zameni na 60 ili 120fps a ti sa grafickom da obaras na HD rezoluciju da bi igrao RT i kada ti se smuci i shvatis da ga malo igara podrzava, da si zadnjih 10 igara odigrao a da to ne podrzava uopste, onda shvatis da ti je jedini dobitak ta razlika izmedju GTX1080Ti i RTX2080Ti, i shvatis da si dao ko zna koliko stotina vise. Cene su sulude, Poseidon kosta 128 hiljada, ja pitao hoce li ASUS da spusta to na 600-650eura da kupim novu kartu, kaze vec je spusteno na 121.000. Toliko Amerikanci plate RTX2080Ti. A ASUS RTX2080Ti Turbo je 880-900 eura skuplji nego taj Poseidon sto hocu. Jedino je pitanje, da li sam mogao da uzmem sada ili da odlozim dok RTX2080Ti Poseidon kada izadje ne padne ovako. Ali bih cekao 18 meseci najmanje za 30% dobitka. U medjuvremenu ako moja rikne necu naci dobru kartu sa vodenim blokom. Zato UPGRADEEE grafike, neplanirani. Pojeo mi i9-9820X.
Vlada Neregistrovan korisnik
Odlucio sam se neplanirano postajem vlasnik ASUS GTX1080Ti Poseidon.
Kupujem je za vikend, samo da odem po nju. 580 eura sa 2 godine garancije.
Pitao sam coveka koji sredjuje garanciju sve je u redu, znaci ako rikne ako nemaju da mi daju istu isplacuju mi 1100 eura.
Daj boze da se nikada ne desi jer GTX1080Ti Poseidon vise volim nego RTX2080 Founders.
Jedna mi je promakla za 600e, neotpakovana, znaci kutija kakvu dobijaju velikoprodaje, ASUS u kojoj je njena kutija regularna. Potpuno zatvoreene, ASUS selotejp, onda plastika ona kojom se zatvaraju kutije od televizora i slicno ali bez garancije, iz Holandije. Nisam smeo, proverio sam i rekli su mi nema Worldwide warranty i bio sam jako besan.
Jer nije samo karta nego mora da dobro radi i vodeni blok da ne pusta i slicno. I onda vidim koriscenu 8 meseci na EK Predatoru za 580E. ASUS nije svestan ako kupim ovu kartu koliko ce i on profitirati od reklame, da je svestan odavno bi je za dzabe imao. Prodam moju GTX780Ti KP Classifieed sa 280MHz boosta preko GTX780Ti referentne za 170e jer je u svakom testu brza od GTX980 i 50MHz klokovane, svake u svakom testu, provereno i upgrajde me kosta 400eura. Ako se idiot jedan radovao sto je prodao EVGA GTX1080Ti Hybrid i dodao 700$ za 25$ performansi da predje na RTX2080Ti onda je i moj upgrade OK.
Doubleaim Neregistrovan korisnik
Cena karte je 595e u Emmiju https://www.emmi.rs/grafi%C4%8Dke-kartice-(vga)-geforce-gtx1070ti-asus-8gb-ddr5.11.html?productId=73463. Molim vas ispravite

Test: ASUS STRIX RX 580 8GB OC GAMING

Test: AMD Radeon RX 590 (Video)

10203
10205
10206
10207
10208
10209