Greška

Došlo je do greške.

Test: Acer Swift 7 - najtanji laptop na svetu (Video)

26.04.2017 12:39 | 1 Mobile
Test: Acer Swift 7 - najtanji laptop na svetu (Video)

Acer Swift 7 je produkt razmišljanja koje je tipično u svetu mobilnih računara u poslednjih par godina. Samo da je što lakše i što tanje. Iako nam ponekada zasmeta što se u toj jurnjavi ponekada napravi kompromis kakav ne želimo da vidimo, moramo priznati da vodeći modeli velikih kompanija itekako umeju da ostave bez daha svojom pojavom. Jedan takav ultrabuk je i Swift 7, koji stiže iz kompanije Acer – u ovom trenutku najtanji laptop na svetu.

Acer Swift 7

Filip Majkić

Računar tanji od jednog centimetra – mislite li da je to cilj kome treba težiti? Da se ne lažemo, mnogi žele što elegantniji i tanji računar i izgled im je veoma važan. Međutim, skloni smo da kažemo da laže svako ko kaže da ovakvim računarima nije impresioniran, makar bio lišen apsolutno ikakvih ličnih prohteva prema ultratankim laptopovima. Jednostavno, elegancija i vrhunski kvalitet uvek ostavljaju utisak. Još ako ih prati svestranost i dovoljno snage za obavljanje brojnih poslova, eto veselja!Ovakvi računari su nekada bili basnoslovno skupi, a sada već vrlo vidljivo idu naniže u tom smislu, ka trocifrenoj vrednosti (izraženo u evrima, dabome). Laptop koji vam danas predstavljamo je Acer Swift 7, i njegova cena iznosi oko 154 hiljade dinara. Da, to je svakako mnogo za naše standarde, ali ovakvi računari su pre nekih 6 meseci koštali dobrano preko 1500 evra. Sada, međutim, idu naniže, između ostalog i zahvaljujući modelima poput ovog. Obično ultratanak računar vuče sa sobom određene kompromise. Pored toga, čest je slučaj da brend koji ne spada u sam vrh takođe znači izvestan broj kompromisa. Ovaj drugi tip kompromisa, međutim, ovom prilikom nismo zatekli. Pogledajte u nastavku teksta zbog čega to kažemo.


Uređaj

Acer je dizajn ovog računara, kao što to obično biva kod ekskluzivnih ultrabukova, dodatno naglasio elegancijom samog pakovanja. Stil kutije za cipele je poprilično uobičajen u ovom svetu, pa ni Swift 7 nije izuzetak. Apsolutno adekvatno, bez ikakve sumnje.


acer_swift_7_1_s.jpg

acer_swift_7_2_s.jpg


Stvari su odlične i kada ih posmatramo na funkcionalnom nivou. Osim strujnog adaptera i uputstava sa garancijom, zatičemo dodatke koji su apsolutno neophodni za punu funkcionalnost, ali kojih nema uvek u pakovanju ovakvih uređaja. To su USB-C adapteri – jedan na USB i drugi na HDMI. Zahvaljujući njima lako možete povezati bilo koju klasičnu periferiju ili eksterni displej i na taj način u potpunosti iskoristiti njihove mogućnosti. Istina, to znači i da stalno sa sobom morate nositi adaptere, ali kako ćete verovatno obezbediti neku torbu ili ranac za ovaj računar, jer ga sigurno nećete nositi okolo takvog kakav je uz rizik da ispadne, slutimo da to nije preveliki problem.


acer_swift_7_3_s.jpg


Sam računar je prelepog izgleda. U potpunosti je izrađen od aluminijuma, a odlikuje se crnim i bakarno-zlatnim bojama, koje prave divan kontrast. Sličnu kombinaciju smo videli kod HP Spectre 13 modela, s tom razlikom što je tamo čak i korišćen bakar. Ovde je sve od metala. Poklopac ekrana i njegove ivice, kao i tastatura su crne boje, dok su okviri tastature, nasloni za dlanove i tačped bakarno-zlatni. Kad smo kod tačpeda, on je – ogroman! Nikada nismo videli veći tačped proporcionalno dimenzijama uređaja, i još dolazi u “widescreen” stilu. Odlična stvar!


acer_swift_7_6_s.jpg


Da li je Acer Swift 7 zaista najtanji uređaj na svetu, kao što kompanija tvrdi? Čak i da nije tako, svakako je među najtanjima. Ono što možemo reći jeste da ovde zadnji deo računara zaista postaje minimalno deblji u odnosu na prednji, tako da je ukupno gledano rezultat zaista fantastičan. Predivan za oko, ali i za jagodice prstiju. Moramo reći da smo kvalitetom prijatno iznenađeni.


acer_swift_7_12_s.jpg

Palpatin Član postova: 213
Omogućite Fullscreen dugme na YT video snimcima koje embedujete na stranice!
Tako samo gubite korisnike. Recimo ja uglavnom kliknem da odem na YT, gde mogu da otvorim preko celog ekrana, zatim odlutam na druge snimke, i zaboravim da sam i gledao benčmark.

Test: Lenovo ThinkPad X1 Carbon (Video)

Test: Lenovo ThinkPad T470p (Video)

10104
10105
10106
10107
10108
10109