Greška

Došlo je do greške.

Test: Acer Predator 15

20.01.2016 11:46 | 2 Mobile
Test: Acer Predator 15

Iz kompanije Acer stiže veoma lepo iznenađenje u ove zimske dane. Do nas je došao Predator 15 laptop, top linija kada su u pitanju performanse koja je, pogađate, namenjena prevashodno igrački orijentisanoj populaciji. Kakvi su naši utisci posle druženja sa pravom pravcatom aždajom? Izuzetno pozitivni, ali sačekajte, ići ćemo redom, pa ćete videti zašto se radi o uređaju koji nas impresionira...

Filip Majkić

Uvek pozdravljamo kada se kompanije odluče da donesu svoj premium proizvod u Srbiju. Naročito je to slučaj kada se radi o top liniji računara. U ovom slučaju, kompanija koja se odlučila na takav potez je tajvanski Acer, koji je na tržištu Srbije ponudio gejming laptopove iz Predator serije, top liniju svojih uređaja. Na test smo dobili jedan takav model - istina, u sempl varijanti koja se donekle razlikuje od prodajne verzije, a u čemu, videćete u nastavku teksta.

Verovatno glavni konkurent, a neki će reći i klon ASUS RoG G serije

Pre nego što nastavimo, moramo se osvrnuti na neminovno poređenje - sasvim je sigurno da će se Acer Predator 15 i 17 serije porediti sa ASUS G500 i G700 modelima, respektivno (radi se o 15,6-inčnim i 17,3-inčnim modelima). Razloga za to je puno. ASUS je doskora nesmetano uživao na tronu kada je o ovakvim računarima reč, obe kompanije ovim serijama ciljaju sličnu populaciju, performanse i korišćeni čipovi su veoma slični, a - da se ne lažemo - moramo reći da su računari i fizički veoma slični. Stoga u tekstu očekujte dosta poređenja između Predatora i G serije.


Dizajn, izrada

Krećemo od standardne stavke – onoga što se dobija u kutiji, odnosno pakovanju. Naš primerak je došao od lokalne kancelarije kompanije Acer. U prodaji neće biti identičnih primeraka (makar inicijalno, pošto će i ovakav uređaj kakav smo mi dobili moći da se poruči, ukoliko lokalni prodavci smatraju da im je zanimljiv). Sempl se od prodajnih verzija ipak uglavnom razlikuje po hardveru i nekim stavkama u samoj upotrebi, o čemu ćemo kasnije govoriti više. Što se dizajna i izrade tiče, tu razlika u odnosu na ono što će biti dostupno - nema.

acer_predator_14_s.jpg

U samom paketu se dobija nešto što jasno sugeriše posebnost ovog računara. Naime, jedna od njegovih odlika je prisustvo modularnog slota u koji se po potrebi može ubaciti dodatak koji će doneti neku opciju ili mogućnost računaru. Kod nas konkretno smo zatekli modul optičkog uređaja i modul kulera, koji potpisuje Cooler Master. Ukoliko želite da računar ima još bolje hlađenje, jednostavnim pritiskom na dugme izbacite ono što se već nalazi u slotu i ubacite kuler. Ukoliko vam je potreban optički uređaj, ništa lakše, samo ponovite postupak. Tu je i veliki ispravljač od 180 W, jasan signal da se radi o “zveri” koja se mora napajati.

acer_predator_17_s.jpg

Eksterijer je veoma nalik onome što smo ranije imali prilike da vidimo kod G750 modela kompanije ASUS. Iako Acer tvrdi da se radi o jedinstvenom trouglastom dizajnu, sa jasno istaknutim ivicama, piramidalnim elementima inspirisanim, kao što i ime sugeriše, dizajnom vanzemaljaca iz filmova Predator, ipak ćemo reći da su i dizajn i izrada veoma slični. Što nije problem što se nas tiče, budući da nam se G serija uvek izuzetno dopadala. Osim toga, to nam je istovremeno i najlakši način da vam opišemo kako Predator u praksi deluje i izgleda.

acer_predator_15_s.jpg

Uređajem dominiraju crne mat površine, a vizuelno je izuzetno atraktivan. Raspolaže brojnim osvetljenim delovima, do te mere da deluje donekle kičasto kada je računar aktivan, premda se jedan deo tih osvetljenih delova može ugasiti. Kada su materijali u pitanju, koristi se kombinacija (pogađate, slično kao kod G serije) plastike, metala, staklenih površina koje daju dodatnu čvrstinu, gumiranih površina. Sve tvori jedinstveni ugođaj, a moramo reći da i deluje premium u realnoj upotrebi. Svakako je jedinstveniji materijal od običnog metala ili obične plastike.

acer_predator_9_s.jpg

Unutrašnjost računara je potpuno crna, izuzmemo li oznake gejming tastera (W, S, A, D, kursorske strelice), odnosno pozadinsko osvetljenje tastera, ukoliko je aktivno, o čemu će još biti reči u utiscima. Veliki tačped dominira sredinom postolja za dlanove, sa svoja dva tastera. Odlična tastatura je čiklet tipa i dubokog hoda tastera. Iznad nje se nalaze programabilni makro tasteri, što je još jedan vid usmerenja ka gejming populaciji. Veliki ekran je mat tipa. Slično kao i kod G serije, kada se otvori poklopac, iza njega postolje laptopa "štrči" nekoliko centimetara, tako da o tome treba voditi računa kada postavljate laptop negde. Prostor pozadi treba obezbediti i usled toga što su veliki izduvnici upravo smešteni tako da vreo vazduh izbacuju natrag, te i o tome treba voditi računa...

 

 

Hardver

Konektori

Izuzev pet indikatora rada smeštenih na prednjem delu, svi portovi su smešteni na bokovima. Verovatno vas ne moramo preterano uveravati da se radi o prilično debelim bokovima, posebno za današnje standarde. Međutim, to je stavka na koju igrači neće imati naročitih primedbi, naročito ukoliko imamo u vidu da je ispod haube smešten GTX 980 u mobilnom izdanju.

acer_predator_19_s.jpg

Na prednjoj strani su smešteni zvučnici, a sa donje strane subwoofer. Acer je Predator laptopove opremio podrškom za veliki broj savremenih vidova konekcije. Na levoj strani su smešteni priključak za strujni adapter, dva USB 3.0 porta, audio konektori, čitač SD kartica, te modularni slot u koji se može smestiti optički uređaj ili dodatni kuler. Desno se kreće od USB Type-C / Thunderbolt 3 porta, preko još dva USB 3.0 porta (od kojih jedan podržava punjenje USB uređaja dok je računar ugašen), LAN port, te DisplayPort i HDMI video izlazi. Sve u svemu, moramo reći da smo impresionirani konektorima kojima je računar opremljen.

acer_predator_8_s.jpg


Hardver, specifikacija

Konfiguracija Acer Predator 15 računara dolazi sa sufiksom G9-591, a da zabuna unošenjem dodatnih oznaka bude veća, svi Predator 15 modeli (dakle, sa 15,6-inčnim displejima) će imati ovaj sufiks, na koji će se dalje nadovezivati nastavci. No, model na našem testu je nešto drugačiji od onoga što će se pojaviti u prodaji, iako je zapravo ovaj sempl dobar pokazatelj šta možemo očekivati od Predator 15 računara.

Konfiguracija je, pretpostavljate, načičkana nabržim čipovima današnjice. Sve se bazira na Intelovom HM170 čipsetu, a CPU koji zatičemo u Predator 15 laptopu jeste Core i7-6700HQ, iz najnovije Skylake serije. Ovaj CPU na podrazumevanom taktu radi na 2,6 GHz. No, kada se aktivira Turbo režim, takt mu se značajno uvećava. Tada radni takt dostiže 3,5 GHz.

skrin5_predator15_s.jpg

Sam procesor je četvorojezgaran, i u njemu je integrisana Intel HD 530 grafika. Koliko je potrebno da znate o njoj? Minimalno, budući da laptop stiže sa GeForce GTX 980M grafikom, o kojoj ćemo nešto više reći kasnije. CPU je, baš kao i svi Skylake procesori, izrađen korišćenjem 14-nanometarskog proizvodnog procesa. Raspolaže sa 6 MB keš memorije, podržava Hyperthreading (dakle, osam threadova simultano). Zanimljivo je da ima TDP deklarisan na 45 W, uz “konfigurabilni TDP-down” do 35 W.

Specifikacije
 • Proizvođač Acer
 • Model Predator 15
 • Procesor Inte Core i7 6700HQ, 2.6 GHz (3.5 GHz Turbo)
 • Klasa procesora Core i7
 • RAM memorija 64 GB
 • Tip memorije DDR4
 • Skladište 250 GB SSD PCI Express
  2 TB HDD
 • Dijagonala ekrana 15.6 in
 • Rezolucija ekrana 1920 x 1080
 • Tip ekrana Led--backlit, TFT, TN
 • Grafika Nvidia Geforce GTX 980M sa 4GB GDDR5 VRAM-a
 • Portovi 4 x USB 3.0 / 3.1 Gen1
  USB 3.1 Type-C / Thunderbolt 3
  1 x HDMI
  1 x DisplayPort
  1 Kensington Lock
  Audio Connections: headphone, microphone
  Card Reader: SD, SDHC, SDXC,
  NFC
 • Web kamera HD 720p
 • LAN 10/100/1000 Mbit
 • WiFi 802.11 b/g/n/ac
 • Bluetooth Da
 • Optički uređaj BD/DVD/CD čitač i pisač
 • Dimenzije 391 x 299.5 x 38.5 mm
 • Masa 3,4 kg
 • Baterija 6000 mAh li-ion
 • Operativni sistem Windows 10
 • Dodatno Acer TrueHarmony Plus technologija
  Tasstatura sa pozadinskim osvetljenjem
  Stereo zvučnici
  Killer Wireless i Killer LAN

Memorije, kada je već pominjemo, ima čak 64 GB! Sećate se da smo govorili da se ova verzija razlikuje od prodajne? Treba imati u vidu da se radi o semplu, dok će se prodajne verzije pojavljivati u raznim konfiguracijama, od 8 GB pa naviše, a iako je u teoriji moguće naručiti laptop i sa ovde prisutnih 64 GB, teško da će se u prodaji pojavljivati takva varijanta. U svakom slučaju, za koju god konfiguraciju da se odlučite, nećete oskudevati kada je sistemski RAM u pitanju.

Diskovni podsistem računara se oslanja na kombinaciju SSD-a i hard diska. Međutim, kakav je samo SSD u pitanju - verovatno nešto najbrže što smo iskusili u laptopu, a i šire. Naime, u Predatoru je implementiran Samsungov PCI Express SSD, koji je strahovito brz, i čija se prosečna brzina čitanja na našem testu kretala gotovo 1 GB/s! Da, dobro ste pročitali - konkretno, prosek brzine čitanja je iznosio 983,8 MB/s. Takođe, tu je i standardni Seagate hard disk kapaciteta 2 TB, koji služi za skladištenje podataka. Naravno, u prodajnoj verziji će biti dostupne razne kombinacije storidža. U teoriji, i verzija sa ovakvim PCI Express SSD-om (kod nas je kapacitet iznosio 256 GB) će moći da se naruči, ali će standardne verzije u prodaji imati klasične SATA SSD-ove.

acer_predator_6_s.jpg

Primetite prisustvo Thunderbolt porta! Šteta je što periferije sa podrškom za Thunderbolt nisu zaživele u većoj meri, ali već postoji jedan broj USB Type-C uređaja, što će se samo širiti u narednim godinama. Tu je i još četiri USB 3.0 porta, tako da u tom pogledu zaista nećete oskudevati.

Najzad, stižemo do stavke koja mnoge ponajviše zanima, sa punim pravom. Grafika na koju se oslanja računar jeste ultra-brzi GeForce GTX 980M! Radi se o novoj arhitekturi, kodne oznake Maxwell, ali ne i o novom proizvodnom procesu. 980M se proizvodi u istom 28-nanometarskom proizvodnom procesu kao i prethodnici GTX 780M i njegov ribrend GTX 880M (da, na mobilnim platformama je postojao i 880M, koji je potpuno preskočen na desktopima). Sama činjenica da je pomak u performansama drastičan, a da je zadržana praktično identična potrošnja od oko 100 W govori o ogromnom napretku u performance-per-watt domenu.

acer_predator_18_s.jpg

5,2 milijarde tranzistora ovog moćnog grafičkog čipa se mogu upariti sa do 8 GB GDDR5 memorije. U našem slučaju, implementirana su 4 GB video memorije, koja radi na 2500 MHz, odnosno 5 GHz efektivno. Tu su 1536 unificiranih šejdera, a prisutna je i boost tehnologija kojom se radni takt čipa sa 1038 MHz dinamički uveća na 1127 MHz u režimima opterećenja. Memorijski bus je 256-bitni. Naravno, tu je kompletan spektar podržanih tehnologija, od PhysX i CUDA, preko DirectX 11.2 i Shader 5.0, do ShadowPlay, GPU Boost 2.0 i GeForce Experience, o čemu ćemo više govoriti nešto kasnije. Sve u svemu, brže rešenje za igranje na mobilnim računarima ne postoji.

Ekran računara koga smo imali na testu je bio solidan TN Full HD (1920 x 1080) ekran, ali se on neće nalaziti na računarima u prodaji. Na računarima koji će doći do tržišta će se nalaziti IPS ekrani. Kada je ostatak hardvera u pitanju, skrenuli bismo pažnju na Killer konektivnost, odnosno Killer LAN i Killer Wireless, što je potez koji od srca pozdravljamo. Ostatak specifikacija možete pročitati u priloženoj tabeli. Laptop je na naš test došao sa preinstaliranim Windows 10 operativnim sistemom.

 

Testovi

Uporedili smo Acer Predator 15 sa sličnom “zveri” koju smo svojevremeno testirali, a koja je došla iz kompanije ASUS. Da sve bude još bolje, oba laptopa su došla sa GTX 980M grafikom, a kako se radilo o top modelu Haswell platforme, možete videti na licu mesta šta je (i da li je) doneo novi Skylake kada su performanse u pitanju...

skrin2_predator15_s.jpg

skrin3_predator15_s.jpg

 

Baterija ( Trajanje baterije )
Minuti (više je bolje)
G751JY
120 220 440 660 1000
Autonomija baterije u minutima
Cinebench 11.5 ( OpenGL )
fps (više je bolje)
G751JY
5 37 73 110 150
OpenGL test Cinebench 11.5 aplikacije
Cinebench 11.5 ( CPU )
poena (više je bolje)
G751JY
1 6 12 18 25
CPU rendering test Cinebench 11.5 aplikacije
Nuclearus MultiCore ( Nuclear )
Poena (više je bolje)
G751JY
5000 8750 17500 26250 40000
Broj poena koji se ostvaruju u seriji kompleksnih testova na relaciji CPU-čipset-memorija
wPrime ( 32M )
sekundi (manje je bolje)
G751JY
5 13 25 38 55
Broj sekundi za koje se odradi kalkulisanje kvadratnog korena putem rekurzivne Njutnove metode
HD Tune ( Transfer )
MB/s (više je bolje)
G751JY
35 792 1583 2375 3200
Brzina transfera diska
Resident Evil 5 ( 1366 x 768, High )
fps (više je bolje)
G751JY
10 98 195 293 400
Broj frejmova u sekundi koji se ostvaruje u igri Resident Evil 5
Unigine ( Heaven Benchmark )
broj poena (više je bolje)
G751JY
100 2025 4050 6075 8200
Broj poena u 3D testu Unigine Heaven
PCMark 8 ( PCMark 8 Accelerated )
Poeni
G751JY
0 2500 5000 7500 10000
Broj poena (više je bolje)

Utisci

Predator linija se sastoji od više grupa proizvoda, a svima im je zajednička gejming orijentacija. Trenutno imamo Predator tablete, Predator laptopove, Predator desktopove i Predator monitore. Svi su agresivno dizajnirani, svi su namenjeni gejmerima, svi imaju specifičnu notu po kojoj ćete ih lako razlikovati od ostalih uređaja. Neko bi rekao i - da svi šljašte u mraku. I ne bi bili daleko od istine, budući da Predator proizvodi imaju LED-ove različitih boja koje svetle prilikom korišćenja, bio to simbol ili linije laptopa, kružni prsten monitora ili bočna strana kućišta.

skrin6_predator15_s.jpg

Slično je i sa Predator 15 laptopom. Prvi utisak, kada upalite uređaj, je svakako da će svetleti, i to na razne načine. Logotip predatora na poklopcu zajedno sa dve uspravne linije koje se protežu na tom mestu, zatim tastatura u unutrašnjosti, tasteri za paljenje i makro tasteri. Da sve bude “šarenije”, postarao se Acer koji je svoju “ProZone” tastaturu opremio podrškom za pozadinsko osvetljenje različitih boja, pa tako podrazumevano tasteri svetle različitim intenzitetima crvene, ali i plave boje. Sve ovo, naravno, možete podešavati iz pratećeg softvera.

skrin1_predator15_s.jpg

Kada prođe prvi utisak, i upalite/ugasite računar nekoliko puta, ili ga probate u pojedinim igrama, osnovni utisak će se ipak prebaciti na - performanse. Za početak, gomila memorije i vrhunski SSD znače da od momenta paljenja računara do potpune spremnosti operativnog sistema za rad ne protiče više od nekoliko sekundi, u bukvalnom smislu te reči.

skrin4_predator15_s.jpg

Sa druge strane, moramo reći da je GTX 980M implementacija nešto čime nismo najsrećniji, makar na ovom semplu. Nažalost, ne znamo kako će biti u full izdanju, ali na ovom primerku pomenuta karta dolazi sa 4 GB memorije (što je mnogo, ali postoji varijanta i sa 8 GB), pri čemu - što je mnogo bitnije - registrujemo i manje šejdera uz niže taktove od standardne GTX 980M varijante. Ukoliko pogledate na rezultate sa prethodne stranice, videćete da je u 3D testovima karta pokazala tendenciju da podbaci u odnosu na gotovo identičan model G751 računara konkurentskog ASUS-a, koji takođe ima istu kartu. Verujemo da je ovo problem sa konkretnim semplom i pretpostavljamo da finalno izdanje koje će korisnici moći da kupe neće patiti od ovakvog problema, ali moramo preneti ono što smo registrovali.

skrin8_predator15_s.jpg

Ima i aspekata koji su funkcionisali preko svakog očekivanja! Tipičan primer za to bi mogao biti Killer DoubleShot Pro, kako Acer naziva implementaciju podrške za Killer Gigabit LAN i Killer Wireless. Prisutna je i prateća aplikacija koje će omogućiti dodatnu optimizaciju i prioritizaciju određenih grupa softvera, kako bi lag/ping bili što niži. Čestitke na ovom potezu! Veoma nam se dopada i što je podrška prisutna i za bežičnu i žičnu komunikaciju sa internetom.

skrin7_predator15_s.jpg

Šta još reći? Mašina radi izuzetno brzo i nećete imati ni najmanjih problema. Predator SoundPound zvuči bombastično, premda više na papiru nego u praksi. Zvuk je OK, ali ne bismo rekli da je utisak u praksi naročito snažan. Naš, 15,6-inčni model ima dva zvučnika i jedan subwoofer, dok bi 17,3-inčna verzija trebala biti nešto bolja po tom pitanju, jer ima četiri zvučnika i dva subwoofera. PredatorSense omogućava kontrolu tastature, kako makro tastera, tako i pozadinskih osvetljenja.

Takođe, spomenuli bismo da je podržan i G-Sync, ali samo na eksternom displeju, nezavisno od toga što smo mi imali TN panel a finalne verzije će dolaziti sa IPS-om - kod svih je identična situacija po tom pitanju. Veoma nam se dopala i DustDefender funkcija - periodično će laptop na par sekundi obrnuti smer obrtaja ventilatora kako bi izbacio prašinu. Sjajna funkcija! Tu je i Acer Care Center je veoma zanimljiva i korisna alatka za Windows, koja na jednom mestu objedinjuje razne funkcije, uključujući optimajzere za sistem, razne informacije, mogućnosti bekapovanja i restorovanja operativnog sistema...

skrin9_predator15_s.jpg

Tastatura, tačped

Tastatura je odlična! Sa čiklet tasterima, numeričkim delom, i velikom dubinom kucanja bismo se usudili da kažemo da je ponajbolja tastatura ovog tipa. Acer je naziva ProZone, ima pozadinska osvetljenja raznih boja o čemu smo već govorili, koja se mogu podešavati, a PredatorSense softver omogućava kontrolu nad makro tasterima i osvetljenjem.

acer_predator_4_s.jpg

Tačped nije klikped. Tim rečeno, raspolaže sa dva velika mehanička tastera u svom dnu. Iako ne deluje kao jedan veliki klik, na njemu se sasvim lepo i fino radi, registruje adekvatno odgovarajuće dodire i komande. Takođe, površina tačpeda je pozamašna. Odmah pored njega se nalazi i jedan taster koji je malo teže pritisnuti, ali sa razlogom - služi za isključivanje tačpeda. Sve u svemu, ocena - vrlo dobar.

Završni komentari


Ekran

Mat ekran TN tipa ima rezoluciju od 1920 x 1080 piksela. Međutim, ne vidimo poentu da izlažemo utiske - radi se o semplu za novinare, dok će svi laptopovi koji će stizati u radnje imati IPS displeje. Stoga nismo merili parametre ekrana, jer nema poente. Radi se o jednom od najkvalitetnijih ekrana koje možete naći na laptop tržištu, tako da i sa te strane nemate nikakvih briga. Vrhunski displej možete dodatno optimizovati putem korišćenja Splendid funkcija.


Buka

Egzaktne podatke možete videti na priloženoj fotografiji, ali ono što ne možete videti jeste da je subjektivan utisak da je laptop dosta “nemiran”, u nedostatku adekvatnijeg izraza. Često će se dešavati da ventilatori ubrzavaju rad iako za to nema nekog naročitog osnova. Nije ništa strašno, ali se dešava. Opet, ne možemo znati da li je to samo do ranog sempla, odnosno da li će se dešavati i na prodajnim verzijama.

buka_predator15.jpg


Zagrevanje

Acer Predator 15 možda umnogome podseća na ASUS G751, ali u ovoj stavci mu ipak ne može parirati. Dok smo ASUS-ovim hlađenjem bili potpuno impresionirani, baš kao i temperaturama u naporu, dotle Predator 15 teže izlazi na kraj sa termalnom disipacijom. Opet se ne radi o redovima veličina, već o nijansama, ali kao što smo rekli u uvodu - očekujte dosta poređenja ovih sličnih računara. Ono gde Acer nudi prednost jeste dodatni kuler koji se isporučuje i koji se može priključiti veoma lako, jednim klikom. Svakako preporučujemo da u modulu držite Predator FrostCore, odnosno dodatni kuler koji je izradio Cooler Master i koji poboljšava hlađenje računara.

temp_min_predator15.jpg

temp_max_predator15.jpg


Baterija

Baterija koja se isporučuje je osmoćelijska, kapaciteta 6000 mAh, odnosno 88 Wh, što je možda i bitnije. Autonomija koju smo ostvarili spuštanjem osvetljenja ekrana na dve trećine iznosi oko tri i po sata. Korektan rezultat imajući u vidu namenu računara, a ponovo - ne znamo da li će i u finalnoj verziji rezultat biti takav, ili možda još bolji. Kao i uvek, autonomija varira od vaših podešavanja, optimizovanosti softvera i/ili power management aplikacije, kao i scenarija u kojima koristite svoj laptop. Od igračkih laptopova ne možete tražiti da budu šampioni na polju autonomije, ali za razliku od očajnih rezultata kakve su nekada tradicionalno postizali, ali se više ne može reći da ovakav računar "praktično ne može da radi bez strujnog ispravljača", jer to zaista jeste u stanju.

acer_predator_1_s.jpg


Zaključak

Zaključak je teško doneti u definitivnoj, eksplicitnoj formi. Sasvim je sigurno da je Acer Predator 15 izuzetno dobar računar, kao i osnova za dalju nadgradnju. Opet, nismo imali priliku da baratamo finalnim primerkom, pa određene stvari možemo samo da naslućujemo. Nema sumnje da je tržište dobilo još jednog konkurenta, što je od posebnog značaja za gejming kategoriju prenosnih računara, u kojoj nije bilo previše kandidata. Laptopove visokih performansi Toshiba, HP, Dell i ostali kao da ne žele, ili bolje reći, ne vide sebe u tim vodama. Acer se odlučio na drugačiji pristup i veoma nam je drago zbog toga.

acer_predator_7_s.jpg

Istovremeno, to znači da će doći i do cenovne borbe, koju valja očekivati, a što bi iznose koje je potrebno izdvojiti za ovakve računare moglo da makar donekle spusti, tako da će i kupci imati koristi od ulaska Acera na ovo tržište. Naravno, treba imati u vidu da je i dalje reč o skupim proizvodima, čiji se kvalitet mora platiti. Što se nas tiče, veoma smo zadovoljni Acerovim debijem i unikatnim rešenjima koja je prikazao, a očekujemo da naredne verzije budu još bolje! Za sve koji traže kvalitetne laptopove sa brzim čipovima, kvalitetnom izradom, brzom grafikom, izbor više neće biti tako jednostavan, što je dobro...


Prednosti:

- Snaga
- Najbrža grafika za laptopove
- Tastatura
- Modularni dizajn sa opcionim prilagođavanjem (ubacivanje optike ili kulera, u zavisnosti od potreba)
- Neshvatljivo brz SSD
- Veoma komforan rad, nevezano za igranje


Nedostaci:

- Glomazan, i stoga manje pogodan za prenošenje
- Grafika sa manje šejdera i na nižim taktovima od standardne, makar u ovom semplu
- G-Sync moguć samo na eksternom displeju koji bi bio povezan, ne i na displeju samog računara


Računar na test ustupio Acer.

 

Fasic Neregistrovan korisnik
Strana 3 ne radi (testovi)

Najbolji laptop 2015: Lenovo IdeaPad M30-70 test

Test: ASUS GX700

10104
10105
10106
10107
10108
10109