Greška

Došlo je do greške.

Test: Toshiba 40L7335D

12.10.2013 18:54 | 0 Multimedija
Test: Toshiba 40L7335D

Od Toshibe nam je na test stigao novi model iz serije L7 za 2013. godinu, oznake L7335D. Radi se o LED osvetljenom LCD televizoru sa FullHD rezolucijom i aktivnom 3D tehnologijom prikaza uz dva para naočara gratis. Internet mogućnosti ovog modela objedinjene su u portal koji Toshiba naziva CloudTV, kojem pristupate bežično zahvaljujući ugrađenom WiFi modulu. Prisutna je i WiDi opcija za bežični prenos slike sa laptopa, MHL podrška, AMR200 osvežavanje ekrana i Audyssey tehnologija zvuka...

Test: Toshiba 40L7335D

Dragoljub Radovanović

Televizori kompanije Toshiba se pomalo nepravedno neretko nađu u senci drugih poznatih imena kao što su Samsung, LG ili Sony. Kada ušetate u prodavnicu, Toshiba većini neće biti prvi izbor, prvenstveno zbog toga što konkurencija jednostavno ima uočljivije prisustvo na policama, odnosno jaču reklamu. Naše mišljenje je da Toshiba ima zaista dosta toga da ponudi i da itekako parira pomenutim brendovima, ali retko ima priliku da se pokaže. Idealna prilika da pokažemo šta japanska kompanija može jeste prikaz novog Toshiba televizora. Pred nama se nalazi ovogodišnji model koji dolazi iz L7 serije, tačnije model sa oznakom L7335D.

HDTV koji ovoga puta imamo na testu je LED osvetljeni LCD sa dijagonalom ekrana od 40 inča i uobičajnom FullHD rezolucijom. Reč je naravno o smart televizoru koji poseduje veći broj mogućnosti. Neke od njih su vezane za internet, kao što su recimo aplikacije i razni tipovi sadržaja, koji su objedinjeni u novi portal koji Toshiba naziva Cloud TV. Ovo je takođe i 3D televizor koji koristi aktivnu tehnologiju prikaza, uz koji u pakovanju besplatno dobijate i dva para naočara. Kako bi sadržaj koji gledate bio prikazan bez zamućenja u brzim scenama kod filmova ili u sportskim prenosima, Toshiba je uključila "200 AMR osvežavanje" ekran. Ako se pitate šta je to AMR - to je skraćenica za Active Motion & Resolution.Ono što je takođe bitno kod ovog modela su njegove dobre mogućnosti za konektivnost. Pre svega, kako bi na televizor doveli pristup internetu, u televizor je ugrađen WiFi modul, tako nema potrebe za dovlačenjem LAN kabla. Bežična veza otvara vrata za još nekoliko tehnologija, kao što je Intel WiDi koja omogućava bežični prenos slike sa vašeg laptopa, a tu je takođe i Miracast podrška. Ukoliko imate mobilni telefon sa ovom mogućnošću, korisnom se može pokazati i HDMI MHL podrška, koja vam omogućava kloniranje ekrana vašeg smartfona na ekran televizora.

Toshiba L7335D dolazi sa Skype aplikacijom, ali pošto kod nje nije prisutna ugrađena kamera, za video pozive je potrebno kupiti model koji je kompatibilan sa televizorom. Od ugrađenih digitalnih tjunera tu su DVB-T i DVB-C, a nažalost DVB-T2 koji je zapravo standard prisutan na našim prostorima nećete moći pratiti sa ovim modelom. Nećete moći da gledate digitalne kanale kroz etar, ali tu je alternativa kao što je digitalna kablovska. Prisutna je i opcija PVR-a, tačnije snimanje sadržaja sa digitalnih kanala na eksterni USB uređaj. Kako bi imali dobar kvalitet zvuka, Toshiba je ovde uključila i Audyssey tehnologiju.


Dizajn, sadržaj kutije

Kao što smo to videli nekoliko puta do sad, Toshiba koristi dosta uzane kutije pri pakovanju svojih televizora. Ovo je svakako korisno pri transportu istog, tako da bez ikakvog problema kutiju možete nositi sami, takoreći "pod mišku". Prostor je dakle maksimalno iskorišćen, a čak iako ovo nije toliko bitna stvar pri kupovini, ipak nam se sviđa kako je sve to Toshiba rešila. U samoj kutiji se ne nalazi preterano puno stvari. Recimo nema uopšte kablova, čak ni strujnog jer je isti prikačen za sam televizor. Tu je postolje, metalni deo koji spaja postolje i ekran, šrafovi, daljinski i podebeo vodič za brzi početak na dosta jezika. Začudilo nas je da detaljno uputstvo nije prisutno. Tu su i dva para aktivnih naočara, pomalo sakrivenih unutar stiropora na dnu kutije, tako da smo u jednom trenutku pomislili da ih nismo dobili.

Dizajn televizora je dosta minimalistički i deluje dosta privlačno. Oblik je potpuno pravougaon i oko ekrana smeštene su dosta uzane ivice, tako da ceo televizor deluje dosta manje u odnosu na autorov stari 40-inčni Samsungov model, iako im je dijagonala ekrana identična. Ivice su crne boje, izuzev donje koja je srebrna i na kojoj se nalazi kružni standby LED indikator i odmah do njega senzor ambijentalnog osvetljenja. Postolje televizora je praougaonih oblika, plastično je i povezano je sa ekranom dosta uzanim cilindričnim delom, tako da stabilnost nije baš najbolja, pa se ekran malo više "klacka" kada rotirate ekran.

S obzirom da se kod ovog modela koristi LED tip pozadinskog osvetljenja, ono mu dozvoljava da zadrži tanak bok. Tasteri za kontrolu nad televizorom smešteni su na pozadini sa leve strane. Ovde takođe možete zateći i sve ostale bitne konekcije. Pre svega, sa strane na raspolaganju imate dva USB porta, tri HDMI ulaza (dva klasična i jedan MHL), 3.5mm ulaz za slušalice i CI slot. 

Sa zadnje strane tu je i ostatak portova, kao što su četvrti HDMI ulaz, optički izlaz za zvuk, LAN port, komponentni video ulaz, skart, RGB/PC ulaz i priključak za antenu. Daljinski koji dolazi uz televizor je dugačak i sive je boje, sa belim gumenim dugmićima u vrhu i dnu. Na njemu se nalazi i crni deo u kome se nalaze navigacioni crni dugmići sa plićim hodom. Dugmići za navigaciju u opcijama su mali, pomalo tvrdi i nezgodni za pritiskanje, a odvojeni su veći dugmići koji služe za navigaciju i pomeranje miša na web stranicama u Browseru.
 

Komentari

0 Dodaj komentar

Test: Samsung Evolution TV Kit

Test: Toshiba 58L9363 UltraHD

10304
10305
10306
10307
10308
10309