Greška

Došlo je do greške.

Test: Asus B1M Wireless LED projektor

11.07.2013 11:05 | 0 Multimedija
Test: Asus B1M Wireless LED projektor

Našli smo se u prilici da testiramo jedan zanimljiv projektor od kompanije Asus. Reč je o ultra portabilnom LED modelu pod oznakom B1M koji koristi DLP tehnologiju projekcije. Odlikuje se sposobnošću da prikaže sliku dijagonale 51 inča na samo jedan metar od zida ili platna, ali po našem mišljenju njegova glavna prednost je konektivnost. On je preko Wi-Fi dongle-a koji stiže u pakovanju spreman za bežičnu vezu sa vašim laptopom, tabletom ili smartfonom, preko kojih možete strimovati vaše prezentacije, dokumenta ili multimedijalne fajlove...

Test: Asus B1M Wireless LED projektor

Dragoljub Radovanović

Potreba za portabilnim uređajima vrtoglavo raste jer je prenosivnost danas svakome bitna stvar, pogotovo poslovnim korisnicima. Kako je trenutno fokus na mobilnim uređajima kao što su ultrabook, tablet i smartfon, ako sve to nosimo u torbi za posao, projektor takođe mora biti lakši i manjih dimenzija. Asus je biznis korisnicima spremio jedno lepo iznenađenje u vidu kompaktnog B1M modela sa dosta visokim nivoom osvetljenosti od 700 lumena. Tehnologija projekcije koja stoji iza ovog modela je DLP, a njegova rezolucija je WXGA, tačnije 1280 x 800 tačaka.

LED sijalica koju ovaj model koristi ne sadrži živu i tako nije štetna po životnu sredinu, a njen životni vek je dosta dugačak i deklarisan na 30,000 časova. Zanimljivost kod ovog modela je njegova sposobnost da prikazuje dosta veliku sliku na maloj razdaljini tako da ga možete staviti na konferencijski sto na samo jedan metar od platna i dobiti sliku dijagonale 51 inč. Kako projektor udaljavate više od platna slika postaje veća, tako da njegova maksimalna udaljenost može biti tri metara sa kojih ćete dobiti sliku dijagonale 153 inča.Ono što je nama još zanimljivije kod ovog modela je njegova bogata konektivnost. U naslovu smo pomenuli da je ovo Wireless projektor, što znači da uz WiFi dongle koji dobijate u paketu može da se povezuje bežičnim putem sa drugim uređajima. To u prevodu znači da možete da reprodukujete sadržaj sa vašeg laptopa, tableta ili smartfona na projektor bez ikakve potrebe za kablovima, što je stvarno odlična mogućnost. Tu su takođe i mogućnost da sadržaj reprodukujete sa USB-a, SD kartice ili vezom preko HDMI kabla.


Komentari

0 Dodaj komentar

Test: Asus P1 ultraportabilni LED projektor

Editorijal: Projektori i njihove karakteristike

10304
10305
10306
10307
10308
10309