Greška

Došlo je do greške.

Telenor Capture, onlajn storidž servis kompanije Telenor

03.12.2015 09:06 | 2 Biznis IT
Telenor Capture, onlajn storidž servis kompanije Telenor

U sklopu inicijative "Tvoje uspomene su uvek na sigurnom", kompanija Telenor je odlučila da svim svojim korisniima pokloni Capture servis! Capture obezbeđuje onlajn prostor za skladištenje fotografija, koje se čuvaju na zaštićenom onlajn serveru i kojima se može pristupiti u svakom trenutku. Pride, moguće je besplatno koristiti internet saobraćaj namenjen samo za Capture aplikaciju. Sva fizička lica (pripejd i postpejd) dobijaju Capture bez naknade od 1.12.2015. do 31.12.2017. Stoga je idealan trenutak da vas podsetimo na naš članak i video koji aplikaciju detaljno opisuju!

Telenor Capture

Poštovani čitaoci, pred vama je članak koji je Benchmark realizovao sredinom 2014. godine. Kako će sada svi korisnici Telenora dobiti pristup Capture servisu, rešili smo da ga "oživimo" i podsetimo vas na Capture onlajn storidž servis domaćeg provajdera. Reč je o jedinstvenom servisu i ponudi na tržištu sa dovoljnom količinom prostora (25, 50, 100GB) i za najzahtevnije korisnike, kao i besplatnim internet saobraćajem za korišćenje aplikacije bez naknade do kraja 2017. godine. Verujemo da će mnogima od vas članak itekako koristiti da se upoznate sa Mobilna aplikacija Capture je dostupna za Android operativni sistem (verzija 4.0 ili novija) i iOS operativni sistem (verzija 7.0 ili novija), a moguće je aktivirati je preko Moj Telenor portala. U nastavku slede naš članak o Capture servisu koji je i dalje aktuelan (s tim što se sada nudi više prostora i što će servis do 2018. godine biti dostupan za sve korisnike), kao i video materijal koji smo tom prilikom snimili. Srećno čitanje!


U eri brzih promena tržište raste, a potrebe korisnika telekomunikacionih usluga prevazilaze potrebe za minutima, internetom i porukama. Broj korisnika pametnih telefona danas beleži brz rast i utiče na to da u svetu raste ponuda digitalnih servisa i aplikacija. Svaki model telefona brži je, snažniji i zahtevniji od prethodnog, a potrebna mu je i kvalitetna mreža da ga podrži. Tu je Telenor prepoznao veliku priliku i shvatio da će se od konkurencije jasno izdvojiti sa svojim digitalnim sadržajima i servisima, a poslednji u nizu je Capture, o kome ćemo danas govoriti

Telenor je prvi u Srbiji prepoznao pomenute trendove i prošle godine uveo muzički servis Dizer, koji su mladi odlično prihvatili, a o kome smo takođe pisali. To je učvrstilo uverenje da ponuda digitalnih servisa može da utiče na izbor operatora i stimuliše korišćenje interneta među korisnicima. Zbog toga je nedavno, uz nove postpejd pakete koji svima omogućavaju brz mobilni internet, uveden i digitalni servis Capture. On korisnicima obezbeđuje virtuelni prostor  namenjen čuvanju fotografija kao i dodatni mobilni internet za korišćenje samog servisa.a. Sačuvanim podacima se uvek može lako pristupiti sa bilo kog uređaja i u bilo kom trenutku, čak i ukoliko korisnik promeni ili izgubi telefon.

Stoga, šta je Capture? Najprostije rečeno, radi se o online bekap servisu koji omogućava da sačuvate svoje fotografije, video zapise i dokumenta, pregledate ih i/ili podelite lako i brzo putem društvenih mreža. Zvuči poznato, zar ne? Sa tom razlikom što je ovde to na nivou telekomunikacionog provajdera, “in house” što bi se reklo.

Naizgled, možete da se zapitate čemu to, ukoliko već postoje alati kao Dropbox, Google Drive, iCloud i bezbrojni slični, pomoću kojih možete da uradite isto ili slično onome što možete i ovde. U suštini, nećete ovde zateći ništa epohalno (ukoliko ste već koristili te sisteme), ali sada svi korisnici određenih paketa u Telenorovoj mreži dobijaju pristup ovoj usluzi potpuno besplatno. Osim toga, dobija se i besplatan internet saobraćaj specijalno namenjen za tu svrhu, te korisnik nema dodatne troškove po tom osnovu i ne troši svoj internet na prenos fotografija.

Stoga, zašto ne iskoristiti kada se već nudi. Osim toga, veliko je pitanje koliko među, uslovno rečeno, običnim korisnicima ima onih koji zapravo žele da se bakću sa aktivacijama usluga, kojima su ovakve stvari bile neophodne pa da imaju motiv da se upoznaju sa njima. Nama koji smo svakodnevno u modernim tehnologijama i dešavanjima na tom polju to može da zvuči čudno, ali autor ovog teksta zna barem troje komšija koji nikada nisu imali dovoljno poverenja da koriste takve online servise, da bi kada su čuli da nešto slično provajder direktno nudi, smesta pohitali da aktiviraju novu uslugu na koju su imali pravo.
 

Kako, za koga - za sve, od 1.12.2015. do 31.12.2017.

Omogućavanjem ove opcije za sve korisnike, i to sa kapacitetima od 25, 50 i 100 GB, Telenor je ovu sekciju našeg članka učinio redudantnom, ali vam ipak savetujemo da pročitate i pogledate odakle je servis krenuo, pa ćete lako videti i koliko je ponuda unapređena tokom ovih godinu i po dana!

Dakle, kome je namenjen Capture, aplikacija koja korisniku omogućava da svoje sadržaje lako prebacuje u online bekap? Svima koji žele da svoje podatke sačuvaju u online prostoru. Na ovaj način nije samo ostvarena bekap funkcija (često se ona ističe kao prevashodna, budući da su svi slični servisi od toga startovali), već se olakšava i pristup tim sadržajima u budućnosti. Kada jednom pohranite podatke u ovakve servise, možete da im pristupite sa različitih uređaja, platformi i ekrana, gde je bitno samo da raspolažete internet konekcijom (i odgovarajućom šifrom, dabome). Em nećete izgubiti podatke, em ćete im moći pristupati brzo i lako.

Konkretno, usluga Capture je besplatna za sve korisnike novih Prenesi i Surfuj L, XL, XXL i Premium paketa. Korisnici ovih paketa dobijaju prostor na cloud-u za čuvanje svojih fotografija i drugih dokumenata, kao i dodatnu mesečnu količinu mobilnog interneta za korišćenje aplikacije Capture. Prenesi i Surfuj S i M paketi nemaju automatski pristup Capture servisu, ali mogu kupiti Capture tarifni dodatak . Primetite takođe i da svako (ko je kvalifikovan za korišćenje servisa) dobija i dodatni mobilni internet za korišćenje Capture servisa. Svi podaci su jasno prikazani u priloženim tabelama.

Za korišćenje mobilne aplikacije neophodno je imati uređaj baziran na Android operativnom sistemu (verzija 2.3.5 ili novija) i iOS operativnom sistemu (verzija 5.0 ili novija). Servis će postati dostupan i na telefonima drugih platformi uskoro, budući da su verzije mobilne aplikacije za Windows Phone i Firefox operativni sistem u izradi i biće dostupne u narednom periodu. Pored toga, aplikaciju Capture je trenutno moguće koristiti na računarima, sa operativnim sistemima Windows XP, Windows 7, Windows 8, kao i Mac OS X 10.6 ili novijim.

tolero Član postova: 3098
Skladište
Nele Neregistrovan korisnik
Zar ne postoji neka adekvatnija reč od "storidž"...

Personalizovanje usluga i servisa

Acer BYOC (Build your own cloud)

10604
10605
10606
10607
10608
10609