Greška

Došlo je do greške.

TCL Movetime MT30

26.11.2017 12:13 | 3 Mobile
TCL Movetime MT30

Pametni satovi su sjajna prilika za specijalizovanu namenu, a TCL je to uvideo na vreme. Jedna od njih je možda bila više nego očigledna, ali se malo ko setio da je iskoristi. Reč je o uređaju za najmlađe koji bi modernim roditeljima pomogao da lakše kontrolišu i komuniciraju sa decom i učinio ih sigurnijim kada su ona van kuće. Pritom, kada je uz to reč o veoma simpatično dizajniranom satu, ovaj uređaj će se dopasti mlađoj populaciji i bićete sigurni da će ih uvek imati sa sobom.

Nebojša Todorović

TCL Movetime MT30

Ideja iza ovog pametnog sata je vrlo jasna - Qualcomm Snapdragon Wear 2100 platforma i veseo mladalački dizajn čine ovaj sat veoma praktičnim načinom da roditelji budu u kontaktu sa svojom decom. Mlađa generacija rado prihvata moderne tehnologije, pa će svakako prihvatiti korišćenje ovakvog uređaja sa kojim će se osećati poput superheroja ili tajnog agenta.

 


Dizajn je u skladu sa namenom, potpuno jednostavan. Gumena narukvica nosi sat i lako se skida i menja, što dodatno povećava praktičnost, jer je zamena narukvice i njene boje veoma jednostavna. Takođe, jednostavnost sata se ogleda u tome što poseduje samo dva prekidača. Jedan služi za paljenje, a drugi je "SOS" koji u hitnim slučajevima poziva roditelje u pomoć uz slanje podataka o poziciji.


Konekcija sa kompjuterom se obavlja putem konektora na zadnjoj strani uređaja. Reč je o specijalnom konektoru sa nekoliko pinova i magnetnim fiksiranjem, tako da savetujemo da ne vodite računa o ovom malom kablu čiju zamenu nećete naći lako u svakoj prodavnici.
Narukvica se lako skida nakon što dva držača prebacite iz jednog položaja u drugi. Nakon toga otkrivamo kompletno kućište, a jedini novi detalj je slot za nano SIM karticu koju ubacijete i vadite putem isporučene plastične pincete.

U praksi

Nakon što upalite Movetime MT30, potrebno je na telefonu roditelja instalirati TCLMOVE aplikaciju. Instalacije traje kratko i nakon što skenirate QR kod, dva uređaja se međusobno povezuju.

 


Nakon toga je potrebno obaviti osnovna podešavanja, a tu mislimo na podatke roditelja ili staratelja, kao i podatke o detetu koje će koristiti sat. Tu su dodatna podešavanja kao što je automatsko odgovaranje na poziv od strane starije osobe. Naravno, tu su i podešvanja koja se tiču praćenja, vremena kada se dete nalazi u školi, kao i sifurna zona koja je možda najbitnija funkcija. Očekivano, prisutne su i standardne funkcije kao što je nadogradnja softvera, jezik, vremenska zona itd.

 


No, vratimo se na Safe Zone funkciju koja je verovatno ubedljivo najbitnija. Ovde mislimo na takozvani Geofencing, gde praktično obeležavate zonu koju smatrate sigurnom za svoje dete. Ukoliko ga korisnik sata napusti, telefon će automatski obavestiti roditelja, nakon čega možete da pozovete dete ili da mu pošaljete poruku.

 


Osim toga, sat raspolaže sa funkcijama koje pomažu najmlađima da razumeju bolje koncept vremena i da shvate kako njime da upravljaju. Tu mislimo na spisak obaveza, vreme za školu i sl. što zaista smatramo korisnim, jer će naučiti dete da planira unapred i tako se spremi za život.

 


Tu je i sadržaj zabavnog karaktera kao što je "Whack a mole" igra, mogućnost uparivanja sa prijateljima putem bluetooth veze, a ugrađen je i kalkulator koji uvek može da bude od koristi. Ipak, sam sat nema previše opcija i jasno je da ima specifičnu namenu, pre nego što je klasičan pametni sat.

 


Ipak, tu su teme, tako da prikaz sata može da bude digitalnog ili analognog tipa. Ugrađen je indikator temperature, tako da ima još pokoja zanimljiva funkcija, ali je generalno Movetime MT30 pomalo siromašan sa dodatnim sadržajem.

Zaključak

TCL Movetime MT30 je kvalitetno napravljen sat koji će omogućiti modernim roditeljima da na veoma prijemčiv način obezbede svoju decu na zabavan način. Uz malo kreativnosti, dete će vrlo rado biti ubeđeno da nosi sat sa sobom, a roditelj će znati gde se nalazi u svakom trenutku i na veoma lak način moći da bude u kontaktu kroz poruke ili pozive. Pritom, Movetime MT30 je potencijalno bolji način da upoznate dete sa modernom tehnologijom, bez bojazni da će tokom vrtića ili škole non-stop "visiti na telefonu", jer MT30 ipak ograničen kada su u pitanju aplikacije, igre, pristup internetu u generalnom smislu. Stoga, dete će provesti više vremena igrajući se sa vršnjacima, a sat će biti tu da roditelj bude miran da mu je dete na sigurnom.

 


Prednosti:

- Praktičan način za održavanje kontakta sa detetom
- Geofencing
- IP67 sertifikat

Nedostaci:

- Malo više tema i opcija ne bi bilo na odmet

Komentari

0 Dodaj komentar

Test: TomTom Runner 2 Cardio+Music

Test: Samsung Gear Sport

  • Povezane teme:
  • tcl
10104
10105
10106
10107
10108
10109