Greška

Došlo je do greške.

Steam rasprodaja: Naši favoriti cene do 5 evra

04.07.2017 22:54 | 0 Games
Steam rasprodaja: Naši favoriti cene do 5 evra

Ko kaže da zabava mora biti skupa? Ušlo se u samo finale letnje Steam rasprodaje, koja se završava 5. jula. Stoga smo došli na ideju da sa vama podelimo svoje favorite čija je cena do svega – 5 evra! Hteli smo da to budu novije igre, ili barem igre koje nude ogroman broj sati gejmpleja ili raznovrsne modove koji osiguravaju da, bez obzira što je igra starija, ima aktuelan "šmek". Drugim rečima, da vam pomognemo da dođete do zaista vrednih igračkih naslova.

Steam rasprodaja: Naši favoriti cene do 5 evra

Filip Majkić

Niska cena igara je uvek primamljiva, ali do koje je mere opravdana, zavisi od ukusa određene osobe. Naravno da cene raznih starih hitova padaju, ali da li zaista želite da igrate igru iz 2008. godine, na primer? Naizgled će svi reći “što da ne, ako je dobra”, ali istina je da neke igre stare daleko bolje od drugih, te da neki naslovi za koje smo svojevremeno smatrali da su legende ipak ne izdržavaju tako dobro savremene prohteve. Isto tako, želeli smo da vam damo i par saveta u smislu da ukažemo na “skrivene hitove”, igre za koje mislimo da nisu previše popularne, ali da su itekako kvalitetne. Istovremeno, smatrali smo da igre ne smeju biti skupe, u skladu sa našim platežnim sposobnostima. Kriterijum – cena do 5 evra! Stoga, da počnemo.


Butcher (cena: 4.99 evra; standardna cena 9.99 evra)


butcher_s.jpg


Ovo je lični favorit autora! Najlakše je opisati ga kao sidescroll Doom! Ukoliko želite obilje napucavanja i dosta krvi, a pri tome u mračnoj atmosferi i u okviru više nego korektno osmišljenih nivoa, ovo je igra za vas. Nažalost, rekli bismo da je možda previše “pikselizovana”, ali zato sve nadoknađuje fenomenalan, visceralni zvuk sa audio efektima koji su prosto fantastični, sjajno dočaravajući mračnu, borbenu atmosferu. Pride, fantastično radi u kombinaciji tastature i miša, kontroler vam uopšte nije potreban, što je pomalo čudno, ali toplo pozdravljamo izvanrednu optimizaciju!

 

Mount & Blade: Warband (cena: 4.99 evra; standardna cena 19.99 evra)


mount_s.jpg


Mount & Blade je u suštini “srednjevekovni simulator”, gde počinjete kao običan vitez, i uvećavate svoju snagu, trupe kojima raspolažete i svoje posede, dok pod vama ne počnu da nestaju čitava kraljevstva! Imerzija je dodatno podstaknuta time što ste jedan od vitezova na bojnom polju, kao kada biste igrali Total War iz prvog ili trećeg lica. Borbeni sistem je sjajan, kao i sve u ovoj igri u koju nije lako proniknuti, ali koja pruža neverovatno mnogo. Istovremeno, ovo je jedan od starijih naslova, ali ga toplo preporučujemo zato što je veoma kvalitetan i inovativan, jedan od onih čijeg značaja igračka zajednica postane svesna tek posle nekog vremena. Pride, do skorog izlaska “dvojke” možete vreme prekratiti u brojnim modovima, poput popularnih Star Wars ili Game of Thrones modova.

 

Shadow of Mordor GOTY (cena: 3.99 evra; standardna cena 19.99 evra)


mordor_s.jpg


Ljubitelji Srednje Zemlje su bili itekako zadovoljni ovim naslovom kada se pojavio pre oko tri godine. Danas je moguće kupiti ga sa svim dodacima i ispravkama u Game of the Year ediciji za izuzetno malu cenu. U svojevrsnom otvorenom svetu smeštenom u Tolkinovu legendarnu epopeju, vaš heroj mora da se obračuna sa hordama Mordora. Ovu akcionu igru karakteriše i svojevrsni sistem oponenata (Nemesis sistem) gde se protivničkim armijama generišu heroji/komandanti sa kojima se morate obračunati. Ovi neprijatelji mogu jačati, direktno se sukobljavati sa vama i slično. Sve u svemu, puno zabave za malo para.

 

Transistor (cena: 2.84 evra; standardna cena 18.99 evra)


transistor_s.jpg


Reč je o sjajnom naslovu koji je svojevrsna kombinacija akcione igre i RPG-a, sa dosta taktičkih elemenata i u veoma interesantnom okruženju. Reč je o SciFi naslovu, koji pride prati sjajna muzika – koja takođe može postati vaša za dodatnih 1.49 evra. Odluku o kupovini muzike u formi DLC-a bismo toplo preporučili, jer i takva kombinacija sadržaja ostaje ispod naše zamišljene granice od 5 evra, dok su melodije zaista sjajne i vredne slušanja i u slobodno vreme.

 

This War of Mine (cena: 3.79 evra; standardna cena 18.99 evra)


thiswarofmine_s.jpg


This War of Mine je fenomenalan naslov koji igrača stavlja u drugačiju poziciju u odnosu na ono što smo navikli u igračkom svetu. Umesto da vodite vojnike koji tutnjaju kroz borbe, vodite civile koji moraju da iskuse sve najteže posledice rata. Borite se za preživljavanje, prikupljate resurse, odlučujete koga da žrtvujete a koga da spasite, u ovoj svojevrsnoj upravljačko-menadžerskoj simulaciji u kojoj se borite za goli život grupe preživelih koja samo želi da dočeka mir po bilo koju cenu...Predivna igra, koja će vas u mnogim trenucima naterati da se zapitate gde su zapravo granice ljudskosti. U ponudi je i ekspanzija The Little Ones, za one sa najtvrđim stomakom...

 

Komentari

0 Dodaj komentar

Originali ili pirati ili - zašto igrati originalne igre?

10404
10405
10406
10407
10408
10409