Greška

Došlo je do greške.

Steam rasprodaja: Naši favoriti cene do 5 evra

04.07.2017 22:54 | 0 Games
Steam rasprodaja: Naši favoriti cene do 5 evra

Ko kaže da zabava mora biti skupa? Ušlo se u samo finale letnje Steam rasprodaje, koja se završava 5. jula. Stoga smo došli na ideju da sa vama podelimo svoje favorite čija je cena do svega – 5 evra! Hteli smo da to budu novije igre, ili barem igre koje nude ogroman broj sati gejmpleja ili raznovrsne modove koji osiguravaju da, bez obzira što je igra starija, ima aktuelan "šmek". Drugim rečima, da vam pomognemo da dođete do zaista vrednih igračkih naslova.

Filip Majkić

Niska cena igara je uvek primamljiva, ali do koje je mere opravdana, zavisi od ukusa određene osobe. Naravno da cene raznih starih hitova padaju, ali da li zaista želite da igrate igru iz 2008. godine, na primer? Naizgled će svi reći “što da ne, ako je dobra”, ali istina je da neke igre stare daleko bolje od drugih, te da neki naslovi za koje smo svojevremeno smatrali da su legende ipak ne izdržavaju tako dobro savremene prohteve. Isto tako, želeli smo da vam damo i par saveta u smislu da ukažemo na “skrivene hitove”, igre za koje mislimo da nisu previše popularne, ali da su itekako kvalitetne. Istovremeno, smatrali smo da igre ne smeju biti skupe, u skladu sa našim platežnim sposobnostima. Kriterijum – cena do 5 evra! Stoga, da počnemo.


Butcher (cena: 4.99 evra; standardna cena 9.99 evra)


butcher_s.jpg


Ovo je lični favorit autora! Najlakše je opisati ga kao sidescroll Doom! Ukoliko želite obilje napucavanja i dosta krvi, a pri tome u mračnoj atmosferi i u okviru više nego korektno osmišljenih nivoa, ovo je igra za vas. Nažalost, rekli bismo da je možda previše “pikselizovana”, ali zato sve nadoknađuje fenomenalan, visceralni zvuk sa audio efektima koji su prosto fantastični, sjajno dočaravajući mračnu, borbenu atmosferu. Pride, fantastično radi u kombinaciji tastature i miša, kontroler vam uopšte nije potreban, što je pomalo čudno, ali toplo pozdravljamo izvanrednu optimizaciju!

 

Mount & Blade: Warband (cena: 4.99 evra; standardna cena 19.99 evra)


mount_s.jpg


Mount & Blade je u suštini “srednjevekovni simulator”, gde počinjete kao običan vitez, i uvećavate svoju snagu, trupe kojima raspolažete i svoje posede, dok pod vama ne počnu da nestaju čitava kraljevstva! Imerzija je dodatno podstaknuta time što ste jedan od vitezova na bojnom polju, kao kada biste igrali Total War iz prvog ili trećeg lica. Borbeni sistem je sjajan, kao i sve u ovoj igri u koju nije lako proniknuti, ali koja pruža neverovatno mnogo. Istovremeno, ovo je jedan od starijih naslova, ali ga toplo preporučujemo zato što je veoma kvalitetan i inovativan, jedan od onih čijeg značaja igračka zajednica postane svesna tek posle nekog vremena. Pride, do skorog izlaska “dvojke” možete vreme prekratiti u brojnim modovima, poput popularnih Star Wars ili Game of Thrones modova.

 

Shadow of Mordor GOTY (cena: 3.99 evra; standardna cena 19.99 evra)


mordor_s.jpg


Ljubitelji Srednje Zemlje su bili itekako zadovoljni ovim naslovom kada se pojavio pre oko tri godine. Danas je moguće kupiti ga sa svim dodacima i ispravkama u Game of the Year ediciji za izuzetno malu cenu. U svojevrsnom otvorenom svetu smeštenom u Tolkinovu legendarnu epopeju, vaš heroj mora da se obračuna sa hordama Mordora. Ovu akcionu igru karakteriše i svojevrsni sistem oponenata (Nemesis sistem) gde se protivničkim armijama generišu heroji/komandanti sa kojima se morate obračunati. Ovi neprijatelji mogu jačati, direktno se sukobljavati sa vama i slično. Sve u svemu, puno zabave za malo para.

 

Transistor (cena: 2.84 evra; standardna cena 18.99 evra)


transistor_s.jpg


Reč je o sjajnom naslovu koji je svojevrsna kombinacija akcione igre i RPG-a, sa dosta taktičkih elemenata i u veoma interesantnom okruženju. Reč je o SciFi naslovu, koji pride prati sjajna muzika – koja takođe može postati vaša za dodatnih 1.49 evra. Odluku o kupovini muzike u formi DLC-a bismo toplo preporučili, jer i takva kombinacija sadržaja ostaje ispod naše zamišljene granice od 5 evra, dok su melodije zaista sjajne i vredne slušanja i u slobodno vreme.

 

This War of Mine (cena: 3.79 evra; standardna cena 18.99 evra)


thiswarofmine_s.jpg


This War of Mine je fenomenalan naslov koji igrača stavlja u drugačiju poziciju u odnosu na ono što smo navikli u igračkom svetu. Umesto da vodite vojnike koji tutnjaju kroz borbe, vodite civile koji moraju da iskuse sve najteže posledice rata. Borite se za preživljavanje, prikupljate resurse, odlučujete koga da žrtvujete a koga da spasite, u ovoj svojevrsnoj upravljačko-menadžerskoj simulaciji u kojoj se borite za goli život grupe preživelih koja samo želi da dočeka mir po bilo koju cenu...Predivna igra, koja će vas u mnogim trenucima naterati da se zapitate gde su zapravo granice ljudskosti. U ponudi je i ekspanzija The Little Ones, za one sa najtvrđim stomakom...

 

Ko kaže da kvalitetna zabava mora biti skupa?

Outlast (cena: 2.99 evra; standardna cena 19.99 evra)

 outlast_s.jpg


Volite li horor igre? Survival horor naslovi iz prvog lica su akcenat sa borbe i pištolja i pušaka prebacili na borbu za goli život i preživljavanje, dajući sasvim drugačiju dinamiku ovom rastućem žanru. Outlast je jedan od najboljih predstavnika istog – igra vas stavlja u položaj novinara-istraživača, koji pokušava da odgonetne šta se to dešava u psihijatrijskoj bolnici, i pred njim počinju da se odvijaju užasi raznih vrsta i fela, pred kojima treba sačuvati kako život, tako i razum. Preporučujemo da ovo igrate u mrklom mraku, sa pojačanim zvukom. Na raspolaganju je i Whistleblower DLC koji zajedno sa osnovnom igrom i dalje ostaje ispod naše magične granice od 5 evra.

 

FTL (cena: 2.49 evra; standardna cena 9.99 evra)


ftl_s.jpg


Izlazak FTL: Faster Than Light igre je bio signal svojevrsnog preporoda PC industrije u indy sferi. Fenomenalno osmišljena Roguelike igra vas stavlja u ulogu komandanta svemirskog broda, koji ima ograničenu posadu na raspolaganju, koja mora da odgovori na mnogo više zadataka u odnosu na ono za šta je osposobljena. Probijate se kroz galaksiju, a za petama vam je vanzemaljska invazija. Igra je zamišljena da je prelazite puno puta, a neće postojati dva ista prelaska; čak ni slična. FTL je zaista posebno iskustvo koje preporučujemo svakome ko voli da se igra.

 

Defense Grid 1 i 2  (cene: 4.99 i 3.79 evra; standardne cene 9.99 i 14.99 evra)


defensegrid_s.jpg


Stvari su veoma proste kada su Defense Grid naslovi u pitanju – reč je o najboljim Tower Defense igrama na tržištu. Ko voli ovaj žanr, može da računa na mnoštvo sati kvalitetne zabave. Ko ne voli TD igre, ili pak ni ne zna o čemu se radi, može komotno da zaobiđe Defense Grid. No, najbitnija stvar jeste da se radi o verovatno najboljim naslovima u svom žanru, tako da u određenom smislu DG1 i 2 i nemaju direktnu konkurenciju.

 

Ryse: Son of Rome (cena: 4.99 evra; standardna cena 19.99 evra)


ryse_s.jpg


Kada je Crytek, tvorac legendarnog Crysis naslova i studio koji je sinonim za ekstra-kvalitetnu grafiku, predstavio akcionu avanturu smeštenu u doba rimske imperije, mnogi su sumnjičavo vrteli glavom. Ispostavilo se da je reč o kratkom ali slatkom naslovu, koji je možda precenjen u standardnoj formi, ali sa ovakvim popustom je zaista gre’ota propustiti ga. Igra vas stavlja u čizme Marijusa Titusa, rimskog legionara, koga ćete voditi kroz dugačak niz spektakularnih bitaka u predivnim okruženjima. Kome treba kratko i intenzivno iskustvo sa vrhunskom grafikom, slobodno neka uzme ovaj naslov.

 

Metal Gear Rising: Revengeance (cena: 4.99 evra; standardna cena 19.99 evra)


revengeance_s.jpg


Metal Gear Rising: Revengeance je veoma čudna igra. Reč je o svojevrsnom spin-ofu Metal Gear serijala, koji pak ima vrlo malo toga zajedničkog sa izvornim naslovima. Umesto šunjalica, taktičkih igara sa mučnim moralnim podukama, Revengeance nas stavlja u čizme Raidena, sajber-nindže koji ima za cilj da svojom moćnom katanom zaustavi rat i nikakve ga horde vojnika, mehanizovana čudovišta i gigantski bosovi neće zaustaviti u tome. Reč je o jednoj od najboljih akcionih igara ikada, sa frenetičnim sukobima, i specijalnim sistemom “seckanja” i zamahivanja mačem koji je verovatno najbolji osmišljen za ovakvu igru. Malo upozorenje – trebaće vam kontroler...Od nas najviše preporuke!

 
Umesto zaključka

Toliko od nas za ovaj put. Zaista, kada se osvrnemo na spisak, ne možemo se oteti utisku da svi naslovi sa liste nude sjajno igračko iskustvo, koje je zaista vrednije od par flaša koka-kole, a i manje je štetno po organizam od ogromne količine šećera koju ista sa sobom nosi. To svakako nisu svi hvale vredni naslovi – njih ima u ogromnom broju. Reč je o ličnom izboru autora. Vi nam u komentarima slobodno poručite šta ste još povoljno našli i šta bi moglo i nama i vama da bude zanimljivo, a jeftino, u finalnim momentima Steam rasprodaje koja se, da podsetimo još jednom, završava 5. jula.

Komentari

0 Dodaj komentar

Originali ili pirati ili - zašto igrati originalne igre?

Gejming hardver u 2017. godini!

10404
10405
10406
10407
10408
10409