Greška

Došlo je do greške.

Sinergija 16: Integrated Destination (Video)

18.10.2016 01:34 | 0 Biznis IT
Sinergija 16: Integrated Destination (Video)

U Beogradu, u ponedeljak 17. oktobra, otvorena je tradicionalna konferencija Sinergija u organizaciji kompanije Microsoft. Ovogodišnja manifestacija će se razlikovati od prethodnih po tome što će u mnogo većoj meri fokus biti na biznisu, poslovnim rešenjima, ali i na čitavom prožimanju biznisa, javne uprave i državnih organa, te obrazovanja koji skladno trebaju da odgovore na tržišne potrebe i izazove. Pogledajte naše impresije...

Ovogodišnja Sinergija se održava pod sloganom „Integrated Destination“ i kao što je već tradicija, održava se tokom tri dana u hotelu Crowne Plaza. Dva dana su rezervisana za tzv. “Tehničke dane”, dok je treći dan osmišljen tako da objedinjuje poslovne i edukativne teme. U skladu sa glavnom temom konferencije – digitalnom transformacijom i njenim rastućim uticajem na sve aspekte biznisa, Sinergija 16 je osmišljena tako da više nego ikada potencira poslovno orijentisana predavanja i diskusije.


sinergija16_3.jpg


Tematika digitalne transformacije je veoma aktuelna u čitavom IT svetu, pa samim tim i u Srbiji, koja po pitanjima IT&C tehnologija ne zaostaje za svetom i svetskim dešavanjima. Posebno je to izraženo kada je u pitanju Microsoft, koji u našoj zemlji ima svoj razvojni centar. Sinergija 16 donosi sveže ideje ne samo za IKT profesionalce, već i za donosioce odluka na svim poljima biznisa. Digitalna transformacija koja se trenutno dešava, utiče na poslovanje više nego ikada. Sve je veća potreba za suštinskim poznavanjem digitalnih tehnologija i njihovog uticaja na sve aspekte života ljudi. Digitalna ekonomija ulazi u novo doba koje donosi, do sada neviđene, izazove za sve izvršne direktore i njihove kompanije.


sinergija16_13.jpg


Pored stručnih tehničkih predavanja, ovogodišnji Tehnički dani na Sinergiji će sadržati praktične savete kako da unapredite svoj biznis korišćenjem najnovijih digitalnih rešenja. Sa uključivanjem više poslovno orijentisanih predavanja na Tehničke dane Sinergije 16 logično je da je uveden i novi model Biznis dana Sinergije 16. Biznis dan će biti posvećen digitalnoj transformaciji i ponuditi nove sadržaje svim učesnicima. Ovaj dan, u sredu 19. oktobra, će biti organizovan u formi jednodnevne konferencije, uključujući motivacionog govornika i panel diskusije na teme koje su relevantne u oblasti digitalne transformacije, a koje utiču na biznis, kako lokalno, tako i globalno.

Konferencija je otvorena uvodnim izlaganjem Željka Vujinovića, generalnog direktora Microsofta za Srbiju i Crnu Goru, te Dragana Tomića, direktora Razvojnog centra Microsofta u Srbiji. Publici se obratio i gospodin Ben Armstrong, Principal Program Manager u Microsoftu, koji je održao keynote obraćanje u okviru uvodnog dela, a potom i predavanja na temu Windows Container-a.


sinergija16_1.jpg


Željko Vujinović je u uvodnom izlaganju istakao značaj manifestacije Sinergija u okupljanju mladih, umnih ljudi i prezentovanju najnovijih tehnologija i dešavanja iz IT sveta, kao i doprinos kompanije Microsoft poslovnoj sferi života u Srbiji, ali i doprinos u raznim drugim sferama.

Pogledajte izjavu gospodina Željka Vujinovića, generalnog direktora Microsofta za Srbiju i Crnu Goru, za Benchmark:Gospodin Dragan Tomić, direktor Razvojnog centra Microsofta u Srbiji se potom obratio prisutnima, pohvalivši se uspesima Razvojnog centra u proteklom periodu. Najzanimljiviji deo izlaganja je bila priča o tome kako je Razvojni centar uopšte nastao u Beogradu, budući da Microsoft ima samo dva razvojna centra, jedan u Izraelu i drugi u Srbiji. Prilikom otvaranja razvojnih centara, kompanije se vode sa tri glavna kriterijuma – broj inženjera, kvalitet obrazovanja te kvalitet pravnog sistema.


sinergija16_5.jpg


Dragan je objasnio da je po svim kriterijumima Srbija bila daleko od poželjne destinacije, ali je nekolicina ambicioznih inženjera kreirala pilot projekat, te na osnovu test projekta demonstrirala da bi Srbija ipak mogla biti ozbiljan kandidat. Nakon što je menadžment odobrio projekat, otvoren je razvojni centar koji se danas bavi razvojem najvažnijih Microsoftovih tehnologija. Pomenut je Hololens, kao vrlo aktuelna stavka augmentisane realnosti, ali isto tako i razvoj najnovijeg Microsfovog SQL Servera, za koji gospodin Tomić kaže da je verovatno najveći doprinos svetskoj privredi iz Srbije ikada.

Pogledajte izjavu gospodina Dragana Tomića, direktora Razvojnog centra Microsofta u Srbiji:Ipak, posebno nam se dopalo izlaganje gospodina Bena Armstronga. On je Principal Program Manager u Microsoftu i radio je u timu koji je razvijao Hyper-V. Više od deset godina je radio na razviju virtualizacionih rešenja, odnosno na proizvodima kao što su Virtual PC, Virtual Server i Hyper-V. Ipak, njegove najinteresantnije opservacije se nisu ticale ovakvih tema.


sinergija16_19.jpg


Naime, Ben je govorio o svoje troje dece, starijem sinu od 15 godina, ćerci od 13 godina i mlađem sinu od 7 godina, te o njihovom poimanju računarstva. Objasnio je da su u tako kratkom rasponu od 8 godina njegovo troje dece stekli potpuno različite navike o interakciji sa računarima. Stariji sin, koji je upoznao računarski svet prevashodno preko desktop računara, insistira na upotrebi miša i tastature. Ćerka, koja je uglavnom upoznala računarski svet kroz igre i to putem motion kontrola, Wii i Kinect kontrolera, insistira na nečemu sasvim drugačijem, dok mlađi sin isključivo vrši interakciju putem uređaja sa ekranima osetljivim na dodir. Ben Armstrong je puno govorio o ovom primeru kako bi publici dočarao koliko se poimanje računara i interakcije promenilo tokom samo osam godina, i to ne samo kada je interakcija u pitanju, već i kada se radi o smeštanju podataka, pristupanju podacima, samim uređajima i slično.

Pogledajte izjavu Bena Armstronga za Benchmark:Sinergija, kao što smo rekli, traje od 17. do 19. oktobra. Prva dva dana su Tehnički dani, tokom kojih će biti održan veliki broj predavanja od strane preko  50 predavača, dok je treći dan podeljen između Biznis i EDU dešavanja, na kojima će biti razmatrane odgovarajuće teme.

Više o Sinergiji 16 možete saznati na zvaničnom sajtu!

Pogledajte naš izveštaj sa otvaranja Sinergije 16, kao i fotografije sa lica mesta!


 

sinergija16_1.jpg

sinergija16_15.jpg

sinergija16_12.jpg

sinergija16_10.jpg

sinergija16_11.jpg

sinergija16_17.jpg

sinergija16_18.jpg

sinergija16_7.jpg

Komentari

0 Dodaj komentar

Benchmark u poseti Nordeusu: Data Science praksa za studente

Sinergija 16: U znaku biznisa

10604
10605
10606
10607
10608
10609