Greška

Došlo je do greške.

Sapphire TriXX OC Utility

03.07.2014 14:52 | 0 Hardver
Sapphire TriXX OC Utility

Svaki proizvođač grafičkih karti koji drži do sebe poseduje sopstvenu aplikaciju za overklokovanje i detaljno podešavanje grafičke karte. Sapphire ima TriXX OC Utility koji stiže na propratnom disku uz grafičke karte ove kompanije

Takođe ga možete preuzeti i sa zvanične stranice, a TriXX će raditi i sa Radeonima drugih proizvođača.

trixx_01.jpg

Sapphire TriXX OC Utility poseduje brojne opcije za podešavanje grafičkih karti. Pre svega, ovo je overklokerski alat koji će vam pružiti mogućnost da povećavate frekvencije grafičkog procesora (GPU-a) i memorije. Na ovaj način možete da povećate performanse vaših Radeona i dobijete dodatne performanse u igrama što može puno da znači kada želite da povećate prosečan frejmrejt. Takođe, kako biste obezbedili stabilnost, tu je i mogućnost regulacije napona i brzine ventilatora.

trixx_02.jpg

Podešavanje napona je dostupno na određenim modelima koji imaju VRM sa mogućnošću softverske promene napona. Povećavanjem ove vrednosti se dobija na stabilnosti pri velikim taktovima. Kada je u pitanju ručna regulacija broja obrtaja ventilatora, moguće je podesiti fiksnu, ali i dinamičku vrednost. Potonji pristup se podešava putem grafikona gde korisnik ručno vezuje temperaturu GPU-a za brzinu ventilatora.

trixx_03.jpg

Sapphire TriXX takođe nudi mogućnost snimanja do četiri različita profila, što može biti korisno kada želite da prilagodite grafičku kartu za nekoliko režima rada. Tu je i informativni panel koji prikazuje veliki broj specifikacija i karakteristika Radeona koji koristite. Info panel će vam pružiti informacije o verziji biosa, količini video memorije, taktovima, instaliranim drajverima koje trenutno koristite itd. Na kraju tu je i mogućnost korišćenja smanjene verzije ove aplikacije u vidu Windows Sidebar Gadget-a.

trixx_04.jpg

Sapphire Cooling Solutions

Sapphire Select Club

  • Povezane teme:
10203
10205
10206
10207
10208
10209