Greška

Došlo je do greške.

ROBOPRINT Android aplikacija

15.02.2011 12:53 | 0 Software/Web
ROBOPRINT Android aplikacija

Poštovani čitaoci Benchmark sajta, pred vama je jedan od tekstova sa našeg nedavno održanog nagradnog konkursa "Pišite za Benchmark". Radi se o kratkom prikazu jedne korisne aplikacije za mobilne telefone koja omogućava štampanje preko mreže ili Interneta i postoji u Android i Windows Phone 7 verziji. U međuvremenu je Google pokrenuo svoj servis za štampu preko Interneta, tako da ova aplikacija možda nije više toliko aktue


Sajt Benchmark se ovom prilikom još jednom zahvaljuje svima koji su učestvovali na našem nagradnom konkursu. Naši čitaoci su pokazali i volju i znanje, ali i hrabrost da se upuste u neke naizgled "škakljive" teme. Obećali smo vam da ćemo nakon pobedničkog rada objaviti više radova naših čitalaca koji su takođe skrenuli pažnju i koje smatramo vrlo kvalitetnim.

Napominjemo da smo uneli rudimentarne izmene kako bismo bolje prilagodili tekst webu, odnosno načinili neke korekcije koje su se jednostavno morale napraviti usled prirode našeg medija, dodali fotografiju i slično, uz svu našu želju i trud da maksimalno ispoštujemo autorovu kreativnost. Uvereni smo da ćete uživati u kvalitetnim tekstovima, baš kao i mi dok smo iščitavali radove naših čitalaca i lomili glave kome dati priznanje. Skrećemo vam pažnju da iskazani stavovi i mišljenja jesu stavovi i mišljenja autora teksta, našeg čitaoca.


Slobodan Mazek

ROBOPRINT Android aplikacija


Blue Planet softverska kuća izdala je nekoliko svojih aplikacija za Android platformu među kojima i aplikaciju roboprint. O čemu se radi, štampanje dokumenata sa vašeg Android ili WM7 telefona (PDF, PNG, JPEG, MsOffice dokumenata i tekst dokumenata, HTML) na izabrani mrežni štampač ili šerovani štampač, gde god vi bili.

Cena aplikacije roboprint je 3.99$, i što je najvažnije, uplata se ne mora izvršiti preko PayPal-a koji još uvek ne radi za Srbiju. Sem štampe dokumenata mogu se štampati i web stranice poruke i mejlovi za koje ste napravili nalog u samoj aplikaciji kao i efax dokumenti. Sve ovo radi putem wi-fi konekcije ili putem konekcije na internet preko provajdera mobilne telefonije. Aplikacija roboprint sadrži dva svoja dela server za PC računar i klijent deo koji se instalira na mobilnom telefonu sa Android ili WM7 operativnim sistemom.

Aplikacija servera je besplatna i može se skinuti sa www.blueplanetapps.com. Na svim računarima na kojima želimo da koristimo štampač za štampu sa mobilnog telefona treba instalirati server aplikaciju.Instalacija ove aplikacije ništa vas neće pitati sem za korisničko ime i lozinku naloga windowsa na kom se instalira. Sve ostalo će se podesiti automatski. Ako je vaš računar povezan na internet stalno a nema statičku IP adresu morate otvoriti nalog na dyndns sajtu da bi isti pratio promene vaše IP adrese i da bi roboprint uvek znao gde treba da se izvrši štampa. Za ovo morate zaustaviti servis i kliknutu na link Register at DynDns… Nakon izmena nemojte zaboraviti da startujete servis.

Izgled nekoliko ekrana servisa aplikacije instalirane na WM7 x64:
 
Na drugom ekranu vidite sve štampače koje je server pronašao na vašem računaru.
 


Kada ste instalirali server aplikaciju treba instalirati i klijent na mobilnom telefonu. Startovanje aplikacije počinje upitom da se aktivira (probni) nalog na telefonu. Uradite to i vaša aplikacija za štampu je spremna, dodajte štampač i možete štampati. Ako želite štampu mejlova morate ručno u podešavanjima da napravite naloge za sve mejlove koje posedujete da bi ste mogli da štampate na podešenim štampačima.

Sva podešavanja aplikacije su lepo opisana (na engleskom jeziku) u uputstvu koje stiže sa instalacijom servera. Treba, takođe, reći da za štampanje MsOffice dokumenata morate imati neku od odgovarajućih instalacija MsOffica. Za štampu PDF – a potreban je jedan od poslednjih Adobe ridera, a za fotografije JPEG i PNG i HTML dokumenata morate imati internet explorer.

 Izgled aplikacije na android telefonu, nekoliko ekrana (uvodni, abaut, kreiranje efax naloga i.t.d. )


Još jednom, instalacije i klijenta i servera možete direktno skinuti sa sajta proizvođača dok samu klijent aplikaciju možete direktno instalirati i sa Android marketa.


Umesto zaključka

Poštovani čitaoci, ovim se završava tekst o roboprint aplikaciji. Nadamo se da ste uživali čitajući o ovoj interesantnoj temi. Posebno se zahvaljujemo kompaniji Asus, sponzoru konkursa "Pisite za Benchmark i gradite IT karijeru sa nama".

Android aplikacije za multimediju

Android aplikacije po preporuci Benchmark forumaša - video plejeri

  • Povezane teme:
10504
10505
10506
10507
10508
10509