Greška

Došlo je do greške.

Retrospektiva: septembar, 2011.

02.10.2011 01:01 | 1 Hardver
Retrospektiva: septembar, 2011.

Septembar mesec je obilovao interesantnim i raznovrsnim sadržajima, i red je da se ponovo presaberemo, gde smo bili i šta smo radili. Od detaljnih testova hardvera do utisaka o novoj verziji Windows operativnog sistema koja je postala dostupna u pre-build verziji, od edukativnih tekstova do reportaža, od svakodnevnih informacija iz IT sveta do...pa, bilo čega što ima veze sa računarima, tu smo bili, to smo probali. Očekuje nas vreli oktobar, sa mnogim no


Bench Tim

Retrospektiva: avgust, 2011.


Kao što ste do sada već navikli, retrospektivu delimo na četiri velike oblasti: Hardver, Mobile, Multimedija i Gejming. Pored toga što ćemo videti šta se sve dešavalo u proteklom mesecu kod nas i u svetu, na samom kraju ćete pronaći i spisak svih članaka objavljenih na našem sajtu tokom proteklog meseca, pa znate šta vam je činiti ako ste nešto propustili...Po tradiciji i orijentaciji Benchmark sajta, ali i u skladu sa ukusima većinskog dela naše publike - počinjemo od hardvera.

Hardver

Možda ovog meseca nije bilo procesora čiji bismo prikaz napravili, ali smo zato objavili vrlo zanimljiv članak o overkloku ove komponente kojim smo obuhvatili sva aktuelna podnožja. Pod tim podrazumevamo Intel procesore od LGA775, pa nadalje, kao i AMD modele koji se zasnivaju na AM2 odnosno AM3 soketima. Kakve god da ste predrasude imali povodom overkloka, ovaj članak bi trebao da ih razbije, pa i da vas ohrabri da napravite svoje prve korake u ovoj zanimljivoj sferi. Ovaj vodič je namenjen prvenstveno početnicima koji počinju od nule, mada i oni iskusniji mogu uvek da saznaju nešto novo. Ukoliko vas je ova tema zaintrigirala saznajte više na sledećem linku.

 

 

Matičnih ploča, kao po pravilu ima u najvećoj količini, a ovog meseca nije sve bilo u znaku modela sa Intelovim Z68 čipsetom. Može se reći da je AMD-ova "fuzija" vrlo uspeo projekat i da su matične ploče u koje biste smestili vaš Llano APU vrlo interesantna tema za proizvođače koji u prethodnom periodu predstavljaju nove modele u prilično kratkim intervalima. Tokom septembra "ugostili" smo dva modela sa FM1 podnožjem, a u pitanju su A75 ploče.

Prvi je bio MSI sa svojom A75MA-G55 koja se pokazala kao vrlo zanimljivo microATX rešenje. MSI nije pristupio na klasičan "uštedi gde stigneš" način, već je ovog mališana učinio prilično ozbiljnim konkurentom ostalim takmičarima na tržištu. Pre svega, tu je 4+1 naponska sekcija, Military Class II elektrolitske komponente, dobru audio podršku, četiri USB 3.0 porta kao i pun PCI-Express x16 u slučaju da se odlučite na diskretnu grafiku. Sve u svemu, za uložen novac dobijate jako puno.

 

 

Nakon MSI, pristigao nam je i jedan AMD A75 model od ASRock-a koji spada među najjeftinije modele sa cenom od oko 55e. U pitanju je ASRock A75M-HVS koji i pored svoje niske cene ima sasvim pristojne mogućnosti. Naravno, postoje i nedostaci koji su neizbežni kada vam je cilj da proizvod ponudite što je moguće povoljnije, ali smo sigurni da će biti korisnika koji će biti u stanju da ih zanemare.

 

 

Kada smo već kod matičnih ploča namenjenih AMD APU-ima treba pomenuti i jedan članak koji se pozabavio vrlo interesantnoj tehnologiji sa nazivom AMD Dual Graphics. Reč je o CrossFireX režimu između integrisane grafike koja se nalazi u APU-u i diskretne grafike. Zanimalo nas je koliko ova mogućnost ima smisla za realno korišćenje i da li je u pitanju samo klasično hvalisanje proizvođača. Ispostavilo se da sve radi veoma dobro, uz određeni prostor za unapređenje, ali je tehnologija vrlo mlada i treba joj dati još malo vremena. Nadamo se da će AMD samo uložiti dovoljno resursa u razvijanje Dual Graphics-a, jer je sa njom po prvi put izbegnuta situacija u kojoj se prelaskom na diskretnu grafiku obesmišljava integrisani GPU, što je, morate priznati, za svaku pohvalu.

 

 

Naravno, ovaj mesec nije mogao da prođe bez matičnih ploča namenjenih Intelovim procesorima, a kako su Z68 modeli trenutno najpopularniji, ne čudi što su nas ASUS i ASRock "opremili" matičnim pločama baziranim upravo na njemu. ASUS nam je poslao na test Maximus IV Extreme-Z. Kao i svaka ploča iz Republic of Gamers serije, prosto je za očekivati da ovaj proizvod izgleda impresivno, a da se tako ponaša i u radu. Na žalost izostavljen je PCI-Express 3.0, a ni Realtek ALC889 nije baš za svaku pohvalu, pa smo malo iznenađeni, jer nas je ASUS navikao na najbolje.

Drugi model sa Z68 čipsetom je bio ASRock Extreme4-Gen3 koji je po ceni od oko 160e ponudio nekoliko neočekivanih inovacija, a uz to i izgled mu je prilično atraktivan. Sa druge strane, ova ploča poseduje i određene mane kao što je upotreba zastarelog Realtek ALC892 čipa sa kojim smo imali muke tokom testiranja. Ipak, cena je (relativno) povoljna, a mogućnosti velike, tako da će vam tih par mana biti presudne za odluku da li da ASRock-u date šansu.

 

 

Kada su grafičke kartice u pitanju, čekajući novu generaciju grafičkih procesora iz NVIDIA-e i AMD-a, mnogi proizvođači "lome glavu" dovijajući se kako da tržištu ponude nešto novo bez pravog noviteta. ASUS-u to jako lepo ide, zahvaljujući velikom uspehu sa DirectCU hlađenjem koje sada ima "milion ukusa". Nakon što su ovu tehnologiju iskoristili veoma uspešno sa aktivnim hlađenjima od avgusta je došao red na pasivna rešenja za one "alergične na buku". Prvi pokušaj sa EN450GTS-om je bio relativno uspešan, ali ne i potpuno ubedljiv.

 

Sa drugim pokušajem, ASUS nas je uverio da se tržištu može ponuditi grafička kartica srednje klase čiji TDP nije uopšte zanemarljiv, već i da se ista može overklokovati u veoma velikoj meri. Govorimo naravno o ASUS Radeon HD6770 DirectCU Silent grafičkoj kartici koja se pokazala kao izuzetan proizvod u svakom smislu, jer dobro izgleda, odlično radi i overklokuje se i proizvodi nula decibela tokom rada, a uz to na njoj komotno možete igrati sve nove naslove.

Na polju hardvera za smeštanje podataka, pozabavili smo se novim SSD-om iz Kingstona koji se bazira na SATA 6Gbps interfejsu i čije su deklarisane brzine, u najmanju ruku impresivne. Naravno, ono što piše na papiru ne mora nužno da znači da će isto važiti i u praksi. Kingston HyperX SSD od 240GB je u velikoj meri ispoštovao ono što je naveo kao specifikaciju. Uz sve to, ovaj proizvod krasi i bogat propratni paket, kao i veoma atraktivan dizajn karakterističan za sve modele iz Kingstonove HyperX serije.

 

 

Treba pomenuti i zanimljiv članak o SSD keširanju u kom smo probali kako funkcioniše Intelova Smart Response tehnologija koja omogućava računarima zasnovanim na Intel Z68 čipsetu iskoriste manji SSD za keširanje podataka i time ubrzaju rad računara koji koriste klasičan hard disk čije brzine sve više zaostaju za modernim SSD-ovima. Na ovaj način pored klasičnog hard diska u sistem možete dodati jedan manji i jeftiniji SSD, podesiti softver za rad u "enhanced modu" i ubrzati rad računara.

 

 

Iako je leto prošlo i nastupaju sve hladniji dani, nikad nije previ&ˇe rano da se spremite za vrućine, a kao vrlo interesantani izbor se nametnuo CoolerMaster Hyper 612s koji po performansama prednjači nad popularnim Hyper 212+, a isto važi i za buku gde je takođe nešto bolji. Ipak, cena mu je viša i to je ono zbog čega Hyper 212+ neće još jako dugo biti zaboravljen.

 

 

Posle jako dugog perioda, napravili smo prikaz zvučnika, a radi se Logitech Z-906 setu zvučnika koji su probudili prilično različite kritike kako od strane novinara, tako i od strane korisnika. S obzirom na vrlo slične specifikacije Z-5500 koji je veoma popularan 5.1 sistem, a jako malo razlika, neki ga tretiraju kao nedovoljno dobrog naslednika, dok je za neke odličan prozivod, jer ga posmatraju kao model za sebe. Daleko od toga da je Z-906 loš, ali je pravo pitanje da li je ispunio velika očekivanja za koje je zaslužan Z-5500.

 

 

Gejming periferijama je proteklog meseca posvećena velika pažnja, pa se moramo pohvaliti izuzetnim velikim testom igračkih miševa. Učesnika je bilo puno, takmičari su bili kvalitetni, a najbolji su otišli kući sa priznanjima. Razer je poslao najviše modela, a Logitech, CoolerMaster i Roccat su takođe bili prisutni. Uz miš naravno ide i tastatura, pa smo napravili i kraći uporedni test gejming tastatura koje su prisutne na našem tržištu. Stanje možda nije najbolje, ali su i prisutni modeli sa testa jako interesantni.

 
MobileSeptembar je bio mesec pun najava novih uređaja, tako da imamo utisak da je u stvari bio samo uvertira u pravu eksploziju noviteta koji nas očekuju u sledećih par meseci. U međuvremenu je u Evropi prodaja pametnih mobilnih telefona prvi put premašila prodaju klasičnih.

Windows Phone je uspeo opet da se izbori za svoje mesto na pozornici, posle par meseci provedenih u senci. Imali smo najavu velikog broja Mango uređaja, kao i početak puštanja Mango update-a na već postojeće Windows Phone telefone.Na domaćem tržištu smo imali pozitivne pomake, pa je tako Telenor proslavio 5 godina prisustva na našem tržištu na najbolji mogući način, završivši prvu fazu renoviranja svoje mobilne mreže u Vojvodini i Beogradu.Vip je za to vreme uveo tehnologiju HD zvuka za telefonske razgovore, mada je nažalost ta tehnologija ograničena samo na određene mobilne telefone koji je podržavaju, a oba sagovornika moraju da poseduju jedan od njih kako bi mogli da iskoriste ovu mogućnost.

Održan je i četvrti Mobile Monday, na kojem su glavna tema bili tableti, njihova uloga u svakodnevnom životu, budući trendovi, kao i proces programiranja aplikacija za tablete.Sony Ericsson je najavio osveženu verziju svog Xperia Arc telefona u "S" varijanti, a kod naših operatera su se pojavili Xperia Ray i Xperia Arc, koji su vrlo interesantno cenovno pozicionirani i konačno su dodali još jednog Android igrača osim trenutno vladajućih HTC-a i Samsung-a. Za sve nove Xperia modele se uskoro očekuje update na Android 2.3.4, što će sigurno obradovati njihove vlasnike.Samsung ne spava na lovorikama, pa iako prodaja Galaxy S II telefona i dalje ide fantastično i dostigla je 10 miliona prodatih primeraka, podaci o novim modelima samo naviru. Tokom septembra su predstavljeni Galaxy Note, Galaxy Tab 7.7, Galaxy Tab 8.9 i Galaxy Player 5.0 i 4.0. Osim Android platforme, najavljena je i Samsung Omnia W, što je Windows Phone Mango telefon i pored toga što kruže glasine da će Samsung prestati da proizvodi Windows Phone telefone krajem 2012. godine.

To naravno ne treba da čudi, kada se uzme u obzir da Samsung-ova bada platforma trenutno ima veći tržišni udeo od Microsoft-ovog mobilnog operativnog sistema, a uskoro se očekuje i treći talas bada telefona, kao i nova verzija operativnog sistema za već postojeće modele. Bada uz sve to ima šanse da postane sistem otvorenog koda, što će je učiniti još interesantnijom za programere.

Naravno, nije sve ružičasto za Samsung, pa je tako usled pravnih bitaka sa Apple-ovim advokatima Samsung bio primoran da ukloni svoj Galaxy Tab 7.7 sa štandova na IFA sajmu u Berlinu, a prodaja tog tableta je istovremeno i potpuno zabranjena u celoj Nemačkoj. Uz sve to, zbog pravnih pitanja oko patenata, Samsung je morao da pristane da plaća određeni iznos Microsoft-u za svaki prodati Android uređaj, što ga je dovelo u istu paradoksalnu situaciju u kojoj se HTC trenutno nalazi - da Microsoft ima profit od svakog prodatog uređaja zasnovanom na konkurentskom operativnom sistemu.Nokia nikako da izbaci prvu turu Windows Phone telefona i u međuvremenu pokušava da ponovo pronađe svoj identitet raspisivanjem konkursa za novu Nokia melodiju. Srećom po trenutne korisnike Symbian platforme, veliki broj modela će dobiti Symbian Anna update, a Nokia N9, koja je nažalost jedini predstavnik Meego-a koji će izgleda postati Tizen, polako počinje da se pojavljuje na tržištu. Nokia je u inače vrlo nezavidnoj situaciji, a posledica pada tržišnog učešća su i planovi za velike rezove troškova, zatvaranje nekih fabrika i otpuštanje radnika.HTC je ovog meseca bio vredan, pa od njih imamo baš veliki broj najava novih modela. Tu su za početak Titan i Radar Windows Phone Mango telefoni, zatim nova verzija Sensation-a, Sensation XE sa Beats tehnologijom za poboljšanje zvuka, Raider, Amaze, Rhyme (prvi Sense 3.5 telefon) i možda najinteresantniji za široku publiku, HTC Explorer.

Osim novih modela, HTC je potvrdio i Android 3.2 update za svoj Flyer tablet, a u saradnji sa DropBox-om, korisnici novih HTC modela će dobiti 5 GB on-line skladišnog prostora.

Tokom septembra je i na našim stranicama objavljen test EVO 3D telefona, 3D prvenca u HTC-ovoj ponudi, koji se od skoro može naći i u ponudi domaćih operatera mobilne telefonije.Krajem septembra, Amazon je bukvalno zapalio "Vatru", kada je najavio tri nova uređaja: novi Kindle, Kindle Touch i Kindle Fire. Kindle i Kindle Touch su e-book čitači sa e-ink ekranima, dok je Kindle Fire punokrvni Android tablet. Najveći bum u ovoj vesti je zapravo izuzetno primamljiva cena ovih uređaja, gde je najavljeno da će se Kindle prodavati po ceni od 79$, Kindle Touch po ceni od 99$, Kindle Fire po ceni od 199$. Ovo vrlo lako može naterati ostale proizvođače da preispiraju svoju cenovnu politku i prinudi ih da ponude svoje uređaje po povoljnijim cenama.Za kraj moramo da pomenemo veoma pozitivan utisak sa CE&HA sajma koji je u toku, a na kojem smo saznali da će kompanija ZTE krenuti sa probojem na naše tržište. To znači da možemo očekivati veliki broj njihovih vrlo povoljnih Android modela koji bi mogli još više da približe pametne telefone prosečnim korisnicima, što svakako pozdravljamo.MultimedijaSledi retrospektiva dešavanja iz oblasti multimedije, u periodu od prvog do tridesetog septembra. Pogledajmo koji su to testovi i vesti obeleležili septembar.

Početak meseca obeležio je IFA događaj i Toshiba-ine inovacije na PC mobile i multimedija polju. Nešto konkretnije vesti o Toshiba-inim proizvoda su se ticale 55-inčnog televizora bez upotrebe naočara i još par 3D modela televizora. Sledećeg dana predstavili smo vam test Panasonic GT30 3D plazma televizora , jedan od prvih značajnijih testova u ovoj kategoriji.

 


Kompanija NEC je izbacila monitor za profesionalce sa manjim budžetom, dok je posle vikenda izdata vest o Toshiba Places platformi za TV, tablet i laptop računare. U istom danu pojavila se vest o Samsung kompakt fotoaparatu, koji pruža DSLR kvalitet slike u kompakt dizajnu. Haier je takođe predstavio svoje prozirne organske televizore. Sharp je u istom danu takođe najavio svoj 70-inčni 3D televizor sa svetlim panelom.

 


Na samom kraju prve nedelje meseca, objavljen je test LG D2342P Cinema 3D monitora, model koji poseduje LG-ovu 3D FPR pasivnu tehnologiju i lagane naočare. Tog dana je izašla i vest o Eizo FlexScan monitorima. Takođe, Sharp je izbacio vest o pojavljivanju prvog 8K4K ekrana. Sledećeg dana, Samsung-ova 850 serija PLS monitora je debitovala u Evropi.

 


Panasonic je objavio vest o Lumix fotoaparatu sa duplim objektivom, što znači da je sposoban za pravljenje 3D fotografija i snimaka. Narednog dana, predstavljen je još jedan test Panasonic televizora, ovoga puta u LCD tehnologiji, test modela 42U3E.U istom danu, LG je objavio vest o 20-inčnom pasivnom 3D televizoru.

 


V-Moda je najavila da je izbacila nove True Blood Maker slušalice, dok je Tursion izdao Android računar prerušen u pico projektor. Acer je izbacio novi 3D gejmerski monitor sa modelom GR235H, dok je HP tokom druge nedelje septembra najavio sedam novih monitora .

Kako bi objasnili proces testiranja monitora na našem sajtu, izdat je za vas editorijal gde smo pojasnili stvari i pojmove. U istom danu, Benq je najavio lansiranje VA LED monitora u Evropi.

 


Poslednju nedelju septembra meseca započela je vest o novom Viewsonic LED monitoru. LG je predstavio novu IPS5 seriju monitora, koja obećava odličnu reprodukciju boja, a takođe je i Asus predstavio tri nova IPS monitora. Na kraju meseca pojavila se vest o novim Sennheiser slušalicama.

Toliko od multimedija sekcije za prošli mesec, do sledećeg čitanja.

GamesKako dani postaju sve hladniji, gejming scenap ostaje sve toplija. Septembar je za nama i moramo priznati da je bio prilično uzbudljiv. U njemu smo saznali hardverske zahteve za RAGE i Battlefield 3 (beta!), koji su, verovatno najiščekivanije pucačine današnjice. Kada smo kod hardverskih zahteva, Rockstar je otkriokakav PC će nam biti potreban da bi pokrenuli port igre L.A. Noire, koja je prilično blaža prema daleko slabijem konzolnom hardveru.
 


Septembar je i mesec u kome je Max Payne 3 dobio prvi trejler “samo” dve i po godine od kada smo saznali da je igra u razvoju. Ipak, čini se da će se čekanje isplatiti, iako viđeno poprilično odskače od onoga što mnogi očekuju od nastavka koji je zakazan za sledeći mart. Još jedna igra koju možemo da očekujemo uskoro je MMO Star Wars The Old Republic, koja će nakon brojnih odlaganja konačno biti dostupna igračima ovog decembra.
 


Interesantne ili bolje reći šokantne vesti stigle su i iz Crytek-a, koji je objavio da će se Crysis “koji nije moguće pokrenuti na konzolama”ugledati svetlost dana na tim istim konzolama i to već ovog oktobra, po ceni koja zvuči i više nego privlačno. Samo koji dan kasnije,Crytek je otkrio i da će on biti taj koji će raditi na novoj Homefront igri sa kojom THQ pokušava da se približi tronu na kome sede Call of Duty i Battlefield 3. Sa Crytek-om pod ruku, ovako nešto zvuči realnije nego ikad.
 


Prošlog meseca Blizzard je razbudio uspavane fanove Diabla i to ni manje ni više nego pokretanjem beta testiranja koje uveliko traje. Koji dan kasnije, obelodanio je i okvirni datum izlaska koji na žalost ne pripada tekućoj godini. Ipak, početak 2012. nije tako daleko, što ipak znači da se čekanju bliži kraj i da se uspavani Đavo konačno budi iz decenijskog sna.
 


EA i tvorci The Chronicless of Riddick igara najavili su da nam za početak naredne godine spremaju Syndicate pucačinu baziranu na istoimenom serijalu poteznih strategija iz prve polovine devedesetih. U međuvremenu, pojavio se i odličan trejler natrpan hi-tech akcijom koja izgleda kao Deus Ex na steroidima. U svakom slučaju, Starbreez je već pokazao šta ume, pa verujemo da će ovo u najmanju ruku biti odlična pucačina.

 

 

Proteklog meseca neke kvalitetne igre su nas naterale da budemo malo vredniji nego inače. Zato, ako niste, predlažemo da pročitate opširan opis igre Deus Ex Human Revolution, koja je u potpunosti ispunila očekivanja i postala dostojan naslednik legendernog cyberpunk hita, što je redak slučaj sa današnjim nastavcima.

 


Ništa manje nas nije zabavila ni igra Dead Island u kojoj smo uživali komadajući zombije veslima, mačetama, palicama i vodovodnim cevima. Ovo verovatno zvuči previše plitko, međutim nije tako, jer igra nudi mnogo više.
Početkom meseca, malo prostora na našem hard disku oduzeo je simpatičan i vrlo zarazan naslov - Space Pirates And Zombies. U pitanju je akciona igra sa strateško-taktičkim elementima, u kojoj kontrolišete male svemirske brodove, nadograđujete ih novim tehnologijama i naoružanjem i idete u osvajanje teritorija bogate resursima.  Na put će vam stati negostoljubivi pirati i zombiji (da, dobro ste pročitali).

Pre par nedelja Warhammer univerzum je dobio prvu akcionu igru sa podnaslovom Space Marine. Ovaj zabavan miks roštiljanja i makljaže je par dana uspešno podmirivao našu glad za nasiljem i krvlju, a usput nam je omogućio da uživamo u fantastičnim prizorima masivnih gotskih lokacija u ruševinama, karakterističnim za univerzum.
 


Još jedan akcijom natrpan i naelektrisan naslov na našim ekranima stvarao je prelepe vatromete eksplozija, struje i delova rastavljenih robota. U pitanju je Hard Reset pucačina koja nas je na pravi način podsetila na vreme Doom-a i Quake-a, a pritom je uspela do donese i dozu originalnosti i prelepu grafiku.

Jedan član Benchmark tima je strastveni fan igre World of Tanks koji nas redovno izveštava o promenama na bojnom polju tenkova. Tako nam je još jednom izneo detaljne ustiske o poslednjoj verziji ovog multiplayer hita koji je opčinio milione igrača, a da se još nije zvanično pojavio.


Do sledećeg prvog u mesecu, uživajte u brojnim fantastičnim igrama koje će se pojaviti pre kraja godine, odnosno u oktobru sa kojim stižu i RAGE, Battlefield 3, FIFA 2012, Batman Arkham City, Dark Souls i Serious Sam 3.


Zaključak, linkoviKao što smo već spomenuli, CE&HA sajam je bio u apsolutnom fokusu krajem septembra meseca. To je verovatno najznačajniji pojedinačni događaj u IT industriji koji se desio na ovim prostorima, sasvim sigurno ove godine - možda i ikada. Na jednom mestu, u Beogradu, je objedinjeno mnoštvo proizvođača i ponuđača iz svetova potrošačke elektronike, kućnih aparata, bele tehnike i informacionih tehnologija.

 


Ne bismo da zvučimo pretenciozno, ali osećamo se kao da je Beograd dobio "IFA-CeBIT kombo". Kako i najduže putovanje počinje običnim korakom, i ovde će se mnogo štošta unaprediti, poboljšati, oplemeniti, ali je cela manifestacija bila prilično impresivna za prvo okupljanje velikih brendova IT industrije i potrošačke elektronike pod jednim krovom, u ovom slučaju krovom Beogradskog Sajma. Bez obzira da li ste hteli samo da pazarite nekog miša, ponovite svoj računar hardverom, osvežite dnevnu sobu novim televizorom, da kupite neku igru ili World of Warcraft figuricu, za svakoga je bilo ponešto...Organizatorima i učesnicima se zahvaljujemo što su nam priuštili jednu ovakvu manifestaciju, uz želju da ista napreduje u narednim godinama, baš kao što je u ovom trenutku i u planu. Ove godine u dve hale, dogodine u još dve hale, one tamo već ko zna...

 

 

Na sajtu ste mogli da vidite mnoštvo članaka. Trudili smo se da budemo što raznovrsniji, i da ponudimo svojim čitaocima ne samo najbolje testove, već i kvalitetne članke različitih tipova, koji su mogli da vam pomognu, i iz kojih ste mogli štošta novog da naučite. Oktobar će biti vatren mesec, jer nas uskoro čekaju uporedni testovi notebook računara, kao i zahuktavanje proizvođača pred prazničnu sezonu. Svi znate šta to znači - još mnogo, mnogo testova, saveta za kupovinu, edukativnih članaka, reportaža - jednom rečju, svega onoga što sa pravom očekujete od Benchmarka. Ko nam je kriv, sami smo vas navikli na visoke standarde...

Oktobru se radujemo i iz još jednog razloga - konačno će Benchmark računari postati dostupni, i srpsko tržište će, slobodni smo već sada da kažemo, najzad dobiti desktop računar vrhunskog kvaliteta po svim aspektima, ne samo kada je hardver u pitanju. Čeka vas i jedno malo-veliko iznenađenje kada je sajt u pitanju, ali ne bismo da otkrivamo previše...Bićete u toku! Kao po običaju, ispod možete pronaći direktne linkove ka člancima koje je Benchmar objavio u proteklom mesecu.

Do sledećeg čitanja,

vaš Benchmark TimReportaža: CE&HA Sajam u Beogradu

Igre koje nas očekuju pre kraja godine

Ericsson: TV & Video trendovi

How To: UltraISO - kreiranje butabilnog USB fleša

Windows 8 Developer Preview

Editorijal: Proces testiranja monitora na Benchmark sajtu

Popularne besplatne Android aplikacije

Telekom Srbija: Cloud Computing usluge

Multiplatformska video konverzija

U susret CE&HA Sajmu u Beogradu

Overkloking: Vodič za početnike

Test: Logitech Z-906 5.1 sistem zvučnika

Test: ASUS Maximus IV Extreme-Z

Opis igre: Hard Reset

Opis Igre: World of Tanks (v0.6.7)

Android aplikacije: Vremenska prognoza

Test: ASUS Radeon HD6770 DirectCU Silent

Uporedni test: Gaming miševi, H2 2011.

Test: ASRock Z68 Extreme4-Gen3, PCI Express 3.0 ploča na testu

How To: Povezivanje kućnih računara na Internet

Opis Igre: Warhammer 40.000: Space Marine

Test: AMD Radeon Dual Graphics

Telekom Srbija: GPS AutoTrack

SSD, HDD i SSD keširanje - koja je kombinacija najbolja?

Windows 8 Developer Preview

Uporedni test: Troboj gejming tastatura

Test: Kingston HyperX SSD 240GB

Editorijal: Proces testiranja monitora na Benchmark sajtu

Test: HTC EVO 3D

Opis igre: Dead Island

Test: MSI X-Slim X460

Test: ASRock A75M-HVS

Popularne besplatne Android aplikacije

Reportaža: Toshiba - IFA 2011, Berlin

Test: MSI A75MA-G55

Test: Panasonic LCD 42U3E

Opis igre - Deus Ex: Human Revolution

Opis igre: Space Pirates And Zombies

Test: LG Cinema 3D D2342P

Mac OS X: Aplikacije za svičere

Test: Cooler Master Hyper 612S

Test: Panasonic 3D plazma 46GT30E

Test: Cooler Master Sirus headset

 

br /

Komentari

0 Dodaj komentar

Retrospektiva: avgust, 2011.

Apple - od početaka do danas

  • Povezane teme:
10203
10205
10206
10207
10208
10209