Greška

Došlo je do greške.

Retrospektiva mobile - maj 2012

04.06.2012 08:44 | 0 Mobile
Retrospektiva mobile - maj 2012

ChannelImages

Dešavanja na mobile polju u maju mesecu su se i dalje poprilično vrtela oko Android uređaja, tačnije smartfona i tableta, dok su drugi tipovi uređaja iz Mobile sekcije, kao što sto su laptopovi i njihove nešto naprednije varijante - ultrabukovi - bili pomalo u drugom planu. Tema ovomesečne retrospektive će se doticati Android smartfona i njihovim nadogradnjama na Ice Cream Sandwich operativni sistem. Svi mi imamo drugačija interesovanja i manje marimo za jedan tip uređaja u odnosu na drugi, ali moramo istaknuti da je Samsung Galaxy S3 ovog meseca opet odneo veliki deo pažnje Android zajednice. Početak meseca je obeležen njegovim zvaničnim predstavljanjem, tako da je napokon stavljena tačka na sve špekulacije i glasine koje su se odvijale u prethodnim mesecima. Događaj na kojem je S3 predstavljen, nosio je ime Samsung Unpacked 2012, koji se odigrao 3. maja u Londonu. Ako niste imali prilike da uživo pogledate događaj ili njegov snimak, pružićemo vam fotografiju atmosfere, i trenutka kada je predsednik Samsung Mobile-a J.K Shin izvadio Samsung Galaxy S3 iz džepa i po prvi put ga predstavio javnosti.
Moramo samo još pomenuti da je datum početka prodaje ovog modela u Evropi bio nedavno, tačnije 29-og maja, a da je on prethodno bio naručen u čak 9 miliona primeraka od strane operatera. Mi smo već imali priliku da ga testiramo, tako da ako ste propustili naš test ovog modela, njega možete pronaći na ovoj stranici. Kad smo već kod Android uređaja, pomenuli smo da ćemo se dotaći i poslednje verzije Google-ovog operativnog sistema, koja nosi ime Ice Cream Sandwich. Zastupljenost ove verzije nije ni blizu cifre koje smo očekivali, pre svega krivicom proizvođača koji uporno odlažu datume nadogradnje, kako bi ga u međuvremenu prilagodili svom korisničkom interfejsu i ispeglali eventualne greške i bagove.Ipak, polako ali sigurno, zastupljenost ICS-a je počela da skače, gde je sa 2.9% zastupljenosti na uređajima u aprilu, skočila na 4.9% početkom maja, a skorašnja istraživanja početkom juna govore da je on trenutno na 7.1% Android uređaja. Prilično dobar skok pretprošlog i prošlog meseca, mogli bi smo reći.Jedan od uređaja koji je nadograđen i koji je doprineo povećanju procenata zastupljenosti je i Samsung Galaxy Note, čije je nadograđivanje napokon počelo 10. maja. Vesti nisu toliko dobre za korisnike LG Optimus 2X modela, jer je kompanija otkrila da njegovo nadograđivanje na ICS neće uslediiti sve do trećeg kvartala ove godine. So na ranu je da korisnici novijih LG Optimus modela, kao što Optimus Vu , Optimus LTE i Optimus LTE Tag, dobijaju ICS nadogradnju počevši od 4. juna (danas).

HTC se takođe trudi da obezbedi Ice Cream Sandwich za svoje starije modele, tako da je predstavljen plan sa okvirnim vremenom pojavljivanja nadogradnje za određene modele, gde se pominje kraj maja, jun, jul, pa čak i avgust, a tačnije informacije možete videti na linku koji smo pružili. Motorola se takođe oglasila po ovom pitanju, pa je predstavljen i njihov plan nadogradnje, a vesti nisu baš dobre jer se pominje kraj drugog kvartala i u toku trećeg kvartala. Krajem prošlog meseca, dobre vesti su primili vlasnici Sony Xperia Arc i Neo modela. ali su pomenuti bili i modeli Xperia mini i Xperia Active. Tu je i informacija da Sony Xperia S model nakon dužeg odlaganja, nadogradnju na ICS napokon dobija u junu.
Što se tiče testova na našem sajtu, ako već niste, savetujemo vam da pročitate test takođe veoma popularnog HTC One X modela. Druga stvar koje smo se dotakli prošlog meseca je bio članak o performansama Android mobilnih uređaja, koji bi takođe trebalo pogledati. Imali smo takođe i pregled postpaid paketa u Srbiji, koji možete pogledati ukoliko niste sigurni koji vam paket i operater najviše leži. Poslednje dve stvari koje ćemo pomenuti za danas, su nedavno pojavljivanje Android aplikacija za naš sajt i forum, tako da ih obavezno isprobajte ako već niste i podelite vaše utiske na komentarima na sajtu, ili na našem forumu. Toliko od nas u ovoj retrospektivi za Mobile sekciju sajta - pratite nas opet i sledećeg meseca.

Pregled postpaid paketa u Srbiji - maj 2012

Retrospektiva mobile - jun 2012

  • Povezane teme:
10104
10105
10106
10107
10108
10109