Greška

Došlo je do greške.

Retrospektiva mobile - april

03.05.2012 00:15 | 0 Mobile
Retrospektiva mobile - april

ChannelImages

Mesec april je u svetu mobilne tehnologije bio poprilično aktivan, kao što je to obično i slučaj. Na pitanje šta je to što je obeležilo prethodni mesec, naš definitivan odgovor bi bio - glasine o Samsungovom Galaxy S3 budućem vodećem modelu telefona. Samsung je napravio toliki Hype (ushićenje) oko ovog modela, da celokupna Android zajednica nijednog trenutka nije imala predaha sa raznim špekulacijama o predstojećem modelu.

Ne samo da se nagađalo o tome kakav će izgled Galaxy S3 imati i od kog će materijala biti izrađen, već je takođe bilo i polemike oko njegovog hardverskog dela. Plastika, keramika ili aluminijum, Dual core A15 ili Quad Core 4412 procesor, 1GB ili 2GB ram memorije, 8MP ili 12MP kamera, da li će imati home dugme ili neće, kog će biti oblika, o svakom detalju je diskutovano. Idemo dalje - koju će dijagonalu imati, 720p ili 1080p ekran, Samsung svakako nije olakšavao posao članovima Android zajednice - tu su bile razne procurele fotografije o dizajnu, pakovanje hardvera u lažna kućišta, mnogobrojne varijacije - ukratko, nastala je opšta zbrka.

Pokazaćemo vam i kakve su sve fotografije dizajna bile ubačene u igru još iz marta meseca. Da li je ovo Samsung Galaxy S3?

Možda ovo?Lista mogućih izgleda Galaxy S3 modela se nastavlja sa ovom varijantom.Sve ove prethodne varijante dizajna su odbačene kao mogućnost, dok se na internetu nije pojavila ova fotografija.Opet je usledilo pitanje za milion dolara - da li je ovo pravi Samsung Galaxy S3 model? Ova fotografija je bila prilično uverljiva i opet se desilo nešto što je preokrenulo tok diskusije. Da li je telefon previše tanak? Da li je ovakav dizajn već viđen? Gde mu je rešetka za slušalicu? Većina je bila ubeđena da će S3 izgledati ovako, ali...

Idemo dalje sa glasinama kojima kraj u ovom trenutnku još nije bio na vidiku. Sledeća velika stvar - bežično punjenje - da li će ga Samsung Galaxy S3 posedovati? Sledeća fotografija je opet bila jedna od prekretnica u nagađanju odabranog materijala za Samsung Galaxy S3 - aluminijum je sada bio opet u igri. Druga stvar - da li je ovo prednja ili zadnja strana telefona?Zabava se nastavlja, šta bi mogla biti sledeća zanimljiva glasina? U ovom periodu su to bile plave i bele kapljice. Kapljice? Da li to znači da je telefon vodootporan?U ovo vreme, HTC-ov One X model je bio predstavljen, tako je usledilo pitanje - da li će Galaxy S3 imati slične ili bolje specifikacije? Šta je sledeće? Očigledno fosforescenti zeleni pod pikseli, kao rešenje za poboljšanje trajanja baterije... Još jedna stvar koja je uskoro usledila je saznanje da će Galaxy S3 biti oficijalni uređaj predstojeće olimpijade u Londonu.

Aluminijum je opet bio odbačen kao opcija, u trenutku kada se pojavila ova fotografija sa prilično umašćenim ekranom.Sve ove igre pogađanja oko konačnog dizajna su ponovo bile odbačene u stranu, kada je Samsung napravio korak i rekao da nijedna fotografija dizajna do sada nije bila tačna - ne nečiju sreću ili nesreću. Igra oko pogađanja dizajna je ubrzo opet bila pokrenuta, kada se S3 navodno pojavio u Vijetnamu.Došli smo i do trenutka kada su specifikacije bilo skoro pa zagarantovane, ali ništa od toga dok Samsung ne lupi oficijalni pečat na njih:

4.6-inch display with a resolution of 720 x 1184 pixels (320 DPI)
- a quad-core 1.4 GHz processor
- Mali 400 graphics
- 1GB of RAM
- Ice Cream Sandwich 
- 8-megapixel camera
- 16GB of storage, expandable via microSD card slot
- 2050 mAh battery with NFC support


Samsung je opet nastavio sa hype-om, tako što je izbacio sajt sa čudnim imenom http://www.tgeltaayehxnx.com/ i brojačem koji odbrojava vreme do nečega. To nešto su bila polja, u kojem se rešava anagram, čije je rešenje bilo TheNextGalaxy, posle čijeg rešavanja dobijate par "teaser" video klipova od Samsunga.
Malo je utihnula igra pogađanja oko dizajna telefona, sve dok se na internetu nije pojavila još jedna slika S3 prototipa.Ovaj dizajn je opet pao u vodu, jer se pojavila slika iz korisničkog uputstva za S3.Ubrzo se pojavila i slika koja je potrdila oblik iz uputstva. Da li je ovo konačni dizajn Galaxy S3 modela?Evo još jedne varijante, samo bez dugmića za Menu i Back. Barem se krenulo u pravcu da S3 neće biti pravougaonog oblika. Loša stvar je to da ova varijanta previše podseća na Galaxy Nexus model.Najnovija fotografija je težila ka tome da će S3 imati ekran dijagonale od 4.8 inča. Poslednja informacija je da će telefon ipak imati 12MP kameru, i da će izgledati ovako, bez spoljašnjeg okvira, dakle zakrivljen kao i na prethodnim slikama.Ništa od svih ovih nagađanja nije sigurno dok Samsung 3. maja zvanično predstavi Galaxy S3 - tada ćemo napokon imati malo mira i duga i zanimljiva igra nagađanja će napokon prestati. Svaka čast Samsungu na ovakvoj tajnovitosti - verujemo da je ceo internet uživao, ali zabavi jako uskoro dolazi kraj - saznanje šta će Galaxy S3 nuditi je na dohvat ruke.

XDA Developers - raj za mobile softver entuzijaste i developere

Retrospektiva multimedija - april

  • Povezane teme:
10104
10105
10106
10107
10108
10109