Greška

Došlo je do greške.

Retrospektiva: januar, 2012.

03.02.2012 00:28 | 1 Hardver
Retrospektiva: januar, 2012.

Nova godina je bila dobar povod da se svede računica i izvede nova strategija za naredni period, iz mnoštva razloga. Okončavaju se periodi masovne praznične kupovine, stvari se "stišavaju", nema više one ogromne tražnje koja je sama po sebi generator interesovanja. Istovremeno, takav mesec je i period izazova, kada se svaki medij orijentacije slične Benchmark-ovoj mora potruditi da generiše interesantne sadržaje i članke koji istov


Benchmark tim

Retrospektiva: januar, 2012.


Hardver


Nova godina je, kada govorimo o hardveru, od samog početka prilično dinamična, što nam je, naravno, donelo puno zabave, kako već od post-novogodišnjeg perioda, tako i tokom celog januara koji je bio bogat novitetima. Ceo mesec je protekao u znaku AMD-ovih grafičkih kartica, mada nije bilo monotono kada su matične ploče u pitanju, pa su ljubitelji "core" hardvera definitivno imali o čemu da čitaju ovih dana. Kada su proizvođači u pitanju, najaktivniji je bio ASUS koji nam je dostavio "gomilu" hardvera na test. Kao i uvek krenućemo redom...Iako sam X79 čipset nije doneo mnogo tehnoloških noviteta sa sobom, definitivno smo imali zanimljivih modela. ASUS je hitro popunio ponudu modelima koji su zasnovani na ovom čipsetu, a počeli smo sa P9X79, koji možda nije vizuelno impresivan kao modeli iz Republic of Gamers serije, ali se očigledno radi o ozbiljnoj matičnoj ploči koja mnogo toga nudi po dosta nižoj ceni. Ujedno, prema našem mišljenju ovo je ploča sa kojom smo imali najbolje iskustvo i pored činjenice da nije sam vrh ponude na tržištu.U skladu sa tim konstatovali smo da je u pitanju definitivni BestBuy, pa u slučaju da ste rešili da se ponovite i svoju mašinu utemeljite na LGA2011 platformi ovo je izbor za vas. Ukoliko, pak, ne žalite novca i imate mogućnosti i želju, pogledajte test ASUS-ove Rampage IV Extreme ploče koja predstavlja ulitmativni izbor. Opremljena je bukvalno svim ASUS-ovim tehnologijama i pripada elitnoj "RoG" seriji. Naravno, pored atraktivnog dizajna čeka vas i veliki broj ASUS-ovih rešenja poput „OC Key“ ili „SubZero Sense koje nećete naći na drugom mestu.

Čak je i mali Rampage IV Gene model sa Intelovim X79 čipsetom već stigao, što jasno govori o stepenu ASUS-ove pripremljlenosti koja je na najvišem mogućem nivou. Jednostavno, brzina kojom popunjavaju sve segmente tržišta je fascinantna, a u skladu sa tim već imamo i overklokerima namenjeni model u microATX formatu. Ovaj "otrov u maloj bočici" se pokazao kao dostojan pripadnik RoG porodice, pa iako kada čujete microATX prvo pomislite na nedostatak različith mogućnosti, ovaj model razbija sve predrasude svojim mogućnostima, ali fantastičnim dizajnom kojim dominiraju crna i crvena boja.


Iako su matične ploče proteklog meseca bile aktuelna tema, definitivno su grafičke karte bile u centru pažnje. Sve je počelo prikazom ASUS-ovog "dvoglavog čudovišta", a govorimo svakako o novom GeForce GTX580 Mars II modelu koji predstavlja dva "punokrvna" GeForce GTX580 u jednoj, neverovatno velikoj, karti. Mars II pripada ograničenoj seriji od 1000 komada, što ima smisla, zbog činjenice da košta oko 1350 evra i da bi bilo teško prodati ih u nekom mnogo većem broju. Jednostavno, čak i da imate toliko novca na raspolaganju, sav ostali hardver bi mu morao biti dorastao zbog činjenice da teži oko 2,5 kilograma, da zbog dimenzija može da stane samo u najveća kućišta, kao i činjenice da može da "povuče" i od 750W. Jednostavno, najveće, najbolje i najskuplje što tehnologija može trenutno da ponudi...
Nove Radeon kartice, glavni događaji u mesecu

Sa druge strane, prizemnije i realnije korisnike će zanimati da je tokom proteklog meseca konačno kod nas stigao AMD Radeon HD7970 koji je poneo grafički čip nove generacije proizvedene od strane AMD-a. Radi se o jako uspešnoj NGC arhitekturi i prvom GPU-u na svetu izrađenom u 28nanometarskoj litografiji. AMD je ponosan na svoj novi čip, a ima i osnova za to, jer pored toga što konkurencija po drugi put kasni, Tahiti predstavlja prilično moćan GPU sa preko četiri milijarde tranzistora. Pored toga, sa novim Radeon-om su stigli novi drajveri, sa imenom Catalyst 12.1, kao i niz novih mogućnosti vezanih za novu Radeon HD7000 generaciju.Prvi model koji smo imali da testiramo je bio referentni, a ubrzo nakon toga nam je stigao i ASUS-ov primerak koji smo direktno sukobili sa dosadašnjim vladarom Single-GPU rešenja - GeForce-om GTX580. Ko je pobedio u ovom nadmetanju proverite u velikom broju testova koji su obuhvatili kako rezultate na referentnim frekvencijama, tako i na overklokovanim.

Pred sam kraj januara je stigao i model koji predstavlja jeftinije rešenje od HD7970, a zasniva se na istom GPU-u i poseduje iste tehnologije. Radeon HD7950 je potencijalna AMD-ova zvezda, ukoliko ova kompanija odigra pametno ovaj model ne učini previše nedostupnim nerealnim povećanjem cena. Praktično ovaj model je gotovo 95% onoga što nudi i snažnija varijanta, ali je od starta cena niža oko 100 evra. Ipak, nadamo se da će se ova razlika još malo i povećati, jer u tom slučaju će Radeon HD7950 postati najatraktivniji izbor u high-end domenu. Mi smo na testu imali dva nereferentna modela potpisana od strane kompanija Sapphire i ASUS.S obzirom da će se, nakon predstavljanja serije HD7000, cene prošle generacije zasigurno strmoglaviti u nastupajućem periodu, na test smo uzeli i dva Cayman bazirana modela kako bismo videli koliko su konkurentni u današnje vreme. Radi se o i dalje veoma moćnim kartama koje će veliki broj igara "poterati" na maksimalnim podešavanjima čak i FullHD rezoluciji, pa ukoliko ne pikirate na nove modele, Sapphire HD6970 i HD6950 bi mogli biti zanimljiv izbor za razmatranje.Da ne bude sve oko osnovnih komponenti, pozabavili smo se sklapanjem eksternog hard diska i osnovnog baratanja hard diskom iz Windows 7 okruženja, koja će pomoći početnicima za osnovnim koracima ovih zadataka. Takođe, prikazali smo Chieftec-ovo rešenje za eksterno skladištenje, koje je namenjeno za rad sa tri hard diska i možete ga iskoristiti za različite RAID konfiguracije.Možemo se pohvaliti i da smo isprobali ASUS-ov Xonar Essence One koji predstavlja eksterni USB DAC i praktično prvi korak ove kompanije u Hi-Fi vode u pravom smislu te reči. Naravno, izrada je na vrhunskom nivou, kao i kvalitet zvuka, ali će cena biti uvek problem kod ovakvog tipa uređaja. Uz sve to, dostupnost na domaćem tržištu će biti pod znakom pitanja, ali je činjenica da je ASUS u ove vode uplivao na pravi način.Multimedija


Multimedija

Mesec januar 2012-e godine sa sobom je doneo razne novosti i u oblasti multimedije, kao što je to inače i običaj, jer se početkom godine održava Consumer Electronics Show (CES) događaj, na kojem razni proizvođači predstavljaju šta su nam to novo spremili od uređaja i tehnologija.Početkom meseca stigla je vest o tome da Kina dobija svoj prvi 3D kanal. U istom danu pojavila se vest o tome da Samsung ne odustaje od svoje Smart TV platforme i da planira nadogradnju svog Software Development Kit-a , i da njegovi developeri dodaju sistem za reklame. Sledećeg dana, Tranquil PC je najavio isporučivanje svog prilično skupocenog, tankog i moćnog HTPC-a bez ventilatora, modela MMC-12.

Kao što je to inače i običaj, Vizio je još jednom zadirkivao prikazivanjem svog novog proizvoda na Rose Bowl događaju, i ovoga puta je prikazao novi dizajn svog HD televizora. Opet je bilo reči od Samsung-a, koji je ovoga pua najavio svoj novi i jako lepo dizajnirani FullHD model monitora, koji u isto vreme ima ulogu HDTV-a. Samsungov večiti rival LG, pružio je još malo detalja o svom novom 55-inčnom modelu OLED televizora i njegovu najavu za održani CES događaj.Opet je bilo reči od Samsung-a, koji je ovom prilikom predstavio novi model fotoaparata, DV300 , koji poseduje DualView ekran i ugrađen WiFi . Takođe u istom danu, Samsung je najavio i da sprema novi monitor sa WQHD rezolucijom, dijagonale 27 inča, model iz Serije 9 S27A960 koji će biti dostupan od marta. HP je predstavio tri nova modela monitora, L2311c, HP LV1911 i HP LV2011, od kojih je L2311c namenjen upotrebi za laptop, koji ujedno ima i HD kameru.


Na našem sajtu bili smo vam predstavili LG-ev najnoviji i vodeći model televizora sa 2011-u godinu, model sa NanoLED tehnologijom pozadinskog osvetljenja - LW980s . Veći broj proizvođača, uključujući LG, Sony i Vizio, prikazali su svoje nove GoogleTV proizvode, na održanom CES događaju u Los Anđelesu, koji se održao od 10-og do 13-og januara. Kompanija Lenovo, takođe je najavila 3D FPR, IPS bazirani Smart televizor sa Android operativnim sistemom, verzijom 4.0 Ice Cream Sandwich.Ubrzo nakon toga, Toshiba je na svojoj Rovi platformi predstavila unapređeni elektronski vodič za medije, koji pruža mnoštvo informacija o glumcima, TV serijama i filmovima. Pripremili smo vam još jedan test iz oblasti multimedije, ovoga puta u polju fotoaparata, Wide Angle model bez ogledala Olympus E-P3. Sony se takođe aktivirao na CES-u i pokazao prototip svog 55- inčnog Crystal LED modela televizora, za koji se tvrdi da je znatno napredniji od klasičnih LED osvetljenih modela.

Proslavljena je 50-godišnjica od kako su se James Bond filmovi pojavili prvi put na platnu, a ona je obeležena tako što se pojavio set od 50 Blu-Ray diskova, ukupno 22 filma plus dodatnih 130 sati sadržaja. Viewsonic je najavio nove modele monitora, jedan od kojih je multi-touch, ali i dva modela 3D monitora TDi2340 i V3D271, koji dolaze sa Nvidia tehnologijom naočara. Samsung je najavio da njegovi novi modeli LED LCD i Plazma televizora ulaze u novu eru upravljanja, sa pametnom interakcijom, pametnim sadržajem i pametnom evolucijom.Samsung je takođe najavio svoje nove modele LED osvetljenih LCD televizora za 2012-u godinu, UNES8000 SmartTV model i UNES7500, takođe SmartTV model televizora. Samsung se takođe pohvalio da planira izdavanje svoje najbolje Plazme do sad, 3D modela sa Real Black Pro panelom, PNE8000 . Na CES-u je takođe bilo novih tehnologija, kao što je Sharp-ov ogromni 85-inčni 8K televizor, sa rezolucijom 7680 x 4320, što je četiri puta veća rezolucija od aktuelne FullHD 1920 x 1080.

Viewsonic je proslavio svojih 25 godina postojanja, i u isto vreme predstavio dva nova modela monitora, VX2336s-LED sa IPS ekranom i VX2460 sa TN tipom ekrana. Na našem sajtu smo vam u tekstu predstavili Telekomovu IPTV uslugu i 3D kanale, koji oni planiraju da uvedu u skorijoj budućnosti. Još jedna vest o Samsung-u, koji je predstavio inovativni transparentni LCD displej od 46-inča, koji će naći mnogo namena u našem domaćinstvu.Pojavila se vest o tome da 4K video ostaje bez formata za distribuciju i da je još uvek godinama daleko od realne upotrebe. Asus je najavio da priprema novi monitor sa QHD rezolucijom, što iznosi 2560 x 1440 piksela, model VA278Q. Sony je takođe predstavio novu liniju mp3 plejera, 2GB i 4GB modele iz B170 serije.

Toshiba je predstavila svoj novi 15.6-inčni mobilni LED osvetljeni monitor sa rezolucijom 1366 x 768, koji se povezuje putem USB 3.0 tehnologije. Kompanija SBB je predstavila svoju novu D3 GO uslugu, takozvanu televiziju u pokretu, koja vam omogućava da pratite programe na Apple, Android i Windows uređajima. Još jedan test fotoaparat se pojavio na našem sajtu, a reč je o modelu Fuji F550EXR .Toliko o stvarima iz Multimedija sekcija koje su obeležile januar mesec. Čitajte nas opet za mesec dana, kada budemo prenosili vesti iz oblasti multimedije koje će obeležiti februar.Mobile


Mobile

Na polju mobilnih telefona, tableta, i laptopova bilo je dosta vesti tokom januara 2012-e godine, dobrim delom zbog toga što je to mesec u kome se održava CES događaj u Los Anđelesu, na kome mnogi proizvođači predstavljaju svoje nove modele, na kojima su vredno radili tokom 2011-e godine, kako bi oni bili spremni za ovu godinu. Pogledajmo koji su to modeli smartfona, tableta, ultrabook-ova i laptopova obeležile januar, ali takođe ćemo se osvrnuti i na druge vesti koje su direktno povezane za mobile sekciju.


 

Na samom početku meseca, pojavila se vest o tome da će aktuelni Asus Transformer Prime model tableta dobiti nadogradnju na Ice Cream Sandwich 12-og januara. Takođe vest vezana za Asus, je bila o tome da je procurela slika nadolazećeg 7-inčnog tableta, modela Asus Eee Memo Pad. Ove godine će jako popularni biti Ultrabook računari, tako da je LG predstavio svoje nove Z330 i Z430 modele, oba od kojih poseduju Intel i7 Core procesore.

Lenovo se takođe aktivirao na polju ultraprenosnih računara, tako da je predstavio prvi poslovni Ultrabook, model ThinkPad T430u, ali takođe i jedan hibridni model laptopa sa velikom autonomijom, model ThinkPad X1. Na našem sajtu u mobile sekciji, predstavili smo vam najprodavaniji Telenor telefon, model sa Android operativnim sistemom, Telenor OneTouch . Acer je takođe predstavio svoj novi Ultrabook, model sa trećom generacijom Intel Ivy Bridge procesora, Aspire S5.Iz nekadašnje kompanije Sony Ericsson, ostalo je samo ime Sony, a prvi model koji će nositi samo Sony ime je model Xperia S, model sa 4.3-inčnim 720p ekranom i dvojezgarnim procesorom. Toshiba je na CES-u prikazala svoj najnoviji tablet pod imenom X10, model debljine 7.7 milimetara izrađen od aluminijuma, koji ima OMAP 4 4420 dual core čip. Odmah nakon izdavanja, Transformer Prime modela, Asus je već najavio njegovog naslednika, malo izmenjeni model TF700T koji poseduje 1080p umesto 720p ekrana koji se nalazi u TF201 modelu.

Toshiba je takođe donela svoj Ultrabook na CES, a radi se o 14-inčnom modelu, koji je naslednik modela  Portege Z835, o kojem nije bilo previše informacije u vreme kada se pojavila vest. Samsung je predstavio naslednika Galaxy Ace modela, a radi se o Galaxy Ace Plus telefonu koji sa sobom donosi razne novotarije. Nokia je na CES-u zvanično predstavila Lumia 900 telefon, a radi se o Windows Phone modelu sa Amoled ekranom i 1,4GHz Qualcomm procesorom.

Na našem sajtu predstavili smo vam test pristupačnog Android smartfona, modela sa fizičkom Qwerty tastaturom, LG Optimus Pro C660 . Na ovogodišnjem CES-u, Acer je najavio svoj prvi Tegra 3 model tableta Iconia Tab A510, koji prethodno dolazi sa Android 4.0 Ice Cream Sandwich operativnim sistemom. Sony je takođe bio jedan od mnogih, koji je na CES-u prikazao svoj Ultrabook koncept, ali koji će koštati gotovo tri puta više od trenutnih Ultrabook računara.

Na CES-u Toshiba je predstavila novi 3D model laptopa, za čije korišćenje nisu potrebne naočare, a radi se o Qosmio F750 modelu sa Core i7 Sandy Bridge procesorom, kao i diskretnom Nvidia GeForce GT 540M grafikom. Apple je napokon najavio da je njegov novi model tableta - iPad 3 - već u proizvodnji, a on će posedovati novi Retina ekran poveće rezolucije. Asus je zvanično objavio da će stari Transformer, model TF101 zvanično dobiti nadogradnju na Ice Cream Sandwich i da će se to desiti čim Google bude dao zeleno svetlo, što će se desiti tokom februara.

Samsung je odlučio da spoji svoju Bada platformu sa Intel-ovom Tizen platformom koja je open source, i time želeći da pruži korisnicima alternativu Android operativnom sistemu. Samsung je takođe najavio da njegovi Ultrabook-ovi iz Serije 9 stižu u februaru, a posedovaće Core i3 ili Core i5 procesore. Na Benchmarku se pojavio test prvog Tegra 3 tableta, modela Asus Transformer Prime, modela sa IPS ekranom, odličnim performansama i znatno olakšanom unosu teksta, zahvaljujući svojoj dock tastaturi.Fujitsu je jedan od proizvođača koji je takođe najavio svoj Tegra 3 tablet, koji će dolaziti sa Android 4.0 operativnim sistemom i posedovaće 10.1-inčni ekran rezolucije 1280 x 800, koji će biti dostupan u maju mesecu. U testu na našem sajtu, predstavili smo vam HTC-ov Beats Audio brendirani telefon, a radi se o Sensation XL modelu, koji poseduje veoma lep dizajn i 4.7-inčni ekran. Sony je objavio da se njegov model Xperia Ion pojavio u pretprodaji, a radi se o modelu sa 720p ekranom i dual-core 1,5GHz Qualcomm Snapdragon procesorom.

Na testu nam se našao dosta portabilni model laptopa sa dijagonalom ekrana od 14-inča, a radi se o budget modelu Dell Inspiron N411z, koji poseduje Core i3 procesor. Takođe, ubrzo zatim, pojavio se tekst o Android aplikacijama, čija je tema ovoga puta bila Sport, tačnije sportske aplikacije. Još jedan laptop se našao na testu, a radi se o Asus Eee PC X101CH, prvom Cedar Trail netbook modelu sa dijagonalom ekrana od 10.1 inča, koji dolazi sa Windows 7 Starter operativnim sistemom .


Acer je takođe prikazao još jedan model sa Tegra 3 čipom, Iconia Tab A700 tablet, ovoga puta sa FullHD rezolucijom ekrana, koji će posedovati Ice Cream Sandwich operativni sistem, a pojaviće se u radnjama u drugom kvartalu. Na testu nam se našao još jedan model smartfona, a radi se o Motorola Razr telefonu, koji poseduje Super Amoled ekran dijagonale 4.3 inča, koji takođe poseduje 8MP kameru i dvojezgarni procesor. Još jedan jako očekivani test se pojavio na našem sajtu, a radi se o modelu Samsung Galaxy Nexus, trećem po redu Google telefonu, koji poseduje 720p Super Amoled ekran dijagonale 4.7 inča i dobre performanse dvojezgarnog Texas Instrument OMAP 4460 procesora.

Takođe na našem sajtu, nedavno se pojavio tekst, koji će vam olakšati izbor o tome da li vam je potreban tablet ili smartfon, koji jasno ističe koje su prednosti i mane oba rešenja. Samsung je predstavio Galaxy S Advance smarfon, a radi se o jednom od brojnih pristupačnijih Samsungovih dvojezgarnih modela, oko kojih se često pogubimo u oznakama. Na kraju januara meseca, predstavili smo vam test veoma pristupačnog i popularnog Vodafone Smart Tab 10 modela tableta, koji poseduje dvojezgarni procesor i grafički čip jako dobrih performansi, Honeycomb operativni sistem i sve to po veoma niskoj ceni.

Toliko od Mobile sekcije za mesec januar, budite sa nama opet u početkom marta, kada ćemo se osvrtati na dešavanja koja su obeležila februar mesec.
Games


Games

Prvi mesec u godini nije period u kome je gejming scena naročito burna i interesantna. Ovo je na neki način dobro, jer nam daje dovoljno vremena da se podsetimo bogate i zabavne godine koja je za nama. Tako je Benchmark redakcija poslednjih dana decembra i tokom celog januara skoro svu pažnju posvetila igrama koje su obeležile 2011. godinu. Udruživši snage sa vernom Benchmark forumskom zajednicom, doneli smo seriju GOTY tekstova u kojima smo izglasali najbolje igre po žanrovima – pucačine i akcione avanture, RPG i strategije i sportske igre. Benchmark redakcija je nakon dugog i mukotrpnog vaganja između žestokih kandidata za igru godine izvagala Deus Ex: Human Revolution, dok su Benchmark forumaši ovom titulom krunisali fantastičan nastavak The Elder Scrolls serijala - Skyrim.Nominacije se ipak nisu završile ovde. U trci za najbolje single player iskustvo naš glas je dobio upravo Skyrim, dok su forumaši svoj glas dali fantastičnoj Portal 2 igri. Pored najboljeg multiplayer režima po mišljenju Benchmark redacije, Battlefield 3 je odneo obe nagrade za najlepšu igru u protekloj godini. Brojni okoreli fanovi odlične World of Tanks igre, nisu dozvolili da ova igra prođe nezapaženo, pa su se potrudili da dobije Benchmark Community’s Choice titulu u kategoriji najboljeg režima za više igrača, stojeći rame uz rame sa Battlefield 3 hitom.Januar je takođe pravo vreme za pogled u budućnost, odnosno na igre koje nas čekaju u narednih 12 meseci. Ovo smo se potrudili da pokrijemo sa dva članka sa najvažnijim detaljima preko 25 igara koje možemo da očekujemo pre kraja godine. Mnoge su pravi blokbasteri igračke industrije od kojih, blago rečeno, očekujemo mnogo.

Polovinom januara u ruke nam je pao i originalan Bastion naslov koji smo, nekim čudom, propustili prošle godine. Ako ste napravili istu grešku, sigurni smo da ćete poželeti da je ispravite nakon čitanja našeg opisa.Da nije tradicionalnog januarskog CES sajma, januar bio bio daleko siromašniji kada su vesti iz IT sfere u pitanju, a samim tim i iz gejminga. Ovogodišnji sajam smo iščekivali sa daleko većim nestrpljenjem zbog glasina da će na njemu giganti kao što su Microsoft i Sony po prvi put izustiti nešto vezano za sledeću generaciju konzola. Nažalost, ovo se nije dogodilo, jer sudeći po njihovom “nastupu“, PS3 i Xbox 360 su još uvek daleko od istorije.

Na svu sreću tu je Nintendo sa svojom Wii U konzolom, koja je na neki način na pola puta između aktuelne i next-gen generacije konzola. Prve informacije o novoj konzoli još od prošlogodišnjeg E3 sajma govore de će Wii U biti još jednom prikazan na E3 sajmu u junu, a da će se u prodaji naći u vreme novogodišnjih praznika. Tu su i detalji o hardveru konzole za koji se veruje da je skoro duplo snažniji od onog koji pokreće X360.Sve je više informacija i o PS Vita konzoli, koja se sprema da debituje na evropskom tržištu 22. februara, a čija prodaja u Japanu ne ide tako sjajno. Ono u šta smo se uverili na CES-u je da Vita poseduje impresivne AR mogućnosti koje nadograđuju svet oko nas 3D objektima i spajaju okruženje sa igrama, što je na odličan način demonstrirano u igri Tabel Soccer. Koji dan kasnije, stigla je vest i dokaz da su hakeri otključali Remote Play mogućnost nove prenosne konzole, modifikovanjem 3.55 verzijePS3 firmware-a, čime su omogućili strimovanje i igranje PS3 igara na PS Vita konzoli pre Sony-a.


Zaključak i linkovi


Zaključak

Već ste dosta toga videli, a na ovoj strani vas, kao po običaju, čekaju linkovi ka člancima kao što su testovi, priče i drugi sadržaji koje smo objavljivali tokom januara. Vremena se menjaju i ostaje utisak da nekako sami uređaji sve manje ostaju u fokusu, tako da ćemo za ovu godinu i mi napraviti blage izmene. Potrudićemo se da, pored testova, kojih nikako neće manjkati, obogatimo sadržaje različitim tipovima članaka, koje bismo najlakše definisali kao "ne-testovi", imajući u vidu da postoji ogroman dijapazon tema i mogućnosti koji su korisnicima bitni, od vodiča za kupovinu, preko uputstava za upotrebu, pa sve do priča i analiza. Naravno, sve ste to već mogli da čitate na stranicama našeg sajta, ali ubuduće možete očekivati takvih sadržaja u još većoj meri. Nadamo se da će vam takav vid promene prijati, baš kao što cenimo da će i nama prijati da se izvučemo iz ritma test-test-test. U svakom slučaju, budite uz nas i u narednom periodu, ni slučajno se nećete pokajati.

Sve najbolje,

vaš Benchmark tim


Test: Vodafone Smart Tab 10

Test: ASUS i Sapphire Radeon HD 7950 3GB

Windows 7 optimizacija

 Tablet i(li) smartfon

Test: Samsung Galaxy Nexus

Test: Motorola RAZR XT910


How to: Formatiranje i menadžment particija hard diska

Benchmark GOTY 2011: Najbolji multiplayer

Test: ASUS Eee PC X101CH, prvi Cedar Trail netbook na testu

Android aplikacije: Sport

Test: Dell Inspiron N411z

Benchmark GOTY 2011: Najbolje single player iskustvo

Tegra 3 tehnologija u praksi i njene prednosti

Test: ASUS Xonar Essence One

Test: HTC Sensation XL

Chieftec SST-2131SAS, rešenje za eksterno skladištenje

Opis igre: Bastion

Firefox kroz godine i verzije

Test: Asus Transformer Prime - prvi Tegra 3 tablet

EUnet: Exchange Shared Hosting

Uporedni test: Radeon HD7970 vs GeForce GTX580

How to: Eksterni hard disk

Telekom Srbija: Open IPTV usluga, Telekom 3D kanali

Test: ASUS Rampage IV Gene

Test: LG Optimus Pro C660

AMD Catalyst 12.1 Preview

Ericsson Application Awards 2012: Tommy Angren, intervju

Test: Olympus E-P3

Igre koje nas čekaju u 2012. godini: Drugi deo

Test: AMD Radeon HD7970 3GB

Test: Telenor OneTouch - najprodavaniji Telenor telefon

Test: LG Cinema 3D Nano Full LED 55LW980s

Test: ASUS Rampage IV Extreme


Test: Sapphire Radeon HD6970 i HD6950

Igre koje nas čekaju u 2012. godini: Prvi deo

How to: SSD optimizacija u Windows 7 OS-u

Test: ASUS Mars II

Test: ASUS P9X79 i P9X79 Deluxe
 

Komentari

0 Dodaj komentar

Novogodišnji vodič za kupovinu PC komponenti, Q4 2011

Retrospektiva: februar, 2012.

  • Povezane teme:
10203
10205
10206
10207
10208
10209