Greška

Došlo je do greške.

Rampage IV Black Edition

01.07.2014 11:08 | 0 Hardver
Rampage IV Black Edition

R4BE je pravi naslednik popularne Rampage III Black Edition matične ploče, a ljubitelji ROG brenda smatraju je savršenim spojem gejminga i overklokinga. Rampage IV Black Edition pruža najviše performanse na X79 čipu bez kompromisa.

 

rampage_iv_1.jpg

SupremeFX Black

Uz pomoć SupremeFX Black tehnologije Rampage IV Black Edition pruža zvuk jednakog kvaliteta kao i najskuplje audio karte. Premijum komponente, kao što su ELNA® audio kondenzatori i WIMA® film kondenzatori nemačke proizvodnje, isporučuju besprekoran zvuk, dok Hi-Fi op-ampovi (operativni pojačivači zvuka) i Cirrus Logic® CS4398 DAC (digital/analog konverter signala) isporučuju zvuk bez ijedne greške sa fantastičnim SNR-om od 120dB. Pojačalo za slušalice, kvaliteta na nivou Hi-Fi, Texas Instruments® TPA6120A2 600ohm, pojačava svaki detalj zvuka koji čujete. Ekskluzivna EMI (elektromagnetna interferenca) tehnologija za izolaciju i unapređeni NEC/TOKIN UC2 audio relej, štite električna kola od preopterećenja a, smanjuju i „pucketanje“ što za rezultat daje topao, čist i prirodan zvuk. Da uprostimo, ako ste mislili da integrisani zvuk ne može zvučati fantastično, vreme je da poslušate ponovo. Još da dodamo i ROG Sonic Radar softver koji pomaže igračima FPS igara da odrede poziciju sa koje određeni zvuk dolazi uz pomoć radara koji se nalazi na ekranu.

 

rampage_iv_2.jpg

ROG RAMDisk

Za najbrži gejming od početka do kraja najbolje je kombinovati ROG hardver i softver. ROG RAMDisk softver kreira virtuelni drajv koji je brz kao munja a služi za privremeno skladištenje podataka. Takođe, RAMDisk se može koristiti i za parcijalno keširanje velikih fajlova koji se sporo učitavaju, kao što su mape na primer.

Intel® Gb LAN with GameFirst II

rampage_iv_3.jpg

Najnoviji Intel® 1217 Gb LAN minimizuje opterećenje procesora usled previsokog protoka što, u kombinaciji sa ROG GameFirst II obezbeđuje najkraće vreme odziva. Za potrebe bežičnog povezivanja tu su i 802.11ac WiFi/ Bluetooth 4.0 moduli.

 

Uz ploču i besplatan primerak igre Assassin's Creed® IV: Black Flag™

Assassin's Creed® IV: Black Flag™ je najnovije izdanje poznate avanture čiji se izlazak sa nestrpljenjem očekuje širom planete. ASUS ROG hardver brend je Ubisoftov ekskluzivni partner za lansiranje nove igre što znači da uz kupljenu Rampage IV Black Edition matičnu ploču dobijate BESPLATAN primerak igre!

rampage_iv_4.jpg

 

Premijum komponente za overkloking uključujući i OC Panel

Zavojnice od 60A, efikasni NexFET MOSFET-i i crni metalik kondenzatori od 10K japanske proizvodnje su zapravo baza za Extreme Engine Digi+ III koji uz njihovu pomoć pruža najbolji i najstabilniji overkloking. Tu je i pripadajući OC Panel koji vam omogućava da iskoristite pun potencijal ovih komponenti, i to u dva moda. U tzv. Normal Modu, OC Panel je smešten u fioci na kućištu i prikazuje temperaturu procesora, BCLK i brzinu rada ventilatora. Ako OC Panel izvadite iz kućišta možete ga koristiti kao zaseban uređaj, plus ako ga prebacite na Extreme Mod otključavate overkloking funkcije. Konektori za Subzero Sense, VGA SMB i VGA Hotwire su dostupni direktno na OC Panelu, kao i tasteri za daljinsko paljenje i resetovanje računara.

rampage_iv_5.jpg

 

Novi UEFI i SSD Secure Erase

UEFI koji dolazi uz Rampage IV Black Edition donosi značajna poboljšanja u oba radna moda, EZ i Advanced, a tu je i Secure Erase, opcija za brzo vraćanje SSD-a na fabričko stanje kako bi se obezbedile maksimalne performanse. Za brže podešavanje, EZ Mod sada poseduje i opciju promene vremena/datuma, profile rada ventilatora i XMP memorijske profile. U Advanced Modu, individualna podešavanja kao i pod-meniji su lako dostupni preko My Favorites taba ili Shortcuts menija. Pored svega, imate opciju praćenja svih promena u UEFI-ju uz pomoć Last Modified Log funkcije ili možete i da napravite beleške o promenama uz pomoć nove Quick Note funkcije.

Form Factor Extended ATX, 12”x10.7”
CPU Intel® Core™ i7 Processors for LGA2011 socket
Chipset Intel® X79 Express
Memory Quad channel memory architecture 8 x DIMM, max. 64GB. up to DDR3 2800+ (O.C.)
Expansion slots 4 x PCIe 3.0x16 slots, supports x16; x16/x16; x16/x8/x16 and x16/x8/x8/x8 – 2 x PCIe 2.0x1 slots
Multi-GPU 4-way/ 3-way/Quad-GPU NVIDIA® SLI® / 4-way AMD CrossFireX™
Storage 6 x SATA 6.0Gb/s ,4 x SATA 3.0Gb/s, 2 x Extrenal SATA 6.0Gb/s
LAN Gigabit Intel® Ethernet LAN
Audio ROG SupremeFX Black 8-channel High Definition Audio CODEC
Wireless Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac supports dual frequency band 2.5/5 GHz Bluetooth v4.0
USB 8 x USB3.0 parts (2 @ front)
10 x USB 2.0 ports (6 @ front; 1 shared for ROG Connect)

Test: ASRock Z97 Extreme6

Test: ASRock Fatal1ty Z97X Killer

  • Povezane teme:
10203
10205
10206
10207
10208
10209