Greška

Došlo je do greške.

Predstavljamo: Logitech Spotlight Presenter

28.04.2017 15:53 | 1 Hardver
Predstavljamo: Logitech Spotlight Presenter

Neki proizvodi su jednostavno namenjeni biznis publici i u tom smislu nema nikakve svrhe posmatrati ih iz ugla običnih korisnika. Takav je i Logitech Spotlight, prezenter koji je namenjen svima koji su često na poslovnim putovanjima, sastancima i angažmanima, te moraju da drže prezentacije za manje ili veće grupe posmatrača. Dobro je poznato da u takvim situacijama rastu napetost i stres, jer je veoma važno pokazati se u najboljem svetlu. Da li Spotlight olakšava posao u tom smislu?

Logitech Spotlight Presenter

Filip Majkić

Slučajno ili ne, tek novi prezenter kompanije Logitech nosi isto ime kao i Apple sistem pretrage na računarima. Čak i funkcioniše na sličnom principu, makar donekle. Naravno, pored Mac računara, može da radi na bilo kojim računarima sa Windows operativnim sistemom. Povezivanje je izuzetno jednostavno. Dovoljno je ubaciti USB prijemnik kako bi prezenter komunicirao preko bežične konekcije, ili ga pak povezati preko Bluetooth konekcije koja je takođe podržana.


logitech_spotlight_1_s.jpg


No, Logitech Spotlight prati određeni koncept. Sam Logitech kaže da je osmišljen tako da poveća samopouzdanje kod predavača. Doneta je odluka da se odbaci laserski pokazivač, koji je stvar prošlosti. Sada ovaj prezenter omogućava označavanje i uvećavanje sadržaja na ekranu, što funkcioniše veoma dobro u praksi. Na taj način je moguće naglasiti najvažnije delove slajda – ili one koji interesuju publiku koja postavlja pitanja – i to u letu. Podjednako važno jeste što je to moguće uraditi sa velikog dometa, koji iznosi čak do 30 metara, tako da je Spotlight moguće efikasno koristiti u velikim salama i pred većim brojem ljudi, gde laserski pointer gotovo da gubi svoju funkciju jer se slabo vidi.


logitech_spotlight_2_s.jpg
 


Uređaj

U praksi, Spotlight je oblika tankog kvadra, i veoma udobno leži u ruci. Sa dimenzijama od 13 x 2.8 x 1.2 centimetara i masom od nešto manje od 50 grama, lako će stati u bilo koji džep ili poslovnu torbu. Sa prednje strane se nalaze tri velika tastera – Pointer, Hold Next i Hold Back, koji podrazumevano služe za kretanje kroz prezentaciju i označavanje, premda im možete dodeliti i druge funkcije iz softvera. Ovim pointerom možete i da označavate i selektirate bilo šta na ekranu. U teoriji je moguće koristiti ga kao daljinac za HTPC, ali kućni korisnici imaju razne opcije na raspolaganju u tom smislu, i to dosta pristupačnije. Spotlight je ipak prevashodno poslovna alatka.

Specifikacije
 • Model Logitech Spotlight
 • Kategorija Bežični
 • Proizvođač Logitech
 • Dodatno * Daljinski za prezentaciju i risiver
  Bluetooth Smart i 2.4GHz bežična konekcija
  LED indikatori osvetljenja
  Senzori: 3D akcelerator, žiroskop, senzor pokreta
 • Ergonomija Simetričan
 • Dimenzije Daljinski za prezentaciju: 131,3 x 28,1 x 12,1 mm
  Risiver: 40,4 x 17,2 x 6,8 mm
 • Masa 49,2 g daljinski; 3,3 g risiver

Veoma je lepo rešeno „uočavanje“ određenog dela ekrana. Kada pritisnete odgovarajući taster, pojavi se osvetljeni krug, dok se ostatak ekrana zatamni, stvarajući efekat svetla kojim se traga za nečim (pretpostavljamo da i ime otuda dolazi). Na taj način je kompletno, veliko mesto uočljivo i vidljivo priustnoj publici, kao i eventualno označeni delovi. U aplikaciji je moguće odabrati odabrati način pokazivanja, promeniti komande, postaviti razna upozorenja vibracijom, kao i aktivirati više naprednih funkcija poput kontrole glasnoće.


logitech_spotlight_3_s.jpg


Sve ovo ne bi funkcionisalo bez senzora koji su ugrađeni u Spotlight. Motion senzor, odnosno 3D akcelerometar i žiroskop se staraju da se pokreti prenose verno. Iskreni da budemo, sve funkcioniše veoma dobro i zadovoljni smo vernošću prenošenja pokreta na ekran računara. U tom pogledu nemamo nikakvih primedbi.


logitech_spotlight_4_s.jpg

logitech_spotlight_5_s.jpg

 

 

Abraham Novi član postova: 15
Nakon duže vremena - gadget koji želim da probam.

Test: HyperX Alloy FPS

Bezbednost podataka u savremenom svetu: Kingston IronKey D300 (4GB)

10203
10205
10206
10207
10208
10209