Greška

Došlo je do greške.

Predstavljamo: Kingston Canvas memorijske kartice

10.07.2018 17:06 | 5 Hardver
Predstavljamo: Kingston Canvas memorijske kartice

Kao i dosadašnje Kingstonove memorijske kartice, Canvas serija proizvoda dolazi sa doživotnom garancijom, kao i besplatnom tehničkom podrškom. Nova linija je dizajnirana tako da obezbedi pouzdanost, fleksibilnost i odgovarajuće performanse za širok spektar potencijalnih scenarija upotrebe.

Počela je sezona godišnjih odmora kada smo naročito aktivni u pogledu snimanja porodičnih i putopisnih fotografija i video snimaka. Za dobar snimak pored oštrog objektiva, brzog procesora svakako treba i dovoljno brza memorijska kartica koja će skladištiti snimljene materijale u zahtevanom kvalitetu, bez obzira da li se radi o telefonu, DSLR aparatu ili nekom sličnom prenosnom uređaju. Android ili Windows, svejedno.
 
Kompaniju Kingston dobro znamo po mnogim stvarima, a u oblasti memorijskih kartica su nam i jedna od prvih asocijacija kada pomislimo na to da proširimo kapacitet memorije našeg uređaja preko SD ili Micro SD kartica. Upravo zbog toga je lansiranje njihove nove linije „Canvas“ kartica bila prilično propraćena stvar u industriji. Dobili smo ih u tri nove, ali ipak različite serije: Select, Go! i React - koje su tu kako bi ponuda na tržištu pokrila kompletan dijapazon korisničkih potreba.
 
KingstonCanvas0s.jpg
 
Kao i dosadašnje Kingstonove memorijske kartice, Canvas serija proizvoda dolazi sa doživotnom garancijom, kao i besplatnom tehničkom podrškom. Nova linija je dizajnirana tako da obezbedi pouzdanost, fleksibilnost i odgovarajuće performanse za širok spektar potencijalnih scenarija upotrebe, a kako nam je sve to zvučalo dobro na papiru, odlučili smo da zaronimo malo dublje i sami se uverimo u kvalitet. Iz Kingstona su nam ustupili pregršt modela različitog kapaciteta, pa vam u nastavku donosimo pregled po serijama, kao i naše testove nekolicine pojedinačnih modela.  
 
Canvas Select serija dizajnirana je tako da se na nju lagano možete osloniti u svakodnevnoj upotrebi, prilikom snimanje u HD-u i pravljenju fotografija visoke rezolucije uz pomoć vašeg digitalnog fotoaparata ili telefona. prema podacima Kingstona Klasa 10 UHS-I dostiže brzinu i do 80MB/s pri čitanju i 10MB/s pri upisu, a serija pokriva širok spektar kapaciteta od 16 GB pa sve do 128GB u SD te 256GB u MicroSD varijanti. Kartice su takođe napravljene da budu prilično izdržljive, za šta Kingston tvrdi da je urađeno i opsežno testiranje. Mi smo našu karticu namenili korišćenju na Android telefonu i zaboravili na nju, što smatramo da je uz pouzdan rad zapravo i najvažnije. Cenovni rang ovih kartica je takođe prilično atraktivan, tako da na njih možete gledati i kao pristupačno rešenje za najosnovnije potrebe, poput snimanja „point-and-shoot„ fotografija. 
 
KingstonCanvas1s.jpg
 
Canvas Go sa druge strane je serija proizvoda iz srednje kalse, koja cilja potrebe profesionalnih fotografa. Nama je na testu bili su dostupni modeli od 32GB i 128GB, a u ponudi se nalaze i veći kapaciteti. Klasa 10 UHS-I U3 dostiže deklarisanu brzinu do 45MB/s pri upisu, što je glavni faktor koji ovu seriju izdvaja od prethodne.
 
KingstonCanvas2s.jpg
 
Sam vrh Canvas ponude oličen je u React seriji. Ona je dizajnirana da prati tempo i najaktivnijih korisnika za snimanje 4K videa ili za pravljenje „burst“ fotografija na DSLR aparatima, „mirrorless“ kamerama ili na smart telefonima. Ovde je Kingston brzine za čitanje i upis podataka deklarisao na ambicioznih 100MB/s i 80MB/s.
 
KingstonCanvas3s.jpg
 
 
Performanse:
 
Sekvencijalno kopiranje ( 40GB .MP4 )
brzina čitanja
brzina upisa
Kingston Canvas React microSDHC 32GB
Kingston Canvas React SDXC 64GB
Kingston Canvas Go! SDXC 128GB
Kingston Canvas Select microSDXC 128GB
Kingston Canvas Go! microSDHC 32GB
Kingston Canvas Select SDXC 64GB
Samsung EVO microSDXC 128GB
0 25 50 75 100
veće je bolje (MB/s)
 
Zanimljivo je da brzina rada pojedinih modela daleko prevazilazi Kingston specifikacije i klase kartica kojima po specifikacijama pripadaju. Postignuti su mnogo bolji rezultati od očekivanih što svakako ide u korist krajnjih korisnika. Kingston još jednom ima situaciju u kojoj njegovi proizvodi pokazuju značajnu rezervu brzine i što na kraju samo može da raduje. Memorijske kartice su opravdale visoka očekivanja i svakako potpuno prevazišle našu etalon Samsung EVO 128GB Micro SD karticu koja nam je do sada bila referenca za mainstram 4K snimanje. Kingston Canvas je definitivno promenio stanje stvari i naveo nas na ozbiljno razmišljanje kako je došlo vreme za unapređenje ovog značajnog dela za snimanje video i foto sadržaja!

Komentari

0 Dodaj komentar

Test: WD My Cloud Home (video)

Test: Kingston UV500 SSD

10203
10205
10206
10207
10208
10209