Greška

Došlo je do greške.

Predstavljamo: Benchmark mobilni sajt od danas u funkciji

29.06.2015 13:16 | 17 Info
Predstavljamo: Benchmark mobilni sajt od danas u funkciji

Benchmark je konačno postao „mobile friendly“ sajt: priveli smo kraju izradu mobilne verzije sajta koji će korisnicima pružiti maksimalnu brzinu i lakoću pretraživanja naših sadržaja. Isprobajte na svom telefonu ili tabletu, novu, mobilnu verziju sajta, koja će vam omogućiti da komforno pratite naše sadržaje, bilo da ste u prevozu ili uživate u fotelji

Svesni da smo pri izradi novog sajta prošle godine definitivno podbacili, pa možemo reći i promašili temu na planu izrade mobilnih aplikacija, odlučili smo da grešku ispravimo i stvari postavimo na pravo mesto. Za mesec dana aktuelni Benchmark sa pripadajućim mobilnim aplikacijama za Android i iOS napuniće godinu dana rada: i dok sa desktop verzijom sajta možemo biti u potpunosti zadovoljni, red je bio da pristup sajtu preko mobilnih uređaja učinimo znatno boljim, i na tom planu smo povukli konkretne poteze.

y2.jpg

Bićemo iskreni, nismo bili zadovoljni aktuelnim mobilnim aplikacijama za Android i iOS: to znači da ih od danas menja mobilna verzija Benchmarka, dok dosadašnje aplikacije nećemo dalje razvijati. Nakon razmena mišljenja, odlučili smo se da dalje ne razvijamo aplikacije za svaku mobilnu platformu ponaosob, već da se koncentrišemo na jednu, koja će jednako dobro funkcionisati u svakom mobilnom browseru, na svakom telefonu ili tabletu. Razvoj više mobilnih aplikacija ponaosob ume da bude mukotrpan zadatak, da ne trošimo reči o znatno većim ulaganjima.

y11.jpg

Mobilna verzija sajta ili aplikacije, pitanje je koje muči mnoge developere: i čini nam se da je za naš način izveštavanja mobilna verzija sajta ipak kompletnije rešenje. U prvom redu iz razloga što klik ka Benchmark sadržajima izlistanim na društvenim mrežama vodi...gde? Vodio je na dosadašnju desktop verziju sajta koja jeste donekle bila upotrebljiva na tabletima, ali je isto tako bila vrlo nezgrapna za upotrebu na mobilnim telefonima. Da bi svima omogućili komforno čitanje vesti, testova i članaka koje objavljujemo, zaključili smo da je najbolji i najbrži način da to uspešno učinimo, upravo razvoj mobilne verzije sajta: gde će pristup svim sadržajima biti brz, lak, jednostavan i možda najvažnije od svega...neće korisnicima potrošiti mnogo transfera podataka kada sajtu pristupaju preko mobilne mreže.

y3.jpg

Nije to jednostavna odluka, ali smatramo da čitaoci ništa time ne gube, šta više, uvereni smo da je način na koji verzija mobilnog sajta prezentuje naše sadržaje, već sada daleko bolji od prethodnih aplikacija za Android i iOS. Verujemo da ćete se i vi biti saglasni sa konstatacijom da je sada pregled Benchmarka na mobilnim uređajima znatno bolji nego što je to do sada bio slučaj. Korisnici sasvim sigurno neće ni na koji način biti oštećeni, smatramo da smo ovog puta napravili bolji posao, a ako baš želite ikonicu na svom telefonu kako bi brzo pristupili Benchmarku, dovoljno je da bookmark „izvučete“ na desktop telefona i tableta.

y10.jpg

Mobilna verzija Benchmark sajta omogućava korisnicima da brzo i jednostavno pristupe selektovanim sadržajima na Benchmarku: bilo da su u pitanju testovi, vesti ili članci. Možete takođe pronaći sadržaje u 6 velikih kategorija koje pokrivamo (mobile, hardver, multimedija, games, softver & web, biznis IT), ili u podkategorijama koje vas zanimaju posebno (npr. matične ploče, mobilni telefoni, tableti, grafičke karte, televizori, itd). Tu ja naravno i naša popularna Top 10 lista najboljih uređaja, odnosno stranice posvećene proizvođačima. Ovim sadržajima pristupate preko uobičajenog navigacionog tastera na sajtu.

y7.jpg

Ukoliko pritisnete na + na ekranu vašeg telefona ili tableta, naći ćete prečice za brzi pristup najnovijim sadržajima: dnevno objavljenim vestima, najnovijim testovima i člancima. Naravno, nismo zaboravili ni na pretragu koja vrlo lepo funkcioniše i na mobilnoj verziji sajta. Isprobajte! Na novom mobilnom sajtu lako je i jednostavno komentarisati. Naravno, kao i na sajtu, možete koristiti login sa foruma kao registrovani korisnik, ili ostavljati komentar kao neregistrovani korisnik, sa tom razlikom što takvi komentari idu na odobrenje dežurnog administratora.

y8.jpg

Nadamo se da ste zadovoljni ovim što smo za vas pripremili: dugo smo razmišljali šta je najbolje za posetioce: kao rezultat toga sada imamo mobilnu verziju sajta koji će vam omogućiti da komforno pratite naše sadržaje, bilo da ste u prevozu ili uživate u fotelji. 

Benchmark tim

Komentari

0 Dodaj komentar

Benchmark TV - video sadržaji na Benchmark sajtu

Nagradna anketa: poklanjamo Tesla Smartphone 6

  • Povezane teme: