Greška

Došlo je do greške.

Poplava trejlera sa VGA događaja

12.12.2011 15:25 | 0 Games
Poplava trejlera sa VGA događaja

Ne znamo zašto, ali očekivali smo daleko više od ovogodišnje dodele nagrada za najbolje igre u 2011. godini, koju organizuje Spike, a predvodi Geoff Keighley sa GameTrailers sajta. Ako ostavimo po strani to što se ne slažemo sa izborom nekih igara koje su nominovane i koje su odnele titulu najboljih u svojim kategorijama, kompletan događaj, odnosno šou je više ličio na cirkus za decu koji je najmanje vremena posvetio samim igrama, a

Milan Jović
 

 

Najsvetlija tačka VGA događaja nije bila dodela nagrada, već mnogo multimedijalnog sadržaja i najava igara koje nas čekaju u 2012. i 2013. godini. Krenućemo sa igrama koje su na neki način debitovale u noći između 10. i  11. decembra.

 

Command & Conquer: Generals 2
 


 

Generals 2 je naslov koji nas je najviše oduševio iz više razloga. Prvi je svakako to što je u pitanju nastavak jedne od najboljih strategija koja je gotovo deceniju od izlaska i dalje na hard diskovima mnogih igrača. Drugi razlog je to što na igri radi BioWare, odnosno Victory ogranak ovog iskusnog tima, koji je dobrim delom sastavljen od ljudi koji su radili na prvoj igri. Treći, ali nikako manje važan detalj je taj da igra koristi Frostbite 2.0 tehnologiju kojoj se već neko vreme divimo u igrama Battlefield 3 i Need for Speed The Run, uključujući i onu fantastičnu destrukciju koju možemo da očekujemo i u novim Generalima. Ono što je svakako oduvalo mnoge sumnje je činjenica da će igra biti PC ekskluziva (svi znamo kako strategije izgledaju na konzolama).  Jedini problem je što ćemo Generals 2 moći da zaigramo tek 2013. godine.

 

 


The Last of Us
 


 

Od Naughty Dog studija, odnosno tvoraca Uncharted igara uskoro (koliko skoro – ne znamo) stiže potpuno nova PS3 ekskluziva interesantnog The Last of Us naslova. Igra će pratiti dva lika – devojku Ellie (koja neodoljivo podseća na Ellen Page za koju je je Naughty Dog demantovao da ima bilo kakve veze sa igrom) i čoveka po imenu Joel – kako pokušavaju da prežive u svetu nalik onom iz filma I Am Legend, gde je gotovo čitava populacija zaražena virusom koji ih je pretvorio u agresivne, krvožedne stvorove nalik zombijima.  Prvi trejler za igru je u potpunosti renderovan u endžinu igre i gotovo je sigurno da će ovo biti najlepša igra na PS3 konzoli. Naughty Dog obećava snažnu, emotivnu priču i filmsko iskustvo drugačije od onog iz Uncharted igara.

 

 


Fortnite
 


 

Oni koji su se nadali još jednoj sivo-bran pucačini od Epica, ostaće razočarani kada pogledaju šareni trejler za njihovu novu igru – Fortnite. U ovo igri će se sve svoditu na izgradnju i preživljavanje, barem tako kaže Cliff Bleszinski (Epic). Po konceptu Fortnite dosta podseća na Minecraft, pa će tako i ovde igrač preko dana istraživati, prikupljati i graditi utvrđenja i  odbranu, da bi se u noćnim satima igra prebacila u perspektivu trećeg lica, sa roštiljanjem zombificiranih stvorenja koja tada izlaze na površinu. Još uvek nema detalja o platformama i okvirnom datumu izlaska igre, ali očekujemo da će ih Epic uskoro otkriti.

 

 


Rainbow Six: Patriots
 


 

Nova Rainbow Six igra nam je naročito interesantna zbog priče koja je na neki način povezana sa aktuelnom ekonomskom krizom koja je zadesila ceo svet. Priča prati grupu obučenih terorista koji su, za promenu, državljani SAD-a, a koji su rešili da stanu na put pohlepnom sistemu i uticajnim bankarima od kojih sve počinje. Na žalost, ovi momci su po svemu sudeći glavni negativci u igri, koji u odličnom trejleru nemaju milosti ni prema nedužnim građanima.

 

 


Metal Gear Rising: Revengeance
 


 

Metal Gear Rising je dobio podnaslov Revengeance i novi trejler koji je otkrio da je u pitanju prava hack & slash igra. Treba imati u vidu da igra ne pripada Metal Gear Solid univerzumu, iako je smeštena par godina nakon poslednje MGS igre. Iako je u pitanju ideja samog Kojima-e, rad na igri je preuzeo Platinum Games tim, koji je pasao od propasti u odmakloj fazi razvoja. Ova tranyicija je donele i neke značajne promene u priči i izvođenju koje su prilično uočljive u poslednjem trejleru. Na E3 događaju je prikazan video u kome igrač pod željenim uglom secka i uništa gotovo sve predmete i  neprijatelje u igri. Ovo je sada gotovo u potpunosti zamenjeno klasičnom H&S makljažom, što znači da ćemo i igri moći da seckamo na komade tek pojedine neprijatelje i to ne kada god poželimo.

 

Strana 2

Alan Wake: American Nightmare
 


 

Finski Remedy je VGA događaj iskoristio da predstavi Xbox Live ekskluziva Alan Wake: American Nightmare. I ovog puta igrač je u ulozi pisca kome su baterijska lampa i baklja daleko važniji od bilo kog vatrenog oružja. Prvi trejler obećava prepoznatljivu, jezivu  atmosferu, neprijatelje i izvođenje. Datum izlaska igre ostaje nepoznanica.

 

 


Hitman: Absolution
 


 

IO Interactive je izbacio novi trejler za Hitman:Absolution koji izgleda fantastično. Za razliku od prethodnog, ništa manje impresivnog E3 trejlera, ovaj je u potpunosti sastavljen od scena iz igre u kojima Agent 47 pokušava da spreči kidnapovanje devojke koja leži u bolnici, dok sa stilom eliminiše loše momke. Hitman: Absolution stiže sledeće godine na PC, PS3 i X360.

 

 


Mass Effect 3
 


 

I Mass Effect 3 je dobio svojih pet minuta na pozornici, u trejleru koji zapravo predstavlja jednu napetu deonicu iz igre. Tako možete videti Commander Shepard-a kako izbegava napade džinovskog Reaper-a, kada se niotkuda pojavljuje džinovski Tresher Maw crv koji mu na kraju čak i spašava život. BioWare privod kraju rad na igri, pa će je EA izbaciti u martu za PC, PS3 i X360.

 

 


Diablo III
 


 

Blizzard je izbacio novi treler za Diablo III koji zapravo predstavlja ceo uvodni sinematik koji ćemo ugledati odmah nakon Blizzard logoa, ubrzo nakon pokretanja igre. Ovaj intro je tu da bi nam pojasnio kako je sve počelo i sa kakvim đavolskim neprijateljima ćemo imati posla u igri. O kvalitetu CGI efekata ne treba trošiti reči kada su igre Blizzard-a u pitanju. Diablo III na PC stiže početkom 2012. godine.

 

 


Transformers:War of Cybertron
 


 

Activision je prikazao prvi trejler za Transformers:War of Cybertron, koji otkriva “početak kraja“, odnosno poslednje trzaje šačice autobotova u poku[aju da odbrane ostatke svog razorenog sveta – Cybertron-a. Trejler je u potunosti urađen u CGI tehnici, što znači da ne sadrži scene iz igre. Na igri radi The High Moon tim, a njen izlazak se očekuje toko naredne godine za PS3 i X360.

 

 


The Amazing Spider-Man
 


 

Još jedna igra koja stiže od ovog giganta je The Amazing Spider-Man, koja je debitovala trejlerom u kome Oscorp roboti terorišu srce Njujorka, kada se pojavljuje i džinovski robot. Veći deo trejlera je zapravo televizijski prenos katastrofalnih dešavanja, sa malo akcije na kraju u kojoj Spajdermen izvodi akrobacije i čupa kablove iz pomenute gigantske metalne šklopocije. The Amazing Spider-Man će se pojaviti na leto sledeće godine, paralelno sa izlaskom istoimenog filma.

 

 


Bioshock Infinity
 


 

Poslednji trejler za Bioshock Infinity je mešavian scena iz prethodna dva gameplay trejlera, uz neke nove scene koje do sad nismo imali prilike da vidimo. Igra izgleda sve zanimljivije, naročito zbog prelepog lebdećeg Colombia grada koji je prilično drugačiji od mračnog i klaustrofobičnog Rapture-a. Bioshock Infinity je u veštim rukama Irrational Games-a, a 2K Games će je na tržište izbaciti naredne godine za PC, PS3 i X360.

 

 

Listu nominovanih igara i pobednika u različitim kategorijama možete pogledati na ovoj adresi.

Q4 2011: Novogodišnji gejming vodič za kupovinu

Benchmark GOTY 2011: Pucačine i akcione avanture

  • Povezane teme:
10404
10405
10406
10407
10408
10409