Greška

Došlo je do greške.

Opis igre: StarCraft II: Legacy of the Void

11.11.2015 21:05 | 298 Games
Opis igre: StarCraft II: Legacy of the Void

Došao je trenutak da napišemo jedan od najpredvidljivijih članaka na Benchmarku. Radi se o opisu igre StarCraft II: Legacy of the Void, trećeg i poslednjeg dela StarCraft II sage, ali i kompletnog StarCraft univerzuma, barem kada su likovi i epske avanture heroja koje smo dobro upoznali kroz StarCraft i StarCraft II u pitanju. Verovatno veoma dobro znate da se radi o kampanji fokusiranoj na Protose, uzvišenu vanzemaljsku rasu koja će učiniti sve da povrati svoj matični svet Aiur...

Finale StarCraft sage

Filip Majkić

Pre nekih šest meseci smo imali priliku da isprobamo beta verziju poslednje StarCraft II iteracije i tada smo se detaljno upoznali sa novinama koje su pripremane i testirane. Podsetićemo vas da smo tada detaljno izneli svoje utiske u dole linkovanom članku. Sada je, međutim, došao trenutak da iznesemo svoje utiske o finalnom proizvodu i igri, kao i o kampanji uostalom, budući da smo single player režim tek sada mogli detaljno iskusiti.

Najava igre: StarCraft II Legacy of the Void

Za slučaj da niste upoznati, StarCraft II: Legacy of the Void je treći i finalni deo StarCraft II naslova, koji je bio predviđen u samom startu da dođe u tri iteracije, odnosno kroz tri igre koje su se u single režimu fokusirale na po jednu od rasa. Najpre se pojavio Wings of Liberty, fokusiran na Terane, zatim Heart of the Swarm posvećen Zergovima i sada Legacy of the Void koji se bavi Protosima.

 lotv_30_s.jpg

Ipak, prva dva dela čine nešto drugačiju celinu u odnosu na potonjeg i u funkcionalnom smislu i u smislu priče. Sa jedne strane, Legacy of the Void ne zahteva posedovanje prethodnih igara da biste ga mogli igrati, već se radi o standalone ekspanziji. Takođe, kada se radi o priči, prve dve ekspanzije su ipak bile fokusiranije na jednu grupu likova i vrteli se oko toga šta se dešava sa Džimom Rejnorom i Sarom Kerigen. Njih i ovde ima, ali ovde ipak zatičemo čitav dijapazon likova rase Protosa, dok svi skupa pokušavaju da spreče uništenje univerzuma suprotstavljanjem zlu probuđenom pri kraju Heart of the Swarm kampanje.

Nekih mesec dana pre izlaska Legacy of the Void standalone ekspanzije, Blizzard je apdejtovao StarCraft II na verziju 3.0, u kojoj je doneo niz promena. Ovaj patch je optimizovao korisnički interfejs, izmenio menije, dodao full 3D portrete i uneo čitav niz sitnijih i krupnijih izmena. Pozajmljenica revamp ponajbolje opisuje šta je ovim učinjeno, a promene su zbilja donele dosta jači utisak i doživljaj susreta sa StarCraft univerzumom.

 lotv_4_s.jpg

Još jedna stvar koju je patch 3.0 doneo svima koji su imali pristup bilo kom delu StarCraft II sage jeste prolog kampanja Whispers of Oblivion. Radi se o maloj kampanji od tri misije, i koja popunjava "rupu" između prethodnih delova i Legacy of the Void. Priča je fokusirana na Zeratula i njegovo otkrivanje ko ili šta stoji iza velike opasnosti, o kojoj se puno govorilo u prethodnoj ekspanziji, Heart of the Swarm. Na taj način je premošćena priča i na nju se direktno nadovezuje kampanja Protosa koja je predmet igre, odnosno druge ekspanzije Legacy of the Void.

wall9_s.jpg

Legacy of the Void je označio veliki iskorak za Blizzard u mnogo čemu. Mnogi fanovi očekuju da LotV bude ultimativni izraz jedne real time strategije. Žele da bude epska, da donese nešto neviđeno. Da li će to i dobiti? Zavisi iz kog ugla posmatrate stvari. Blizzard nikada nije bio inovator, već majstor da sve što je neko drugi smislio dobro ispegla i implementira. 

alfaunits Član postova: 32195
Probao da izguglam, sve teme o Warcraftu 3 imaju ispod 20 postova, nema sanse da su samo random temice bile... (mada jeste War3 izasao pre doba kada sam i ja nesto gledao forum, samo sam kao Guest pratio tada)
padawan Član postova: 2493
Zakopana pod debelim slojevima forumske prasine.
alfaunits Član postova: 32195
Uz podosta pokusaja, ipak nisam uspeo Jbt, moram na low da igram igru da bi mogao ista videti Isti sam osecaj imao sa Dotom kada je izasla 6.x ili koja vec sa "winter terrain", nisam mogao da igram
Pokusavam preci Epilogue kampanje na Brutal, uz sve dodatke, ali ne uspeva mi da predjem dovoljno brzo
Nego... gde je Warcraft 3 tema na benchu???
alfaunits Član postova: 32195
Ovo je nazalost obratno, da se pojavi Bloom na Low settings. Ja bi da na High se ukloni Bloom
Alex Član postova: 2907
Pošto ne znam odgovor na tvoje pitanje, mogu te jedino posavetovati da malo pročačkaš podešavanja po ovim upustvima: --- link ---

Opis igre: Metal Gear Solid V

  • Povezane teme:
10404
10405
10406
10407
10408
10409