Greška

Došlo je do greške.

Novogodišnji vodič za kupovinu smartfona, Q4 2013

13.12.2013 23:43 | 0 Mobile
Novogodišnji vodič za kupovinu smartfona, Q4 2013

Nova Godina nam je uskoro na pragu, a može se reći da je ovo period pred praznike koji je idealan za šoping. Cele godine ste radili naporno, vreme je da sebe ili bližnje obradujete poklonom. Neko će biti u potrazi za novim delom odeće, nakitom, možda čak i nameštajem, ali pošto je Benchmark tehnološki orijentisan sajt, ovom prilikom vam pomažemo u izboru mobilnog telefona. Odluka svakako nije laka, izbor je dosta širok,

Novogodišnji vodič za kupovinu smartfona, Q4 2013


Dragoljub Radovanović

Novogodišnji vodič za kupovinu smartfona, Q4 2013

Pred nama je period praznika koji je nekima možda i najradosniji tokom cele godine. To je vreme kada mnogi od nas u zadnji momenat planiraju gde će za Novu Godinu, ali takođe i odličan trenutak da se bacimo u trošak u potrazi za novim parčetom tehnologije. Ovoga puta, konkretno, pričamo o smartfonu. Privlačan način kupovine koji ne predstavlja toliki udar na novčanik je svakako preko operatera. U zavisnosti od tarifnog paketa koji vam odgovara i koji možete da priuštite mesečno, telefon možete dobiti za manju svotu novca u odnosu na slobodnu prodaju. Problem je u tome što naši operateri nemaju baš sve modele u ponudi, tako da se ovde nalaze i poneki koje nećete naći kod MTS-a, Vip-a ili Telenora.

Broj mobilnih telefona na tržištu je ogroman - kako odabrati pravi? U periodu od poslednjeg vodiča za kupovinu na testu nam se našao dobar broj interesantnih modela, na koje ćemo vam skrenuti pažnju u ovom vodiču. Radi se o aktuelnim smartfonima, svaki od njih koji je zanimljiv na svoj način. Ipak, na kraju krajeva, kupac je taj koji odlučuje šta mu je potrebno i koju klasu sebi može da priušti. Iz tog razloga, vršimo podelu u tri kategorije. Prva i najzanimljivija, ali takođe i cenovno nedostupna ne tako malom procentu potrošača - Top klasa koja uključuje najbolje modele koji su dostupni na našem tržištu. Ovo svakako nisu jeftini telefoni, ali mogu to postati na većim tarifnim paketima. U tom slučaju pripremite se da plaćate višu mesečnu pretplatu, koja će sa druge strane uključivati dobar broj minuta, poruka i mobilnog internet protoka.Druga kategorija koja će biti nešto više prijateljski nastrojena prema vašem novčaniku uključuje smartfone iz srednje klase. Ovde zapravo imamo i najveći broj modela, koji mogu da spadaju u viši ili niži deo, tačnije bliže top klasi ili sa druge strane sa nešto slabijim specifikacijama koje teže ka nižoj klasi. Na kraju, za osobe koje nisu u mogućnosti da izdvoje veće sume novca za kupovinu telefona, tu je budžet klasa.

Od prethodnog vodiča za kupovinu koji smo pisali počekom maja meseca ove godine prošlo je čitavih sedam meseci, ali u njemu i dalje imamo aktuelne smartfone. Kako ne bi unosili zbrku i ponovo ih uključivali kao deo ovog novogodišnjeg vodiča, na kraju pasusa ostavićemo vam spisak telefona koji su sačinjavali top, srednju i budžet klasu, tako da se može desiti da i tu nađete nešto što vam je interesantno. Ukoliko se to ne desi, na sledećim stranicama možete naći svežije telefone.Modeli iz prethodnog vodiča za kupovinu, Q2 2013:

Top klasa:

- Samsung Galaxy S4
- HTC One
- Sony Xperia Z
- Google (LG) Nexus 4
- Asus PadFone 2
- BlackBerry Z10
- Nokia Lumia 920

Srednja klasa:

- LG Optimus Vu P895
- Nokia Lumia 820
- ZTE Grand X In
- Prestigio MultiPhone 4500 DUO
- Prestigio MultiPhone 5000 DUO
- Samsung Galaxy S3 Mini
- Gigabyte GSmart GS202+
- Gigabyte GSmart Rio R1
- HTC Desire X
- LG Optimus L9

Budžet klasa:

- Telenor Smart HD
- Huawei Ascend Y300
- LG Optimus L5
- HTC Desire C
- Sony Xperia Tipo


Razrešimo dilemu: Tablet (ne) može da zameni laptop

Novogodišnji vodič za kupovinu tableta, Q4 2013

  • Povezane teme:
10104
10105
10106
10107
10108
10109