Greška

Došlo je do greške.

Novogodišnji gejming vodič za kupovinu

19.12.2010 23:31 | 0 Games
Novogodišnji gejming vodič za kupovinu

Igrači i igranje su oduvek bili specifične kategorije. Dok će neko novogodišnje praznike iskoristiti da kupe najrazličitije poklone, igrači bi mogli da ozbiljno porazmisle kako da unaprede svoje iskustvo u igranju, odnosno da podignu kvalitet i uživanciju na viši nivo. Mislili smo i na ovakav profil korisnika, te ovaj vodič posvećujemo njima. Koje uređaje i koje igre vidimo kao naročito interesantnu kupovinu u smiraj 2010. godine...Dok se drugi vode parametrima poput dizajna, boje, šarenila, praktičnosti, igrači svoje poklone biraju po nekim drugim merilima. Njima je potrebna grafička karta koja će pokrenuti igru u velikom broju frejmova u sekundi, oni žele novi miš koji omogućava bolji osećaj tokom igranja...

Filip Majkić


Igranje je veoma specifična kategorija koja puno zavisi od navika samih igrača. Potpuno je logično, stoga, da im posvetimo jedan poseban vodič u susret Novoj Godini i kupovnoj groznici koja je prati, po običaju.
 


Da li volite da se izležavate u fotelji uz opušteno igranje ili da frenetično pratiti svaki piksel na ekranu udaljeni 10 centimetara od monitora, spremni da zapucate na bilo koga ko promoli nos? Koji vam žanrovi više prijaju, da li je nova grafička karta prava stvar, da li volite da "grindate" do rane zore ili možda preferirate da se upuštate u bespoštedne taktičke borbe sa drugim igračima preko interneta? Možda vam, pak, bolje leže RPG igre, ili naspram njih sportski naslovi, koji se po mogućstvu igraju u društvu? Samih opcija je bezbroj, a kamoli njihovih kombinacija, jer svako od nas voli barem nekoliko ovakvih stvari.

Mi smo pokušali da sublimiramo svoje utiske vezane za najinteresantnije proizvode iz domena gejminga koje možete kupiti u ovom periodu. To ne znači da nećete vrlo zanimljive stvari pronaći i van naših preporuka. Ipak, želeli smo da se fokusiramo na najinteresantniji hardver direktno vezan za igre, kao i
 

Igrački hardver

 

Sony Playstation 3

Igračka konzola

 


Sony Playstation 3 - treba li ga posebno predstavljati? Treća iteracija legendarne konzole koja je postala sinonim za konzolno tržište širom sveta. Među najpouzdanijim igračkim platformama, Playstation 3 omogućava lako povezivanje na PSN servis i igranje u multiplej režimu, koristi Blu-ray diskove i može se koristiti i kao kućni multimedijalni centar i Blu-ray plejer. Domaće firme nude nove modele, a stiče se utisak da je sada nešto nepogodniji trenutak za kupovinu nego tokom Back to School sezone (početak septembra), kada su po veoma niskim cenama nuđene starije verzije konzole. U ponudi su razni modeli, sa diskovima od 160 i više GB, koji stižu u različitim paketima sa različitim kontrolerima i/ili igrama. Imajte na umu da je nekada pametnije uzeti ceo paket jer se plaća manje nego da se igra ili kontroler kupuju odvojeno.

Cena: 39,990 dinara (pa naviše, zavisno od paketa i kombinacije kontroler/igra)

Kontakt: Computerland, ComTrade Shop, Gigatron 


 

Microsoft Xbox 360 Slimline

Igračka konzola

 

 


Xbox 360 Slimline je jedna od najpoznatijih igračkih konzola današnjice i ne treba je posebno predstavljati. Microsoft konzola je predmet mnogih kontroverzi godinama unazad, ali je sve "nadživela" i postala jedna od najprodavanijih igračkih platformi na svetu. U ponudi je više verzija konzole, uključujući i nešto jeftiniju Arcade varijantu, ali vam mi toplo preporučujemo Slimline verziju, koja je hladnija, tiša, estetski privlačnija i sveukupno bolja od starog modela. Sve što vam treba jeste pogodan televizor (ili monitor, uz odgovarajući kabl koji u toj varijanti verovatno morate dokupiti), da jednostavno i bez mnogo muke povežete odgovarajuće kablove i zabava može da počne. Takođe, i ovde cena može zavisiti od paketa i dodatne opreme koju budete uzeli uz konzolu. Napomena: konzola nije modovana.

Cena: 31,990 dinara

Kontakt: Computerland, ComTrade Shop, Gigatron


 

AMD Radeon HD 5750

Video karta

 


Radeon HD 5750 je izuzetno zahvalna grafička karta. Košta malo, malo troši, a pruža sasvim solidne performanse koje će zadovoljiti široki krug PC igrača. Istovremeno, radi se o pobedniku našeg uporednog testa gde smo ispitivali koja je grafička karta najbolji izbor za igranje u klasi do 100 evra. Postoji puno modela, koji se razlikuju po (ne)referentnim rashladnim rešenjima, (ne)overklokovanim radnim taktovima, ili količini GDDR5 memorije koja je implementirana na kartice (512 MB ili 1 GB). Sve to utiče na izbor, ali i na cenu. U svakom slučaju, ako želite da se ponovite grafičkom kartom koja podržava moderne efekte, uključujući DirectX, naprednu Teselaciju i druge savremene "trendi" stvari u domenu grafike od značaja za puštanje igara, a nemate nameru da puno trošite, ovo je pravi izbor.

Cena: oko 10-11 hiljada dinara, zavisno od modela

Kontakt: Gigatron, razne prodavnice hardvera i komponenti
 

AMD Radeon HD 6850

Video karta


Radeon HD 6850 je jednostavno veoma moćna karta. Reč je o pobedniku još jednog našeg uporednog testa, kada smo ispitivali koju je grafičku kartu najbolje uzeti u klasi do 150 evra. Ova grafička karta, uz podršku za poslednje reči tehnologije, istovremeno donosi i veoma dobre performanse. Šlag na torti jeste prisustvo velikog broja različitih video izlaza, kao što možete videti na slici (dva DVI, dva DisplayPort i jedan HDMI), zahvaljujući čemu u kombinaciji sa ATI Eyefinity tehnologijom sliku možete poprilično "razgranati" i na više od dva displeja. No, najbitnija stvar jeste svakako sposobnost ove grafičke karte da pušta bilo koju igru u 1080p rezoluciji, odnosno u Full HD-u. Na taj način dolazimo ne samo do najisplativije karte u odnosu cena-performanse, već se i postavlja pitanje - ima li smisla uopšte nabavljati išta jače? Na vidiku ni nema igračkog naslova koje ovaj snagator, koji košta relativno malo za ono što nudi, nije u stanju da pusti u punom sjaju...

Cena: oko 16-19 hiljada dinara, zavisno od modela

Kontakt: Gigatron, razne prodavnice hardvera i komponentiIgrački kontroleri

 

Playstation Move

Kontroler osetljiv na pokrete

 


Playstation Move kontroler je stigao, a o njemu ste već mogli da čitate na stranicama našeg sajta. Radi se o još jednom kontroleru osetljivom na pokrete, ali u formi palice, sa kontrolama, tako da je pogodan upotrebi u zahtevnijim i složenijim igrama, a ne samo u casual naslovima. Usled odlične preciznosti, velikog broja ugrađenih motora i senzora, idealan je za prostornu kontrolu, te pokrete raznog tipa verno prenosi na ekran. U ovom trenutku, ponajbolje se "slaže" sa igrom Sports Champions, 6-u-1 paketom sportova (možete se oprobati u odbojci, streličarstvu, stonom tenisu, frizbiju, boćanju i - gladijatorskom duelu) koji podržavaju korišćenje ovog kontrolera. Broj naslova će eksponencijalno rasti u narednom periodu (Sports Champions ni sada nije jedini, ali je najzanimljiviji, subjektivno gledano), a i prvi čovek Guerilla Games-a je na primeru igre Killzone 3 demonstrirai kako precizni sistem prati pokrete vašeg tela i verno ih prenosi na ekran. Zamislite kako jednim kontrolerom kontrolišete štit, a drugim mač, pri čemu se uglovi udaranja i odbrane i siline udaraca verno prenose! U svakom slučaju, za sve vlasnike Playstation 3 konzole, Move je veoma dobro ulaganje u budućnost, i omogućiće igranje igara novog tipa, kao i doneti novi vid uživanja u postojećim tipovima igara. Za korišćenje kontrolera je neophodna Playstation Eye web kamera, pa o tome vodite računa prilikom kupovine. Dostupni su razni paketi.
 


Cena: 5,990 dinara (sam kontroler), 7,990 dinara sa neophodnom web kamerom

Kontakt: Computerland, ComTrade Shop, GigatronKinect

Kontroler osetljiv na pokrete

 

 


Nešto slično, a opet tako drugačije nudi i Xbox 360. Naime, Kinect je sistem kamera koji detektuje pokrete tela i prenosi ih na ekran. Prednost je u nekorišćenju bilo kakvog kontrolera, što je istovremeno i najveća mana. Naime, pošto nema nikakvih tastera niti mogućnosti da se "uklopi" sa tradicionalnim igrama, Kinect - makar je takvo trenutno stanje - zahteva potpuno novu klasu igara, koje će biti prilagođene igranju bez kontrolera, samo pokretima tela. Odlično za casual naslove (igranje, skakanje, trčanje...), ali ostaje da se vidi da li će neko razvijati komplikovaniju igru baziranu na ovom kontrolnom sistemu i kako će ta igra proći. Za početak, dostupan vam je Kinect Adventures, skup avantura prilagođenih ovom kontroleru, sa par vrlo zanimljivih mogućnosti, uključujući i ronjenje. Kinect nije jeftin. Takođe je dostupan u nekoliko varijanti sa određenim verzijama konzole, pa cena zavisi od paketa i verzije konzole koja ide uz njega.
 


Cena: zavisi od paketa (preko 150 evra u svakom slučaju)

Kontakt: Computerland, ComTrade Shop, Gigatron

 

Logitech G9x

Igrački miš

 


Iako je izašlo mnoštvo igračkih miševa u poslednje vreme, a naročito je Razer bio vredan u tom smislu, Logitech i dalje ima izuzetan proizvod. Radi se o Logitech G9x mišu, pobedniku našeg uporednog testa igračkih miševa sa kraja 2009. godine, koji je pokazao da i u ovoj godini ima itekako svoje mesto na tržištu. Reč je o laserskom mišu sa maksimalnom osetljivošću do 5700 dpi, koji stiže sa dve izmenjive maske. Jedna je šira i glađa, i služi za svakodnevni rad, a druga je hrapavija i uža i služi za bolje prijanjanje i ležanje u ruci tokom intenzivnog igranja. Softver koji prati G9x možda nije najsavršeniji, ali se i dalje radi o veoma dobrom rešenju. Performanse miša su sjajne, a dodatni bonus jeste snižavanje njegove cene, tako da je G9x danas daleko pristupačniji nego što je bio pre par meseci. Idealan uređaj da vam podigne kvalitet igranja i uživanja.
 


Cena: 7,832 dinara

Kontakt: Gigatron, razne prodavnice hardvera i komponentiIgre, deo 1

 

Gran Turismo 5 (PS3)

Žanr: Vožnja

 


Delić toga što nudi GT5 ste mogli da vidite u naslovu Gran Turismo 5 Prologue, koji se pojavio pre 2,5 godine u Evropi i pre tri u Japanu. GT5 je igra koja se čeka ma koliko da je potrebno, jer se radi o naslovu koji se igra godinama! Stotine automobila, desetine verno prenetih staza, fantastično ponašanje kola, verna fizika, svi elementi koji čine jednu vožnju su na najvišem mogućem nivou i najbliži su stvarnosti od svih igara koje postoje na tržištu, uključujući tu i audio-vizuelni doživljaj. Radi se o najvećoj auto-franšizi na konzolama, sa preko 57 miliona prodatih primeraka širom sveta! Razvojni tim, Polyphony Digital, na čelu sa zaljubljenikom u automobilizam, Kazunori Jamaučijem, radi tako da stvori ne samo igru, već gotovo umetničko delo. Gran Turismo 5 će imati stotine automobila sa verno prenesenim karakteristikama i ponašanjem kola, online modove igranja, podržavaće 3D tehnologiju, fenomenalan (mnogi bi rekli i jedini pravi upotrebljiv) pogled iz kokpita, imaće izuzetnu grafiku, seriju specijalnih takmičenja (AMG driving school, The Stig Challenge, Jeff Gordon NASCAR School, Sebastien Loeb Rally Challenge i Gran Turismo Rally)...Jednom rečju - savršena vožnja. Treba li išta dodati?
 


Cena: 7,990 dinara

Kontakt: Computerland, ComTrade Shop, Gigatron

 

World of Warcraft: Cataclysm (PC, Mac)

Žanr: MMORPG

 


World of Warcraft...magična igra kompanije Blizzard koja je zadominirala celim jednim žanrom i zabeležila nezapamćen uspeh, ne samo po broju prodatih kopija, već i po zaradi koju je donela, imajući u vidu da se svaki mesec igranja ovog MMORPG naslova plaća. Periodično, Blizzard osvežava WoW novim ekspanzijama, a na red je došla treća i po svemu sudeći poslednja ekspanzija - Cataclysm. Svet WoW-a će, prosto rečeno, doživeti kataklizmu i ništa više neće biti isto...kao i uvek do sada, dabome. Nove magije, novi predmeti, izmene celokupnog sveta, novi boss-evi, kao i dve nove rase - sve to čeka igrače u novom WoW svetu. Naravno, onaj ko je i do sada igrao WoW se verovatno neće dvoumiti i pohitaće da nabavi Cataclysm. Ostali, koji se još nisu toliko iznervirali ili razočarali, će razmisliti, a oni koji su odavno prestali sa igranjem ove igre verovatno joj se neće vraćati. Problemi sa rasama, balansom i sličnim stvarima, nerviranja oko dps-a, "nabudživanja" pojedinih klasa i slično - sve to bledi pred novim izazovima, novim event-ovima, i uopšte doživljavanjem izmenjenog sveta, a kontinenti će ovog puta pretrpeti najveću izmenu do sada od izlaska prvog naslova. Sami znate šta vam je činiti...
 


Cena: 3,990 dinara (regularna verzija), 7,990 dinara (Collector's Edition)

Kontakt: Computerland, ComTrade Shop, Gigatron


Call of Duty: Black Ops (PC, PS3, Xbox 360)

Žanr: FPS

 


U novom nastavku famozne franšize, koja je proglašena za "Koka Kolu industrije igara", Call of Duty: Black Ops igrača postavlja u ulogu specijalca koji sprovodi operacije duboko u pozadini, iza neprijateljskih linija. Uz standarno kratku i eksplozivnu kampanju sa bombastičnim tokom i "bioskopskim osećajem", dolazi i multiplej režim, na kome je "odgovornost" za dugovečnost igranja. Podržane su mape za do 18 igrača, a do 4 igrača mogu da kooperativno prelaze igru. Tu su brojna ubojita oružja, perkovi, činovi, bonusi za nizove ubijenih protivnika, opcije za podešavanje karaktera...Što se kampanje tiče, ona je smeštena u period hladnog rata. Call of Duty je najpopularniji serijal pucačina iz prvog lica na bilo kojoj platformi, te ne treba sumnjati da će najnovija iteracija proći veoma dobro na tržištu. U svakom slučaju, frenetična akcija je nadomak zainteresovanih...
 


Cena: 6,490 dinara (PC), 7,490 dinara (PS3, Xbox 360)

Kontakt: Computerland, ComTrade Shop, Gigatron
 

Igre, deo 2

 

Heroes of Newerth (PC)

Žanr: Taktička / DotA klon

 


Heroes of Newerth je specifična igra, koja se najlakše može opisati kao klon DotA moda za Warcraft III, uz neizmerno značajna unapređenja. Karakterišu je odlična grafika, glatko igranje, optimizacije interfejsa. Igrate partije preko interneta sa živim igračima. Svaki član tima vodi po jednog heroja, a postoje dva tima: Hellbourne i Legion. Cilj je srušiti protivničku bazu, a baze su postavljene dijagonalno na mapama. Kontrolišete samo svog heroja, a ubijanje drugih heroja i monstruma dobijate iskustvo i zarađujete novac. Svaki heroj ima specifične karakteristike i odlikuju ga atributi Strength, Agility i Intelligence. Postoji preko 70 heroja, a svaki ima šest mesta u inventaru, u koji možete ubaciti neki od stotina različitih predmeta, koji opet imaju svoje osobine. Da li je bolje da napravite predmet koji leči, ili koji vam povećava život, ili koji omogućava da vaš napad bude snažniji? Broj kombinacija je - neizmeran, baš kao i zaraznost ovog naslova. U kombinaciji sa detaljnim statistikama i PSR rejtingom koji ukazuje na kvalitet određenog igrača, te specifične mogućnosti poput opcije za rekonekciju i nastavljanje partije ako vam pukne veza, popularni HoN je definitivno najbolji trenutno dostupni naslov ovog specifičnog podžanra.
 


Cena: 30 dolara (direktna kupovina), 2590 dinara (vaučer u Computerlandu)

Kontakt: Computerland, Sajt www.heroesofnewerth.com


 

Starcraft II: Wings of Liberty (PC, Mac)

Žanr: RTS

 


Jedan od najiščekivanijih događaja u gejming industriji je nastavak strateške igre u realnom vremenu Starcraft - a to je Starcraft II: Wings of Liberty, koji nastavlja tamo gde se originalni StarCraft završio. Nastavlja se konflikt između tri moćne i veoma različite rase: Terana, Protosa i Zergova. Galaktičko osvajanje i prateći ratovi počinju iznova. Kampanja za jednog igrača nastavka Wings of Liberty prati avanture Džima Rejnora, veterana iz originalnog StarCraft-a i njegovih saboraca, koji se bore protiv misterioznih Protossa i podmuklih Zergova. Planirani nastavci, koji će uslediti, usredsrediće se na druge dve rase i nastaviće priču. Starcraft II donosi i značajno multiplej iskustvo, koje praktično produžava vek trajanja igre u nedogled. Naš savet je da, ako to kojim slučajem niste učinili, obavezno odigrate Starcraft II, jer se radi o jednoj od najboljih igara za PC računare, ali i jednoj od najboljih igara uopšte.
 


Cena: 5,990 dinara (regularna verzija), 8,990 dinara (Collector's Edition)

Kontakt: Computerland, ComTrade Shop, Gigatron


Red Dead Redemption (PS3, Xbox 360)

Žanr: Sandbox / Akciona avantura
 


Kada je Rock Star, kreator čuvenog GTA serijala, najavio da radi na sandbox igri smeštenoj na Divlji zapad, mnogi su sumnjičavo vrteli glavom, misleći da se radi o nabrzaka odrađenom naslovu, koji služi prevashodno da "izmuze još koji dinar" od publike bez puno uloženog truda. Kako su se samo prevarili. Red Dead Redemption je jedna od najdetaljnijih i najinteresantnijih open-world igara koje su se pojavile. Radi se o igri smeštenoj u smiraj tzv. Divljeg zapada, sa svim mogućim i nemogućim stereotipima, floskulama, dešavanjima, radnjama, motivima vezanim za taj period. Ogromni krajolici, odmetnici, potkovice, jahanje, konji, pljačkanje banaka, obijanje sefova, presretanja vozova, pustinje, kojoti, revolveri, vinčesterke, sve to ćete sresti u ovoj igri, koja je pravljena po najbitnijim motivima vezanim za kauboje. Priča je odlična i duga, a tu je i milion sposobnosti i mogućnosti, uključujući i dvoboje. Akcije ima koliko vam duša ište, te vam iste neće nedostajati. Red Dead Redemption postoji samo za konzole, ne i za PC.
 


Cena: 6,990 dinara

Kontakt: Computerland 

Igre, deo 3

 

Football Manager 2011 (PC, mobilne konzole)

Žanr: fudbalski menadžer

 


FM 2011 vas uvlači u svoj svet u kome možete dominirati poput Pepa Gvardiole, primati pet komada poput Žozea Murinja, ići kao bosi po trnju poput Rafe Beniteza, ili biti uspešni na duge staze poput Aleksa Fergusona. Ako ste dovoljno veliki zaljubljenik u franšizu možete voditi jedan klub čak 24 sezone! U svakom slučaju, igra ima mnogo toga da pruži starim igračima, ali takođe i dovoljno toga da privuče nove igrače. Postoji mogućnost povezivanja igre sa vašim Twitter ili YouTube nalogom, tako da direktno iz igre možete objavljivati vaše napredovanje kroz igru, ili snimati klipove i direktno ih kačiti na YouTube. Najveći pomak u igri ogleda se u pojavljivanju fudbalskih agenata, odnosno lešinara o kojima ovdašnja sportska javnost isuviše zna. Najveće poboljšanje je sigurno 3D endžin za gledanje utakmica, sa dosta realističnijim animacijama. Postoji mnoštvo opcija za vođenje tima između i tokom utakmica, napredni trening režimi i slično. Jednom rečju, stotine sati zabave za zaluđenike u fudbalsku igru i ljubitelje franšize.
 


Cena: 4,490 dinara

Kontakt: Computerland

 

Fallout: New Vegas (PC, PS3, Xbox 360)

Žanr: RPG

 


Nakon Fallout 3 nastavka legendarnog RPG serijala prebačenog u prvo lice, stiže Fallout: New Vegas, nova igra na sličnim principima koje smo videli u "trojci", ali sa dosta suptilnih unapređenja. Ovaj put nas potpuno nova priča vodi na srednji zapad, odnosno na područje Nevade u 2280. godini. Najveći grad te regije je famozni Las Vegas, raj na zemlji za kockare i industriju zabave, koji je nekim čudom ostao manje-više netaknut tokom nuklearnog rata između SAD-a i Kine. U post-apokaliptičkom Las Vegasu, zaratile su tri frakcije - New California Republic (NCR), Caesar's Legion i New Vegas, pokušavajući da preuzmu kontrolu nad gradom i velikom hidrocentralom koja je od vitalnog značaja u post-apokaliptičnom svetu. Igrači su se našli u ulozi kurira koji je upucan u glavu zbog misterioznog paketa. Nakon oporavka, kreće se u slobodno lutatnje pustinjskim prostranstvima i nezaboravnu avanturu.
 Cena: 4,990 dinara

Kontakt: Computerland


Civilization V (PC)

Žanr: Potezna strategija

 


Ima li ikoga da u nekom trenutku nije igrao nešto iz plejade Sid Meier's Civilization naslova? Civilization V nudi, baš kao i njegovi prethodnici, mogućnost istorijskog, društvenog, kulturnog i naučnog razvoja sopstvenog carstva, kroz istraživanje, rad, diplomatiju ili ratovanje. Moguće je birati neku od 19 civilizacija, gde svaka donosi svoje bonuse i posebnog vođu. Gde su novine? Za početak, očita su unapređenja u grafici. Dalje, strateška komponenta je produbljena prelaskom sa četvorostranih rombova na heksagonalno saće, što donosi nove taktičke elemente prilikom borbi. Unapređena je diplomatija, a tu je i multiplayer komponenta, uključujući kompetititvni online. Istraživaćete, sarađivaćete, diplomatisaćete, ratovaćete - sve dok svoju civilizaciju ne dovedete do potpunog uspeha. A onda, ispočetka, još samo koja partija Civ-a. Uz obavezan "još samo jedan krug"...Desetine i stotine sati igranja i zabave vas čekaju sa ovim naslovom.
 Cena: 5,490 dinara

Kontakt: Computerland


ZaključakGodina koja je za nama nije bila okarakterisana kao godina nekog naročitog broja kvalitetnih naslova, ali se imalo svašta odigrati. Postoje naslovi koji su dugovečniji i odskaču svojim kvalitetom, i takvi su uglavnom bili predmeti ovog vodiča, postoje i kratke, "eksplozivne" igre koje se prelaze u dahu. Mi smo se potrudili da vam preporučimo šta je to što bi vam moglo značiti u igranju i podići kvalitet igranja na viši nivo. To ne znači da ne možete naći nešto za sebe van naših direktnih preporuka. Na primer, fantastična taktička igra Space Rangers 2, koja se može naći po ceni od svega 500 dinara, ili neki drugi naslov, neki hardver koji ovom prilikom nismo preporučili.
 


Ipak, godina koja je za nama je definitivno pokazala sledeće - ko želi da se kvalitetno igra i ko želi da odigra najbolje igre iz raznih žanrova definitivno ne sme biti ograničen samo na jednu platformu. U ovom trenutku, pored PC računara je poželjno imati i konzolu (PS3 ili Xbox 360) kako bi se uživalo u raznim naslovima. Stojimo iza ove tvrdnje i prepustićemo protoku vremena da je dokaže u potpunosti. Pozdravljamo vas uz sliku Shodan iz legendarne igre System Shock 2, sa nadom da će naredna godina biti još bolja od ove što se igranja tiče. Jedno je sigurno - mi ćemo i dalje biti tu da vam pomognemo u kupovini.

Retrospektiva fudbalskih simulacija u protekloj deceniji

  • Povezane teme:
10404
10405
10406
10407
10408
10409