Greška

Došlo je do greške.

Na prvi pogled: Cooler Master G series

02.11.2013 21:30 | 0 Hardver
Na prvi pogled: Cooler Master G series

Cooler Master polako mora da počne malo da se pozabavi "čišćenjem" sopstvene ponude, jer smo došli u situaciju da je jednom prosečnom korisniku zaista teško da prepozna šta mu treba i šta se zapravo sve nalazi na tržištu. Kada samo pogledamo modele koji su u ponudi u rasponu od 50 do 80 evra, možemo naći GX, GX Lite, GM, GX II, a sada i G. Nova napajanja nose oznaku G500, G600 i G700, a smeštaju se između GX i GX Lite serije prema ceni i performansama...

Uvod

Mi ćemo se pozabaviti kratkim pregledom dva modela, koja nose oznaku G500 i G700. Dakle, najslabiji i nasnažniji u gami. Pakovanje je praktično identično za oba modela, a isto važi i za sadržaj, konstrukciju, pa čak i veći deo specifikacija. Razlike su prilično male i svode se na kontinualnu snagu koju mogu da isporuče, dok su u svakom drugom smislu sva tri modela u seriji potpuno ista.
 


Kutija je prilično bazična i primetno manje atraktivna u odnosu na skuplje modele, kao što je to recimo V serija. Ipak, poseduje solidan broj informacija o samom proizvodu. Tu su podaci o implemenitranim zaštitama, kao što su OVP, OCP, OPP itd. Ne izostaje ni potpuna tabela sa specifikacijama koje deluju prilično obećavajuće, kao ni razne druge informacije o implementiranim tehnologijama.

 


 

Kako je u pitanju napajanje kod koga su karakteristike u glavnom fokusu, pa se uštedelo na ostalim, manje bitnim aspektima, propratni paket je prilično skroman. Uostalom, tu nema mnogo što bi moglo da vam posebno nedostaje. Lepo je to što se kod skupih modela dobijaju torbice i slične sitnice, ali je mnogima najbitnije da krajnja cena bude što niža bez kompromisa na samom uređaju.
 


 

U pogledu kablova tu je standardni 20+4 pina ATX naponski kabl, kao i 8-pin CPU konektor. Lepa vest je da su tu čak četiri 6+2pin priključka za napajanje grafičkih kartica. To znači da ne bi trebalo da bude problema čak ni u scenarijima sa više zahtevnijih grafičkih karti. Ruku na srce, ne bismo isprobavali limite sa dva Radeona HD 7970 GHz čiji je ukupni TDP preko 500 W, ali svakako verujemo da neće biti mnogo korisnika koji će sa nekim od ovih napajanja opsluživati high-end računare.
  

Na polju ostalih konektora, tu je pregršt SATA i četvoropinskih molex priključaka. Konkretno, korisnicima je na raspolaganju devet SATA napajanja. Takođe, tu su četiri klasična 4-pin molex konektora, kao i jedno napajanje za stari dobri Floppy.
 

Komentari

0 Dodaj komentar

Uporedni test: računarska kućišta od 30 do 60 evra

Test: Cooler Master CM690 III

10203
10205
10206
10207
10208
10209