Greška

Došlo je do greške.

Mobilna Telenor banka: servis koji je mnogo toga promenio (video)

09.02.2016 12:30 | 25 Software/Web
Mobilna Telenor banka: servis koji je mnogo toga promenio (video)

Dolazi novo vreme, vreme servisa i digitalne tehnologije. I najkonzervativniji tržišni faktori nemaju drugog izbora do da se prilagode novim vremenima. Bankarski sektor je svakako među primerima konzervativno orijentisanih činilaca, i to nije slučaj samo na domaćem, već i na svetskom tržištu. No, definitivno smo ubeđeni da će se tu stvari menjati, i to veoma brzim tempom. Imali smo prilike da iskusimo jedno od najkompletnijih digitalnih rešenja na domaćem tržištu i pogledajte kakvi su naši utisci.

Filip Majkić

Ova godina će po mnogo čemu biti prelomna za domaće bankarsko tržište. Nije samo reč o privrednim tokovima, nedostacima i višku gotovog novca, kamatama i minusima. Reč je o nečemu drugom, dalekosežnijem za budućnost banaka u Srbiji. Reč je o ulaganjima u digitalni sektor svih banaka koje posluju u Srbiji. Niko ne može ostati imun na tehnološki napredak, ma koliko to pokušavao.

Zašto kažemo da će ova godina biti prelomna? Smatramo da će se upravo ove godine odvijati velika bitka na polju digitalnih rešenja domaćih banaka. Naredne godine će već biti kasno. Ovo je veoma dinamično tržište koje gubitak vremena ne prašta. Ko zakasni da ponudi aplikaciju, taj je izgubio korisnika, ne kratkoročno već dugoročno. Ko ne uspe da privuče korisnika u ovoj godini, teško da će ga privući nadalje, pošto će se na tržištu pojaviti dovoljno rešenja koja će privući fizička lica i preduzetnike, koji će moći da obavljaju zaista nesvakidašnje veliki broj poslova na daljinu, preko svog telefona, bez odlaska u banku. Vidimo da se pojavljuju i „bankar na vaš zahtev“ opcije, ali o njima nekom drugom prilikom.

Benchmark je rešen da vam prikaže što više rešenja domaćih banaka za poslovanje na srpskom tržištu. Šta sve nude, koje su opcije, ima li određenih pogodnosti, da li to i kako funkcioniše u praksi. Prva na spisku je svakako najinovativnija banka u Srbiji, čije je pojavljivanje zapravo ubrzalo razmišljanje svih ostalih o digitalnoj sferi. Reč je o Telenor banci, nastaloj kada je telekomunikacioni gigant kupio jednu domaću banku i rešio da integriše svoje digitalne servise, te ponudi nešto što je do tada u Srbiji delovalo nezamislivo.

No, nije to bilo nezamislivo samo u Srbiji. Na Mobile World Congress sajmu pre godinu dana u Barseloni Telenor banka je bila u najužem izboru za osvajanje najprestižnije nagrade - najveće inovacije na polju telekomunikacija u 2015. godini! Verujte nam, pošto smo bili na licu mesta, teško je opisati sa kolikom je pažnjom propraćen nesvakidašnji projekat integracije telekomunikacionog i bankarskog biznisa, koji je za mnoge na svetskom nivou bio veliko iznenađenje. Tom, na svetskom nivou pilot projektu, koji zapravo u Srbiji ide punom parom, je posvećen i veliki deo pažnje na centralnoj prezentaciji CEO-a kompanije Telenor, koji je u isto vreme bio predsednik organizacionog odbora MWC-a. Zaista je bilo lepo predstavljati Srbiju u Barseloni u tom trenutku.

No, vraćamo se domaćem tržištu i pitanjima koja muče našeg čoveka. Predstavljamo vam naša iskustva sa Telenor bankom. O njima će u video zapisu govoriti gospodin Petar Gredelj, glavni i odgovorni urednik Benchmark sajta, koji je proteklih meseci imao priliku da detaljno isproba mogućnosti Telenor banke kao njen svakodnevni korisnik. On će demonstrirati plaćanja, govoriti o svojim iskustvima, opisati aplikaciju i njene opcije. Ovo je prvi od tri videa koja imamo u planu, i toplo preporučujemo da pogledate kako to sve izgleda u praksi, jer vam to niko drugi osim Benchmarka neće jasno predočiti.

Kvalitet, dostupnost, pouzdanost i mogućnosti ovakvih rešenja će biti ono što će razlikovati banke i po čemu će one biti prepoznatljive. Digitalna rešenja su za banke nove kamate, polje na kome će se odvijati ljuta bitka, jer ko danas ugrabi korisnika i navikne ga na aplikaciju i njene mogućnosti, taj je dobio korisnika na veoma, veoma dugi period vremena. Dostupnost usluga i kvalitet usluge će oblikovati sudbinu banaka na bespoštednom tržišnom nadmetanju. Digitalno bankarstvo je tu da ostane. Stoga, pogledajte šta smo vam pripremili...

steluk Users postova: 259
ako nastave na ovom nivou, svi cemo otici od Telenora. Kad sam ih izabrao, da ne bih cekao u redovima u banci i postu, nisam razmiljao o cekovima, koji su jos uvek siromaska majka. Kreditne kartice sa 30 % kamate su uzas, koju su nam smesile nase vlasti, jer NI U JEDNOJ ZEMLJI NA SVETU takvih ogromnih kamata nema.
dzidza_bidza Član postova: 1235
Citiram korisnika: 3MaJ2. Формулари делују прилично баговито. - приликом креирања обрасца за плаћање, систематски се дешава да позив на број и модел плаћања магично замене места
Нисам захтеван корисник, само плаћам рачуне једном месечно, али ово ме излуђује.
3MaJ Član postova: 283
Па на сајту су они понудили пример ППДГ5 обрасца за пријаву пореза на доходак, што би (као) требало да буде неки доказ, мада ником није јасно како .
Неко треба да им објасни да се порез на доходак већ годину дана пријављује искључиво онлајн, и да тај документ нема никакву употребну вредност (јер они, претпостављам, немају циљ да кориснику асистирају у пријави и плаћању пореза, већ само желе потврду да је корисник тај порез платио). Ја покушавам да им објасним мејловима, али не добијам неки смислени (не-аутоматски) одговор.
Иначе, код мене у рачуноводству у фирми (~250 запослених) су били прилично изненађени да банка уопште тражи ту пореску потврду (били су изненађени и многим другим стварима у овом процесу, али да не хејтујем превише...)
alfaunits Član postova: 39381
Najgore je sto su oni toliko neupuceni da neku tvoju priznanicu smatraju dokazom o "placenom porezu". Samo poreska moze dati takav dokaz! (jer u sustini ne trazi se dokaz o "placenom nekom porezu", vec dokaz o "izmirenim porezima")
A ovo da se prosetas do AC "ako te ne mrzi"...
Comedy Jadne firme ako njih izaberu za banku!
3MaJ Član postova: 283
Ово већ постаје комично...
Отишао сам да на увид поднесем документа за издавање кредитне картице, и присуствовао получасовној обуци оператера како се тај посао заправо ради. Притом ми је предложено да ("ако ме не мрзи") одем у пословницу у Airport City...
Врхунац је био када су ми тражили папирни доказ о плаћеном порезу на доходак грађана. Не би било тако страшно да сам доказ није e-banking потврда из моје претходне банке (коју сам набавио по савету помало збуњеног оператера техничке подршке), дакле ствар у електронском облику. Буквално се свело на то да сам се у пословници Теленора логовао на свој налог у банци, скинуо већ поднети документ и одштампао га на њиховом штампачу
Када би макар део новца уложеног у маркетинг и шарене билборде преусмерили у исправљање багова у апликацији и обуку особља, верујем да би (дугорочно) привукли много више корисника. Овако, што наш народ каже, споља гладац а изнутра јадац.

Google objavljuje rat lozinkama

Intervju: Ejrik Stefanson, Product Director Telenor Digital (video)

  • Povezane teme:
10504
10505
10506
10507
10508
10509