Greška

Došlo je do greške.

Microsoft Edge: Creator's Update noviteti za biznis korisnike

02.08.2017 12:09 | 5 Software/Web
Microsoft Edge: Creator's Update noviteti za biznis korisnike

Nakon više tekstova o Windows operativnom sistemu, red je došao i na Microsoft Edge pregledač. U najnovijem Windows 10 izdanju, odnosno poslednjoj iteraciji nazvanoj Creator’s Update, standardni pregledač je dobio mnoštvo unapređenja za razne grupe korisnika. Noviteta ima i kada govorimo o „običnim“ korisnicima, kao i o biznis korisnicima. Pogledajmo stoga šta je sve doneo Creator’s Update kada je Microsoft Edge u pitanju. Ovog puta govorimo o poslovnim korisnicima.

Creator's Update Edge noviteti za poslovne korisnike

Filip Majkić

Windows 10 Creator’s Update, odnosno verzija 1703, donosi mnoštvo unapređenja u svakom smislu. Između ostalog, tu je mnogo noviteta vezanih za poslovne korisnike i administriranje sistema, što će IT profesionalci pozdraviti u svakom smislu. No, to je preširoka tema za ovaj tekst, koji će se fokusirati na novitete koje donosi Microsoft Edge. Već smo se bavili unapređenjima koja je Edge doneo standardnim korisnicima. Ovaj put će u našem fokusu biti nove opcije i mogućnosti koje Edge donosi u poslovna okruženja. Pa da krenemo...


 edge_corporate_4.jpgMena
džment

U Windows 10 1703 verziji, odnosno Creator’s Update iteraciji, uvedena su razna unapređenja i nove polise kao podrška ključnim menadžment scenarijima. Ovo je omogućeno kroz novine u Mobile Device Management (MDM), Microsoft Intune i Group Policy sekcijama. Microsoft se rukovodio povratnim informacijama iz ranijih Windows verzija, donoseći upravo ono što su korisnici tražili i što im je nedostajalo. Kompletnu listu novih polisa možete pronaći na ovoj adresi.


edge_corporate_2.jpg


Kompatibilnost

Možda ste znali, možda niste (ako ste biznis korisnik, verovatno jeste) – ali Internet Explorer je i dalje tu, u Windows 10 operativnom sistemu, egzistirajući paralelno sa Edge pregledačem. Među važnim zahtevima je bilo uvođenje polise koja bi omogućila sinhronizaciju omiljenih mesta na vebu između Edge i Explorer pregledača. To u praksi znači da promene koje korisnik napravi u Internet Exploreru bivaju registrovane i u Microsoft Edge pregledaču, kao i obrnuto. U kombinaciji sa Enterprise Mode Site List, koja omogućava korporativni menadžment, korisnici ne moraju da vode posebnog računa da li su sajtove otvarali u jednom ili drugom pregledaču.


 edge_corporate_5.jpg


Adobe Flash problematika

Osim toga, tu je i opcija kojom se dozvoljava Adobe Flash. Interesantno, zar ne? Adobe Flash je prešao neverovatan put od obavezne alatke za internet-bazirane multimedijalne sadržaje, kao i (velika većina će se sada žestoko unervoziti, bez sumnje) za internet reklame, do današnjice u kojoj je maltene prokazan kao nešto što troši puno resursa, ali pre svega kao nebezbedan softver koji je potrebno stalno krpiti, samo da bi se uvek pojavile nove rupe. Zbog toga je apsolutno jasno zašto žele da ga izbegavaju u korporativnom okruženju. No, nekada je on neophodan, i u takvim slučajevima ga možete dozvoliti ili onesposobiti zahvaljujući novim polisama.

 
edge_corporate_8.jpg


Ne samo da je moguće onesposobiti sadržaje ovog tipa u organizaciji, već je načinjena izmena i u podrazumevanom puštanju sadržaja. Naime, Adobe Flash sadržaji se sada pokreću samo ukoliko neko eksplicitno klikne na sadržaj. Drugim rečima, sve je učinjeno kako bi se sprečile eventualne zloćudne namere koje se često realizuju preko Flash „rupa“...

 

 

wwwz Član postova: 1729
Citiram korisnika: Mladenotvara pdf ekstenzije stvarno brzo i ja ga samo za to koristim
Po mom iskustvu, SumatraPDF otvara PDF najbrže... Mada verovatno zavisi i od kompleksnosti PDFa i snage PCa.
Punkass Član postova: 328
A jel dobar i za hbo go, jer kad sam probao pre par nedelja nije radilo?
Mladen Neregistrovan korisnik
Al ga nahvalise, a jedino za sto je dobar ne spomenuse, a to je da otvara pdf ekstenzije stvarno brzo i ja ga samo za to koristim.:-)
Creator's Update jedno obicno njesra.Dva dana traje nadogradnja.....instaliras za par min i dva dana update skidas.hehehehe

Microsoft Edge: Windows 10 Creator's Update noviteti

  • Povezane teme:
10504
10505
10506
10507
10508
10509