Greška

Došlo je do greške.

Logitech ClearChat Pro USB

26.11.2007 17:00 | 0 Hardver
Logitech ClearChat Pro USB


Darko Angeleski

Logitech ClearChat Pro USB

Logitech poseduje priličan broj različitih modela slušalica sa ugrađenim mikrofonom koji su prvenstveno namenjeni internet komunikaciji i on-line igranju. Ovoga puta vam predstavljamo ClearChat Pro komplet koji se povezuje preko USB porta.

Komplet je na prvi pogled vrlo kvalitetno izrađen od kombinacije plastike, gume, sunđera i materijala koji podseća na kožu. U pitanju su slušalice srednje veličine koje ne poklapaju čitavu ušnu školjku, već samo naležu na njen centralni deo. Osećaj je u prvi mah zaista neobičan, upravo zbog kožne obloge za razliku od brojnih klasičnih modela ove veličine koji poseduju samo ravni deo prekriven sunđerom. Slušalice se povezuju putem digitalne USB veze, što znači da je u samim slušalicama ugrađeno minijaturno audio-pojačalo sa odgovarajućim digitalno-analognim konvertorom. To u startu znači da ukoliko ste uložili dosta novca u neku skupu audio-karticu u vašem sistemu, ista neće uopšte ni biti korišćena.

Na desnoj slušalici postoji taster kojim uključujete/isključujete ugrađeni mikrofon (crvena LED pored mikrofona vizuelno naglašava trenutni režim rada), kao i dva +/- tastera kojim podešavate njegovu osetljivost. Takođe, prisutan je i prekidač sa tri položaja uz pomoć kojeg birate jedan od tri ponuđena EQ preseta (Chat/Gaming/Music). U pitanju su toliko blagi preseti da u početku nismo ni primećivali neku razliku u samom zvuku (uglavnom preseti blago utiču na basove).

Tehnička specifikacija / karakteristike

  • Plug & Play slušalice sa mikrofonom
  • Noise-canceling tehnologija
  • LED indikator za aktivnost mikrofona
  • USB 2.0 interfejs

Performanse / Utisci

  • Solidan kvalitet izrade i kompaktan dizajn
  • Kabl dovoljne dužine (oko 2 metra)
  • Prijatan kvalitet zvuka za internet komunikaciju
  • Kvalitet zvuka je nedovoljan za ozbiljnije slušanje muzike

ClearChat Pro je, dakle, Plug & Play uređaj, što znači da ukoliko koristite jedan od novijih Windows ili MacOS operativnih sistema nema potrebe za posebnim drajverima ili softverom. Dovoljno je priključiti ih na prvi USB port i sistem će ih odmah prepoznati, potom eventualno morate podesiti softver (npr. Skype ili neki drugi program za četovanje, Winamp ili igru) tako da umesto zvučne kartice koristite Logitech USB slušalice kroz koje ćete prosleđivati audio-strim. Ukoliko ovaj komplet prevashodno želite koristiti u programima za glasovnu komunikaciju, dovoljno je da u npr. Windows Control Panel-u pod Sound/Voice sekcijom izaberete Logitech USB slušalice, tako da npr. slušanje muzike i zvuk iz filmova i dalje preusmeravate na konvencionalne zvučnike (tj. audio izlaze).

O samom korišćenju ClearChat Pro modela zaista nema šta puno da se kaže. Ovaj set je prilično udoban i kao model za glasovnu komunikaciju odličan izbor. VoIP, gaming, chat - sve dolazi u obzir. Međutim, ako planirate da sa ovim setom pokrijete i slušanje muzike, nećete se previše usrećiti, jer je zvuk po našem mišljenju suviše prigušen i dubok da bi doživljaj bio pravi. Dakle, za tu primenu ipak zadržite vaš postojeći set ili potražite neko drugo rešenje.

Uređaj za prikaz ustupio Logitech .

Flash: Logitech QuickCam Sphere MP

Flash: Microsoft Wireless Notebook Laser Mouse 7000

10203
10205
10206
10207
10208
10209