Greška

Došlo je do greške.

Logitech C922 Pro Stream web kamera

17.02.2017 12:57 | 0 Hardver
Logitech C922 Pro Stream web kamera

Spadate li u kategoriju “strimera”? Ukoliko vam je nejasno o čemu govorimo, onda ovo definitivno nije pravi uređaj za vas. Sa druge strane, ukoliko ste ikada želeli da podelite sa vaskolikim internetom svoje misli, gejmplej snimke ili utiske bilo koje vrste, možda je C922 Pro Stream web kamera prava stvar za vas. Jedno je sigurno - stvorena je da olakša život upravo ovoj kategoriji korisnika po mnogo čemu...

Logitech C922 Pro Stream web kamera

Filip Majkić

Gejming je prerastao u pravi pravcati kulturni fenomen, koji je daleko prevazišao samo igranje. Nekada smo igrali igru na svojim računarima prelazivši misije i kampanje. Potom je došao koncept multipleja, najpre u mreži a potom preko interneta, pa kooperativnog igranja i slično. Međutim, sa razvojem videa i pratećih servisa, igranje više nije moglo ostati u izvornim okvirima. Potrebno je pričati o igrama, potrebno je gledati nekoga kako prelazi, pronaći savete, čuti nečije reakcije. Iz ozbiljnog hobija se pokrenuo ozbiljan biznis. Za sve one koji se pronalaze u ovim rečima, Logitech ima novi proizvod.


logitech_uredjaji_22_s.jpgNaravno, C922 Pro Stream web kamera nije ograničena samo na ovu kategoriju korisnika, ali je sasvim sigurno da je njoj prevashodno namenjena. YouTube i Twitch su nešto na čemu odrastaju mlade generacije, a opšta dostupnost interneta je omogućila svima da se pokažu i ponude svoje ideje i zamisli drugima, bili u prilici da to monetizuju ili ne. Tu su brojne čet aplikacije, web konferencije i drugi vidovi korišćenja. No, vratimo se samom uređaju...


Pakovanje

C922 stiže u vrlo kompaktnom pakovanju sa jasno istaknutim obeležjima Logitecha, ali i osnovnih karakteristika proizvoda. U suštini, veoma je sličan modelu C920, uz par sitnijih izmena. Ispod haube je već druga priča, ali otom potom. U pakovanju se nalazi tripod, što je sjajna vest. Zahvaljujući njemu možete fino podesiti web kameru po visini (za do 18,5 centimetara) ili određenom uglu, odnosno dobiti širi dijapazon opcija.


logitech_uredjaji_42_s.jpgUkoliko vam napredne mogućnosti nisu potrebne, tu je uvek zakačaljka kojom je možete staviti na vrh laptopa ili monitora. U pakovanju se još dobijaju osnovno uputstvo, kao i kod za XSplit, sa kojim se Logitech udružio. Na raspolaganju vam je tromesečna licenca za XSplit softver za emitovanje na Twitch, YouTube i druge servise.


logitech_uredjaji_43_s.jpg


Uređaj

Najvažnija stavka jeste unapređenje koje C922 donosi ispod haube. U stanju je da snima i strimuje video u 1080p rezoluciji u 30 frejmova u sekundi, kao i 720p video u 60 frejmova u sekundi, što je opcija koja se nikako ne bi smela zanemariti. Osim toga, uz C922 se isporučuje softver za dinamičku promenu pozadine Personify ChromaCam, koji korisniku omogućava da promene pozadinu scene. Drugim rečima, reč je o nekoj vrsti zamene za “zeleni ekran”, odnosno Green Screen koji se koristi za implementiranje specijalnih efekata. Naravno, nije reč o podjednako efikasnoj zameni, i svakako da profesionalno odrađeni efekti deluju za klasu bolje, ali za amatersku upotrebu - sasvim dovoljno.


logitech_uredjaji_46_s.jpg


Objektiv od f/2.8 i ugao od 78 stepeni obećavaju puno u realnoj izvedbi. Imajući u vidu da su realni scenariji korišćenja ili u čet aplikacijama, ili pak smeštanje vaše glave u ugao tokom igranja neke igre zarad grafičkog prikaza vašeg komentarisanja, sve je na nivou i sasvim je dovoljno. Najzad, tu su i dual stereo mikrofoni sa noise cancellation funkcijom. Oba mikrofona su omnidirekcionalni, tako da nije bitno na koji način ćete uperiti kameru ili kako ćete sedeti, što sve korisniku omogućava više opcija i bolje prilagođavanje. U krajnjoj instanci, slušaoci i gledaoci dobijaju veći užitak. Kad smo kod toga, C922 podržava tzv. “Automatic Low Light Correction” opciju, što je idealno u situacijama gde je osvetljenje slabije, dolazi do dimljenja ili brze promene uslova osvetljenja u sobama sa dosta monitora.

Komentari

0 Dodaj komentar

Test: Cooler Master MasterMouse S i Lite S

Test: HyperX Alloy FPS

10203
10205
10206
10207
10208
10209