Greška

Došlo je do greške.

Logitech Attack 3

20.06.2008 02:00 | 0 Hardver
Logitech Attack 3

Odličan džojstik proverenog proizvođača, dizajniran za levoruke i desnoruke igrače sa brojnim naprednim mogućnostima...Logitech Attack 3

Iz Logitech-a smo već navikli da nam na test dolaze sjajni periferni uređaji, koji retko kada na tržištu imaju adekvatnu konkurenciju. Međutim, ono što ovog proizvođača pored vrhunske izrade i performansi svojih uređaja izdvaja od sličnih rešenja na tržištu jeste veoma bogata ponuda koja je u svim segmentima odlična, što ovom Švajcarskom gigantu daje dodatnu prednost nad ostalima. Proizvod koji vam ovoga puta predstavljamo je namenjen isključivo igračkoj populaciji i to onoj koja za pristojnu količinu novca traži džojstik odličnih karakteristika. Predstavljamo vam Logitech Attack 3...
 


Proizvod dolazi u jako lepo dizajniranoj kutiji na kojoj dominiraju nijanse crnih i zelenih tonova, koje su ujedno zaštitini znak ovog proizvođača. Pored testiranog džojstika u kutiji će vas još sačekati kratki vodič, uputstvo o proizvodu i originalna dvogodišnja garancija, što je manje-više standardna prateća "oprema" za ovu vrstu uređaja. Sam džojstik je izrađen od glatke plastike kombinovanjem crnih i plavih nijansi. Ergonomija koju ima Logitech Attack 3 je prilično dobra i osećaj koji stvara u ruci nakon dužeg držanja. tj igranja je za svaku pohvalu. Veoma je čudno da Logitech-ovi dizajneri nisu površine koje direktno naležu na šaku presvukli nekim od gumiranih materijala, čime bi džojstik još bolje bio fiksiran u ruci, ali i omogućio dodatnu ventilaciju, koja bi bar delimično sprečila znojenje šaka.

Ono što se odmah uočava posmatranjem džojstik jeste njegova simetričnost, što će omogućiti i levorukima da uživaju u igranju igrica. Plastika od koje je materijalizovan Attack 3 je veoma kvalitetna, pa ni pri jačem stezanju nismo primetili nikakve tragove loše završnice (krckanje i škriputanje). Za većinu pasioniranih gejmera jedan od jako bitnih podataka je da se džojstik lako "lepi" za sto i da ga je prilično teško pomeriti sa postavljenog mesta - važno je samo obezbediti što stabilniju podlogu. Rukohvat džojstika je poveće površine i tokom igranja smo imali osećaj kao da ga ništa ne može slomiti i pomeriti iz ležišta. Zglob koji spaja samu osnovu i palicu obložen je gumiranim materijalom, što omogućava dobru pokretljivost i reagovanje na sve vrste trzaja. Testirani model ima 11 programibilnih tastera i jednu kontrolu potiska. Na vrhu palice izveden je jedan standardan taster za pucanje koji leži direktno ispod kažiprsta i četiri omanja tastera koja se pritiskaju palcem. Svi tasteri su obeleženi brojevima i podložni su menjanju funkcije. Tasteri imaju plitak hod i u radu nisu previše bučni.
 


Nakon dužeg igranja sa ovim modelom možemo reći da je Logitech ponovo odradio zadatak na nivou, pogotovo kada je reč o mogućnostima koje nudi Attack 3 i brzim reakcijama u svim vrstama arkadnih simulacija. Ovaj sjajni džojstik je već duže vreme prisutan na domaćem tržištu i to po ceni koja je ispod svih očekivanja za jedan Logitech-ov proizvod, pa upravo iz tog razloga zaslužuje sve naše preporuke.

Specifikacija
 

Proizvođač

Logitech

Web strana proizvođača

www.logitech.com

Vrsta proizvoda

Džojstik

Podržani operativni sistemi

Windows 98, Windows 2000, Windows Me, Windows XP, Windows Vista

Minimalni sistemski zahtevi

- Pentium (ili kompatibilni) processor
- 64 MB RAM
- 20 MB slobodnog prostora na čvrstom disku
- CD-ROM drive
- USB port

Sadržaj pakovanja

- Logitech Attack 3 džojstik
- Inastalaciono uputstvo
- Originalna garancija

Preporučena maloprodajna cena sa uračunatim PDV-om

30€


Za:

  1. Ergonomija
  2. Cena
  3. Kvalitet izrade
  4. Veliki broj programibilnih tastera
  5. Cena

Protiv:

  1. Rukohvat nije gumiran
  2. Mali broj informacija o proizvodu


Džojstik na test ustupila kompanija Logitech

 

Saitek Cyborg Mouse

Test: Nove Logitech igračke periferije

10203
10205
10206
10207
10208
10209