Greška

Došlo je do greške.

Lenovo Legion 2020 gejming PC

02.07.2020 14:40 | 0 Hardver
Lenovo Legion 2020 gejming PC

Lenovo je predstavio najnoviju Legion seriju prenosih i desktop računara za gejming. Novi, lepši i boljih karakteristika Legion računari za 2020. godinu pretenduju na titulu univerzalnih gejming borbenih stanica koje obezbeđuju takmičarski nivo gejming performansi...

Svetski popularna Legion linija gejmerskih računara, jednog od najvećih svetskih proizvođača iz ove oblasti, kompanije Lenovo – obnovljena je i poboljšana, tako da će svi oni koji vole da uživaju u gejmingu, imati razlog više za izbor jednog od najnovijih Legion modela.

Stigli su među nas i ne pada im napanmet da ispuštaju dobre, mukom stečene pozicije na ovdašnjem tržištu. Najnoviji talas Lenovo Legion PC računara su ultimativna oprema za svakog gejmera, obezbeđujući mu performanse za dominaciju u gejming areni i esports takmičenju.

Lenovo_Legion_2020_1s.jpg 

Nova Lenovo Legion serija je poboljšana tačno tamo gde je za tim postojala potreba gejmera. Laptop modeli su dobili TrueStrike tastaturu, kao i unapređeni sistem hlađenja Lenovo Legion Coldfront 2.0, dok je autonomija poboljšana implementacijom Hybird Mode-a i Nvidia Advacned Optimus tehnologije. Ekrani su dobili Dolby Vision i OverDrive podršku sa opcijom vertikalnog osvežavanja na čak 240Hz za skoro trenutni odziv ispod 1ms, prilikom igranja igara iz tzv kategorije brzog tempa.

Nova linija Lenovo Legion gejming laptop računara obuhvata sledeće novitete: Lenovo Legion 7i, Lenovo Legion 5i, Lenovo Legion 5, Lenovo Legion 5Pi i Lenovo IdeaPadTM Gaming 3i za sve one koji prave prve korake ka ozbiljnom gejmingu. Kada su u pitanju klasične desktop borbene stanice u ponudi su Lenovo Legion Tower 5i i IdeaCentre Gaming 5i.

Oni vladaju gejmingom - Lenovo Legion 7i i Y740Si

Svi oni koji žele da budu na takmičarskom nivou gejminga, imaju pred sobom ultimativni uređaj u vidu Lenovo Legion 7i laptopa. Ekran dijagonale 15” sa prikazom Full HD rezolucije i pokrivanjem 100% Adobe RGB kolor spektra, podržava HDR400 standard za najviši nivo prikaza grafičkih detalja.

Lenovo_Legion_2020_2s.jpg 

Poseduje kućište koje je u potpunosti izrađeno od legure metala koje mu daje borbenu čvrstinu i podiže vaše samopouzdanje dajući vam onaj jedinstveni osećaj da imate oružje u rukama koje vas neće izdati u najvažnijim trenutcima bitke u igrama.

Ima tanku siluetu i težinu od 2.1 kg, a spoljašnjost je ofarbana u finu “Slate Gray” nijansu. Baziran je na 10. generaciji Intel Core i9 procesora iz H-serije, opremljen sa 32 GB DDR4 memorije i brzim SSD PCIe uređajem kapaciteta 1 TB. Ovako jaka platforma je idealna za multitasking, striming kao i poslove kreiranja zahtevnijeg sadržaja.

Posebna pogodnost za gejmere je podatak o ekranu sa osvežavanjem 240 kadrova u sekundi (240Hz)  i odzivom ispod 1ms, zahvaljujući primeni OverDrive i Nvidia G-Sync tehnologija. Da bi se prikazao toliki broj frejmova na ekranu, ovaj model koristi Nvidia GeForce RTX 2080 SUPER grafički procesor sa opcijom Ray Tracing renderinga svetlosnih efekata za fotorealistične scene u igrama.  

Lenovo_Legion_2020_21s.jpg

 Baterija od 80WHr obezbeđuje autonomiju od 8 sati rada, dok je istovremeno podržana i funkcija brzog punjenja kroz Rapid Charge Pro opciju koja za 30 minuta, puni 50% kapaciteta baterije.

Jedan od važnijih osećaja prilikom igranja, daje tastatura. Ona je jedna od važnijih komponenti u sistemu koja obezbeđuje takmičarski nivo i pravi razliku između uspešnih i neuspešnih. Lenovo Legion True Strike obezbeđuje odziv u deliću milisekunde uz 100% odsustvo “ghosting” efekta. Idealno podešeno vešanje tastera obezbeđuje potpuno tačan osećaj aktivacije određene komande.

Nezaobilazni deo gejming pojave je svakako prisustvo adresibilnih RGB svetlosnih efekata, a Lenovo Legion 7i u tu svrhu koristi Corsair iCUE sistem osvetljenja sa 16 miliona kolor nijansi i mogućnošću podešavanja u četiri nezavisne zone. Svi tasteri su presvučeni posebnim anti-abrazivnim slojem protiv “trošenja” kapica tastera i otporni su na masnice. Tasteri su radi većeg komfora i preciznosti u igranju  napravljeni u punoj veličini, a posebni dodatak u vidu namenskih tastera, služe za upravljanje multimedija sadržajima.

 Lenovo_Legion_2020_22s.jpg

Ukoliko vam je u mislima najtanji i najlakši laptop sa vrhunskim performansama, Lenovo Legion ima odgovor u vidu  Y740Si modela koji teži svega 1.74 kg. Takođe, koristi 10. generaciju Intel Core i9 procesore iz H-serije u kombinaciji sa 15” IPS ekranom i prikazom 4K (3840 x 2160px) rezolucije uz podršku HDR 400, Dolby Vision standarda i 100% pokrivanja Adobe RGB palete boja.

Kada vam je dosta rada i zaželite se vrhunske zabave, jednostavno se uz pomoć Lenovo Q-Control 2.0 tehnologije povežite na Legion Boost Station, uređaj koji je zapravo eksterna grafička karta u cilju ubezbeđenja što većeg prosečnog FPS-a u igrama. 

Lenovo_Legion_2020_3s.jpg

Lenovo_Legion_2020_4s.jpg

Dodatni Boost performansi obezbeđuje unapređeni sistem hlađenja pod oznakom Lenovo Legion Coldfront 2.0 sa integrisanom parnom komorom i nizom bolje raspoređenih toplotnih senzora. Dvostruki sistem ventilatora sa specijalnim propelerima, maksimalno poboljšava cirkulaciju vazduha i hlađenje CPU i GPU procesora ubrzavajući ih do maksimalnih radnih frekvencija za top gejming performanse.

Mejnstrim gejming - Lenovo Legion 5Pi, 5i, 5 laptopovi i Tower 5i desktop

“Mejnstrim” gejming obično podrazumeva određene kompromise u pogledu performansi, ali ne kada je u pitanju novi Lenovo Legion 5Pi koji je napravljen sa prevashodnom mišlju gejming dominacije. Ekran sa osvetljenjem od čak 500 nita dijagonale 15” sa IPS panelom ima i opciju ozvežavanja na 240Hz. Dakle, vrhunski gejming ekran koji uz to ima i podršku za HDR400 i Dolby Vision, garantujući grafičke detalje i kvalitet grafike dostojne vrhunskog gejming užitka.

Lenovo_Legion_2020_6s.jpg 

Pokreće ga Intel Core i7 procesor 10. generacije iz H-serije mobilnih snagatora, a kao opcija je ponuđen Nvidia GeForce RTX 2060 SUPER GPU za odlične gejming performanse. I kod njega je prisutna Lenovo Legion TrueStrike tastatura. U pitanju je prava “mašina” za eSports strimere jer ima ugrađen najnoviji i najbrži standard bežične komunikacije sa internetom - Wi-Fi 6. generacije na bazi 801.11 ax standarda.  Za zvuk je zadužen Harman Kardon audio podsistem sa Dolby Atmos podrškom. Autonomiju obezbeđuje 80Whr baterija uz podršku brzog punjača. Težina uređaja je tek nešto više od 2 kg.

Jeftiniji mejnstrim predstavnici poput Lenovo Legion 5i i 5 laptop modela su jednako atraktivni i moćni i praktično menjaju do sada najpopularniju Legion Y540 seriju. Okosnicu platforme čine Windows 10 podrška kroz prisustvo aktuelne generacije Nvidia GeForce grafičkih procesora. Na izboru su vam verzije sa 15” i 17” velikim ekranima, ali i zanimljiva alternativa kada je u pitanju procesorska platforma. Možete birati između 10. generacije Intel Core modela iz H-serije i u tom slučaju se radi o Legion 5i modelima, dok je druga solucija Lenovo Legion baziran na poslednjoj generaciji, sve boljim  AMD Ryzen 4000 H-seriji centralnih procesora za mobilnu platformu – u slučaju Lenovo Legion 5 modela.

Lenovo_Legion_2020_5s.jpg 

I ovde su prisutne opcije 15” ekrana sa IPS panelom, GeForce RTX 2060 grafičkim procesorima. Nudi se i opcija osvežavanja ekrana na 240Hz  i vrhunsko osvetljenje od 500 nita uz HDR 400 podršku. Maksimalno je instalirano 16 GB DDR4 RAM-a, za skladištenje podataka se brine brzi SSD PCIe sa 1 TB kapaciteta. Tu je i nezaobilazna Lenovo Legion TrueStrike tastatura sa četvorozonskim RGB osvetljenjem. Legion 5i sa 17” ekranom i 144Hz osvežavanjem, ima masu od 2.98 kilograma, dok je 15” verzija stiže sa masom od 2.5 kg.

Lenovo Legion 5 u najjačoj verziji pokreće AMD Ryzen 7 4800H u kombinaciji sa GeForce RTX 2060 grafičkim procesorom i ekranom koji isporučuje 144 kadrova u sekundi za tečno glatku animaciju u igrama.

Svi Lenovo Legion modeli iz 5i i 5 serije raspolažu sa Wi-Fi 6 opcijom i Dolby Atmos zvukom, a stižu u “fantomski crnoj” nijansi boje kućišta, 8-časovnom autonomijom rada i Rapid Charge Pro opcijom brzog punjenja.

Lenovo_Legion_2020_7s.jpg

Za one koji više vole beskompromisnu snagu klasične desktop borbene stanice, izbor je atraktivni Lenovo Legion Tower 5i. On je jednostavno rečeno etalon za maksimalne gejming performanse na nivou potrebnih vrhunskim takmičarima. Svo vreme rada i borbe u igrama ga odlikuje tih i hladan rad, čak i tokom maratonskih gejming mečeva, jednim za drugim – bez prestanka. Jednom rečju, sprava za totalni gejming.   

Nvidia GeForce RTX 2080 SUPER GPU obezbeđuje dovoljno brz FPS čak i na 4K rezoluciji. Osvetljen je ledeno plavim svetlom, kao i opcionim RGB svetlosnim efektima, dok je kućište ofoarbano u fantomski crnu nijansu.

 Lenovo_Legion_2020_8s.jpg

Pokreće ga Intel Core procesorska platforma i poboljšani Coldfront 2.0 sistem hlađenja. Kuler je sposoban da se izbori sa potrošnjom procesora od 150W i poseduje ventilatore većeg prečnika za uvlačenje svežeg vazduha, kako bi ubrzao cirkulaciju ubutar kućišta zapremine 28 litara.

U ponudi je i Lenovo Legion Tower 5 serija na bazi sve popularnijih AMD Ryzen centralnih procesora koja će gejmerima biti dostupna kasnije tokom godine.  

 Lenovo_Legion_2020_9s.jpg

Za mejnstrim gejming desktop igranje biće ponuđen specijalni IdeaCentre Gaming 5i desktop borbeni sistem u atraktivnoj kameleon “cool” plavoj nijansi. Proverena gejming platforma pokreće ovaj nesvakidašnji računar kako bi obezbedila top performanse. To znači Intel Core procesor u kombinaciji sa Nvidia GeForce RTX 2060 grafičkim procesorom. I ovaj model će kasnije tokom godine biti dostupan u IdeaCentre 5 verziji na bazi AMD Ryzen procesorske platforme.

Uz ovako moćne gejming borbene stanice stiže i namenski gejming monitor – poboljšana verzija već dokazano dobrog ekrana u vidu Lenovo Legion Y25-25 modela. Odlikuju ga IPS panel dijagonale 24.5”sa antirefleksivnim premazom i osvežavanjem na 240Hz dajući takmičarski osećaj dok igrate u omiljenim igrama, posebno onim sa brzom akcijom kakvi su sve popularniji Battle Royal naslovi.

 Lenovo_Legion_2020_10s.jpg

Da bi kontrola tokom gejminga bila potpuna, tu su i odlične periferije u vidu Lenovo Legion M600 Wireless bežičnog miša sa produženim trajanjem baterije i 1000Hz frekvencijom uzorkovanja pozicije koja obezbeđuje munjevitu reakciju i pokrete tokom borbe.

Gejmeri koji više veruju verziji miša na kabal tu je Lenovo Legion M300 RGB Gaming Mouse sa optičkim enkoderom promenjive rezolucije od 8000 DPI za najpreciznije i najosetljivije pokrete. Dizajniran je tako da odlično leži u ruci desnorukim ili levorukim korisnicima – svejedno. U pitanju je miš koji obezebđuje odlično ležanje u ruci, dobar oslonac za dlan i prste, a volećete ga bez obzira da li prednost dajete većim “palm” ili manjim “claw” modelima.  

Lenovo_Legion_2020_11.jpg 

Priču zaokružujemo Lenovo Legion K300 RGB Gaming tastaturom sa anit ghosting funkcijom i 24 programabilna tastera. Asketski čist dizajn sa pet podesivih zona RGB svetlosnih efekata će voleti svi. Robusno vešanje tastera obezbeđuje radni vek od 20 miliona aktivacija. Uz to je i otporna na prosipanje vode tako da su gejmeri slobodni da se skoncentrišu u potpunosti na gejming, a na ono što se dešava na stolu!

Test: AMD GameStation 7 (Video)

Test: MSG Basic a151 & a156 (Video)

10203
10205
10206
10207
10208
10209