Greška

Došlo je do greške.

Komentari: Kako da kalibrišete bateriju na bilo kom Android telefonu

Pošaljite komentar
Running Član postova: 942
Citiraj Ja radim s' vremena na vrijeme 'kalibraciju', pogotovo sto se update radi jednom sedmicno na LOS-u. Ima opcija na nex6 da se udje u bootloader mode, i drzi power dugme, ne znam je li tako na ostalima.
Nikad mi se ugasi na 4-5%, odradim ovo gasi se na 0% i onom porukom shutting down...
Dakle, nije ovo ona kalibracija prazni do kraja, pa puni, vise kao software-ska kalibracija.
0
Miki Neregistrovan korisnik
Citiraj Zasto bi iko drzao telefon na punjacu "njamanje" 6h!? Prosecna baterija se puni za oko 2h od nule i sa kojim razlogom da stoji na punjacu jos 4h ili kako neki tvrde po celu noc!? Kakva glupost! To je ono sto degradira baterije....
8
NShappy Vip member postova: 2874
Citiraj Ovakvom metodom se ne kalibriše baterija, nego kontroler punjenja/pražnjenja koji se nalazi u telefonu.
0
Uros Neregistrovan korisnik
Citiraj Lepo receno Miki,sve sto vise drzimo telefon na punjacu posle punjenja,to je gore,na srecu danas dosta proizvodjaca imaju takoreci funkciju da iskljuci punjenje na 2 sata kad se napuni,pa opet vrati i tako i krug,citao sam to ma gsmareni cini mi se,a ima i telefona sa usporavanjem punjenja posle 90 posto,tako da ono,u principu da nema toga,zaista bi trebalo da se po punjenju telefon iskljuci,ali ja nisam imao problema sa pogresnim ocitavanjem nivoa napunjenosti,sem kod samsunga,bas sam primetio da se iphone gasi posle 1 posto,kao i sony,na lg-u mi se desavalo da se ugasi na 5,6 posto,ali kod samsunga je to najgore,desavalo se da se ugasi na 15 posto,a da se ne puni posle 87 posto,ali je bila dobra stvar sto sam na n4 mogao da zamenim bateriju,a sad to i nije bas jednostavno.
4
Dane Neregistrovan korisnik
Citiraj Evo kako da unistite bateriju
2
mileta92 Član postova: 57
Citiraj Pa ja kad stavim telefon na punjac pre spavanja , na njemu bude do ujutru po 5 6 sati ...
0
Running Član postova: 942
Citiraj Necete batteriju sigurno unistiti ostavljanjem na punjacu tokom noci. Evo meni baterija stara skoro 3 godine bez problema. Bateriju vise unistava toplota/hladnoca, koristenje telefona dok se puni jer se dodatno grije itd.
Ko ima vremena i zivaca da vodi racuna, najbolje ostaviti preko noci sa nekim sporijim punjacem, do nekih 0.5-1A. Taman neka prosjecna baterija danas 3-3.5k mAh da se napuni za 4-5h.
1
igi Neregistrovan korisnik
Citiraj Imate jeftine utikače sa tajmerom (tajmer za struju, kako ga ko zove), koristite njih za punjenje telefona noću.
Namestite recimo da krene sa punjenjem u 4 noću i da puni naredna 3 sata (ili koliko već treba vašoj bateriji). I u 7 ujutru imate pun telefon.
0
sam633 Član postova: 4319
Citiraj ^
Nema apsolutne potrebe za tim. Ne pravite od buve, slona. Ne glupirajte se.
1
rAMA Član postova: 9709
Citiraj
Citiram korisnika: BenchmarkNakon nedavnog fijaska, koji je Apple izazvao sa baterijama, sada je postalo opšte poznato da se baterije na telefonima degradiraju tokom vremena. Međutim, pored toga što značajno smanjuju životni vek, degradirane baterije takođe mogu da prevare softver telefona da pomisli da se u njima nalazi više energije nego što je to zaista slučaj.Bivši Samsungov tehničar je na Reddit forumu objavio vodič o pravilnom kalibrisanju baterija, a radi se o koracima koje je Samsung interno koristio kako bi rešio probleme sa baterijama.Prvo, da odgovorimo na pitanje zbog čega nam je potrebna kalibracija baterije. Kako baterija stari, vremenom gubi na jačini i ne sadrži onoliko mogućnosti za napajanje telefona koliko je to bilo po kupovini uređaja. Međutim, softver telefona (i onaj indikator za bateriju na ekranu) ne konstatuju ovu promenu. Krajnji rezultat može biti veoma zbunjujući, kada postoji razlika između softverski-baziranog brojača kapaciteta baterije na telefonu i pravog nivoa baterije.Ovo znači da što je korisnikov telefon stariji, sve su veće šanse da se ono što Android OS prijavljuje ne poklapa sa pravim nivoom punjenja baterije. Ukoliko ste primetili da kapacitet baterije veoma brzo opada sa 100%, ili se telefon gasi iako indikator pokazuje više od ...Ceo tekst pročitajte na Benchmark sajtu
Odlično uputstvo kako da osakatite životni vek baterije... Nema ništa pogubnije od potpunog pražnjenja.
0
Nelexije Član postova: 97
Citiraj I ja sam skoro čitao da je potpuno pražnjenje najgore za bateriju i preporuku da ako se baterija potpuno isprazni da je nikako tada ne treba puniti na 100%. Pisalo je da je idealno da se baterija drži na nekih 35-65% i da je bolje bateriju po nekoliko puta na dan po malo dopunjavati, nego ići na varijantu 0%-100%-0%-100%-0%... Ja sam do tada drugačije postupao i nisam imao većih problema sa baterijom...
0
Aressius Neregistrovan korisnik
Citiraj Potpuno pražnjenje baterije će joj definitivno smanjiti vek trajanja, ukoliko često dolazi do toga (baš kao što je većina korisnika i prokomentarisala). MEĐUTIM, autor je i sam naglasio da se ovo radi jednom u Bog zna kom periodu - i naravno, bolja je alternativa da se JEDNOM optereti (ošteti?) baterija, nego da se zbog loše kalibracije mobilni konstantno restartuje.
0
bakara Član postova: 4389
Citiraj Baterije u mobilnom su sve sa zaštitom tako i da hoćete ne možete je potpuno isprazniti.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
0